Kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin, 39, kertoo Facebookissa, ettei pysty ajamaan pyöräilykisoja tällä kaudella.

Mont Blancin valloitusta varten kovaa treenannut Mira Kasslin kertoo joutuneensa viime viikolla sairaalaan urheilun vuoksi.

– Sain viime torstaina Ranskassa harjoituksen aikana puolentoista tunnin treenin jälkeen massiivisen rytmihäiriön, jonka johdosta olin Nizzassa yksityisessä sairaalassa hoidettavana ja tutkittavana, 39-vuotias kiinteistönvälittäjä kirjoittaa Facebookissa.

Entinen kilpapyöräilijä on valmistautunut vuorelle kiipeämiseen myös tutun lajin parissa. Vähän aikaa sitten hän kertoi Sport-lehdelle nousevansa jälleen satulaan ja osallistuvansa kesällä maantieajokilpailuihin.

– Pyöräilylle on kuitenkin yksi ainut tavoite: se on hyvä tapa treenata kestävyyttä vuorille, Mira kertoi lehdelle.

Tuoreessa päivityksessään hän kuitenkin kertoo, että kisakausi on pakko jättää väliin.

– Merkittävästä ylirasituksesta johtuen en pysty ajamaan kisoja tällä kaudella. Olen keskustellut asiasta valmentajani Matti Arvon kanssa ja tulen alkuperäisen tavoitteeni mukaisesti terveyteni salliessa keskittymään ainoastaan ”vuoriprojektiini” perheeni ja töideni ehdoilla.

Mira kirjoittaa myös olevansa normaalisti töissä ”täydellä sykkeellä”.

Pari viikkoa sitten Mira jakoi vuoden rankimman treenikertansa tunnelmia Instagramissa. Lue juttu täältä.

Silloin hänen lauantaihinsa kuului kaksi kolmen tunnin harjoitusta, jotka koostuivat ainakin ylämäkinousuista ja porrastreenistä. 

– Kolme tuntia, tunnin paussi. Just silleen, että hapot ehtii laskeutua, mutta missään nimessä ei ehdi palautua. Ja siitä suoraan mäkeen, Mira kertoi videolla.

– Hullut tavoitteet vaatii hulluja treenejä.

Alpen

”Massiivinen rytmihäiriö ja merkittävä ylirasitus” – treeni vei Mira Kasslinin sairaalaan

No voi, jopas ottaa koville yksityissairaalasta mainitseminen toiselle suomalaiselle. Ei ulkomailla puhuta yleensäkään 'kunnallisista' kuten Suomessa. Enemmän on näitä lääkärien omistamia klinikoita joihon pääsee ulkomaalainenkin nopeasti hoitoon. Omalääkärimme ottaa vastaan yksityisklinikalla jonka myöskin maan pakollinen sairasvakuutus hyväksyy. Joten tässä mitään ihmeellistä. Ja jos sinä-kateusmielinen satut nyt sairastumaan esim. lentokentällä ennen lentoa, saat samalta klinikalta ensiapua...
Lue kommentti

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.