Marja Hintikka pyrki kaikessa täydellisyyteen, kunnes lapsiperhekaaos pakotti hänet ottamaan rennommin. – Isän sairastumisen takia päätin, etten ikinä luovuta, Marja sanoo.

Syyskuun ensimmäisenä päivänä Marja Hintikka, 37, itki Yleisradion puvustossa. Oli hänen ensimmäinen työpäivänsä.

Uutta keskusteluohjelmaa Yleen tekemään palanneen juontajan olisi pitänyt laittaa päälleen Madonnalta tuttu puku: tiukka body, jossa on tötterötissit.

– Olin vain, että ette ole tosissanne, ja purskahdin itkuun.

Kotiin oli jäänyt kahdeksankuinen poikavauva sekä 2,5-vuotias esikoinen. Marjan aviomies, toimittaja Ilkka Uusivuori otti koti-isän roolin, jotta olisi Marjan vuoro tehdä uraa. Hänelle oli tarjottu alkuvuodesta työtä, josta yksikään juontaja ei kieltäytyisi: omaa nimeä kantavaa talk show’ta.

– Olin synnyttänyt viikkoa aiemmin ja makasin vauvan kanssa kotona, kun Yleltä soitettiin, että tuletko syksyllä töihin. Teki mieli lyödä luuri korvaan ja sanoa, että en pysty tekemään tällaisia ratkaisuja juuri synnyttäneenä.

Marja sai viikon miettimisaikaa. Kun kuopus oli kaksiviikkoinen, hän ilmoitti suostuvansa.

– Ile teki ruotsalaistyyppisen peliliikkeen ja lupasi jäädä kotiin. Se mahdollistaa sen, että voin toteuttaa suuren unelmani. Olen siitä Ilelle todella kiitollinen.

Työhulluus vei yöunet

Tänäkin aamuna Marja on herännyt viiden tienoilla, muutaman tunnin unien jälkeen. Jompikumpi lapsista valvottaa joka yö. Vauva nukkuu Marjan ja Ilen sängyssä, esikoinen omassa huoneessaan – jos nukkuu.

– Ile on muuttanut sinne seuraksi, koska poika näkee painajaisia.

Unettomuus on Marjalle tuttua jo ajalta ennen lapsia. Silloin syynä oli työhulluus.

– Saatoin tehdä töitä kaksi päivää putkeen ja olin niin väsynyt, että nukuin kaksi päivää.

Suorittajatyyppi Marja sanoo olleensa aina, mutta suoranainen työnarkomania alkoi, kun hänet oli kolmikymppisenä valittu Ylen uuden tv-ohjelman Puoli seitsemän kasvoksi Peter Nymanin rinnalle. Hänellä oli ollut tärkeä rooli nuorisokanava YleX:n radiotoimituksessa, mutta nyt piti vakuuttaa tv-maailmassa. Marja päätti tehdä työnsä paremmin kuin kukaan muu.

– Meille annettiin isot esikuvat maailmalta, ja työssä piti heittää peliin oma persoonani. On todella kuluttavaa olla läsnä koko ajan.

– Normaali työpäivä kesti yleensä seitsemästä seitsemään. Sen lisäksi tein taustatöitä kotonani ja järjestin työporukalle bileitä, jotta hitsaisin meidät yhteen.

Raskautta edeltäneenä keväänä Marja tajusi, että on uupumaisillaan.

– Kierrokseni nousivat koko ajan, vaikka kuppi oli täyttymässä. En osannut olla kiitollinen mistään, vaan halusin aina lisää. Salainen fantasiani oli, että saisimme katsojia mahdottomalta tuntuvat puoli miljoonaa, ja kun se onnistui, olin että jaa, mitäs seuraavaksi.

– Unet olin menettänyt jo aikaa sitten. Pyörittelin yöt päässäni vain työasioita.

Kierre pysähtyi vasta raskauteen ja lasten syntymiin.

– Lapset estivät minua palamasta loppuun. Nyt joudun lähtemään töistä tiettyyn kellonaikaan enkä voi kirjoittaa kahta yötä, vaikka inspiraatio iskisi. Minulla on vastuu jaettavana.

 

 

 

 

Ylös kriisien vuodesta

Marjan oma lapsuus ja nuoruus olivat seesteisiä. Äiti oli kotiäiti, jonka ansiosta pulla tuoksui kadulle saakka. Isä oli insinööri, kunnes kouluttautui lentäjäksi. Kolme vuotta nuorempi velikin on diplomi-insinööri.

12 vuotta sitten Marja makasi ensiasuntonsa lattialla keskellä remonttia ja itki. Hän luuli pilanneensa kerralla kaiken.

– Olin eronnut pitkästä suhteesta, ostanut pommikuntoisen ensimmäisen kotini ja irtisanoutunut vakituisesta työpaikastani. Ratkaisujani pidettiin hulluina, ja minulta kysyttiinkin, olenko ihan sekaisin.

– Myös isäni, joka oli juuri jäänyt eläkkeelle ja ollut elämänsä kunnossa, oli sairastunut vakavasti. Aivoverenvuoto oli niin vaikea, ettei hän palannut enää ennalleen.

– Isän sairastuminen laittoi arvot uusiksi, ja minusta tuli paljon nöyrempi elämää kohtaan. Päätin, etten ikinä luovuta, ja arvostan jokaista ihmistä, joka lausuu ystävällisen sanan. Siihen asti isä oli ollut tärkein kannustajani ja aina ensimmäinen, jolta kysyin neuvoa vaikeassa tilanteessa.

"Elämän pahimmat kriisit olivat tapahtuneet minulle vuoden sisällä."

Siellä ikioman helsinkiläisen Puu-Vallilan-asunnon lattialla syntyi pakonomainen selviytyjä ja kontrollifriikki, joka luottaa vain itseensä.

– Ystäväni soitti ja kertoi lukeneensa, mitkä ovat elämän pahimmat kriisit. Minulle ne olivat tapahtuneet vuoden sisällä, Marja sanoo.

– Se oli yksi elämäni käännekohdista. Minulla oli suhde raunioina, kämppä raunioina ja ura raunioina. Toistelin itselleni, etten saa päästää epätoivoa pintaan. Vetelin leukoja ja kuvittelin olevani vahva kuin Terminator-elokuvan Linda Hamilton.

Kun töissä tuli tiukkoja paikkoja vuosiakin myöhemmin, Marja palasi mielessään siihen hetkeen.

– Kannustin itseäni, että yritä, yritä, yritä, kun selvisit sieltä, selviät tästäkin. Halusin vastata töissä kaikesta, koska olin varma, että vain minä onnistun.

– Kai jatkan isäni jalanjäljillä: isä on aina ollut voimahahmoni ja esikuvani, joka ei koskaan ole antanut periksi vaan on jatkanut yrittämistä hymyssä suin. Hänellä oli aina sata rautaa tulessa, kuten minullakin.

Nyt Marja on joutunut opettelemaan kontrollin menettämistä myös kotona. On pakko uskoa, että aviomies selviää lasten kanssa ja kaikki on loistavasti, vaikkei koti olisi tip top.

– Joudun ensi kertaa elämässäni luottamaan muihin. Opettelen päästämään irti.

– Kotona on muuten siistimpää, kun Ile on siellä. Hänen päiväohjelmansa on armeijamaisen tehokas. Töissäkin olen joutunut pyytämään apua, sillä yli kahden vuoden poissaolon aikana esimerkiksi tekniikka on muuttunut. Olen siitä ihan kujalla, Marja nauraa.

 

 

Salainen työpaikkaromanssi

Vaikka Marja on tehnyt pitkän uran televisiossa ja radiossa, vasta lämpöisen ja liikuttavan SuomiLoven juontaminen teki hänestä katsojien suosikin. Sen, jonka kanssa kotisohvalla sai itkeä ja nauraa.

– Moni tulee avautumaan minulle rakkausasioistaan. Vaikka suomalaiset aina sanovat, että emme puhu tunteistamme, tuntemattomatkin ovat halunneet kertoa minulle omalla jäyhällä tavallaan, miten heidän rakkautensa on alkanut. Se on sykähdyttävää.

Jos Marja saisi yllättää Ilen ohjelmassa, heidän biisinään kuultaisiin Mikko Leppilammen esittämä Salaisuus. Sitä he nimittäin olivat kymmenen vuotta sitten.

– Kohtasimme, kun jouduimme samaan ohjelmaan tuurauskeikalle. Seuraavana päivänä äitini soitti, että mikäs nuori herra se oli, kun juttunne sopivat niin hyvin yhteen.

Jutut menivät yhteen myös tuottajien mielestä, sillä tuore pari istutettiin juontamaan samaa aamuohjelmaa. Se on paikka, jossa toisen näkee jopa huonoimmillaan.

– Olemme nähneet toisistamme kaikki puolet jo kymmenen vuotta sitten, joten jos nykyiset ruuhkavuodet kiristävät pinnaa, mikään ei tule enää yllätyksenä, Marja nauraa.

Puhetyöläisten perheessä tunteet näytetään heti, niin hyvät kuin pahatkin.

– Meillä on molemmilla vahva temperamentti. Vaikka lautaset eivät lennä, sanan säilä kyllä lentää ja meillä räiskyy, kun vetää tällaista rumbaa vähillä unilla. Olen kuitenkin sitä mieltä, että kaikki tunteet pitää näyttää eikä niitä saa padota, Marja sanoo.

– Samaa opetamme myös lapsillemme. Lapset aistivat kaiken, joten vihaa ei voi jättää sisälle. Saa antaa tulla, mutta pahaan tunteeseen ei saa jäädä vellomaan. On ihanaa, kun kaksivuotias poikani osaa pyytää anteeksi ja halata. Siitä olen todella onnellinen.

Rakkaus kestää ruuhkan

Marja Hintikka Livessa puidaan juuri vanhemmuutta, ruuhkavuosia ja parisuhdetta. Marja aikoo itsekin olla täysin auki – vaikkapa kolmen tunnin yöunilla tai rinnat imetyksestä vuotaen.

– Omalla esimerkilläni haluan kannustaa, että vaipparoskiksen hajusta voi päästä järjestelemällä, hän sanoo.

Marja ja Ile tekevät niin itse viikkopalaverissa joka sunnuntai. Silloin molemmat merkitsevät perinteiseen paperikalenteriin pakolliset menonsa sekä toiveensa omasta ajasta.

– Ajasta on tullut nykyperheiden tärkein valuutta. Monessa perheessä ajan puute johtaa valtataisteluihin, kummalla on rankempaa. Minulle itselleni töihin pääsy on omaa aikaa. Joku päivä saattaa tuntua ihan lomaltakin kotiin verrattuna.

Marja sanoo, että kaikesta kalenteroinnista huolimatta heilläkin on vaikeita hetkiä. Silloin he Ilen kanssa katselevat vanhoja yhteiskuviaan ja muistelevat, miten vahvasti he ovat liimautuneet toisiinsa seitsemässä vuodessa ennen lapsia.

"Haluan, että tämä perhe pysyy yhdessä. En anna kipinämme sammua."

Aiemmissa suhteissaan Marja sanoo olleensa jopa pelkuri, joka on kadonnut paikalta, jos on aistinut, että kaikki ei ole hyvin.

– Minutkin on jätetty, mutta olen siinä mielessä dramaattinen, etten ole kyennyt jäämään exien kanssa läheisiin väleihin tai ystäväksi. Nyt olen uudessa tilanteessa, sillä haluan, että tämä perhe pysyy yhdessä. En anna kipinämme sammua.

Kaikki pienten lasten vanhemmat tietävät silti, miten vaikeaa kahdenkeskisen ajan järjestäminen on. Koko ajan painaa huono omatunto siitä, mikä on riittävän hyvä syy pyytää apua. Pitääkö sen olla työasia? Riittääkö, että haluaisi olla tunnin kahdestaan kotona?

– Pyöritämme tätä aika lailla sinnikkäästi kaksin. Isovanhemmilta ei aina kehtaa tai voi pyytää apua, sillä heilläkin on menonsa ja äitini on isäni omaishoitaja. Vaikeiden hetkien yli kantaa kuitenkin ajatus, että me molemmat olemme halunneet tätä.

Miten ensimmäinen työpäivä jatkui itkuun purskahduksen jälkeen? Laittoiko Marja lopulta Madonna-puvun päälleen?

– Laitoin, ja Ylen erikoisefektitiimi taikoi tötterötisseistä vielä maitoa, hän naurahtaa.

Marja Hintikka
  • Syntyi 10.9.1978 Jyväskylässä. Asuu Helsingissä.
  • Perheeseen kuuluvat aviomies Ilkka Uusivuori sekä 2,5-vuotias ja 9-kuinen poika.
  • Tv- ja radiojuontaja. Ura alkoi Yleisradion YleX-kanavalta. Televisiossa juontanut muun muassa SuomiLove-musiikkiohjelmaa, Haasta Hans -kisaa, Puoli seitsemän -keskusteluohjelmaa ja Dancing on Icea.
  • Marja Hintikka Live -ohjelma pyörii parhaillaan, SuomiLoven toinen kausi alkaa marraskuussa.

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti