Monacon hovin suojatumpi sukupolvi.

Prinsessa Carolinen lapset eivät elä salamavalojen räiskeessä kuten heidän äitinsä ja tämän sisarukset. Charloten, Andrean ja Pierren arki on yltäkylläistä mutta melko tavallista. Kuopus Alexandra on ainoa prinsessa.

Charlotte Casiraghi, 29, näyttää hätkähdyttävästi äidiltään. Voisi melkein kuvitella, että ajassa on hypätty taaksepäin kolmisen vuosikymmentä. Silloin kuvankaunis Monacon prinsessa Caroline oli löytänyt nuoruuden virheliittonsa jälkeen elämänsä rakkauden, Stefano Casiraghin, jonka kanssa hän sai kolme lasta: Andrean, Charloten ja Pierren.

Kun onni oli viimein hyppysissä, se vietiinkin yllättäen pois. Kolmen pienen lapsen isä kuoli venekisassa, ja Caroline jäi leskeksi 33-vuotiaana. Kuopus Pierre oli täyttänyt juuri kolme.

Sureva leski teki kaikkensa, että isättömät lapset saisivat elää suojatummin kuin hän ja sisaruksensa Stephanie ja Albert, joiden elämä oli suurennuslasin alla syntymästä saakka – paljolti äitinsä, ruhtinatar Gracen takia. Caroline muutti pikkukylään Ranskan maaseudulle, ja glamour jäi Monacoon.

Charlotte osallistui ratsastuskisoihin maaliskuussa.
Charlotte osallistui ratsastuskisoihin maaliskuussa.

Casiraghin sisaruskolmikosta onkin kasvanut edellistä sukupolvea näkymättömämpiä seurapiirijulkkiksia, jotka naivat miljardöörejä ja deittailevat leffaohjaajia. Heillä on paikkansa Monacon perimisjärjestyksessä muttei prinsessa- tai prinssititteleitä.

– En ole prinsessa. Äitini on, Charlotte tiivisti Ranskan Voguelle.

Charlotte rypi rakkaudessa

Nuori Charlotte on joutunut toteamaan äitinsä tavoin rakastamisen vaikeuden.

Charlotte rakastui itseään 15 vuotta vanhempaan ranskalaiseen koomikkoon.

Monelle tuli mieleen Carolinen ensimmäinen liitto 17 vuotta vanhemman Philippe Junot’n kanssa, kun Charlotte rakastui itseään 15 vuotta vanhempaan ranskalaiseen koomikkoon Gad Elmalehiin.

Pari sai melko nopeasti lapsen, mutta suhde päättyi pian. Charlotella ja Gadilla oli kodit Pariisissa ja Los Angelesissa, ja Charloten kerrotaan kyllästyneen siihen, ettei lapsen isä ottanut tarpeeksi vastuuta arjesta vaan halusi keskittyä uraansa.

Charlotte pakkasi viime kesänä tavaransa Gadin luota ja palasi lapsineen Monacoon. Raphaël oli vanhempiensa erotessa puolitoistavuotias.

Syksyllä Charlotte nähtiin jo italialaisen elokuvaohjaajan lohduttavassa kainalossa, vaikka hänen huhutaan myös paikanneen välejään lapsensa isään.

Charlotte on vältellyt haastatteluja, ja muutamaa maailmanlaajuista naistenlehteä lukuun ottamatta häneltä ei saatu lausuntoja paljon muusta kuin hevosista. Hän on huipputason ratsastaja.

Heppatytön hengessä hän on poseerannut myös muotijätti Guccin kampanjoissa.

Charlotte on opiskellut Sorbonnen yliopistossa ja tehnyt sen jälkeen toimittajan töitä. Yhdellä juttukeikalla hän haastatteli muotisuunnittelija Stella McCartneya, jonka kanssa löysi yhteisen sävelen ja ystävystyi.

Andrea nai miljonäärin

Halutuimpien poikamiesten listoilla komeili pitkään pitkätukkainen hulivilisurffari, Carolinen vanhin poika. Nyt 32-vuotias Andrea on seestynyt kahden pienen lapsen isäksi.

Perhe-elämään keskittyminen on helppoa, kun rahahuolia ei ole vaimonkaan puolelta: Tatiana Santo Domingo, 32, peri miljardien omaisuuden kolumbialaiselta isältään.

Tatianaa onkin tituleerattu Andrean kate­middletoniksi, joka rauhoitti raikulipojan.

Pari sai esikoispoikansa Alexandren, perheen kesken Sachan, jo ennen avioitumistaan 2013. Saman vuoden syksyllä he juhlivat Monacossa hulppeita häitään, joita todisti 400 lähipiiriläistä. Tytär India syntyi viime vuoden keväällä.

Andrea Monacon F1-kisoissa sylissään Sacha.
Andrea Monacon F1-kisoissa sylissään Sacha.

Pari tapasi jo opiskeluaikoina, ja Tatianaa onkin tituleerattu Andrean kate­middletoniksi, joka rauhoitti raikulipojan. Ennen avioitumistaan Andrea aiheutti sydämentykytystä suvulle, sillä hänet tunnettiin vauhdikkaasta elämäntyylistä.

Vaimo Tatiana tunnetaan rahoistaan huolimatta kovin maanläheisenä ja boheemina. Hän on perustanut ystävänsä kanssa eettisten vaatteiden yrityksen. Esikoisen syntymän jälkeen hän palasikin nopeasti töihinsä.

Pierren mahtihäät

Tuoreimmat suvun häät vietti 28-vuotias Pierre, joka avioitui Beatrice Borromeon, 30, kanssa viime vuonna 700 vieraan edessä. Toiset häät vietettiin Italiassa.

Beatrice kuuluu italialaiseen aristokraattisukuun, joka omistaa esimerkiksi saaria Maggiore-järvellä. Beatrice elää toisenlaista elämää: hän on toimittaja ja tehnyt esimerkiksi dokumentin mafian naisista. Toisaalta hän osaa seurapiirikaunottaren lailla edustaa luksusmerkeissä miehensä rinnalla.

Pari on näyttänyt aina yhtä umpirakastuneelta.

Pari ehti seurustella ennen avioitumistaan seitsemän vuotta. Paparazzit ovat seuranneet nuorta rakkautta innokkaasti. Yhteisistä vuosista huolimatta pari on näyttänyt aina yhtä umpirakastuneelta, on heidät bongattu sitten kahdenkeskiseltä uimareissulta tai seurapiirikekkereiltä.

Pierre on siskonsa Charloten tavoin viihtynyt myös kameran edessä ja poseerannut italialaisen muotimerkin Berlutin mainoksessa. Taloutta opiskellut Pierre työskentelee isänsä perustamassa firmassa.

Luisteleva iltatähti

Carolinen kolmannesta liitosta syntyi Itävallassa iltatähti, nyt jo 16-vuotias prinsessa Alexandra.

Alexandran suhde äitiin on hyvin läheinen, sillä hän kasvaa käytännössä isättä Carolinen kanssa Monacossa. Carolinella oli kimurantti liitto Alexandran isään, Hannoverin prinssi Ernst Augustiin, ja suhde on enää olemassa lähinnä paperilla. Pari on elänyt vuosia avoimesti omia elämiään.

Carolinen elämä ailahtelevaisen Ernstin kanssa oli täynnä julkista nöyryytystä. Moni muistaa, kuinka Ernst sai Suomessakin lempinimen pissaprinssi virtsattuaan Hannoverin maailmannäyttelyssä Turkin paviljongin edustalla vuonna 2000.

Tyttärellä on isänsä perintönä kuninkaallinen titteli, Hannoverin prinsessa. Alexandra keskittyy luisteluun ja on edustanut Monacoa taitoluistelukisoissa. Ikäerosta huolimatta hänellä on läheinen suhde kolmeen vanhempaan sisareensa.

...ja samaan aikaan palatsissa

Jotain on tapahtunut, sillä hymy on palannut ruhtinatar Charlenen, 38, kasvoille.

Charlene on täyttänyt tärkeimmän tehtävänsä: synnyttänyt minivaltiolle seuraavan ruhtinaan.

Charlene on totuttu näkemään melko jäisenä miehensä, ruhtinas Albertin rinnalla, mutta 1,5-vuotiaiden kaksostensa, kruununprinssi Jacques’in ja tytär Gabriellan, kanssa hänessä on taas lämpöä. Viimeksi sitä nähtiin vilaukselta seurusteluaikana Albertin kanssa.

Rentoutumisen syynä voi olla äitiys ja rakkaus omiin lapsiin, mutta myös se, että Charlene on täyttänyt tärkeimmän tehtävänsä: synnyttänyt minivaltiolle seuraavan ruhtinaan.

Moni jo uskoi, että sitä ei tapahtuisi koskaan. Raikuliprinssi Albert ehti nuoruudessaan valloittaa naisia sen verran, että matkalla syntyi kaksi aviotonta lastakin. Heillä ei ole paikkaa Monacon perimysjärjestyksessä.

Charlene tuli kovaan paikkaan: Zimbabwessa syntynyt uimari opetteli ranskaa vauhdilla ja joutui heti verratuksi ruhtinatar Graceen, jota on legendana vaikea ylittää.

Parin häistä on liikkunut mitä villeimpiä huhuja. Joidenkin mukaan Charlene halusi jopa karata ja häneltä otettiin passi pois, ettei hän voisi poistua maasta. Morsian näytti itkuiselta hääjuhlassaan. Surun syyksi on väitetty jopa sitä, että tuolloin olisi paljastunut Albertin kolmas avioton lapsi, joka olisi saanut alkunsa Charlenen ja Albertin suhteen aikana.

Vaikka perhe on nähty yhdessä julkisesti, ruhtinattaren lämpö kohdistuu ennen kaikkea hurmaaviin taaperoihin, ei niinkään aviomieheen. Viiden vuoden liiton jälkeen Albertin ja Charlenen yhteisesiintymiset näyttävät monien mielestä yhä vaivaannuttavilta.

Sirkuselämää

Villikkoprinsessa Stephanie, 51, muistetaan kapinastaan: hän tahtoi milloin laulajaksi tai malliksi, milloin uikkarisuunnittelijaksi.

Stephanie eli lapsineen vuoden sirkuskaravaanissa, kun prinsessa oli rakastunut elefantinkouluttajaan.

Hänen omat lapsensa ovat eläneet melko taviselämää. Tai no, 2000-luvun alussa Stephanie eli lapsineen vuoden sirkuskaravaanissa, kun prinsessa oli rakastunut elefantinkouluttajaan.

Stephanie lastensa Paulinen, Camilen ja Louisin kanssa.
Stephanie lastensa Paulinen, Camilen ja Louisin kanssa.

Stephanie on ollut kahdesti naimisissa. Kaksi vanhinta lasta ovat liitosta henkivartija Daniel Ducruet’n kanssa. 22-vuotias Pauline Ducruet on äitiään muistuttava kaunotar, ja joskus äiti ja tytär on nähty julkisesti samanlaisissa vaatteissakin. Kiinnostus muotiin näyttää periytyneen, sillä Pauline opiskelee muotisuunnittelijaksi.

Isoveli Louis Ducruet, 23, on kova jalkapallofani. Ducruet’n sisaruksilla ei ole kuninkaallisia titteleitä, mutta he kuuluvat Monacon perimysjärjestykseen.

Nuorimmalla lapsista, 17-vuotiaalla Camille Gottliebilla, ei ole sitä asemaa, sillä hän on syntynyt avioliiton ulkopuolella. Hänen isäänsä ei ole vahvistettu, vaikka häntäkin veikataan Stephanien henkivartijaksi.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Mikaelin ja norjalaisen Triana Iglesiaksen suhde syvenee koko ajan, vaikka yhteistä aikaa ei paljon ole.

Vain elämää, musiikin tekoa, tv-dokumentti ja valmistautuminen ensi vuoden kiertueelle. Siinä muutamia juttuja, joilla räppäri Mikael Gabriel, 26, on täyttänyt ja täyttää kalenteriaan.

Lisäksi miehellä on melko tuore parisuhde norjalaiseen juontajaan ja malliin Triana Iglesiakseen, 34. Pari on seurustellut reilun vuoden, ja kesällä Mikael sanoi Me Naisten haastattelussa olevansa rakastunut päästä varpaisiin.

– Yhteistä aikaa ei ole mitenkään ihan hirveän paljon. Silloin kun hän on täällä, minä olen aika paljon palavereissa ja studiolla. Sitten näemme iltaisin, Mikael kertoo.

”Yhteistä aikaa ei ole ihan hirveän paljon.”

Mikaelin mukaan Trianallakin riittää kiireitä, sillä nainen on esimerkiksi lanseeraamassa omaa alusvaate- ja kosmetiikkamallistoaan. Hän on juontanut jo yhdeksän kautta Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa, ja seuraavan kauden kuvaukset alkavat pian Meksikossa.

– Olen ollut aina vähän semmoinen, että jos rakastun, sitten mun pitää olla koko ajan sen ihmisen kanssa niin pitkään, että taas kyllästyn, Mikael kertoo.

Nyt tilanne on kuitenkin toinen.

– Nyt en todellakaan pääse olemaan hänen kanssaan niin paljon kuin haluan, niin nyt tässä ei tule ainakaan kyllästymisiä. Sitten kun taas näemme, se on aina spessua. Se on toiminut meille tosi hyvin.

”Kun näemme, se on aina spessua.”

Mikael kertoo Trianan tukeneen häntä Vain elämää -ohjelman mukanaan tuomassa pyörityksessä ja iloinneen siitä, että muutkin näkevät sen Mikaelin, jonka Triana tuntee.

Triana myös tiesi, että ohjelma tulee olemaan räppärille iso juttu.

– Mä olin vähän että katotaan nyt, toivottavasti en mokaa koko hommaa, Mikael muistelee.

Parisuhteeseen suosio ei ole vaikuttanut.

– Ei se ole muuttunut mitenkään. Tai miten suhteemme nyt muuttuu ylipäänsä, niin menemme vain koko ajan syvemmälle parisuhteeseen.

Sunnuntaina Antti Ketonen esiintyy satiinissa ja liehulahkeissa. – Toivon vain, ettei minua puettaisi painitrikoisiin!

Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailevalle Antti Ketoselle, 38, torstai on treeniviikon jännittävin päivä. Silloin paljastuu, mitä puvustamo on valmistanut Antille seuraavaan lähetykseen.

– Toivon vain, ettei minua puettaisi painitrikoisiin, Antti virnistää.

Tämän sunnuntain lähetyksessä Antti nähdään liehulahkeissa, jotka sopivat hänen esittämänsä Kung Fu Fighting -biisin tyyliin ja itämaisia taisteluliikkeitä seuraavaan koreografiaan.

– Taisteluliikkeiden ja laulamisen yhdistäminen on ollut haastavinta, Antti kertoo.

– Minulla ei ole kokemusta itämaisista taistelulajeista. Kerran kävin jujutsu-kurssin tutustumistunnilla, mutta se homma jäi heti siihen yhteen kertaan.

Sunnuntain lähetykseen Antti sai valmentajakseen kungfumestari Zhang Fangin.

– Kyllähän tässä ajetaan äijää epämukavuusalueelleen: on vieraat biisit, koreografiat ja suoran lähetyksen jännitys, Antti heittää.

– Olen silti tosi tyytyväinen suoritukseeni, mitään en ole hävennyt.

Epäröimättä mukaan

Tähdet, tähdet -ohjelma on Antin ensimmäinen kokemus isosta tv-tuotannosta ja livelähetyksestä.

 –Minua ei tarvinnut suostutella, hyppäsin mukaan saman tien. Tässä ollaan aidosti musiikin äärellä.

Antti on jo muutaman lähetyksen jälkeen huomannut ohjelman tuoneen uutta yleisöä ja lisää kiinnostusta Neljänsuora-yhtyeelleen. Aktiivisesti keikkailevalle bändille on muodostunut läheinen ja aktiivinen faniporukka.

– Faniemme kesken on tiivis henki, ja heissä on syntynyt ystäväporukoita. Tietenkin toiveissani on, että se porukka vain kasvaa.

Perjantaina Neljänsuora julkaisi kokoelmalevyn, johon on paketoitu yhtyeen 13-vuotinen levytyshistoria. Materiaalia oli niin paljon, ettei ryhmä saanut karsittua suosikkejaan suunniteltuun 20 kappaleeseen.

– Onneksi saimme sitten tehdä tuplalevyn ja valita 40 biisiä. Siihenkin pääseminen tarkoitti kinaamista ja kiivaita keskusteluja. Lopputulos on kyllä yksimielisesti hyväksytty, ainakin melkein…Antti nauraa.  

Väliaikaiskoti Helsingissä

Tähdet, tähdet -ohjelmasta huolimatta Neljänsuora keikkailee koko ajan. Antille se tarkoittaa tiukkaa aikataulutusta. Kun muu bändi esimerkiksi risteilykeikan jälkeen jäi nukkumaan laivaan Tukholmassa, Antilla oli tunti aikaa siirtyä satamasta lentokentälle ja edelleen paluulennolle Helsinkiin.

Ohjelman takia Antti on muuttanut Salosta väliaikaisesti Helsinkiin. Mies suhaa nyt kaupunkia ristiin rastiin polkupyörällään.

– Helsinki tuntuu viihtyisältä, kun täällä on sopivasti vilinää ja elämää. Olen lomamatkoillanikin sellainen, että viihdyn hyvin suurkaupungeissa.

Tähdet, tähdet MTV3-kanavalla sunnuntaisin 19.30. Neljänsuoran kokoelma Suurimmat hitit 2003–2016 julkaistiin 21.10.

Stefan Richter sai avopuolisonsa Riikan kanssa pojan.

Julkkiskokki Stefan Richteristä, 44, on tullut isä. Hän iloitsi perheenlisäyksestä julkisilla Facebook-sivuillaan ja julkaisi esikoisestaan videon ja kuvan.

– Lupasin itselleni, etten julkaise vastasyntyneestä pojastani kuvia. Mutta en malta olla näyttämättä koko maailmalle, miten suloinen hän on – ja miten uskomaton hänen äitinsä on. Tässä on Ilmari Franz Richter, Stefan kirjoittaa Facebookissa.

Stefan ja lapsen äiti Riikka Vikmanin, 28, ovat olleet yhdessä puolitoista vuotta.

Stefan tuli tunnetuksi USA:n Top Chef -ohjelmasta, jossa hän sijoittui toiseksi. Lisäksi Stefan ollut mukana myös vierailevana tuomarina Suomen Top Chef -ohjelmassa ja etsinyt itselleen naista Richterin asteikko -ohjelmassa. Tällä hetkellä hänellä on ravintoloita muun muassa Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä.

Stefanin Liisa-äiti oli suomalainen ja isä saksalais-tšekkiläinen. Stefan muutti vuonna 2014 Los Angelesista takaisin Suomeen 35 vuoden jälkeen.

Lapsen syntymästä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Supertähdeksi noussut Sanni aikoo lopettaa virheiden pelkäämisen ja tulla jälleen omaksi itsekseen.

Kolmessa vuodessa sinusta on tullut iso tähti. Mikä on konkreettisin muutos arjessasi?

– Isoin muutos on, kun lähden kauppaan, saan ottaa samalla yhteiskuvia. Mutta totta kai käyn kaupassa itse! Vaatteita tilaan paljon ulkomailta tai ostan matkoilta. Saan niin siistimpiä vaatteita.

Entä isoin muutos pään sisällä?

– Olen yrittänyt pitää pääni samanlaisena kuin 2013, jolloin minulla ei vielä ollut mitään statusta. Tuntuu, että olen sama tyyppi – elämänkokemusta on toki enemmän ja koheltamista vähemmän. Olen oppinut, että minulla on lupa palautua. Voin viettää sunnuntain katsomalla sarjoja Netflixistä enkä lähde enää salille keikkareissun jälkeen. Kotona minun ei tarvitse piiskata itseäni. Keskityn mielen tasapainottamiseen huippujen ja laskujen välissä.

Sinun kohdallasi nuoren naisen vapaa suhtautuminen seksiin on puhuttanut. Mistä se sinusta kertoo?

– Se kertoo siitä, että maailma on kaksinaismoralistinen, ja siihen on tärkeää tuoda naisen ääntä. Vahinko-biisin videosta noussut kohu oli väsyttävä, mutta sen jälkeen minusta tuntui, että roolini vaikuttajana selkiytyi ja ihmiset alkoivat keskittyä enemmän biiseihini ja siihen, millainen artisti olen. Eikä Vahinko ole mikään seksibiisi. Sehän kertoo ihastumisesta ja heittäytymisestä. Jos siinä olisi laulettu, että haluatko harrastaa mun kanssa seksiä kerran, silloin se olisi ollut lasten kannalta kyseenalainen.

”Myöhästyn usein, koska en löydä sukalle paria. Sitten pistän eriparit jalkaan.”

Olet ollut lapsesta saakka hyvä siinä, mihin olet ryhtynyt. Missä olet erityisen hyvä?

– On vaikea antaa itselleen selkääntaputuksia mistään. Saavutuksen, kuten Emma-patsaan tai platinalevyn, jälkeen olen yleensä, että hyvä, mutta mitä seuraavaksi. Olen tullut ihan eteväksi tarinoiden kirjoittamisessa. Osaan teknisesti luoda kontrasteja ja jännitteitä. Haluan kehittyä niin, että yksi biisi voi olla kuin trilleri. Anssi Kela, Maija Vilkkumaa tai J. Karjalainen tekevät sitä tosi hyvin. On mahtavaa pystyä tekemään biisejä, jotka ovat tanssittavia ja samalla jopa itkettäviä.

Missä olet surkea?

– Olen surkea pitämään asioita järjestyksessä! Uuden laukun kanssa olen, että ihanaa, täällä ei ole mitään, ja laitan sinne lompakon, kännykän ja avaimet. Viikon päästä laukku on täynnä piuhaa ja paperia. Myös kotona asiat ovat epäjärjestyksessä. Myöhästyn usein, koska en löydä sukalle paria. Sitten pistän eriparit jalkaan.

Olet kouluiästä saakka lukenut paljon tunteista ja ihmissuhteista. Mitä olet oppinut rakkaudesta?

– Apua, en tiedä, olenko oppinut mitään, sillä kaikki suhteet ovat olleet hyvin erilaisia. Olen oppinut, että rakkauden edessä olen tosi paljas ja haavoittuvainen. Vaikka kuinka olen artisti-Sanni, se ei ole mikään juttu silloin, kun puhutaan oikeasti tunteista. Silloin olen ihan yhtä haavoittuvainen ja pieni, satutettavissa ja höynäytettävissä kuin kuka tahansa.

Entä ihmissuhteista?

– He, jotka puhuvat minulle muustakin kuin työstäni, ovat säilytettäviä ihmisiä. Muutama hyvä ystäväni sekä perheeni ovat ankkuri-ihmisiäni. On tosi tärkeää, että on joku, jonka kanssa peilata, miksi jokin asia tuntuu joltakin.

Miten pidät itsesi fyysisesti kunnossa?

– Käyn hot joogassa ja kävelyllä. Vielä viime vuonna kävin salilla neljä viisi kertaa viikossa. Kun keikkoja oli paljon, lopetin ylimääräisen rehkimisen. Keikat ovat minulle pääurheilua, loput on kehon kuuntelua.

Entä henkisesti kunnossa?

– Siinä tärkeintä ovat ystävät, perhe ja pienten asioiden arvostaminen. Koetan saada jokaiseen päivääni seikkailua. Esimerkiksi niin, että kahvinkeiton sijaan käyn hakemassa sen jostakin. Mitä pienemmistä asioista löydän iloa, sitä helpompaa minun on olla tyytyväinen.

”Rakkaus itsessään on oleellista, on sen kohde kuka hyvänsä.”

Sinua on arvosteltu myös liian laihaksi. Mitä siitä ajattelet?

– Kaikki minut tuntevat tietävät, ettei mulla ole ongelmia kroppani kanssa. Jos läheiseni sanoisivat olevansa huolissaan minusta, hätkähtäisin, mutta he tietävät, ettei syytä huoleen ole. Minusta koko asia tuntui klikkikalastelulta.

Biisissä nimeltä SANNI kuittailet eksälle. Mikä sinusta on paras keino toipua ihmissuhdekolhuista?

– SANNI on biisieni naljailevimmasta päästä, mutta pointtina on itseironia. Vaikka olisin mitä, se ei päde, kun olen saanut pakit. Artisti-Sanni on super ja mahtava, mutta eihän mikään status suojaa sellaiselta. Minusta eksästä pääsee yli niin, että antaa aikaa. Naljailu kertoo siitä, että ei olla vielä päästy yli.

Olet pienten tyttöjen idoli. Haluatko ottaa etäisyyttä siihen K18-sanoituksilla?

– En missään nimessä. Kirjoitan asioista, jotka minua koskettavat, enkä voi olettaa, että samat asiat koskettavat 10- tai 30-vuotiasta. Levy-yhtiössä joku voi kysyä, olenko ihan varma tästä, ja minä vastaan, että olen. Tarkoitukseni ei ole opettaa ketään biiseilläni tai kehottaa heitä mihinkään. Taiteen tarkoitus on kertoa maailman tilasta niin kuin sen kokee. En voi muuttaa omaa todellisuuttani sen takia, että joku saattaa kuulla sen.

Onko rakkaudella mielestäsi sukupuolta?

– Rakkaus itsessään on oleellista, on sen kohde kuka hyvänsä. Minä komppaan kaikkia, kunhan ketään ei satuteta. Chisu sanoi Vain elämää -jaksossaan, ettei sielulla ole sukupuolta silloin, kun kirjoittaa. Se oli tosi hyvin sanottu. Jos mies laulaa biisini, se on ihan yhtä totta.

Sinunkin parisuhdestatuksesi on ollut puheenaihe. Mitä siitä ajattelet?

– En ole koskaan avannut yksityiselämääni mutta en piilottele mielestäni mitään. Se vain ei liity musiikkiini. On se myös suojautumista. En halua, että kaikki asiani ovat muiden nähtävänä, koska milloin tahansa voi tapahtua mitä vain.

”Vaikka kuvastani tykkää 30 000 ihmistä, ei se tee minusta yhtään täydempää.”

Miten olet löytänyt tasapainon ulkoa tulevien vaatimusten kanssa?

– Olen poukkoillut monta vuotta, elänyt muutoksessa ja hukassakin. Nyt tuntuu, että seison omilla jaloillani.

Kakara ku Cara -biisi on keskisormea henkilöbrändäykselle. Kaikki yrittävät näyttää Kylie Jenneriltä ja panikoivat, jos eivät saakaan tykkäyksiä. Haluan olla lapsekas, räävitön ja vapaa ja näyttää finkkua pelkälle poseeraamiselle. Vaikka mun kuvastani tykkää 30 000 ihmistä, ei se tee minusta yhtään täydempää.

Olen pelästynyt sitä, että alan minimoida virheitäni, koska minuun kohdistuu katseita. Haluan takaisin kolisevaan polvikuhmujen elämään, jossa tukka voi olla päin mäntyä. En jaksa perustaa itseäni liikaa toisten funtsimiselle, sillä lopulta ihmiset funtsivat vain sitä, mitä seuraavaksi söisi. Prosessi on kesken, mutta päällä on kova minuksi tulemisen aika.

Moukari-kappaleessa kerrot raiskausuhkauksesta. Oletko joutunut muuttamaan arkeasi uhkausten takia?

– En. Nostin biisiin asioita, joita minulle on sanottu. Somessa huudetaan aivan käsittämättömiä, eikä siitä puhuta tarpeeksi. Järkyttävät, alistavat kommentit satuttavat minua. Vaikka en ota sitä itseeni, alitajuntani ottaa sen minuun. Tulee pelko, että uhka on olemassa, ja kaikista peloista haluaisin päästä veke. Haluan kertoa, miten haavoittavaa huutelu voi olla.

Olet kertonut, että et osaa haaveilla, sillä olet saanut niin paljon. Entä nyt?

– Haluaisin joskus kirjoittaa kirjan ja asua suurkaupungissa, jossa kukaan ei tunne minua. En halua elää sitten kun -elämää, sillä siitä minulla jo on kokemusta. Sitten kun -hetken jälkeisenä aamuna koittaa tyhjyys. Nyt asetan itselleni lyhyen tähtäimen tavoitteita ja opettelen suhtautumaan asioihin vähemmän vakavasti. 

Sanni
  • Muusikko Sanni Kurkisuo syntyi 26.5.1993 Lohjalla, asuu Helsingissä.
  • Näytteli Miss Farkku-Suomi -elokuvassa 2012.
  • Palkittu vuoden 2015 naissolistin Emmalla.
  • Kolmas levy SANNI ilmestyi lokakuun alussa ja myi platinaa jo ennakkoon.