Malla Malmivaara tekee kesäkuussa Visa Koiso-Kanttilan draamaelokuvaa, ennen kuin lähtee perheensä kanssa kesälaitumille. ”Sitä on kuvattu maaliskuusta lähtien, ja vielä kesäkuvaukset puuttuvat. 70-luvulle sijoittuva Tiernapojat kertoo tarinaa kahden pojan näkökulmasta.”
Malla Malmivaara tekee kesäkuussa Visa Koiso-Kanttilan draamaelokuvaa, ennen kuin lähtee perheensä kanssa kesälaitumille. ”Sitä on kuvattu maaliskuusta lähtien, ja vielä kesäkuvaukset puuttuvat. 70-luvulle sijoittuva Tiernapojat kertoo tarinaa kahden pojan näkökulmasta.”

Malla Malmivaaran lahjakas Osla-tytär tekee jo näyttelijän töitä. Äidin mukaan tyttärellä jalat pysyvät tiukasti maassa.

Näyttelijä Malla Malmivaaran tyttären lahjakkuutta on päästy näkemään äitinsä rinnalla televisiotuotannoissa.

Pian 13-vuotias Osla Räisänen on nähty muun muassa Nelosen suositussa Mustat lesket -sarjassa.

– Osla rakastaa tätä alaa, hän on näyttelijän työn lisäksi tehnyt myös ääninäytelmiä. Mutta ei Osla tästä asiasta ole ollenkaan leijaillut, Malla kertoi Kimmo-sarjan kolmannen tuotantokauden kuvauksissa eilen.

Tyttären teini-ikä on sujunut perheessä tähän mennessä leppoisasti. 

– Hän on vain ihanan pirskahtelevainen ja jalat maassa. Ehkä se johtuu siitä, että Osla on ollut mukana pienestä pitäen missä milloinkin ja tavannut erilaisia ihmisiä. Puhumme paljon asioista, meillä on avoin keskustelukulttuuri.

Mallan perheeseen kuuluvat Oslan lisäksi myös avopuoliso Boris Nordin ja puolitoistavuotias Rufus-poika, joiden kanssa näyttelijä aikoo lomailla kesällä.

– Aiomme pyöräillä, uida ja pelata tennistä, tehdä kaikkia kivoja juttuja.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.