Jalkapalloilija Mikael Forssellin muotiblogia kirjottava Metti-vaimo oli pukeutunut Saksasta ostettuun mekkoon ja Louboutinin korkokenkiin Balmain x H&M-kutsuvierasiltaan. Kuva: Jonna Öhrnberg
Jalkapalloilija Mikael Forssellin muotiblogia kirjottava Metti-vaimo oli pukeutunut Saksasta ostettuun mekkoon ja Louboutinin korkokenkiin Balmain x H&M-kutsuvierasiltaan. Kuva: Jonna Öhrnberg

Muoti-ja lifestylebloggaaja Metti Forssell kertoo, että lastenhoito jaetaan heidän perheessään tasan.

Jalkapalloilija Mikael Forssell, 34, ja hänen Metti-vaimonsa, 24, muuttivat hiljattain Saksasta takaisin Suomeen. Mallintöitä tehnyt Metti kirjoittaa muoti- ja lifestyleblogia, ja molemmat opiskelevat etänä kaupallista alaa.

– Päiväni menevät kotona 1,5-vuotiaan Lilia-tyttäremme kanssa. Asumme Suomessa toistaiseksi, Metti kertoi keskiviikkona Balmain x H&M -kutsuvierasillassa. 

Mikael puhui hiljattain isyydestään Marja Hintikka Live -ohjelmassa ja sai katsojilta valtavan määrän ihailevaa palautetta.

– Häntä hehkutetaan, ja se on ihan oikein, sillä Miklu on aivan ihana isä. Hän haluaa olla tyttärensä elämässä täysillä. Jaamme lapsenhoidon 50/50, Metti kehui miestään.

Pari haaveilee perheenlisäyksestä jollain aikavälillä, ei kuitenkaan ihan vielä.

– Miklu haluaisi viisi lasta, itse en ehkä ihan niin montaa. En kuitenkaan aseta lasten lukumäärälle rajoja. Toivottavasti pääsemme kompromissiin, aika näyttää.

Ikäeroa ei huomaa

Parilla on kymmenen vuoden ikäero, jota ei Metin mielestä huomaa juuri mistään. Suhteen alussa hän mietti ikäeroa, mutta huomasi pian, että parin huumorintaju ja kemiat kohtaavat niin vahvasti, ettei muulla ole merkitystä.

– Miklu on tosi lapsellinen – hyvällä tavalla, Metti nauroi.

Pariskunta pyrkii viettämään myös kahdenkeskisiä hetkiä. Lilia käy puolipäivähoidossa ruotsinkielisessä tarhassa ja menee aikanaan ruotsinkieliseen kouluun.

– Miklu puhuu hänelle ruotsia ja minä suomea. 

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.