Maryam Razavi tunnetaan sekä mallina että stylistinä. Kuva: Sanoma-arkisto / Leena Koskela
Maryam Razavi tunnetaan sekä mallina että stylistinä. Kuva: Sanoma-arkisto / Leena Koskela

Keväällä nähtävällä kaudella huippumallin tittelistä kisaavat sekä nais- että miesmallit. 

Suomen Huippumalli haussa -ohjelman juontaja vaihtuu kuudennelle kaudelle, joka nähdään ensi keväänä Liv-kanavalla. Aiemmat kaudet juontaneen Anne Kukkohovin tilalle tulee 15 vuotta mallina työskennellyt Maryam Razavi.

– Olen niin otettu ja onnesta ymmyrkäisenä, Maryam kuvaa iloaan uudesta juontajapestistä. 

34-vuotias Maryam on paitsi malli myös stylisti. Huippumalliksi mieliville hän haluaa antaa vinkkejä ja realistisen kuvan mallin työstä.

– Kun aloitin mallin työt, ei ollut tällaisia ohjelmia, vaan hyppäsin tuntemattomaan. Tämä on loistava tilaisuus antaa hiljaista tietoa eteenpäin, Maryam miettii. 

Pudotukset ovat pahimpia

Maryam kirjoitti mallisopimuksen 19-vuotiaana, joka on mallille korkea ikä aloittaa ura. Hän lähti heti puolen vuoden päästä ulkomaille töihin.

– Olin tutustunut mallintyöhön vain lehtien ja muotinäytösten kautta, ja niissä kaikki näytti upealta luksukselta. Tajusin, että okei, tämä onkin näin paljon raakaa duunia, yksinoloa ja odottelua. 

”Nyt tiedän, että pärjään aina, menin mihin tilanteeseen tahansa missä maassa tahansa.”

Maryam on kuitenkin iloinen siitä, että ryhtyi aikanaan malliksi. 

– Minulla oli kova palo tähän ammattiin. Opin sisukkuutta ja sitä, että mennään tuulta päin. Nyt tiedän, että pärjään aina, menin mihin tilanteeseen tahansa missä maassa tahansa. 

Maryam on aiemmin tehnyt vain satunnaisia juontokeikkoja, ja uuteen rooliin siirtyminen jännitti.

– Tykkään siitä, että jännittää ja adrenaliini virtaa.

Maryam ei ole perheensä ainoa juontaja. Hänen avopuolisonsa, näyttelijä Mikko Leppilampi on juontanut useita suosittuja tv-ohjelmia. 

"Huomaan heti katseesta, jos kuvassa ei ole ajatusta takana."

Maryamille vaikeinta uudessa työssä on ollut kilpailijoiden karsiminen.

– Se on ollut rankkaa, koska tiedän tasan, miltä tuntuu, jos ei pääse jatkoon, Maryam sanoo. 

Kuvaukset käynnissä

Huippumalli haussa -ohjelman uuden kauden kuvaukset ovat jo meneillään. 

– Kokelaat ovat upeita tyyppejä. Olen silmät pyöreinä ihastellut, kuinka avointa uusi sukupolvi on, Maryam kuvailee. 

Televisio-ohjelma ei tietenkään vastaa yksi yhteen mallin työtä käytännössä, mutta Maryam uskoo, että ohjelmassa voidaan opettaa mallikokelaille alan alkeet. 

– Mallin työssä on tärkeää, että on oma itsensä eikä peilaa negatiivisia kommentteja itseensä. Kritiikki täytyy ottaa vastaan, mutta negatiiviset asiat pitää laittaa toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos, Maryam sanoo.

Hänen mukaansa mallin työssä tulee olla pitkäjänteinen, sisukas, rohkea ja avoin. Avoimuutta tarvitaan, koska mallit tapaavat jatkuvasti uusia ihmisiä, joihin on tehtävä vaikutus muutamassa minuutissa. Maryam kertoo, että mallin avoimuus näkyy myös kuvissa.

– Avoimuudella pystyy heittäytymään tilanteisiin ja tuomaan kuviin enemmän. Huomaan heti katseesta, jos kuvassa ei ole ajatusta takana. 

Miehiä mukana

Suomen Huippumalli haussa -ohjelman kuudes kausi on poikkeuksellinen myös siksi, että mukana on ensimmäistä kertaa myös miesmalleja. Ohjelman avaaminen miehille ei Maryamin mukaan ole muuttanut kisan kulkua mitenkään. 

– Kaikki kokelaat ovat samalla viivalla, ja heillä on yhtäläiset mahdollisuudet voittaa.

Huippumalli haussa on alun perin yhdysvaltalainen tv-formaatti, ja alkuperäistä versiota ohjelmasta on alusta asti juontanut Tyra Banks. Yhdysvalloissa sarjasta on tulossa 23. kausi.

Maryam on seurannut sekä Yhdysvaltain että Suomen Huippumalli haussa -ohjelmia – ja muidenkin maiden versioita. 

– Tykkään Australian Huippiksesta tosi paljon. Siellä on tosi hyvä meininki ja kokelaat ovat aitoja, Maryam kehuu. 

Sosiaalisen median mukaan Ohtosesta tuli avioitumisen jälkeen Ohtonheimo.

Luontokuvaaja ja toimittaja Kimmo Ohtonen avioitui Laura-vaimonsa kanssa viime lauantaina. Pariskunta vaihtoi ilmeisesti samalla sukunimensä Ohtonheimoksi. Molemmat löytyvät nyt nimittäin Facebookista sillä nimellä. Toimittaja kertoi avioliitostaan myös Instagramissa.

– Kannan sydäntäsi. Kannan sitä sydämessäni. Eilen sanoimme "tahdon" kauniin perheemme ja ystäviemme edessä. Kiitos teille kaikille, rakastamme teitä paljon, Ohtonheimo hempeilee sunnuntaina Facebookissa julkaisemansa kuvan yhteydessä.

Kimmo Ohtoheimo on suomalainen luontokuvaaja ja -toimittaja. Hän tuli tunnetuksi uituaan Saimaalla 140 kilometrin matkan saimaannorpan hyväksi. Tempauksestaan Ohtonen palkittiin Kultaisella Venlalla vuoden TV-tekona 2013.

 

They said Yes! 😍#ohtonheimot

Henkilön Riikka Kantinkoski (@weekdaycarnival) jakama julkaisu

 

Linda Liukkaan tärkein kohderyhmä on pienten lasten isät.

Linda Liukas on palkittu lastenkirjailija ja koodauslähettiläs. Liukkaan tietotekniikka-aiheiset Hello Ruby -lastenkirjat ovat olleet jättimenestys maailmalla: ensin hän keräsi kirjoilleen 380 000 euron arvoisen joukkorahoituspotin ja voitti sitten kiinalaisen 130 000 euron arvoisen muotoilupalkinnon.

Liukkaan uusin, keskiviikkona julkaistu kirja vie lapset tutkimusmatkalle internetiin. Kirjasarjan oikeudet on myyty 22 kielialueelle.

Vaikka Liukkaan teokset ovat lastenkirjoja, kirjailija on kertonut tärkeimmäksi kohderyhmäkseen pienten lasten isät. Hänen mukaansa isien roolimallilla on tärkeä vaikutus pienten tyttöjen päätöksiin.

– Ollessani pieni muut isät sanoivat tietokoiden olevan kalliita aikuisten juttuja. Oma isäni sen sijaan opetti, ettei ole asiaa, mitä ei voisi tietokoneella korjata. Opettelimme yhdessä juttuja ja välillä mokailtiin, Liukas muistelee.

”Sanonkin pienille tytöille, että he voivat olla vaikka ballerina-koodaajia.”

Liukkaan mukaan koululla on paljon vaikutusta lapsen asenteisiin, mutta vanhemmilla vielä suurempi. Liukas haaveileekin omistavansa kymmenen vuoden päästä koulun, jossa teknologiaa kehitetään yhdessä lasten kanssa.

– Lapsia pitää kannustaa löytämään oma juttunsa, ja heitä pitää altistaa uusille asioille. Ei suljeta liian aikaisin mahdollisuuksia lapselta. Sanonkin pienille tytöille, että he voivat olla vaikka ballerina-koodaajia.

Ruby pienten poikien esikuvana

Teknologia-alalla vallitsee vieläkin merkittävä naispula. Liukas kannustaa naisia innostumaan alasta, sillä teknologiaan tarvitaan naisten näkökulmia.

– Ohjelmoija on se henkilö, joka käyttää tietokonetta ratkaistakseen maailman ongelmia, ja tarvitsemme naisten näkemystä. Tietokoneella voi ilmaista itseään ja muuttaa maailmaa paremmin kuin millään muulla, Liukas sanoo.

Kun Liukkaan ohjelmointityöpaja Rails Girls alkoi menestä, hän kohtasi vanhempia miehiä, jotka yrittivät neuvoa joka käänteessä.

– Kun sulkee korvansa setämiesten kritiikiltä, ei törmäile lasikattoihin.

Liukas kertoo ylpeimmäksi hetkekseen sen, kun pienet pojat ovat tulleet kertomaan hänelle, että kirjojen naiskoodaaja Ruby on heidän esikuvansa.

– Se on feminismiä parhaimmillaan, kun nainenkin voi olla teknologia-alan esikuva.

 

Madonna juhli viikolla syntymäpäiviään ja julkaisi sen kunniaksi kuvan koko perheestään.

Popin kuningatar Madonna, 59, jakoi perjantaina ensimmäistä kertaa koskaan yhteiskuvan kaikkien lastensa kanssa. Kuvassa Madonnan kanssa poseeraavat pojat Rocco, 17, ja David, 11, sekä tyttäret Lourdes, 20, Mercy James, 11, ja 4-vuotiaat kaksoset Estere ja Stella.

Kuva on julkaistu Madonnan syntymäpäivän kunniaksi. Hän täytti 59 vuotta 16. elokuuta. Syntymäpäiviään hän juhli Italiassa.

 

Birthday 🎉🎂🎈🇮🇹♥️

A post shared by Madonna (@madonna) on

Lourdes ja Rocco ovat Madonnan biologisia lapsia. Lourdesin isä on Madonnan entinen henkilökohtainen valmentaja Carlos Leon. Roccon isä on elokuvaohjaaja Guy Ritchie, jonka kanssa Madonna erosi vuonna 2008. David, Mercy James, Estere ja Stella ovat adoptoitu Malawista.

Madonna adoptoi Esteren ja Stellan Malawista viime helmikuussa. Alkuvuodesta prosessi tuotti ongelmia. Tyttöjen isä väitti, ettei adoptio mennyt hänelle kerrottujen suunnitelmien mukaan.

– Minulle kerrottiin alussa, että Esther ja Stella menevät asumaan rikkaan naisen luo ulkomaille, ja että hän antaa heille kunnon koulutuksen ja palauttaa heidät sitten minulle, asumaan kanssani ja auttamaan perhettäni, tyttöjen biologinen isä Adam Mwalen kertoi.

Lue lisää täältä: Madonna julkaisi iloisen videon adoptiokaksosistaan – tyttöjen isä väittää, että häntä on huijattu

Myös Madonnan aiemmat adoptiot kuohuttivat. Vuonna 2006 laulaja adoptoi Malawista Davidin ja vuonna 2009 Mercy Jamesin. Erityisesti Mercyn adoptio synnytti kritiikkiä.

Tytön äiti kuoli synnytyksessä, ja sukulaiset sijoittivat lapsen orpokotiin. Jälkikäteen isovanhemmat kuitenkin kertoivat suunnitelleensa, että olisivat ottaneet lapsen hoitaakseen, kun tämä on 6-vuotias. He syyttivät Madonnaa lapsen varastamisesta ja repimisestä juuriltaan. Alun perin he olivat hyväksyneet adoption.

Juttua muokattu 20.8. 12.35: Lourdesin isä on Madonnan entinen henkilökohtainen valmentaja Carlos Leon. Ei Guy Ritchie, kuten aiemmin jutussa kerrottiin.

”Kohta lavalle tulee jäbä, joka ei ole koskaan esiintynyt näin isolle porukalle”, Cheek sanoi kutsuessaan Antin lavalle. 

Vuoden 2018 helmikuussa ensi-iltansa saava Veljeni vartija -elokuva on herättänyt runsaasti huomiota jo viime keväästä saakka. Tuolloin saatiin ensimmäisen kerran tietää, että leffassa Jare Tiihosta eli Cheekiä näyttelee Antti Holma.

Moni on pohtinut, miltä näyttelemisestä tunnettu Antti kuulostaa ja näyttää räppärinä.

No, nyt siitä on saatu esimakua. Eilen Tampereella järjestetyillä Blockfest-festivaaleilla saatiin kuulla ja nähdä ensimmäinen maistiainen Antista Cheekinä. Profeettojen festarikeikan aikana räppäri kutsui Antti lavalle esittämään kappaleensa Äärirajoille.

– Mua on jännittänyt tänään tää keikka paljon enemmän, kuin mikään keikka pitkään aikaan. Mulla on parikin syytä siihen, Cheek aloittaa Antin esittelyn.

– Osa teistä tietää, että me ollaan kuvattu tällaista Veljeni vartija -elokuvaa. Meillä on tänään tarkoitus kuvata viimeisiä kohtauksia. Sen takia mä tarviin kohta sitä Blockfest-rakkautta enemmän kuin koskaan, koska kohta lavalle tulee jäbä, joka ei ole koskaan esiintynyt näin isolle porukalle eikä nähny tällaista mitä täällä on tai kokenut tällaista.

Cheek pyytää porukkaa laulamaan ja bailaamaan mukana.

Katso osa Antin esiintymisestä tästä:

Eilen illalla Antti kommentoi esiintymistään Twitter-tilillään: 

Antti nähdään valkokankaalla myös Jaren veljenä Jerenä.

– Ajattelen, että tässä leffassa on kolme roolia Jare, Jere ja Cheek. Tarkkailin Jaren tapaa olla maailmassa. Jeressä minua kiehtoo se, että rauhallinen tyyppi voi kiihtyä nollasta sataan, Antti kommentoi viime kesänä Me Naisille.

Antti julkaisi pari viikkoa sitten kuvan Mersusta, jolla ajelee elokuvan kuvausten ajan. Auton rekisteriotteessa lukee A-HOLE. ” Nuo kilvet tosin haaveena vasta”, Antti kirjoitti kuvan yhteydessä.

Juttua muokattu 20.8. klo 9.18: Muokattu kirjoitusvirhe.