Muutto Yhdysvaltoihin sai Emilia Vuorisalmen epäilemään, olivatko vuosien lääkäriopinnot olleetkin vain hukkaan heitettyä aikaa.

Lääkäri, kirjailija Emilia Vuorisalmi oli tuore lääkäri, kun hän muutti silloisen miehensä, näyttelijä Mikko Leppilammen, kanssa Jenkkeihin.

Emilialla ei ollut lääkärilupia Yhdysvalloissa, joten hän ehti jo miettiä, oliko koko seitsemän vuoden koulutus ollut hukkaan heitettyä aikaa.

Yhdysvalloissa Emilia tutustui luovilla aloilla työskennelleiden uusien ystäviensä kautta itselleen täysin uuteen maailmaan. Hiljalleen luovat projektit alkoivat kiinnostaa myös häntä itseään.

Loopin ja Me Naisten Olisinpa tiennyt -ohjelmassa mielenkiintoiset vieraat kertovat pelottomasti kokemistaan oivalluksista. Tällä kertaa Kristiina Komulaisen juontajaparina toimii Me Naisten Jonna Tapanainen.

Lew

Mikko Leppilammen ex Emilia Vuorisalmi: "Taaksepäin katsottuna kaikella on ollut tarkoituksensa"

Siis, onko maksanut lehdelle -kommentit on kyllä niin naurettavia että.. Tottakai mies kiinnosta, koska hänestä tehty kirja on juuri ilmestynyt kauppoihin. Ja se menee kaupaksi kuin kuumille kiville.. Niin, että vieläkö ihmettelet onko kundi kiinnostava? Ruutu on itseasiassa hauska kundi ja teki pitkän päivän NHL:ssä. Sehän se suomalaista jurppii ennenkaikkea. Heh!
Lue kommentti

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.