Mira Luoti ihastui nykyiseen mieheensä jo teininä. Tiet veivät vuosiksi erilleen, kunnes aikuiset muusikot yllättäen kohtasivat uudelleen. — Rakkaus on iso voima.

Ei ihme, että aamukymmenen tapaaminen tekee laulaja Mira Luodille, 36, vähän tiukkaa.

Varhaisella Mira on ensin paimentanut kaksi koululaista kohti bussipysäkkiä ja valmistanut sitten aamu­palan perheen pienimmille. Jossain ­välissä hän on kipaissut lähimetsässä pissittämässä uusperheensä tuoreimman tulokkaan, monirotuisen Peppi-koiran, pakannut sitten 6- ja 4-vuotiaansa autoon ja kuskannut lapset Vantaalta päiväkotiinsa Helsingin keskustaan.

Kun Mira lopulta astuu helsinkiläiseen kahvilaan, hänen hyväntuulisessa olemuksessaan ei aisti jälkeäkään kiireestä tai stressistä.

– Olen nykyään ihan zen.

Maltti on ollut tarpeen käänteissä, joihin laulaja on lähiaikoina joutunut.

Vajaa vuosi sitten Mira ja Paula Vesala kertoivat lopettavansa suositun ­yhtyeensä PMMP:n, ja viime syksyn bändi kiersi jättämässä jäähyväisiä faneilleen. Tämän vuoden puolella kiirettä ovat tuoneet tähtivalmentajan hommat The Voice of Finlandissa, jonka suorat ­lähetykset nähdään nyt televisiossa.

Myös Miran yksityiselämässä on riittänyt vauhtia.

Avioero lasten isästä ­tapahtui vuosi sitten. Sen jälkeen Mira on muuttanut yhteiseen taloon uuden miehensä, Happoradio-kitaristi Mika AH Haapasalon kanssa.

Tai ei Mika uusi tuttavuus ole. Mira oli rakastunut tähän jo nuorena tyttönä, mutta silloin jutusta ei voinut tulla ­mitään. Tiet kohtasivat uudestaan aikuisina, kun molemmat olivat jo perustaneet perheet tahoillaan. Kesällä uusperhe kasvaa, kun parin yhteinen lapsi syntyy.

– Olen jaksanut hyvin, vaikka toki huomaan, että edellisten raskauksien jälkeen ikää on tullut, hyväkuntoisen oloinen Mira kommentoi odotustaan.
Vanhemmat sisarukset ovat tulevasta vauvasta innoissaan. Lastentarvikeliikkeisiin Mira ei ole vielä ehtinyt.

– Olen kierrättänyt vauvatavaroita paljon kavereitteni kanssa, eiköhän sieltä tule jotain takaisinkin.

Vaikka järjestämistä vielä riittää, ­oikeastaan vain yksi hankinta on ihan välttämätön.

– Minun ei ole pakko saada uutta bändiä tai mitään muutakaan, mutta uuden auton tarvitsemme. Sen määrää jo lakikin. Vauvan synnyttyä meitä on seitsemän plus koira, Mira ynnää.

Puolikkaita ja biologisia

”Uusperheen äidiksi ryhtyminen ei pelottanut. Minulla on tiivis ystäväverkosto, jolta saa vinkkejä. Ajattelen, että iloisista asioista ei kannata ottaa paniikkia.

En ole haaveillut suurperheestä, mutta ehkä alitajunta tai tähdet ovat kuljettaneet minut tähän pisteeseen. Kesällä syntyvä vauva on suunniteltu ja toivottu, ja ajoituskin meni nappiin.

Yhteisen biologisen lapsen saaminen ei sinänsä ollut tärkeää. Omat puolisisareni ovat olleet minulle yhtä läheisiä kuin biologinen isoveljeni. Mielestäni on sama, vaikka vauvat ja koirat löydettäisiin kadulta. Rakkautta ei voi tuhlata liikaa.

Vaikka elän uusperheessä, en tunne olevani äitipuoli. Olen äiti ja sitten olen Mira. Varmasti huolehtiva ja sosiaalinen luonteeni auttaa uudessa elämäntilanteessa. Kun on ikänsä notkunut bändeissä, on tottunut siihen, että porukkaa ja huolenpitoa ympärillä riittää.

Perhe on minulle hirveän tärkeä ja haluan pitää sen koko ajan mukanani. Otan vastaan töitä, jos tiedän, että lapset voivat tarvittaessa hengata matkassa.

Tällä hetkellä haluan ennen kaikkea nauttia elämästäni. Totta kai jokaisen on tehtävä töitä, mutta juuri nyt en olisi valmis vuorotöihin kauppaan tai ravintolaan. Haluan viettää aikaa kotona. Parin vuoden päästä tilanne voi taas olla toinen.

Äitinä olen tiukka. Näin eläväisten lasten kanssa pitää olla kuri ja rajat. Meillä on säännölliset ruoka-ajat, kokkaan terveellistä luomua, liikumme, leikimme ja laulamme paljon. Lapset osallistuvat ruoanlaittoon ja pyykinpesuun.

Parisuhteessa auttaa, että työskentelemme samalla alalla. Olen silti tyytyväinen, ettemme sentään soita samassa ­orkassa.

Musisoimme paljon kotona: ­minä laulan, Mika soittaa kitaraa ja lapset pyörivät siinä mukana. Meiltä löytyvät sähkörummut ja piano ja kaikki, mutta soittotunneille emme lapsia patista.

Pihaleikeistä löytyi perhe

Minua ei koskaan pakotettu harrastuksiin. Pikemminkin luulen, että vanhempani olisivat olleet tyytyväisiä, jos olisin vähän karsinut niitä.

Turussa musiikkiluokalla kuuluin porukkaan, joka jatkuvasti värkkäsi esiintymisiä. Kahdesti voitimme Radio Sadan ja Radio Auran Aaltojen Tiernapoikamestaruuden.

Soitin klarinettia, kävin puhallin­orkesterissa ja harrastin telinevoimistelua.

PMMP-uran jälkeen Miralla on ollut aikaa keskittyä perhearkeen uudella tapaa. ”Bändivuosina en voinut harkitakaan koiran ottamista”, monirotuisen ­Pepin tuore emäntä sanoo.

Koska äitini oli pitkään yksinhuoltaja, hain stipendejä tanssiin ja opin, että konservatoriossa soittaminen on halvempaa kuin yksityistunneilla. Kaikkialle olen itse itseni kammennut.

Teini-iän rohkeissa vedoissa klarinetti sai jäädä pölyttymään. Soittotunnit vaihtuivat bändikuvioihin ja voimistelu showtanssiin. Sanotaan, että kaikesta on hyötyä, mutta klarinetista käteeni jäi vain nuotinlukutaito.

Isäni kuoli, kun minä olin vauva ja veljeni 10-vuotias. Vuosia myöhemmin löysin itselleni siskon pihaleikeistä Pääsky­vuoren lähiöstä. Kaverini kanssa yökyläilimme toistemme luona ja joskus kinasimme niin, että välejä piti selvitellä vanhempien voimin.

Äitini oli sanonut, että jos uusi mies tulee hänen elämäänsä, hän saa luvan soittaa ovikelloa. Niin tapahtui, kun ­kaverini isä taas kerran tuli selvittämään kolttosiamme.

Sisarlukumme tuplaantui kahdesta neljään. Siskopuoleni ovat aina olleet ­minulle yhtä tärkeitä kuin biologinen veljeni. Tutuilla ei ollut samanlaisia perhe­kuvioita, ja usein saimme vastata ihmetteleviin kysymyksiin. Kun kerroimme olevamme samanikäisiä siskoja ja juhlivamme syntymäpäiviämme kuukauden välein, ihmiset puistelivat päätään, että eihän se ole mahdollista. Me vain kohautimme olkapäitämme: ai ei vai?

Vaikea sanoa, miten isättömyys vaikutti minuun. En ollut mikään herkkislapsi. Kun koulussa askarreltiin isänpäiväkortteja, me isättömät teimme tervehdykset isovanhemmillemme. Kun äidin uusi mies tuli elämäämme, päätin, että hän on iskäni ja huolehtii minusta ja katsoo ­minun perääni. Nykyään hän on lapsilleni pappa.

Tanssiva kokki

Haaveammattejani olivat kokki tai siivooja, ja peruskoulusta menin ammattikouluun suurtalouskokkilinjalle. Äitini oli työskennellyt keittiössä, isoveljeni on kokki ja isäni oli ollut ravintolapäällikkö. Halusin reissata paljon ja ymmärsin, että ravintola-alalla töitä riittäisi aina. Koulu­valintaani perustelin myös sillä, että osaisin myöhemmin elämässä tehdä lapsilleni hyvää ruokaa.

Ja niin olen osannutkin, tosin koulussa oppimiani ruokia en heille laita. Silloin kaikki perustui riisiin ja perunaan, nykyään on kvinoat ja muut. Rakastan sekoittaa eri makuja. Bravuureitani ovat sosekeitot, joita keitän kaikesta mitä kaapista löydän. En itsekään tajua, ­miten niistä syntyy niin hyvää.

Olen hurahtanut luomuun, mikä varmaan juontaa lapsuudenkodistani. Kun muutimme Turusta Kaarinaan omaan taloon, vanhempani perustivat puutarhan, missä kasvattavat kaikkea kukista kasviksiin.

12-vuotiaana pääsin ensimmäiseen kesätyöpaikkaani lakaisemaan lattioita ja sekalaisiin hommiin. Olen työskennellyt ravintola Haraldissa, Naantalin Kylpylässä kerrossiivoojana ja ekstrana ­ravintola-alalla. Pidän fyysisestä työstä.

Vuosia sitten olin myyjänä vaate­kaupassa, missä kaikki vaatteet roikkuivat henkareissa eikä ollut mitään viikattavaa. Meinasin turhautua, kunnes äkkäsin ottaa kassan taakse stepperin, jota sitten tallasin kaikki päivät.

17-vuotiaana oli iso käänne päästä Super Trouper -yhtyeen taustalaulajaksi ja tanssijaksi. Hassunkurisissa vaatteissa ja peruukeissa esitimme 70-luvun show’ta ympäri Suomea. Lauloin myös yhtyeessä Marky, jolla esiinnyimme ­Euroviisukarsinnoissa ja Elämä lapselle -konsertissa.

Kun osallistuin Popstars-ohjelmaan vuonna 2002, alusta lähtien oli selvää, että olin liian kokenut päästäkseni voittajakokoonpanoon. Suostuin silti mukaan, koska halusin taustarivistä etualalle, ja ohjelmasta voisi seurata jotain uutta.

Kun tutustuimme Paulan kanssa, PMMP loksahti nopeasti kohdalleen. ­Tähän päivään mennessä emme ole juhlineet menestystämme, siihen ei oikein ole ollut aikaa. Tunnen onnellisuutta ja kiitollisuutta, että olen päässyt tekemään töitä, joihin olen itseäni valmistanut.

Alkuja, loppuja ja muistoja

En säikähdä, jos jokin asia kaatuu tai bändi loppuu. Olen aina tykännyt tehdä töitä ja tullut ihmisten kanssa toimeen ja uskon, että töitä riittää niin paljon kuin haluan tehdä.

Kun musiikki on ­vetänyt puoleensa lapsuudesta asti, ei se nyt yhteen bändiin lopu. Teinivuosien coverbändi on ihan yhtä tärkeä kuin PMMP. Sekin oli merkittävää, silmiä avaavaa ja opettavaista aikaa.

Ehkä loppu onkin PMMP:n kohdalla väärä sana. Ehkä tämä aika on monen muun asian alku.

Bändin loppumista voisi verrata parisuhteen päättymiseen tai siihen, kun paras ystävä muuttaa toiselle paikkakunnalle. Arkea ei enää eletä samalla porukalla. Kun tapaamme kanssa, vaihdamme kuulumiset ja puhumme eri asioista kuin aikoinaan keikkabussissa.

Haihattelemaan en jää. Kun on tehnyt kaikkea, ei tarvitse mummona miettiä, mitä jäi tekemättä. Kaikki ratkaisut vievät eteenpäin, ja muistot säilyvät ­aina.

Ero lasteni isästäkään ei ollut ­mikään hetken mielijohde. On turha kaataa itselleen syyllisyyttä, jos on mielestään toiminut rakentavasti.

Koiramme Peppi on minulle konkreettisin esimerkki uudesta elämänvaiheesta. Aiemmin keikkaelämässä ei olisi tullut kuuloonkaan, että olisin ottanut lemmikin. Peppi on meidän kaikkien koira, mutta vanhempana kannan vastuun ja kuskaan koiran ulos vähintään viidesti päivässä. Mielelläni minä sitä ulkoilutan.

Peppi kulkee mukana lähestulkoon joka paikassa. Se ei joudu olemaan yksin, studio ja hotellit ovat jo tulleet tutuiksi. Se on sama kuin lasten kanssa, kun pienestä tottuu kulkemaan mukana, ei ­mikään ole niin kummallista.

”Minulle on kehittynyt ihmissuhteissa tuntosarvet, tiedän nopeasti, kenen kanssa on helppo olla. Rakastuessa annan aina kaikkeni”, Mira Luoti sanoo.

Aika laskea nyrkit

Nykyinen mieheni ja tulevan lapseni isä on ensirakkauteni. Löysin hänet uudelleen aikuisena.

Lapsuudessani vietimme kesät mökillä Loimaalla. Iltaisin, kun vanhempamme olivat menneet nukkumaan, me ­siskojen kanssa otimme jopot alle ja pyöräilimme salaa kylille.

Yhtenä iltana ­torin laidalla pitkätukkainen poika lauloi mielettömän hienolla äänellä Ismo Alankoa. Aloin kulkea hänen perässään, ajauduimme samaan kaveriporukkaan ja kävin hänen bändinsä keikoilla.

Olin silloin vasta 15-vuotias, ja koska Mika oli muutaman vuoden vanhempi, oli selvää, ettei ihastuksesta seuraisi mitään. Silloin ikäero oli merkittävä, enhän alaikäisenä päässyt baareihinkaan.

Vaikka ihastus ehkä oli molemminpuolista, Mika suhtautui minuun torjuvasti ikäni takia. Asuimme myös eri kaupungeissa.

Vuosikausiin emme pitäneet yhteyttä, mutta tiemme kohtasivat yllättäen, kun PMMP:llä ja Happoradiolla oli sama keikkamyyjä ja levy-yhtiö. Oli hienoa huomata, että olimme molemmat päässeet pitkälle ja tehneet nuoruuden harrastuksesta oikean ammatin. Arvostus toista kohtaan oli heti suurta.

Rakkaus on iso voima, koska se perustuu luottamukseen. Kun perheessä on ihminen, joka on tukipilari, tuntuu kuin olisin koko ajan turvallisessa satamassa.

Olen tottunut painamaan yksin nyrkki pystyssä, ja on ihana fiilis, kun voin hellittää eikä minun tarvitse enää huolehtia.

Olen silti ennemmin realisti kuin ­romantikko. Jos saan kukkapaketin, mietin, että voi, kohta ne kuolevat.

Tai ehkä ajatteluni johtuu siitä, että 20:n keikkabussissa istutun vuoden aikana ei ole ollut kauheasti aikaa järjestellä kahdenkeskisiä kynttiläillallisia.”

Mira Luoti

■  Laulaja syntyi Porissa 28.2.1978 ja vietti lapsuutensa Turussa.
■  Tunnetaan PMMP-yhtyeestä. Tehnyt lukuisia musikaalitöitä muun muassa Peacock-teatterissa.
■  Parhaillaan tähtivalmentajana The Voice of Finlandissa.
■  Asuu Vantaalla. Uusperheeseen kuuluu avomies Mika Haapasalo, neljä lasta ja koira. Vauva syntyy ­kesällä.

Näyttelijä Alina Tomnikov uskoo, että luvassa on enemmänkin rooleja Venäjällä.

Muun muassa Rölli-elokuvista tuttu näyttelijä Alina Tomnikov on rakentanut viime vuodet menestyksekästä uraa Suomessa. Hiljattain suomalais-venäläinen näyttelijä sai näkyvän roolin myös isosta venäläistuotannosta. Hän pääsee mukaan keisarinna Katariina Suuresta kertovaan tv-sarjaan, joka sijoittuu 1700-luvulle. 

– Kyseessä on ihan jäätävän suuri rooli, jonka sain sen ansiosta, että puhun venäjää toisena äidinkielenäni. Reissasin koko kesän ja alkusyksyn Venäjällä, ja sarjasta tuli minulle tosi rakas. Oli ihanaa, että pääsin viimein käyttämään toista äidinkieltäni työssäni, Alina kertoi Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Alina näyttelee sarjassa katalaa ja manipuloivaa prinsessa Wilhelminaa, joka oli naimisissa Katariina Suuren pojan Paavali I:n kanssa ja kietoi hovin jäsenet nopeasti pikkusormensa ympärille.

”Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi.”

Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2013 valmistunut Alina on jo pidemmän aikaa havitellut ulkomaille ja erityisesti Venäjälle. Hän uskoo, että läpimurto poikii tulevaisuudessa enemmänkin töitä itänaapurista. 

– Olen aivan varma, että luvassa on muitakin rooleja. Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi. Agentilleni on jo tullut useita kyselyjä, ja olen tosi hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä.

Temperamentti ja kiihko pinnassa

Vaikka näytteleminen on pääosin samanlaista Venäjällä kuin Suomessa, sikäläinen kulttuuri lyö Alinan mukaan leimansa myös näyttelijäntyöhön. Venäjällä näyttelijällä on lisäksi takanaan paljon isompi tiimi ja taustaorganisaatio. 

– Temperamentti ja kiihko ovat Venäjällä paljon enemmän pinnassa kuin Suomessa. Tunteet käyvät kuumina ilman, että niihin liittyy minkäänlaisia aggressioita. Se on aivan mahtavaa!

– Venäjällä minulla oli myös omat vankkurit ja neljä assistenttia koko ajan käytössäni. Se tuntui aluksi oudolta, sillä Suomessa olen tottunut siihen, että huolehdin hyvin itsenäisesti omista aikatauluistani, Alina hämmästeli.

Koko ikänsä Suomessa asunut Alina tunnistaa itsessäänkin monia venäläisiä piirteitä.

– Uskon, että minussa on paljonkin venäläistä. Olen itsekin aika temperamenttinen ja tunnen monet asiat ja tunteet hyvin vahvasti ja kehollisesti. Varsinkin silloin, kun olen paikalliskielen ja -kulttuurin ympäröimänä, minusta tuntuu, kuin olisin kokonaan eri ihminen. Se on ihana tunne!

Mikael Gabriel ja Triana Iglesias hempeilevät yhteiskuvissa ja hehkuttavat toisiaan avoimesti.

Tämän illan Vain elämää -jakson jälkeen räppäri Mikael Gabriel, 26, nousee viimeistään kansansuosioon, mutta jotain ohjelmassa jää myös kertomatta. Kuka on se upea nainen, joka on viime aikoina kulkenut Mikaelin rinnalla?

Triana Iglesias Holten, 34, on norjalainen näyttelijä, juontaja ja malli – ja Instagram-kuvapalveluun kirjoittamansa ansioluettelon mukaan myös dj, burleskiartisti ja täyspäiväinen merenneito. Iglesias-sukunimi tulee Trianan espanjalaisen äidin puolelta.

Kotisivujensa mukaan Triana on poseerannut sekä Playboyn eri maiden kansissa että muissakin miestenlehdissä. Viime vuosina Triana on myös juontanut Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa.

Mikaeliin nainen törmäsi töiden merkeissä.

– Tapasimme vuosi sitten Gumball-rallissa Tukholmassa, ja kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin, Mikael kertoi tuoreessa haastattelussamme.

”Kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin.”

Myös Triana on puhunut Mikaelista ja parin suhteesta kauniisti norjalaislehdissä ja kehuu rakastaan avoimesti Instagramissa.

– Hänen mielensä ja sielunsa ovat yhtä kauniita kuin ulkokuorensa, hän kirjoittaa tänään julkaisemassaan kuvassa Mikaelista.

Lue myös: Mikael Gabriel: ”En ole ikinä hajonnut niin pahasti kuin Vain elämää -kuvauksissa”

Eilen Mikael ja Triana edustivat yhdessä Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä. Räppäri näyttelee lähiönuorista kertovassa elokuvassa, jonka on ohjannut Antti J. Jokinen.

Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaikka suhde on kestänyt vasta vuoden verran ja kaksikolla on eri kotimaat, on Triana ehtinyt jo muuttaa Mikaelin elämää.

– Triana on vaikuttanut maailmankatsomukseeni muun muassa sillä, että hän on kasvissyöjä. Kun hän tulee, meillä on kasvisviikot. Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta, Mikael kehui haastattelussamme.

”Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta.”

Kun pari ehtii olla yhdessä, söpöläiset myös jakavat silloin tällöin rakkaudentäyteisiä kuvia faneilleen sosiaalisessa mediassa.

 

THIS... ❤️ #LoveSpam

Kuva, jonka Triana Iglesias (@trianaiglesias) julkaisi

Triana nähdään myös hempeissä tunnelmissa Mikaelin kanssa miehen Helium-musiikkivideolla. Maaliskuussa julkaistu video on kuvattu räppärin kotona.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Prinsessa ihastutti kaikki paijaamalla kaneja ja lausumalla ensimmäiset sanansa kameroiden läsnäollessa.

Herttuatar Catherine ja prinssi William edustavat parhaillaan Kanadassa. Pääministeri Justin Trudeau kutsui perheen vieraakseen juhlimaan Kanadan 150-vuotissynttäreitä.

Herttuaparin lapset, kolmevuotias prinssi George ja reilun vuoden vanha prinsessa Charlotte, ovat päässeet tällä kertaa mukaan reissuun. Viime keväänä lapset jäivät kotiin, kun William ja Catherine olivat edustusmatkalla Intiassa ja Bhutanissa.

Matkalta julkaistuista kuvista päätellen George ja Charlotte nauttivat reissusta täysillä. He esimerkiksi osallistuivat torstaina armeijan perheille järjestetyille lastenkutsuille Victorian kaupungissa.

Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.
Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.

Brittilehti Telegraphin mukaan Charlotte lausui kutsuilla ensimmäisen sanansa julkisesti. Ilmapalloihin ihastunut pikkuprinsessa huusi innoissaan ”Dada” isälleen Williamille.

Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.
Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.

Jos näistä ilmeistä ei tule hyvälle tuulelle, niin mistä sitten?

Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.
Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.

Moosesta oli varmasti apua, jos pikkukuninkaallisilla oli ikävä omaa koiraansa Lupoa.

Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.
Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.

Prinssin ja prinsessan tyyli on tullut jo tutuksi. Charlotte edustaa useimmiten leveähelmaisessa mekossa ja neuletakissa.

Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.
Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.

Juhlien kohokohta eläinten lisäksi oli ilmapalloista hahmoja puhaltava taikuri.

Myös herttuaparin asuinpaikan Kensingtonin palatsin virallisella Instagram-tilillä jaettiin suloisia kuvia juhlista. Yhdessä niistä George intoilee saippuakuplista.

Edustushommat, eivät aina mitään tylsää pönötystä. Ainakaan jos sattuu olemaan pikkukuninkaallinen.

Jutta Gustafberg kiittelee ex-miestään Harria siitä, että he ovat pysyneet ystävinä ja kasvattaneet lastaan onnistuneesti yhdessä.

Fitness-yrittäjä Jutta Gustafberg hehkuttaa Facebookiin kirjoittamassaan tuoreessa tekstissä yllättävää henkilöä: ex-miestään ja poikansa isää Harri Gustafsbergiä.

Hehkutukseen ja Harrille osoitettuun kiitoskirjeeseen on Jutan mukaan syynsä.

– Kiitos siitä, että olet ollut luottoystäväni kaikki nämä vuodet. Ystävyytemme ei päättynyt siihen, kun oma avioliittomme päättyi. Jos jostain olen ylpeä niin siitä, että olemme osanneet laittaa omat tunteet tarvittaessa järjestykseen niin, että lapsen etu on aina ollut etusijalla, Jutta kirjoittaa.

– Olemme mielestäni malliesimerkki siitä, miten avioero voidaan hoitaa hyvässä hengessä. Koskaan ei ole ollut vääntöä huoltajuudesta, lomista, rahasta tai mistään muustakaan. Jopa se, että olemme etsineet asuntomme riittävän läheltä toisiaan pojan kulkemisen helpottamiseksi on mahtavaa. 

”Koskaan ei ole ollut vääntöä huoltajuudesta, lomista, rahasta tai mistään muustakaan.”

Jutan ja Harrin erosta on kulunut seitsemän vuotta. Harri ja leskeksi jäänyt Jutta olivat naimisissa 2007–2011. Harrista tuli silloin adoption kautta Maxin isä. Edelleen he kasvattavat teini-iän kynnyksellä olevaa poikaansa yhdessä.

– Kasvattamisessa edessä on tärkeät vuodet. Sanomasi ”poika tarvitsee positiivista pakkoa” monen asian suhteen pitää hyvin paikkansa, Jutta toteaa kirjeessään.

Jutta kiittelee myös Harrin nykyistä kumppania.

– Terveiset myös ihanalle elämässäsi vaikuttavalle naiselle J:lle, joka on ymmärtänyt sen, että exät voivat olla keskenään hyviä ystäviä.

Jutta nostaa kirjoituksessaan esille myös sen, että Harri on väittelemässä tohtoriksi mielenhallinnasta ja on ehdolla vuoden puhujaksi.

Petteri Jussilan eksät

Jutta on onnistunut muutenkin säilyttämään hyvät välit ympäröiviin ihmisiin, vaikka parisuhteet ovat vaihtuneet. Viime vuonna kerroimme haastattelussamme Jutan ystävyydestä Sari Peltoseen, joka oli avoliitossa Petteri Jussilan kanssa, ennen kuin Jutta ja Petteri tapasivat ja rakastuivat.

Lue myös: Jutta Gustafsberg ystävystyi miehensä exän kanssa: “En halunnut velloa katkeruudessa kuten äitini”

Naisten yhteinen taival alkoi ikävissä merkeissä, sillä Jutta oli toinen nainen ja Sari petetty puoliso ja pienten lasten äiti.

– Tiesin kyllä, että ero oli vain ajan kysymys, ja mietin, kuka on se ihminen, joka tulee tähän väliin. Aluksi reagoin Juttaan, että sekin lehmä, mutta ajan mittaan olen ollut iloinen, että Luojan kiitos Petteri valitsi juuri hänet, Sari kertoi haastattelussa.

Jutan ja Petterin lapsi Max oli vain kymmenkuinen, kun Petteri hukkui kotitalonsa rantaan vuonna 2004.

Menetys yhdisti naisia, ja Sari perheineen jopa muutti joksikin aikaa Jutan luo.

–Olemme edelleen toistemme ensimmäiset tukijat kriiseissä. Kun elämässä tulee vastoinkäymisiä, tiedämme, että toisistamme saamme parhaan sparrauskaverin. Voimme aina purkaa toisillemme synkintä settiä, Jutta kertoi.

Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat parhaat ystävykset, joilla on sama ex-mies.
Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat parhaat ystävykset, joilla on sama ex-mies.