Meteorologi Miina Manninen uskottelee itselleen, ettei kukaan katso hänen ennustuksiaan.

Aloitat maanantaina työt Kymmenen uutisten meteorologina. Kuinka paljon jännität suoria lähetyksiä?
Aluksi suora lähetys jännitti törkeästi. En nukkunut ollenkaan ennen Huomenta Suomen ensimmäistä esiintymisvuoroa. Esiintymiseen alkaa kuitenkin tottua. Ennen lähetystä puran jännitystä tanssimalla. Steppailen kameran edessä ja irvistelen, etten seisoisi ihan jäykkänä. Huomenta Suomessa huijaan itseäni ajatuksella, ettei kukaan katso. Saa nähdä, miten hyvin se toimii illoissa.

Huomenta Suomeen joudut heräämään aamulla ennen neljää.
Millainen on päivärytmisi?

Aamuvuoro alkaa puoli viideltä, ja herään yleensä tuntia aiemmin. Teen niin kuin palomiehet: laitan vaatteet riviin lattialle valmiiksi, hyppään niihin ja pyöräilen töihin. Työvuoro loppuu vartin yli yhdeksän, ja vaikka nukun päiväunet, minulla on koko päivä luppoaikaa. Kerrankin kukat kukkivat parvekkeella. Talvella saatoin mennä nukkumaan iltaisin jo seitsemältä, mutta kesällä en viitsi yrittää ennen yhdeksää.

Pelkäätkö ennusteiden epäonnistumista?
Kyttään iltapäivällä, menikö kohdalleen. Ennusteen epäonnistuminen ottaa päähän, sen ottaa henkilökohtaisesti. Ajattelen usein, että tuon olisi voinut ennustaa tarkemmin.

Yritätkö pehmentää sanomaasi, kun ennustat huonoa säätä?
Yritän olla ottamatta kantaa säähän, koska jonkun katsojan mielestä hellekin voi olla ihan hirveä asia. Eilen minun piti tosin sanoa, että Helsingissä todennäköisesti poutaantuu, mutta sanoinkin vahingossa, että toivottavasti. Välillä oma mielipide siis näkyy.

Aamuvuorolaisella on paljon vapaa-aikaa. Mitä harrastat?

Tykkään ulkoilla ja käydä lenkillä. Pyöräilen kaikki matkat myös talvisin, ja pyöräilyä tulee hyötyliikuntana päivittäin ainakin kymmenen kilometriä. Lisäksi haaveilen purjehtimisesta. Olen veneillyt pienestä asti, joskus myös omalla pikkupurkilla.

Katsotko omia lähetyksiäsi?
Katson, että oppisin tulevaisuutta varten. Itsensä katsominen on aivan hirveää. Nolottaa, että noinkin menin sitten tekemään. Mahdottomia mokia ei ole kuitenkaan onneksi sattunut. Joskus on ollut monitori tai mikrofoni pois päältä. En ole mennyt niissä tilanteissa lukkoon, vaan sanonut vain, että anteeksi, nyt on mikrofoni pois päältä.

Miksi sinusta tuli meteorologi?
Kiinnostus lähti lukioaikoina siitä, että purjehdusharrastuksessa piti tarkkailla säätä. Säässä on hienoa se, että se niin konkreettista: riittää, että katsoo ulos, ja siellä sää on.

Miina Manninen
– Vuonna 1984 syntynyt meteorologi on tuttu Huomenta Suomesta.
– Muuttanut Helsinkiin Mikkelistä vuonna 2004.
– Aloittaa työt MTV3:n Seitsemän ja Kymmenen uutisissa 12.7.
– Nähdään Huomenta Suomen kesätauon jälkeen sekä aamu- että iltauutisissa.

Miina Mannisen haastattelun yhteydessä oli lehdessä väärä kuva (MN 27). Toimitus pahoittelee virhettä.

Laulaja kertoi vetäytyvänsä keikkatauolle lonkkaoperaation vuoksi.

Kaija Koo saapui Arman Alizadin uuteen Arman Live -ohjelmaan kävelykeppinsä kanssa.

– Onneksi on mahdollisuus mennä leikkaukseen ja ensi kesänä keppiä ei tarvita, Kaija Koo sanoi Nelosen ohjelmassa tiistai-iltana.

Kaija Koo paljasti, että hän on menossa lonkkaleikkaukseen lokakuussa.

– Mun on pakko sanoa tää, koska olen kauan poissa.

Lue myös! Kaija Koo: ”Olisipa joku nuorempana sanonut, että kyllä sinä selviydyt”

Hänen mukaansa lonkkaleikkauksen jälkeinen sairausloma voi kestää pitkään, jopa neljä kuukautta. Sen jälkeen hän aikoo tehdä ”jotain isoa”.

”Olen sairauslomalla aika pitkään, varmaan neljä kuukautta.”

Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kaija Koo esiintyi kesällä keppinsä kanssa Kotkan Meripäivillä. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tämän kesän keikat laulaja veti kepin kanssa.

– Ainoastaan viimeisen keikan jouduin peruuttamaan kipujen takia.

Lokakuun 6. päivä Kaija Koo julkaisee uuden kappaleen, jossa on mukana myös Cheek. Hänen uusi albuminsa ilmestyy marraskuussa.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?