Maria Guzenina ja Kari Mokko ovat seurustelleet pari vuotta.
Maria Guzenina ja Kari Mokko ovat seurustelleet pari vuotta.

Maria Guzeninan ja Kari Mokon uusperhe toimii mukavasti.

Kansanedustaja Maria Guzenina ja hänen puolisonsa Kari Mokko ovat seurustelleet jo parin vuoden ajan. He asuvat avoliitossa ja pyörittävät uusperhettä, johon kuuluu Marian teini-ikäinen poika sekä Karin kaksi lasta. He kertoivat arkensa rullaavan mukavasti ja lasten viihtyvän yhdessä.

Kari kehuu elämän Marian kanssa olevan mielenkiintoista ja rikasta. Pariskuntaa yhdistää luova hulluus.

– Maria on luova ja tarpeeksi hullu minulle, jotta elämä pysyy jännittävänä, Kari virnistää.

Uusia askelia pari ei suhteessaan ole lähiaikoina ottamassa.

– Olemme tällä hetkellä niin onnellisia, että nautitaan nyt tästä, Maria tuumaa.

He osallistuvat tänä vuonna toista kertaa yhdessä Linnan juhliin. Maria ei ole vielä suunnitellut pukuvalintaansa sen kummemmin.

– En ole työkiireiltäni ehtinyt miettiä pukua sen tarkemmin vielä. Ehkäpä laitan vanhan mekon tai teen vaihtokaupan toisen kansanedustajan kanssa.

Taidetta ja kokkaamista

Taiteilijan tyttärenä kasvanut Maria kertoi Karin harrastavan impressionistista taidetta. Hän on maalannut tauluja jo kymmenen vuoden ajan. 

– Ihanaa, että puoliso on taiteelllinen. Kotimme seinät on sisustettu Karin tauluilla, Maria kertoo.

Vapaa-aikanaan pari harrastaa muun muassa kokkaamista.

– Eilen teimme pelmenejä. Olen kouluttanut Karista hyvän kokin, Maria naureskelee.

Pariskunta oli keskiviikkona mukana Bollingerin cocktail-tilaisuudessa, joka järjestettiin ennen uusimman James Bond -elokuvan 007 Spectre ennakkonäytöstä.

Maria hehkutti Daniel Craigia Bondin roolissa, koska tämä ei aiempien Bondien tapaan ole pelkkä naistenkaataja.

– Hän selvästi arvostaa älykkäitä naisia, aivan kuin tämä puolisoni tässä.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.