Lady Gaga Grammy-gaalassa. Kuvat: Reuters
Lady Gaga Grammy-gaalassa. Kuvat: Reuters

David Bowie -tribuutin Grammy-gaalassa esittänyt nainen näytti tyystin erilaiselta kuin Golden Globe -palkinnon pokannut vaaleaverikkö.

Lady Gaga on tunnetusti tyylikameleontti, joka tykkää leikkiä, ottaa kantaa ja provosoida ulkonäöllään.

Hän ehtii muuttaa hiustensa väriä ja mittaa nopeammin kuin me tavalliset naiset vaihdamme kynsilakkaa.

Itse asiassa Lady Gagan tyylimuutosten tahti on niin hengästyttävä, että ensimmäinen ajatus on: miten hän jaksaa?

Kokosimme pop-tähden tyylit viimeisen kuukauden ajalta. Sinä aikana hänellä ehti olla 5+1 tyystin eri tyyliä.

Tyyli 1: Golden Globe -glamourdiiva

Roolisuorituksestaan American Horror Story -sarjassa Golden Globe -pystin tammikuun puolivälissä pokannut Lady Gaga asteli gaalaan vanhanajan Hollywood-glamouria uhkuen. Lyhyt, vaalea kiharakampaus ja hillitty meikki olivat ottaneet mallia Marilyn Monroen pehmeästä tyylistä. Gagan tyylikäs iltapuku korosti naisellisia muotoja paljastelematta liikaa.

Tyyli 2: Patrioottinen pop-diiva

Lady Gagan platinanvaaleat hiukset olivat saaneet lisää pituutta, kun punaiseen housupukuun ja samansävyiseen luomiväriin sonnustautunut artisti esitti Yhdysvaltain kansallislaulun amerikkalaisen jalkapallon Super Bowl -finaalissa helmikuun ensimmäisellä viikolla.

Tyyli 3: Eteerinen Hollywood-diiva

Lady Gaga esitteli herkemmän puolen itsestään Oscar-ehdokkaiden lounaalla vain päivä Super Bowl -finaalin jälkeen. Pitkä vaalea kampaus kiertyi pehmeille kiharoille ja kermanvaalea iltapuku myötäili tähden vartaloa paljastaen ainoastaan selkää ja käsivarsia. Hillitty meikki korostaa Gagan kasvojen piirteitä. Vaikuttaisi siltä, että Gaga haluaa erottaa toisistaan artisti ja näyttelijä Lady Gagan. Siinä missä muusikko yllättää hurjilla lookeillaan, näyttelijä vaalii riisutumpaa, klassisempaa kauneutta.

Tyyli 4: Maskuliininen punk-rock-diiva

Helmikuun 11. päivä Lady Gaga saapui Saint Laurentin muotinäytökseen maskuliinisessa asussa ja lyhyessä kiharapilvessä. Poseerauksessa on punk-asennetta, ja meikillä on luotu kalpea vaikutelma, jota on korostettu varjostuksin.

Tyyli 5: Räikeä Bowie-diiva

Grammyissä David Bowie -tribuutin esittänyt Lady Gaga saapui gaalaan Bowien tyylille uskollisena. Pitkä liekehtivän oranssi tukka, siniset glitter-luomivärit, ylettömät korokepohjakengät ja kirjailtu takki jäljittelivät David "Ziggy Stardust" Bowien 70-luvun tyyliä.

+1

Grammy-illan aikana pitkä oranssi tukka ehti lyhentyä.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi ja mainosalalla työskentelevä vaimo Lili Zoe Ermezei ovat perhekeskeisiä työnarkomaaneja.

Näyttelijä Antti Luusuaniemi, 37, ja Lili Zoe Ermezei, 29, tapasivat kuusi vuotta sitten Budapestissa mainoskuvauksissa. Ensimmäiseksi Lili ihastui suomalaisnäyttelijän nahkalaukkuun, sitten mieheen.

– Paitsi, että Antilla oli hyvä maku, hän oli myös sympaattinen, komea, antelias ja mukava. Se oli rakkautta ensisilmäyksellä, Lili kertoo.

Jo seuraavana kesänä Lili jätti uransa ja rakastamansa työn ja muutti Suomeen Antin luo.

– Olin niin nuori ja rakastunut, etten epäröinyt hetkeäkään, Lili sanoo.

Antin ammatti tosin herätti hänessä epäilyksiä.

– Pelkäsin, että Antti olisi itseään täynnä. Mutta luultavasti hän saa tarpeeksi huomiota näyttämöllä, sillä kun hän tulee kotiin, hänessä ei ole tippaakaan egoismia tai narsismia.

"Pelkäsin, että Antti olisi itseään täynnä."

Kumpikin heistä on sitä mieltä, että mustasukkaisuus vie ihan turhaa energiaa.

– Valehtelisin, jos väittäisin, ettei tunnu missään, kun Antti suutelee muita näyttelijän työssään. En silti tee siitä ongelmaa, sillä Antti osaa erottaa työn ja yksityiselämän. Olemme tiimi emmekä tunne itseämme uhatuksi, Lili sanoo.

Perhekeskeiset työnarkomaanit

Perheen ja uran välillä tasapainottelu onkin Lilin ja Antin elämässä jokapäiväinen haaste. Molemmat suhtautuvat työhönsä intohimoisesti, mutta arvostavat myös perheen yhteistä aikaa.

– Haluan tehdä työni mahdollisimman hyvin, mutta ei se ole sen tärkeämpää kuin muu elämä. Ei elämää ja perhettä voi siirtää syrjään, Antti sanoo.

"Voisin elää työlleni 24 tuntia vuorokaudessa."

– Olen aina ollut työnarkomaani ja voisin elää työlleni 24 tuntia vuorokaudessa, mutta olen oppinut Antilta, ettei se voi olla ihmisen ainoa arvo. Hän muistuttaa minua siitä, että lopussa meillä ei ole kuin perhe, mainostoimistossa strategisena johtajana työskentelevä Lili jatkaa.

Jännittikö Liliä äitipuolen rooli?  Miten Antti ja Lili jakavat  kotityöt? Mikä on ollut  heidän suhteessa vaikeinta aikaa?  Lue lisää Me Naisten numerosta 34/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.

Antin ideoima Red Carpet –leffafestivaali Hyvinkäällä 31.8. – 3.9.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja ja ministeri Suvi-Anne Siimes erosi puolueesta jäätyään pois eduskunnasta. Kuva: Heli Blåfield

Suvi-Anne Siimes on ollut 9 vuotta vanhemman puolisonsa kanssa yhdessä 30 vuotta. – Olisi surkeaa, jos avioliitto kariutuisi siihen, että elämänpiirit erkanevat toisistaan.

Vasemmistoliiton entinen puheenjohtaja, Työeläkevakuuttajat TELA:n toimitusjohtaja Suvi-Anne Siimes miettii omia eläkevuosiaan vain harvoin.

– Enemmän pohdinta liittyy siihen, että puolisoni on minua yhdeksän vuotta vanhempi. Elämänsuunnitelmaamme kuuluu, että hän jatkaisi töissä mahdollisimman pitkään, jotta elämänpiirimme eivät erkanisi liikaa, Siimes sanoo Me Naisten Tämän olen oppinut haastattelussa.

Siimes on ollut puolisonsa kanssa yhdessä kolmisenkymmentä vuotta.

– Olisihan sen surkeaa, jos avioliitto kariutuisi siihen, että elämänpiirit erkanevat toisistaan.

Politiikka on sotaa

Ministerinä ja kansanedustajan toiminut Suvi-Anne Siimes sanoo, että hänellä oli politiikassa toimiessaan väärä kuva pelin säännöistä.

– Ymmärsin vasta politiikasta poistuttuani, että osa epäonnistumisistani ja vaikeuksistani johtui siitä, että minulla oli täysin väärä kuva politiikasta kun menin sinne, Siimes pohtii.

–Olin lukenut filosofiaa ja kuvittelin, että politiikka toimii keskustelun ja avoimuuden periaatteilla. Sitten ihmettelin ja paheksuin sitä pelaamista, johon törmäsin. Kärsin siitä.

Siimes kuvaa politiikkaa sodaksi, jossa on vain välirauhoja.

– Siellä ei ole mitään onnellista loppua. Tämä oli tärkeää ymmärtää edes jälkikäteen.

Politiikka opetti Siimeskelle, mitä valta on, ja miten sitä käytetään. Ja mitä sen saavuttamiseksi ollaan valmiita tekemään.

Siimes erosi vasemmistoliitosta 2007.

– Olin nuorena puoluetta vailla ollut vasemmistolainen, ja sellainen minusta on tullut vanhempanakin. Minulle on luonnollinen tila olla tällainen hang-around. On kauhean tärkeää, että ihminen voi identifioitua johonkin poliittiseen suuntaan olematta puolueen jäsen. Puolustan oikeutta tällaiseen maailmankuvaan.

Suvi-Anne Siimes kertoo Me Naisten haastattelussa myös, miten oppi jo lapsena, että hänen perheessään on salaisuus, mitä hän ajattelee työstä ja johtajuudesta ja mitä tajusi aikuisen poikansa häissä? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 34/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täältä.