”Pari vuotta parhaista lastentekovuosistani meni täydellisessä usvassa”, Milana Misic kertoo. Kuva: Jouni Harala

Laulaja Milana Misic päätti lähteä 23 vuotta kestäneestä suhteestaan, sillä lapsettomuuden aiheuttama tuska muuttui liian suureksi kestää. – Olen koko elämäni kokenut olevani erilainen, ja lapsettomuus on vahvistanut sitä tunnetta, hän sanoo.

It’s so funny we don’t talk anymore.

Kertosäe on Sir Cliff Richardsin kappaleesta We Don’t Talk Anymore, joka on yksi laulaja Milana Misicin, 44, varhaisnuoruuden lempibiiseistä.

Kappale alkoi pyöriä hänen päässään, kun hän pohti parisuhteensa tilaa. Kuten yleensä alitajunnasta nousevilla biiseillä, oli tälläkin Milanalle viesti.

– Ajattelin aina, miten on edes mahdollista, että pariskunta lopettaa toisilleen puhumisen. Nyt tiedän omasta kokemuksestani, että niin voi tosiaan käydä.

Milana ja konserttituottaja Vesa Puukari, 49, ehtivät olla yhdessä Milanan sanoin ”miljoona” eli 23 vuotta, joista 20 vuotta he olivat naimisissa. Se on yli puolet hänen elämästään.

Viime elokuun lopussa Milana muutti pois parin yhteisestä kodista omaan pieneen asuntoonsa Helsingin ydinkeskustaan. Avioeron harkinta-aika on umpeutumassa kesällä.

– Oli minun valintani lähteä. Suurin syy oli se, että lapsettomuuden aiheuttama epätoivo valtasi koko elämän. Alkoi tuntua siltä, että mistään ei tule mitään eikä parisuhteemme ole enää pelastettavissa.

Puhumattomuus hiipi suhteeseen vaivihkaa. Milana kypsytteli eropäätöstään vuoden ajan. Hän toteaa, että vastoinkäymiset voivat lähentää parisuhteen osapuolia. Kun tilanne jatkuu riittävän pitkään, ongelmat alkavat etäännyttää.

– Tarkkailin, mitä meille tapahtuu. Myönnän tehneeni virheen siinä, että minun olisi kannattanut kertoa selkeämmin miehelleni, mitä käyn läpi. Olisi vain pitänyt nostaa se kissa pöydälle.

Milanan puoliso käsitteli lapsettomuutta omalla tavallaan.

– Koen, että mieheni hukutti tunteensa työn tekemiseen, eikä kenties siksi tajunnut, mitä välillämme tapahtuu.

Milana ja Vesa ovat kaikesta huolimatta hyvissä väleissä.

– Emme riidelleet tai ole toisillemme vihaisia tai katkeria. Saatan olla paha suustani kun suutun, mutta koen, että negatiivisuus kuluttaa suuttunutta itseäänkin. Siksi on parasta tähdätä siihen, että asiat selvitetään.

Milana kokee eron prosessoinnin olevan monella tapaa kesken. Ajateltavaa ja käsiteltävää on kertynyt paljon, liki elämän mitalta.

Hidas kypsyminen hoitoihin

Milana puhuu lapsettomuudestaan rehellisesti ja suoraan. Pohdinnasta huomaa, että hän on joutunut työstämään aihetta jo kymmenen vuoden ajan.

– Rikkinäisestä lapsuudestani johtuen en voinut nuorempana moniin vuosiin kuvitellakaan äidiksi tulemista. Pelkäsin, ettei minusta ole siihen.

Hänen äitinsä, yhtenä suurimmista suomalaisista iskelmälaulajista pidetty Laila Kinnunen, menehtyi Milanan ollessa 30-vuotias. Aikansa supertähti oli kärsinyt alkoholiongelmasta, ja hänen vointinsa oli huonontunut entisestään viimeisten elinvuosien ajan. Pian äitinsä kuoleman jälkeen Milana menetti myös isoäitinsä Kertun, Lailan äidin, jonka hoivissa hän oli kasvanut.

– Pari vuotta parhaista lastentekovuosistani meni täydellisessä usvassa. Minun oli kasattava itseni uudelleen.

34-vuotiaana hän sai tietää odottavansa lasta. Suru oli suuri, kun raskaus päättyi keskenmenoon.

– Kaksi sisarpuoltani olivat raskaana samaan aikaan, ja minä olin meistä se, joka epäonnistui. Olen koko elämäni kokenut olevani jotenkin muista ihmisistä poikkeava, erilainen, ja lapsettomuus on vahvistanut sitä tunnetta.

Milanaa kaduttaa, ettei hän kokenut olevansa valmis lapsettomuushoitojen aloittamiseen kuin vasta 39-vuotiaana. Niihin on kulunut yksityisellä puolella paljon sekä aikaa että rahaa. Kokemus epäonnistumisesta uudestaan ja uudestaan jätti jälkensä, vaikka virallisesti Milanasta tai Vesasta ei ole löytynyt syytä lapsettomuuteen.

Vuosien varrelle on mahtunut monia lapsettomille tuttuja kokemuksia.

– Kun olin päälle kolmekymppinen, monella läheisellä ihmiselläni oli pieniä lapsia, ja koin välillä oloni yksinäiseksi. Lapsetonta paria ei välttämättä kutsuta esimerkiksi perhejuhliin. Nyt lähipiirin lapset ovat jo varttuneet, enkä joudu enää niin usein osalliseksi vaippamerkkikeskusteluihin.

Myös ulkopuolisten hyvää tarkoittavat lastenhankintaan liittyvät kyselyt ovat laantuneet ajan myötä.

– Olen vyötäröltäni sen mallinen, että olen joutunut 20-vuotiaasta saakka kuuntelemaan raskausuteluita. Tässä iässä ihmiset jo olettavat, että minulla on lapsia, ja kun totean, ettei ole, aihe jää siihen. Kymmenen vuoden kuluttua kukaan ei toivon mukaan kysy enää mitään.

Lapsettomuus on pakottanut Milanan pohtimaan omaa naiseutta, ihmisyyttä, uskomuksia ja elämän tarkoitusta.

– Synkimmilläni ajattelen, ovatko geenini niin huonot, ettei minun kannata lisääntyä. Ettei kehoni kelpaa lapsen kasvualustaksi. Että tässä käy nyt niin, ettei ole ketään, joka toisi haudalleni kukkia. Olen miettinyt jopa, että olen ollut edellisessä elämässäni itsekeskeinen ihminen, joka on saanut aina kaiken haluamansa, ja nyt joudun tasaamaan tilit.

Ahdistavat ajatukset tyyntyvät siihen toteamukseen, ettei kaikkeen ole löydettävissä syytä, ja on parasta hyväksyä, että nyt vain on näin.

– Olin orientoitunut siihen, että elämäntehtäväni olisi olla jonkun äiti. Nyt mietin, kuka oikein olen ja mikä on tarkoitukseni tässä maailmassa. Voi kuulostaa karulta, mutta olen saanut lohdullista perspektiiviä myös keskustellessani niiden ihmisten kanssa, joilla on uskallusta sanoa, ettei vanhemmuus ole pelkkää onnea.

Pitkää adoptioprosessia läheltä seuranneena Milana toteaa, ettei sekään ole helppo ratkaisu. Myös adoptiovanhemmuuden yläikärajat vaikuttivat siihen, että pari sivuutti sen vaihtoehdon.

Tinderin ihmeellinen maailma

Milanan kauniisti lakattu etusormen kynsi liikkuu älypuhelimen kosketusnäytöllä.

– Katso, tuollakin tyypillä on gin-pullon etiketti profiilikuvanaan! Skippaan hänet saman tien.

Vaikka eroprosessi on käynnissä, pieniä pilkahduksia tulevaan suuntautumisesta on näkyvissä. Kuten vaikkapa se, että Milana on tutustunut ystäviensä kannustamana deittailusovellus Tinderin ihmeelliseen maailmaan.

– Olen kovasti kysellyt heiltä, onko jotain deittailusääntöjä, että pitääkö esimerkiksi kolmansilla treffeillä tehdä jotain erityistä. Tämä on ihan tällaista Sinkkuelämää-sarjasta tuttua ihmettelyä!

Milana oli Vesan tavatessaan 20-vuotias, ja hän kokee jollain tasolla taantuneensa jälleen parikymppiseksi, siltä ajalta kun jäi kokematta sinkkuna olo.

– Tosin olen törmännyt mummoikäisiinkin, joiden parisuhdejutut ovat kuin teineillä. Itselleni oli pienoinen järkytys, ettei ole itsestään selvää, että ikä tekisi ihmisestä viisaamman. Toisaalta sekin on hyvä, että säilyttää elämänilonsa eikä muutu liian vakavaksi ja aikuiseksi.

Tunnustelut treffimaailmassa ovat johtaneet kahvilla käynteihin ja kiinnostaviin keskusteluihin.

– Kuva ei kerro paljon, vaan vasta tavatessa huomaa, onko kemiaa.

Milana ei ole liikkeellä tositarkoituksella, vaan deittailussa on ennemmin kysymys pienestä piristyksestä.

– Sydämeni ei ole vielä valmis mihinkään vakavampaan. Enkä edes voisi kuvitella asuvani kenenkään kaksilahkeisen kanssa! Nautin sen verran paljon olla itsekseni omassa pienessä kodissani.

Kyyneliä ja kävelyretkiä

Juuri tällä hetkellä Milana näyttää voivan hyvin, kiitos hyvien yöunien ja ystävältä lahjaksi saadun kasvohoidon.

Silti huonoja päiviä tulee, niitä, jolloin toivottomuuden hallitsematon aalto lyö ylitse, kyyneleet eivät meinaa loppua ja surullisen biisin soidessa radiosta on vaihdettava kanavaa. Tyynyjen ja äidiltä lapsena saadun Ressu-halinallen rutistaminen auttaa, samoin käveleminen niin tuiskussa kuin tuulessakin.

– Löysin kävelemisen terapeuttisen vaikutuksen, kun äitini ja isoäitini kuolivat. Pyrin kävelemään pitkin Helsingin rantoja noin tunnin säällä kuin säällä. Happi ja liikunta auttavat selkeyttämään päätä. Sitten vasta hyvä olo tuleekin, kun pääsee sisään.

Ero on ollut varsinainen tutkimusretki omiin tunteisiin. Milana kuvailee kokevansa niiden koko skaalan eri tavalla kuin ennen, niin ilot kuin surut.

– Tiedostan surevani samalla muitakin elämässäni tapahtuneita asioita. Aikaisempien menetysteni takia ymmärrän paremmin mieleni liikkeitä ja tiedän, että psyyke seuraa vähän jäljessä. Se selittää, miksi paha olo voi yllättää voimakkuudellaan pitkänkin ajan kuluttua tapahtuneesta.

Herkillä olon ansiosta hän kiinnittää huomionsa myös pieniin, hyviin asioihin. Niitä ovat herkullinen ruoka, se, ettei selkää särje tai että hän on saanut tavata viikonlopun aikana uusia tuttavuuksia. Erityisen kiitollinen hän on ympärillään olevista hyvistä ihmisistä, perheenjäsenistään, isästään, sisarpuolistaan sekä ystävistään, jotka auttavat, tukevat ja saavat liikkeelle – vaikka sitten pyytämällä kahville ja juttelemalla niitä näitä.

– Suhteellistan tapahtunutta siihen, että on niitä, joiden elämäntilanne on vaikeampi. Perusasiani ovat hyvin, ja tiedän, että voin päästä kaikesta yli. Ehkä se, että minulle on käynyt näin, on parempi kuin se, että elämä olisi vain harmaata putkea.

Ilman kulisseja

Siitä, ettei arjesta tule liian tasaista, pitävät huolta myös Milanan kaksi työtä. Päivätöikseen hän on tehnyt optikon töitä 17 vuotta.

– Välillä minulta kysytään, vieläkö olen optikkona. Se, että saa keskittyä kokonaan asiakkaisiin, antaa kuitenkin hyvän tasapainon musiikin tekemiselle ja vie ajatukset muualle.

Laulajana Milana on paraikaa mukana kolmessa eri projektissa. Teatterikärpänen puraisi häntä vuonna 2008, kun hän oli mukana äidistään kertovassa Laulumme-musiikkiteatteriesityksessä.

– Löysin silloin itsestäni uusia puolia, ja olen siitä lähtien imenyt itseeni kaikki mahdolliset vaikutteet.

Erityisesti vatsanpohjaa kutittaa työn alla oleva Kuopion uuden kesäteatterin musikaali Solistina Olavi Virta.

– Musiikkibisnes on nykyään sen verran vaativaa, että on oltava koko ajan aktiivinen ja työkykyinen, muuten tippuu kelkasta. Olen opetellut esimerkiksi sulkemaan negatiiviset ajatukset pois ennen kuin nousen lavalle.

Hän toteaa, että eletty ja koettu tuo lisää hänen kapasiteettiinsa ilmaista itseään laulajana. Laulaminen myös rentouttaa samaan tapaan kuin itkeminen.

Se, että elämässä tapahtuu paljon, toki ilahduttaa. Toisaalta Milanaa huolestuttaa oma jaksaminen.

– Alan todellakin olla loman tarpeessa. Ihminen tarvitsee myös lepoa. Ero laittoi henkilökohtaisen talouteni uusiksi, eikä minulla ole ollut tilaisuutta pitää kunnolla vapaata.

Milana haluaa puhua elämäntilanteestaan ja asioistaan avoimesti, silläkin riskillä, että joku käyttäisi sitä häntä vastaan.

– On oma valintani, että uskallan tunnustaa heikkouteni ja kertoa vaikeuksistani. Kulissien pystyssä pitäminen käy ihmiselle liian raskaaksi.

Lue lisää:

Laulaja Milana Misic: ”Saa nähdä, mikä hermoraunio olen loppuvuodesta

Ministeri Marja Kyllönen: ”Lapsettomuus ei määrittele minua ihmisenä”

Anna-Kaisan tarina: lapsettomuushoidot johtivat pettymykseen

Milana Misic

Laulaja, tekee myös optikon töitä.

Syntynyt 23.10.1970.

Iskelmätähti Laila Kinnusen ja kroatialaissyntyisen muusikon Milan ”Miso” ­Misicin tytär.

On julkaissut seitsemän albumia, joista viimeisin Linnun kokoinen ilmestyi kesällä 2014.

On mukana muun muassa Kuopion uuden kesäteatterin musikaalissa Solistina Olavi Virta ja Suomea kiertävässä Mikko Alatalon musiikkiin perustuvassa esityksessä Ihmisen ikävä toisen luo.

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti