Laulaja Jippu on halihullu, joka vihaa valheita ja rakastaa rikkinäisiä fanejaan.

Kuva: Katja Tähjä

Milloin viimeksi nauroit?
Pari päivää sitten, kun näin elokuvan Naimalupa. Olen suuri kirkollisen huumorin ystävä, ja Robin Williamsin esittämä pastori nauratti sairaasti.
Itkit?
Katsottuani dokumentin Matti Nykäsestä. Hän paljastui ihmiseksi, joka on kärsinyt paljon. Samastun helposti niihin,
joilla on traaginen suhde itseensä. Olen rikkinäisrakas.
Suutuit?
Suutun vähän päivittäin. Eniten ärsyynnyn liiallisesta liberalismista, itsekkyydestä ja vapaan kasvatuksen tuotteista.
Lapset pitäisi laittaa mahdollisimman varhain kuriin. En liioin jaksa erikoisuuden tavoittelijoita. Monelle rokkarille tekisi mieli sanoa, että nyt ne aurinkolasit pois, puuro lautaselle ja töihin.
Halasit jotakuta?
Äsken kampaajaani ja sitä ennen miestäni. Olen halihullu, minusta on ihana osoittaa rakkautta halien ja suukoin.
Valehtelit?
Vihaan valhetta. Asioiden suurentelua kyllä harrastan, viimeksi taisin suurennella syömieni banaanien määrää. Valheellisia
ihmissuhteita minulla ei ole, sillä sanon asiat suoraan. Jos inhoan jotakuta, hän kyllä tietää sen.
Sait uuden ystävän?
Minulla on ollut sama kaveripiiri jo kymmenen vuotta. En ole sosiaalisesti lahjakas ystävystyjä, olen siihen liian kompleksinen. Suojamuurini ovat korkeat, ja välillä välttelen uusia ihmisiä.
Tapasit yli-innokkaan fanin?
Minulla ei ole kovin innokkaita faneja, yleisöni on enemmän itkevää kuin nauravaa. Fanini ovat usein sylinkipeitä ja sisäänpäin kääntyneitä, rikkinäisiä ja väsyneitä. Musiikkini uppoaa jollain tavalla särkyneisiin ihmisiin: linnakundeihin
ja alkoholisteihin, kehitysvammaisiin ja vaikean eron kokeneisiin.
Shoppailit?
Juuri äsken, olen shoppailuriippuvainen. Ostan joka päivä jotain. Kylppäristäni löytyy 30 erilaista vartalovoidetta.
Venytit penniä?
En laske rahojani, tuhlaan aina kaiken. Junttiamerikkalaisen kasvatukseni ansiosta olen kerskakuluttaja. En ole kierrättäjä,
vaikka kuulunkin Greenpeaceen ja Maailman luonnonsuojeluliittoon. Ilmastonmuutos on ollut järkytys: on
pitänyt katsoa peiliin, kun lunta ei ole tullut koko talvena.
Myöhästyit?
En myöhästele, olen mieluummin etuajassa. Siinä on kyse kunnioituksesta, myöhässä oleva ei kunnioita muita.
Mokasit?
Minulla on paha kiroiluhäiriö ja mokasin päästämällä voimasanoja väärässä tilanteessa. Mokailen päivittäin. Olen läväyttäjä, sanon jotain ajattelematonta ja ennen kuin huomaankaan, toinen jo itkee. Pyydän kuitenkin heti anteeksi.
Söit epäterveellisesti?
Syön jatkuvasti roskaruokaa ja kotona jääkaappini on täynnä pullaa, jäätelöä ja muita herkkuja. Seitsemästä  kuolemansynnistä syyllistyn eniten mässäilyyn.
Teit jotain lapsellista?
Jos lapsellisuus viittaa blondiuteen, toimin lapsellisesti koko ajan. Välillä tunnen olevani älykkyydeltäni vajaa, kun en tajua
edes blondivitsejä. Olen silti ylpeä bimboudestani, ei aina jaksa olla aikuinen.
Kärsit krapulasta?
Alkoholikrapulasta kärsin viimeksi teininä, nyt se kiintiö on täynnä. Vietin ihanan villin juppinuoruuden Kauniaisissa, mutta nyt olen liian vanha sammumaan minne sattuu. Mieluummin käyn hienosti syömässä tai järjestän kotona pariskuntailtoja ja iltapukujuhlia. Henkisestä elämänkrapulasta kärsin usein. Siihen ei tarvita alkoholia, suurimmat virheeni olen tehnyt selvin päin.
Lupasit jotain ja pidit lupauksesi?
En lupaile. Lupaus merkitsee vastuuta, ja olen huono vastuunkantaja. Olen luvannut vain, etten hylkää itseäni ja se on pitänyt. Suojelen itseäni väärintekijöiltä enkä suostu kenenkään yrjöastiaksi.
Loukkaannuit jostakin asiasta?
Loukkaantuminen on itsekeskeistä nössötystä, turhaa ruikuttamista. Olen luonteeltani enemmän loukkaaja kuin loukattu. Toki ihmiset sanovat välillä väärin, mutta ei loukkaantuminen auta. Paras sanoa päin naamaa takaisin.
Teit jotain ensimmäistä kertaa?
Olin lapsena hyvä hiihtäjä. Pääsiäisen mökkireissulla en yhtäkkiä osannutkaan hiihtää ja ensimmäistä kertaa pitkään aikaan
kaaduin ladulle. Tuntui kuin olisin menettänyt balanssin muuhunkin elämään. Hiihdossa on jotain perussuomalaista ja viehättävää. Mieheni sanoo minua Marja-Liisa Kirvesniemeksi,
meissä on kuulemma samaa näköä.
Teit jotain rakkauden tähden?
Päivittäin. Laitan ruokaa, katan pöydän, pesen pyykit. Olen sellainen nöyrimmin sinun -ihminen, palvelen rakastani. En ole feministi vaan minusta naisen pitää tehdä enemmän. Miehet eivät pärjäisi ilman meidän ruokiamme tai sitä, että niiden tiukkaa peppua kehutaan.
Kaduit jotakin?
Uskon katumuksen voimaan, kadun syntejäni joka aamu. Olen tehnyt niin paljon virheitä, että en voisi elää ilman katumuksen mahdollisuutta. Kun kadun vääriä tekojani ja pyydän anteeksi,
voin jatkaa elämässä eteenpäin.
Mietit elämäntarkoitusta?
Elämäntarkoituksen miettiminen on pakkomielteeni ja pääharrastukseni. Minulla on jatkuva tarve yrittää ymmärtää,
mistä tässä kaikessa on kyse. Joskus olisi kiva pitää vapaapäivä syiden ja seurausten pohtimisesta.

Jippu

  • 22-vuotias laulaja-lauluntekijä. Oikealta nimeltään Meri-Tuuli Elorinne. Oopperalaulaja Jorma Elorinteen tytär.
  • Debyyttialbumi Salaisuuksia, joita yksinäiset huutaa unissaan julkaistiin syyskuussa 2006. Uusi levy Kuka teki minusta tän naisen on juuri ilmestynyt. Osallistui euroviisujen Suomen karsintaan kappaleella Kanna minut. Seuraavan kerran keikalla Tampere-talossa 15.4.
  • Asuu Espoon Tapiolassa yhdessä salibandyä pelaavan kihlattunsa Markus Bollströmin kanssa. ”Elän seesteistä elämää, mutta levylleni halusin purkaa kaiken sen pahan, joka oli kertynyt sisälleni ennen viime vuotta. Nyt on onnen aika, mutta se ei ole tullut ilman kärsimystä.”
  • Harrastaa saunomista. Inhoaa uraihmisiä, kuten itseään. ”Kyllä ihmisellä pitäisi olla aikaa myös sielulleen.”
  • Haaveilee tekevänsä jatkossa yhä enemmän keikkoja hoitokodeissa ja vankiloissa. ”Musiikkini toimii siellä parhaiten. Golfklubeille on turha mennä.”

Koomikko Sami Hedbergin, 35, unelma toteutui, kun hän sai pääosan The Office- eli Konttori-sarjan suomalaisversiossa.

Kaikkia valinta ei miellyttänyt. Vähiten toimittaja Kaarina Hazardia, joka kritisoi Hedbergin valintaa rooliin lokakuun Image-lehteen kirjoittamassaan kolmen sivun mittaisessa jutussa.

– Hedbergin huumori. Miten sitä oikein kuvailisi? Se on sille nauramista, että ruotsinlaivalla juodaan viinaa. Että viron kieli on vähän kuin suomi, mutta kuitenkin eri. Joltakulta näkyi pikkupöksyt.

Tämänhän jo tiedämme: Hedbergin huumori jakaa mielipiteet. Hazard kuitenkin jatkaa tylytystään.

– Hedberg on se vaaraton, pullea poika, ylikasvanut pikkuveli, joka häissä sahtipäissään lyö reisiinsä ja hokee Otetaans taas! ja jota ei kenenkään tarvitse pelätä eikä haluta.

Mutta että pullea poika, jota kenenkään ei tarvitse haluta?

Hazardin mukaan ongelma on, että Hedberg on jo suuri tv-persoona ja valmis hahmo omana itsenään, mikä vesittää alkuperäisen sarjan myötähäpeästä ja lohduttomuudesta ammentavan huumorin.

Mutta että pullea poika, jota kenenkään ei tarvitse haluta? Voisiko Sami Hedberg vitsailla keikkasetissään Kaarina Hazardista pulleana tyttönä, jota kenenkään ei tarvitse haluta?

Hazard pojittelee ja kutsuu lihavaksi ja seksittömäksi miehen koomikkopersoonaa, mutta onko se Sami Hedbergin tapauksessa mitenkään erotettavissa itse Samista?

Kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin treenaa viisi kertaa viikossa kiivetäkseen ensi kesänä Euroopan korkeimmalle vuorelle.

Televisiosta tuttu kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin on hurahtanut kiipeilyyn. Entisen kilpapyöräilijän tavoite onkin korkealla.

– Kävin juuri kiipeilemässä Mont Blancilla ja nyt olen innostunut projektista ”valkoisen valloitus”. Lähden ensi kuussa harjoittelemaan Chamonix'iin ja uutena vuotena kohteena on Kilimanjaro. Ensi vuoden heinä-elokuussa on tarkoitus huiputtaa Mont Blanc, Mira kertoi keskiviikkona helsinkiläisen ravintola Salven avajaisissa.

Harrastuksessa turvallisuus tulee ennen kaikkea.

– Jos säät sallivat, ensin huiputetaan 4 000 metriä ja siitä sitten jatketaan eteenpäin.

Mont Blanc on Euroopan korkein vuorenhuippu, joka sijaitsee Alpeilla Italian ja Ranskan rajalla. Se ylettyy 4810 metrin korkeuteen.

”Kiipeily on hyvää treeniä henkiselle puolelle.”

Miran kiipeilykunnosta ja ruokavaliosta huolehtii personal trainer, jonka opastuksella hän treenaa viisi kertaa viikossa. Mira kirjoittaa treenistä myös nettisivuillaan

– Kiipeily on paitsi urheilua, myös hyvää treeniä henkiselle puolelle. Se on erittäin kasvattava laji, johon olen täysin hurahtanut.

Kaksi vuotta sitten avioitunut pariskunta ilmoitti tänään erostaan. Sinä aikana Lauri teki kansainvälisen läpimurron mutta jättäytyi sitten musiikkibisneksessä taka-alalle. Paulasta taas kasvoi yksi Suomen kysytyimmistä esiintyjistä.

Muusikkopariskunta Paula Vesala, 34, ja Lauri Ylönen, 37, ilmoitti tänään, että he ovat päättänet erota.

– Olemme yhdessä tehneet surullisen mutta vääjäämättömän päätöksen erota. Eroon ei liity mitään draamaa tai yllättäviä käänteitä, vaan pitkä parisuhde tuli päätökseensä, kaksikko kertoi Iltalehdelle lähettämässään viestissä.

Aivan kuten Angelina Jolie ja Brad Pitt, Paula ja Lauri olivat yhdessä 10 vuotta ennen kuin sinetöivät suhteensa vihkivalalla. Kaksikko meni naimisiin Las Vegasissa loppuvuodesta 2014.

Pitkän suhteen aikana parille syntyi Julius-poika vuonna 2008. Mutta myös molempien uralla on ehtinyt tapahtua paljon.

2003

Kuvat: handout
Kuvat: handout

Paula ja Lauri alkoivat seurustella 2000-luvun alkupuolella. Tuolloin Laurin bändi The Rasmus oli ollut jo vuosia yksi Suomen menestyneimpiä yhtyeitä. Vuonna 2003 Laurilla meni lujaa, kun Rasmus teki kansainvälisen läpimurtonsa albumillaan Dead Letters. Samoihin aikoihin Paula karisti yltään Popstars-leiman perustamalla Mira Luodin kanssa PMMP-yhteen. Heidän kesähittinsä Rusketusraidat oli menestys, ja debyyttialbumi Kuulkaas enot myi hyvin. Kaksikko palkittiin Emma-gaalassa vuoden tulokas -palkinnolla.

2005

Kuvat: Reuters ja Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kuvat: Reuters ja Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Vuonna 2005 Rasmus lähti puolitoista vuotta kestänneelle kiertueelle ja keikkaili 38 maassa. Samoihin aikoihin PMMP teki todellisen läpimurtonsa Suomessa Kovemmat kädet -albumillaan. Paula ja Mira nappasivat lukuisia Emma-pystejä ja olivat vuosia yksi kysytyimmistä festariesiintyjistä.

2006

Lauri tienasi 2000-luvun puolivälissä enemmän kuin moni yritysjohtaja.

2008/2009

Kuva: Sanoma-arkisto / Juhani Niiranen
Kuva: Sanoma-arkisto / Juhani Niiranen

Paula ja Mira olivat vuosia erottamaton kaksikko, kuin kattila ja kansi. He tekivät ensimmäiset lapsensakin samaan aikaan.

Laurin elämään lapsi toi ryhtiä.

– Ennen saatoin valvoa aamuseitsemään, mutta nyt herään samaan aikaan leikkimään lapseni kanssa. Lopetin myös alkoholinkäytön. Tajusin, että on minun vastuullani hoitaa pojalleni yhtä hieno lapsuus kuin itsellänikin oli, Lauri kertoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2010.

2010

2010-luvulla Paulan monilahjakkuus alkoi tulla ilmi. Hän teki ensimmäinen leffaroolissa Prinsessa-elokuvassa vuonna 2010. Sittemmin hän oli myös pääroolissa elokuvassa 3 Simoa.

2011

Paula ja Lauri harvinaisessa yhteiskuvassa Jussi-gaalassa vuonna 2011. Paula aloitti samana vuonna dramaturgian opinnot Teatterikorkeakoulussa.

Vuonna 2011 Paula julkaisi myös levyn viulisti Pekka Kuusiston kanssa. Lauri puolestaan julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa New Worldin.

2012

Kuva: Sanoma-arkisto / Ismo Henttonen ja handout/ Kaapo Kamu
Kuva: Sanoma-arkisto / Ismo Henttonen ja handout/ Kaapo Kamu

Rasmus ilmoitti jäävänsä pitkälle tauolle vuonna 2012. Samana vuonna Lauri ja Paula kampanjoivat ahkerasti, jotta Pekka Haavistosta olisi tullut presidentti. Vuonna 2012 ilmestyi myös PMMP:n toiseksi viimeinen albumi Rakkaudesta, mutta Paula keikkaili myös Kerkko Koskinen Kollektiivi -kokoonpanon kanssa.

2013

PMMP ilmoitti panevansa pillit pussiin ja järjesti laajan jäähyväiskiertueen.

Lauri nähtiin vuonna 2013 Idols-tuomarina. Hän julkaisi tuolloin myös toisen sooloalbuminsa.

2014

Paulan sooloalbumia alettiin odottaa kiihkesäti vuonna 2014, sen jälkeen kun hän oli hurmannut kaikki Vain elämää -ohjelmassa.

2014/2015

 

We had cool Finnish saturday at our house, Lauri & Paula and SMO ;) #korvapuusti#ilua#friends

A photo posted by JY (@yrcfinland) on

Paula ja Lauri muuttivat Los Angelesiin, kun Paula aloitti opiskelemaan näytelmäkirjoittamista UCLA:ssa.

Lue myös: Paula Vesala elämästään Los Angelesissa: "Puoli vuotta meni sumussa"

Kuva: Oikotie.fi
Kuva: Oikotie.fi

Elokuussa 2015 Lauri myi 6,5 miljoonalla perheen Helsingin Karhusaaressa sijaitsevan asunnon. Lauri suunnitteli ja rakennutti 500-neliöistä taloa vuosia.

Lue myös: Tältä näyttää Lauri Ylösen miljoonatalo

2016

Kuvat: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen ja Jonna Öhrnberg
Kuvat: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen ja Jonna Öhrnberg

Paulan odotettu soololevy Vesala ilmestyi viimein kesäkuussa 2016, ja albumia ylistivät niin kriitikot kuin yleisökin. Kuvassa kaksikko on Ruisrockissa, Paula esiintymässä, Lauri yleisössä.

Tällainen on Paula Vesalan sooloalbumi

Lauri on viime aikoina keskittynyt suunnittelemaan taloja. Hän saa MTV3:lle oman ohjelman. Kesäkuussa kanava tiedotti, että Lauri suunnittelee kakkoskodin perheelleen sekä talot 12 julkkikselle. Ruudussa ohjelma nähdään vuonna 2017. Lue lisää täältä.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen ei turhia mielistele, vaan sanoo suoraan. Se selviää hänen tuoreesta kirjastaan Tahto – Aino-Kaisa Saarisen kahdet kasvot.

Hiihtopiireissä Aino-Kaisa "Aikku" Saarinen tunnetaan Oikku-Aikkuna. Mutta monille muille tämän moninkertaisen MM- ja olympiamitalistin persoona on saattanut jäädä mysteeriksi. Tällä viikolla ilmestyneestä Tahto  Aino-Kaisa Saarisen kahdet kasvot -kirjasta (Teos) tulee kuitenkin selväksi, että hiihtäjää sekä rakastetaan että vihataan. Mutta kyllä Aikku osaa itsekin latoa suoraan. Poimimme Pekka Holopaisen kirjoittamasta kirjasta kaksitoista Aikun kaunistelematonta sitaattia.

 

 

 

 

 

Lue lisää: Aino-Kaisa Saarinen kirjassa pahasta välirikosta kaksossiskonsa kanssa: "Välimme eivät ole palanneet ennalleen"

 

 

 

Lue lisää: Aino-Kaisa Saarinen kirjassaan: "En ikinä, mistään olisi voinut saada parempaa ihmistä rinnalleni"

 

Lue lisää: Aino Kaisa-Saarinen kirjassaan: "Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin"