Melania Trump varoitti miestään siitä, että presidenttikisa muuttaa koko perheen elämän. Kuva: Reuters
Melania Trump varoitti miestään siitä, että presidenttikisa muuttaa koko perheen elämän. Kuva: Reuters

Donald Trumpin Melania-vaimokaan ei ole säästynyt presidentinvaalien loanheitolta, vaan hän on joutunut ikävään pakkorakoon.

Presidenttiehdokas Donald Trumpin vaimo Melania Trump on pyrkinyt pitämään melko matalaa profiilia, vaikka vaalivoitto olisi hänellekin merkittävä muutos. Sen myötä Melaniasta tulisi Yhdysvaltain presidentin puoliso ja Valkoisen talon emäntä.

Kohut presidenttiehdokas Trumpin ympärillä ovat kuitenkin kääntäneet katseet väkisin myös Melaniaan.

Vanity Fair kirjoittaa Melanian vastahakoisesta osallistumisesta vaalikampanjaan raflaavasti otsikoidussa artikkelissaan Melania Trumpin hiljainen tragedia. Amerikkalaislehden mukaan Melania oli tyytyväinen miljardöörin puoliso, mutta likainen presidenttipeli on johtanut siihen, että Melaniakin on joutunut rajun julkisen nöyryytyksen kohteeksi.

Kohut presidenttiehdokkaan ympärillä ovat kääntäneet katseet väkisin myös Melaniaan.

Julkisuuteen on nostettu esimerkiksi slovenialaissyntyisen Melanian maahanmuuton laillisuus, ja sattuipa naiselle kiusallinen mokakin, kun hänen kesällä pitämänsä puhe paljastui Michelle Obamalta plagioiduksi. Lopulta vastuun otti puheen kirjoittanut Meredith McIver.

Toki Melania tiesi, mitä on presidenttitaistossa luvassa.

– Sanoin hänelle, että sinun pitää todella miettiä sitä, koska perhe-elämämme tulee muuttumaan. Me kolme tulemme muuttumaan, Melania kertoi Dujour-lehden haastattelussa sanoneensa presidenttiehdokkuutta pohtineelle miehelleen.

Melanialla ja Donaldilla on yksi yhteinen lapsi, 10-vuotias poika Barron.

Pusero, jolla oli (ehkä) sanoma

Kaikkein vaikeinta lienee seisoa aviomiehensä rinnalla, kun tämä puhuu naisista alentavasti – kerta toisensa jälkeen.

– Toivon, että ihmiset hyväksyvät hänen anteeksipyyntönsä, kuten minäkin olen hyväksynyt, Melania totesi kannanotossaan, kun hänen miehensä joutui pyytämään anteeksi kommenttejaan naisten alapään kourimisesta.

Melania myös totesi, ettei hyväksy miehensä sanoja, vaan pitää niitä loukkaavina. Hänen mukaansa ne eivät edustaneet miestä, jonka hän tuntee.

Melania ei ehkä kertonut koko mielipidettään kohusta.

Viime viikonlopun vaaliväittelyn aikana moni kuitenkin totesi, ettei Melania ehkä kertonut lausunnossaan koko mielipidettään kohusta. Entinen malli saapui tilaisuuteen yllään luksusmerkki Guccin ”alapäärusettipusero” (pussy-bow shirt). Termillä tarkoitetaan puseroa, jossa kaulaa koristaa solmittava rusetti. Sana pussy tarkoittaa niin alapäätä kuin kissaakin.

Kampanjan tiedottaja twiittasi, ettei asuvalinta ollut tarkoituksellinen, mutta joka tapauksessa paita villitsi Twitter-kansan. Sen tulkittiin olevan niin humoristinen kannanotto kuin myös Melanian tapa sanoa, että hänen miehensä on mennyt liian pitkälle.

Keinot vähissä

Vanity Fair nostaa esille myös kiinnostavan yksityiskohdan, joka ei ehkä olekaan niin mitätön kuin näyttää. People-lehden toimittaja Natasha Stoynoff kirjoitti artikkelissaan, kuinka oli mennyt tekemään haastattelua Trumpien kotiin. Kun Melania oli yläkerrassa, Donald oli suudellut toimittajaa ja ehdottanut sivusuhdetta, siis ahdistellut naista seksuaalisesti.

Miksi puuttua pikkuseikkaan?

Melania asianajajineen vaati artikkeliin korjausta – kohtaan, jossa kerrotaan, että Melania ja toimittaja olisivat tavanneet New Yorkissa kuukausia tapahtuneen jälkeen ja keskustelleet lyhyesti. Melanian mukaan niin ei tapahtunut.

– He kaksi eivät ole ystäviä, eivät ole koskaan olleet ystäviä tai edes ystävällisissä väleissä, asianajajan kirjeessä lehdelle luki.

– Rouva Trump ei olisi edes tunnistanut neiti Stoynoffia, jos he olisivat kohdanneet toisensa kadulla.

Miksi puuttua pikkuseikkaan?

Vanity Fairin mukaan Melania Trumpilla ei ole tällä hetkellä juuri muitakaan keinoja vaikuttaa omaan julkisuuskuvaansa, vaikka hän tuntisi kuinka syvää raivoa miestään kohtaan. (Tunne, joka tässä tilanteessa olisi täysin ymmärrettävä.) Artikkelissa muistetaan mainita myös tiukan avioehdon todennäköisyys. Sekä se, että vaaleihin on enää kolmisen viikkoa. Onneksi.

Sosiaalisen median mukaan Ohtosesta tuli avioitumisen jälkeen Ohtonheimo.

Luontokuvaaja ja toimittaja Kimmo Ohtonen avioitui Laura-vaimonsa kanssa viime lauantaina. Pariskunta vaihtoi ilmeisesti samalla sukunimensä Ohtonheimoksi. Molemmat löytyvät nyt nimittäin Facebookista sillä nimellä. Toimittaja kertoi avioliitostaan myös Instagramissa.

– Kannan sydäntäsi. Kannan sitä sydämessäni. Eilen sanoimme "tahdon" kauniin perheemme ja ystäviemme edessä. Kiitos teille kaikille, rakastamme teitä paljon, Ohtonheimo hempeilee sunnuntaina Facebookissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Kimmo Ohtoheimo on suomalainen luontokuvaaja ja -toimittaja. Hän tuli tunnetuksi uituaan Saimaalla 140 kilometrin matkan saimaannorpan hyväksi. Tempauksestaan Ohtonen palkittiin Kultaisella Venlalla vuoden TV-tekona 2013.

 

They said Yes! 😍#ohtonheimot

Henkilön Riikka Kantinkoski (@weekdaycarnival) jakama julkaisu

 

Linda Liukkaan tärkein kohderyhmä on pienten lasten isät.

Linda Liukas on palkittu lastenkirjailija ja koodauslähettiläs. Liukkaan tietotekniikka-aiheiset Hello Ruby -lastenkirjat ovat olleet jättimenestys maailmalla: ensin hän keräsi kirjoilleen 380 000 euron arvoisen joukkorahoituspotin ja voitti sitten kiinalaisen 130 000 euron arvoisen muotoilupalkinnon.

Liukkaan uusin, keskiviikkona julkaistu kirja vie lapset tutkimusmatkalle internetiin. Kirjasarjan oikeudet on myyty 22 kielialueelle.

Vaikka Liukkaan teokset ovat lastenkirjoja, kirjailija on kertonut tärkeimmäksi kohderyhmäkseen pienten lasten isät. Hänen mukaansa isien roolimallilla on tärkeä vaikutus pienten tyttöjen päätöksiin.

– Ollessani pieni muut isät sanoivat tietokoiden olevan kalliita aikuisten juttuja. Oma isäni sen sijaan opetti, ettei ole asiaa, mitä ei voisi tietokoneella korjata. Opettelimme yhdessä juttuja ja välillä mokailtiin, Liukas muistelee.

”Sanonkin pienille tytöille, että he voivat olla vaikka ballerina-koodaajia.”

Liukkaan mukaan koululla on paljon vaikutusta lapsen asenteisiin, mutta vanhemmilla vielä suurempi. Liukas haaveileekin omistavansa kymmenen vuoden päästä koulun, jossa teknologiaa kehitetään yhdessä lasten kanssa.

– Lapsia pitää kannustaa löytämään oma juttunsa, ja heitä pitää altistaa uusille asioille. Ei suljeta liian aikaisin mahdollisuuksia lapselta. Sanonkin pienille tytöille, että he voivat olla vaikka ballerina-koodaajia.

Ruby pienten poikien esikuvana

Teknologia-alalla vallitsee vieläkin merkittävä naispula. Liukas kannustaa naisia innostumaan alasta, sillä teknologiaan tarvitaan naisten näkökulmia.

– Ohjelmoija on se henkilö, joka käyttää tietokonetta ratkaistakseen maailman ongelmia, ja tarvitsemme naisten näkemystä. Tietokoneella voi ilmaista itseään ja muuttaa maailmaa paremmin kuin millään muulla, Liukas sanoo.

Kun Liukkaan ohjelmointityöpaja Rails Girls alkoi menestä, hän kohtasi vanhempia miehiä, jotka yrittivät neuvoa joka käänteessä.

– Kun sulkee korvansa setämiesten kritiikiltä, ei törmäile lasikattoihin.

Liukas kertoo ylpeimmäksi hetkekseen sen, kun pienet pojat ovat tulleet kertomaan hänelle, että kirjojen naiskoodaaja Ruby on heidän esikuvansa.

– Se on feminismiä parhaimmillaan, kun nainenkin voi olla teknologia-alan esikuva.

 

Madonna juhli viikolla syntymäpäiviään ja julkaisi sen kunniaksi kuvan koko perheestään.

Popin kuningatar Madonna, 59, jakoi perjantaina ensimmäistä kertaa koskaan yhteiskuvan kaikkien lastensa kanssa. Kuvassa Madonnan kanssa poseeraavat pojat Rocco, 17, ja David, 11, sekä tyttäret Lourdes, 20, Mercy James, 11, ja 4-vuotiaat kaksoset Estere ja Stella.

Kuva on julkaistu Madonnan syntymäpäivän kunniaksi. Hän täytti 59 vuotta 16. elokuuta. Syntymäpäiviään hän juhli Italiassa.

 

Birthday 🎉🎂🎈🇮🇹♥️

A post shared by Madonna (@madonna) on

Lourdes ja Rocco ovat Madonnan biologisia lapsia. Lourdesin isä on Madonnan entinen henkilökohtainen valmentaja Carlos Leon. Roccon isä on elokuvaohjaaja Guy Ritchie, jonka kanssa Madonna erosi vuonna 2008. David, Mercy James, Estere ja Stella ovat adoptoitu Malawista.

Madonna adoptoi Esteren ja Stellan Malawista viime helmikuussa. Alkuvuodesta prosessi tuotti ongelmia. Tyttöjen isä väitti, ettei adoptio mennyt hänelle kerrottujen suunnitelmien mukaan.

– Minulle kerrottiin alussa, että Esther ja Stella menevät asumaan rikkaan naisen luo ulkomaille, ja että hän antaa heille kunnon koulutuksen ja palauttaa heidät sitten minulle, asumaan kanssani ja auttamaan perhettäni, tyttöjen biologinen isä Adam Mwalen kertoi.

Lue lisää täältä: Madonna julkaisi iloisen videon adoptiokaksosistaan – tyttöjen isä väittää, että häntä on huijattu

Myös Madonnan aiemmat adoptiot kuohuttivat. Vuonna 2006 laulaja adoptoi Malawista Davidin ja vuonna 2009 Mercy Jamesin. Erityisesti Mercyn adoptio synnytti kritiikkiä.

Tytön äiti kuoli synnytyksessä, ja sukulaiset sijoittivat lapsen orpokotiin. Jälkikäteen isovanhemmat kuitenkin kertoivat suunnitelleensa, että olisivat ottaneet lapsen hoitaakseen, kun tämä on 6-vuotias. He syyttivät Madonnaa lapsen varastamisesta ja repimisestä juuriltaan. Alun perin he olivat hyväksyneet adoption.

Juttua muokattu 20.8. 12.35: Lourdesin isä on Madonnan entinen henkilökohtainen valmentaja Carlos Leon. Ei Guy Ritchie, kuten aiemmin jutussa kerrottiin.

”Kohta lavalle tulee jäbä, joka ei ole koskaan esiintynyt näin isolle porukalle”, Cheek sanoi kutsuessaan Antin lavalle. 

Vuoden 2018 helmikuussa ensi-iltansa saava Veljeni vartija -elokuva on herättänyt runsaasti huomiota jo viime keväästä saakka. Tuolloin saatiin ensimmäisen kerran tietää, että leffassa Jare Tiihosta eli Cheekiä näyttelee Antti Holma.

Moni on pohtinut, miltä näyttelemisestä tunnettu Antti kuulostaa ja näyttää räppärinä.

No, nyt siitä on saatu esimakua. Eilen Tampereella järjestetyillä Blockfest-festivaaleilla saatiin kuulla ja nähdä ensimmäinen maistiainen Antista Cheekinä. Profeettojen festarikeikan aikana räppäri kutsui Antti lavalle esittämään kappaleensa Äärirajoille.

– Mua on jännittänyt tänään tää keikka paljon enemmän, kuin mikään keikka pitkään aikaan. Mulla on parikin syytä siihen, Cheek aloittaa Antin esittelyn.

– Osa teistä tietää, että me ollaan kuvattu tällaista Veljeni vartija -elokuvaa. Meillä on tänään tarkoitus kuvata viimeisiä kohtauksia. Sen takia mä tarviin kohta sitä Blockfest-rakkautta enemmän kuin koskaan, koska kohta lavalle tulee jäbä, joka ei ole koskaan esiintynyt näin isolle porukalle eikä nähny tällaista mitä täällä on tai kokenut tällaista.

Cheek pyytää porukkaa laulamaan ja bailaamaan mukana.

Katso osa Antin esiintymisestä tästä:

Eilen illalla Antti kommentoi esiintymistään Twitter-tilillään: 

Antti nähdään valkokankaalla myös Jaren veljenä Jerenä.

– Ajattelen, että tässä leffassa on kolme roolia Jare, Jere ja Cheek. Tarkkailin Jaren tapaa olla maailmassa. Jeressä minua kiehtoo se, että rauhallinen tyyppi voi kiihtyä nollasta sataan, Antti kommentoi viime kesänä Me Naisille.

Antti julkaisi pari viikkoa sitten kuvan Mersusta, jolla ajelee elokuvan kuvausten ajan. Auton rekisteriotteessa lukee A-HOLE. ” Nuo kilvet tosin haaveena vasta”, Antti kirjoitti kuvan yhteydessä.

Juttua muokattu 20.8. klo 9.18: Muokattu kirjoitusvirhe.