Mari Sainio (o.s. Kakko) Me Naisissa vuonna 2007.

Big Brother -ohjelma ei ollut käänteentekevä vain siihen osallistuneille kilpailijoille, vaan myös juontaja Mari Sainiolle (o.s. Kakko). Taustatiimistä löytyi nimittäin se oikea. – Tätä ihmistä olen etsinyt koko elämäni, Mari sanoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2007.

Vuoden alussa Viihdeuutisten juontajana aloittaneen Mari Kakon, 33, viime viikot ovat olleet aikamoista pyöritystä. Uuden työn lisäksi lehtien palstoilla on spekuloitu Marin suhdetta naimisissa olevaan mieheen ja kahden lapsen isään, johon hän tutustui tosi-tvsarja Big Brotherin tuotannon aikana.

Kun Mari nyt astuu sisään talvitamineissaan ja ulkoilmaa huuruten, ei kiireestä tai lehtikirjoitusten aiheuttamista huolen rypyistä ole tietoakaan. Ilman sen suurempia selvännäkijän kykyjä huomaa, että tämä nainen on tyytyväinen elämäänsä: koko olemus suorastaan säteilee tasapainoa ja onnea.

– Hyvä olo on varmasti seurausta kahdesta asiasta. Ensinnäkin ikä on tuonut varmuutta, nyt tiedän mitä haluan. Sen lisäksi kaikki palikat ovat tällä hetkellä elämässäni kohdallaan. Minulla on ihana työ, ihania harrastuksia, ihania ystäviä ja ihminen, jonka kanssa minun on hyvä olla.

Tuo ihminen on Big Brotherin toisen tuotantokauden ohjaaja Kim Sainio, joka haki vuoden alussa avioeroa aiemmasta liitostaan. Mari ja Kim muuttivat yhteenreilu kuukausi sitten.

– Juorulehtien kirjoitukset eivät minua hetkauta, lähinnä ne tuntuvat huvittavilta. Minua ei vaivaa se, mitä ulkopuoliset ajattelevat elämästäni: tärkeintä on, että läheiseni tietävät, miten asiat oikeasti ovat. Suhdettamme ovat julkisuudessa kommentoineet pääasiassa ihmiset, jotka eivät tunne taustoja eivätkä tiedä, mitä kaikkea on tapahtunut.

Mari osasi kuitenkin odottaa pahoja puheita.

– Totta kai tiesin, että otsikoita on tulossa. Silti en epäröinyt hetkeäkään heittäytyä tähän suhteeseen. Kolahdus oli sen verran kova, ettei siinä jäänyt mitään epäselvää. Tajusin heti, että tämä on se ihminen, jota olen etsinyt koko elämäni.

En vaihtaisi päivääkään pois

Ilman julkisuuden asettamia paineitakin voisi kuvitella, että on haastavaa aloittaa suhde tilanteessa, jossa mukana on elettyä elämää ja kaksi lasta. Mari itse ei kuitenkaan koe, että ympäröivillä olosuhteilla olisi ollut minkäänlaista vaikutusta parin keskinäiseen suhteeseen.

– Uskon, ettei elämässä tapahdu mitään sattumalta, kaikella on tarkoituksensa, aikansa ja paikkansa. Niin tälläkin kohtaamisella. Joku jossakin oli päättänyt, että asioiden pitää mennä juuri näin.

Marin mukaan hänellä on ylipäätään vahva intuitio niin ihmisten kuin asioidenkin suhteen.

– Jo viidentoista minuutin tapaamisen jälkeen tiedän yleensä, mitä mieltä olen jostakin ihmisestä enkä ole vielä kertaakaan erehtynyt. Luotan vaistooni ja yritän toimia sen viitoittamalla tavalla. Minusta ihmistä ei yksinkertaisesti ole luotu elämään yksin, ja kun lopulta sitten kohtaa ihmisen, joka heti alusta lähtien tuntuu oikealta, tunteeseen pitää mielestäni uskoa.

Asioiden katumiseen Mari ei sen sijaan halua elämäänsä tuhlata. Jos hommat menevät metsään, ne menevät eikä siihen kuole.

– En kadu elämässäni mitään, heittäydyn aina täysillä mukaan kaikkeen, mitä teen. Kun luottaa sydämensä ääneen ja toimii sen mukaan, ei tarvitse harmitella asioita jälkeenpäin. Vain silloin voisi olla katumisen paikka, jos
toimisin vastoin omaa sydäntäni.

Myös töiden suhteen Mari kokee aina olleensa onnekas. Vastaan on kuin sattumalta tullut mielenkiintoisia mahdollisuuksia, jotka ovat avanneet ovia uusiin maailmoihin.

– Kirjoitin ylioppilaaksi vuonna 1992 ja tein viiden vuoden ajan pelkästään lapsesta asti haaveilemiani tanssijan töitä, esiinnyin ja opetin. Sen jälkeen olin ihan pihalla, en tiennyt yhtään, mitä halusin seuraavaksi tehdä. Niinpä menin päiväksi työvoimatoimistoon ja kaivoin esiin kaikki
opiskelumahdollisuudet, mitä Suomesta löytyi.

Helsinkiläisen ammattikorkeakoulun Stadian tarjoama medianomin tutkinto ei ollut Helsingistä kotoisin olevalle Marille ennestään tuttu, mutta ainoa, joka kuulosti vähääkään kiinnostavalta.

– Laitoin paperit sisään ja tulin valituksi. Koulu avasi silmäni asioille, joita haluan tehdä: vähitellen siirryin myös ruudun toiselle puolelle juontajaksi. Ensimmäisen tv-työn saaminen oli hieno hetki, ja sen jälkeen jokainen uusi pesti on ollut taas askel eteenpäin. Nyt olen tehnyt tasaisesti töitä sekä tuotantopuolella että kameran edessä.

Marin ensimmäinen juontotyö televisiossa oli musiikkiin keskittynyt Lista, jota seurasi visailuohjelma Noutajat.net.

– Tv-töiden jälkeen löysin kirjoittamisen, josta olen aina tykännyt. Pitkään aikaan en kuitenkaan osannut ajatella, että voisin kirjoittaa lehtiin ihan työkseni. Myös perusliikunnallisuuteni on vähitellen jalostunut ammatiksi. Aloin tanhuta 6-vuotiaana ja menin tanssikouluun 15-vuotiaana, ja sen jälkeen olen liikkunut säännöllisesti. Näin jälkeenpäin tuntuu, että urani alku on ollut täynnä hienoja sattumia.

Tällä hetkellä Mari kokee olevansa unelma-ammatissaan saadessaan yhdistää töissään kaikki kolme itselleen rakasta asiaa eli kirjoittamisen, liikunnan ja television.

– Tulossa on hyvin työntäyteinen kevät. Viihdeuutisten lisäksi luvassa on freelance-toimittajan ja aerobic-ohjaajan töitä sekä juontokeikkoja.

Olen sinut itseni kanssa

Televisiotöitä aloittaessaan Mari otti kaiken negatiivisen palautteen henkilökohtaisesti.

– Ikävien kommenttien miettiminen vei liikaa aikaa. Nyt olen oppinut suodattamaan: kuuntelen kyllä mielelläni kaikenlaista kritiikkiä, mutta poimin sieltä vain itselleni tärkeät asiat. Sonnankin joukosta voi joskus löytyä totuuden siemen, josta voin jatkossa ottaa opikseni. Enää negatiivinenkaan palaute ei pahoita mieltäni, sillä tiedän olevani ammattitaitoinen, tiedän mitä osaan.

Monien muiden asioiden suhteen Mari on edelleen herkkä.

– Olen kauhea tunneihminen ja heikompien puolustaja kaikessa mahdollisessa, oli sitten kyse lapsista, eläimistä tai kaltoin kohdelluista ihmisistä. Jonkun traagisen elokuvan jälkeen saatan olla kaksikin päivää aivan maassa, tapahtumat menevät niin syvälle. Joistakin elokuvista tiedän jo etukäteen, etten voi katsoa niitä ollenkaan. Liikuttuisin kuitenkin ihan liikaa.

Silti Mari ei usko, että itseään pitäisi loputtomiin suojella kaikelta koskettavalta.

– Ihminen kaipaa tunnekokemuksia, ja aion jatkossakin katsoa elokuvia ja tehdä asioita, jotka herättävät suuria tunteita. Herkkyyteni ansiosta koen myös positiiviset asiat hyvin voimakkaasti. Minut on helppo saada innostumaan ja monia juttuja teen aivan lapsen riemulla.

Mari kertoo iän karttuessa oppineensa arvostamaan entistä enemmän pieniäkin asioita. Kirkas sininen taivas aamuisella juoksulenkillä riittää tuomaan energiaa koko päiväksi.

– Vaikka tässäkin iässä alkaa jo moni asia ärsyttää – ryppyjä tulee ja painon pitämiseksi kurissa joutuu tekemään hulluna töitä – en silti mistään hinnasta vaihtaisi tätä itsevarmuutta ja seesteisyyttä mihinkään teinivuosien tempoiluihin. Katselimme juuri eräänä päivänä ystäväni kanssa yläasteikäisiä tyttöjä pelaamassa jääpalloa, ja olimme molemmat sitä mieltä, että teini-ikä oli kyllä vihoviimeisintä aikaa. Sitä leimasi hirveä epävarmuus ja kipuilu, kun itseään ei tuntenut vielä ollenkaan.

Nyt Mari tuntee olevansa sinut itsensä kanssa. Elämään on mahtunut rankkoja ja surullisiakin aikoja, mutta vaikka se Marin omastakin mielestä kuulostaa kliseeltä, niiden kautta hän on oppinut itsestään paljon uutta.

– Arkeani suunnittelen kyllä paljon, mutta mitään pidemmän aikavälin suunnitelmia en ole koskaan harrastanut. Siitä huolimatta olen onnellinen siitä, miten elämäni on mennyt. Mitään ajanjaksoa en vaihtaisi pois, kaikki ne ovat olleet vähintäänkin kasvattavia kokemuksia. Vastoinkäymiset ovat myös karsineet ympäriltäni merkityksettömiä ihmisiä ja jäljelle ovat jääneet vain ne oikeat ystävät, joiden seurassa todella viihdyn.

Muutenkin Mari kokee, että vuosien varrella läheisten piiri on pienentynyt, mutta mukana pysyneet ihmiset ovat tulleet entistä tärkeämmäksi.

– Perhe ja lähimmät ystäväni ovat aina olleet tukenani. Erityisesti vanhemmilleni täytyy antaa täydet pisteet, he ovat vaikuttaneet kaikkien eniten siihen, millainen olen tänään. He eivät ole koskaan painostaneet minua mihinkään, vaan antaneet minun tehdä itse omat valintani. Lapsena minulla oli tiukat ja selkeät rajat, mutta niiden vastapainona myös rajattomasti rakkautta, välittämistä ja yhdessäoloa.

Arvostan sydämen viisautta

Mari tunnustaa olleensa oikeastaan aina todellinen äitihahmo. Tähän asti lasten virkaa ovat toimittaneet pääasiassa sfinxit eli karvattomat kissat, joiden kasvattamisen Mari aloitti kuusi vuotta sitten ensimmäisten joukossa Suomessa. Tulevaisuudessa haaveena on kuitenkin myös ihan oikeiden lasten saaminen. 

– Toivon kyllä kovasti tulevani vielä joku päivä äidiksi. Tällä hetkellä puran lapsirakkauttani kummityttööni, veljeni kolmevuotiaaseen tyttäreen, jota vien jo tanssitunneille ja jonka kanssa säädän muitakin tyttöjen juttuja.

Miehessä Mari arvostaa ennen kaikkea karismaa ja sydämen viisautta. Parisuhteessa myös samanlainen arvomaailma ja samat kiinnostuksen kohteet ratkaisevat.

– Olen luonteeltani parisuhdeihminen ja nautin siitä, että saan jakaa asioita toisen kanssa. Se on minulle tärkeää. Roolin vetäminen taas saa minut raivon partaalle. Suurin virheeni aiemmissa seurusteluissani on varmasti ollut se, että olen roikkunut suhteissa, vaikka olen tiennyt
niiden olevan tuhoon tuomittuja. Toisaalta olen ainakin katsonut kaikki jutut loppuun asti. Kaikista suhteista olen myös oppinut jotain: ainakin sen, mitä en tulevilta suhteiltani halua.

Kun rinnalla sitten on se oikea, elämä rikastuu Marin mukaan ihan mielettömästi. Asioiden jakaminen pelkästään ystävien kanssa kun on kuitenkin eri asia.

– Big Brotherin kuvauksiinkin meneminen oli loppuaikoina aivan erilaista, kun tiesi, että paikalla olisi myös se itselle merkittävä ihminen.

En pelkää tulevaa

Tällä hetkellä Marista tuntuu, ettei mikään pysty hetkauttamaan ja rikkomaan hänen sisäistä rauhaansa ja onnellisuuttaan.

– Totta kai se muuttaisi tilanteen, jos vaikka jollekin läheiselle tapahtuisi jotain pahaa. En ole koskaan menettänyt ketään minulle läheistä ihmistä, mutta viime aikoina olen miettinyt paljon sitäkin mahdollisuutta.

Tulevia vastoinkäymisiä Mari ei kuitenkaan mieti etukäteen.

– Olen tottunut elämässä siihen, että aina kun asiat tuntuvat olevan hyvin, jotain ikävää todennäköisesti tapahtuu. Siitä huolimatta en enää tämän ikäisenä jaksa arkailla tulevaa. Olen muutenkin optimisti ja uskon siihen, että asiat järjestyvät tavalla tai toisella.

Vaikeina aikoina Marin pelastus on ollut liikunta. Ilman sitä kriiseistä selviäminen olisi hänen mukaansa ollut huomattavasti vaikeampaa. Nyt Mari odottaa ennen kaikkea kesää ja lomaa.

– Minusta on kiva tehdä paljon töitä, mutta kesää odotan kyllä myös. Silloin on aikaa relata sekä touhuta kissojen kanssa.

Tuoreen parisuhteen tulevaisuudesta kysyttäessä Mari hymyilee onnellisen näköisenä.

– Olen yleensä aika hetkessä eläjä, mutta sen voin myöntää, että nyt tuntuu kyllä olevan isoista asioista kysymys.

Mari viettää nykyään joulun Kimin ex-puolison Tiinan kanssa. Lue keskiviikkona 4.12.2013 ilmestynyt haastattelu täältä.

Helen taisi juuri pongahtaa häijyjen muijien ykköseksi.

– Aion olla kaikista häijyistä naisista häijyin, Helen Mirren, 71, lausui maanantaina.

Sanoillaan hän viittasi presidenttiehdokas Donald Trumpin lausuntoon kilpakumppanistaan Hillary Clintonista kaksikon kolmannessa vaaliväittelyssä.

Brittinäyttelijä pääsi ääneen Elle-lehden vuosittaisessa Women in Hollywood -tapahtumassa, joka pidettiin Los Angelesissa maanantaina. Helen Mirren palkittiin tilaisuudessa legendaarisen asemansa ja elämäntyönsä vuoksi.

Kiitospuheensa yhteydessä näyttelijä jakoi parhaat elämänohjeensa, joista voivat ottaa oppia kaikki muutkin naiset tiellään häijyiksi muijiksi.

Lue myös: Häijyt muijat kunniaan! 12 naista, joita voi vain ihailla

– Käyn nopeasti läpi muutaman vinkin, joiden avulla selvitä elämästä, koska varmasti tiedätte, että olen melko vanha, joten olen nähnyt aika paljon elämää. Voitte jakaa vapaasti eteenpäin viittä parasta vinkkiäni, Helen Mirren sanoi puheessaan, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Elle-lehden sivuilla.

”1. Älä ikinä juo alkoholia, paitsi jos juhlit jotain, jos olet järkyttynyt jostakin tai jos on päivä, joka loppuu y-kirjaimeen (huom. englanniksi kaikkien viikonpäivien nimet päättyvät y:hyn). Jos otat, älä koskaan aja.”

”2. Rakkaudessa ei ole sääntöjä – en usko – mutta älä kiirehdi naimisiin, oikeasti. Menin mieheni kanssa naimisiin myöhemmin elämässäni, ja se on toiminut oikein hyvin.”

”Älä kiirehdi naimisiin, oikeasti.”

”3. Anna kumppanillesi vapaus ja tue häntä tavoitteidensa saavuttamisessa. Se on todella tärkeää ja koskee molempia suuntia, sekä miehiä että naisia.”

”4. Blackjack-pöydässä splittaa aina ässät, kasit ja ysit.”

”5. Ole yhteydessä ystäviisi päivittäin, enkä tarkoita Facebookia. On parempi, että on kolme hyvää ystävää kuin kolmesataa sosiaalisessa mediassa. Ystäviä, joille voit oikeasti puhua.”

Koska Helen Mirren ei piittaa omistakaan säännöistään, hän ei pysynyt lupaamassaan viidessä elämänohjeessa. Kuudes ohje oli kieltämättä häijy.

– Ja lopuksi, viis veisaa kenestäkään, joka tuomitsee sen, miltä näytät, etenkin jos hän on joku anonyymi, tuntematon, netissä vaaniva hyypiö tai on turvonnut, pienipäinen, dinosauruskätinen presidenttikandidaatti.

Jääkiekkoilijarakkaansa Mikael Granlundin kanssa Minneapolisissa asuva Emmi Kainulainen kaipaa Suomesta ystäviä ja perhettä.

Kolme viikkoa sitten Suomeen saapunut Emmi Kainulainen iloitsee uudesta urasta Yhdysvalloissa. Kainulainen työskentelee mallina ja seurustelee Minnesota Wild -seurassa pelaavan Mikael Granlundin kanssa. Pariskunta asuu yhdessä Minneapolisissa.

– Odottelen parhaillaan työviisumia, sillä sain mallisopimuksen Ford-toimistolle Chicagoon. Toivottavasti pääsen tekemään samantyyppisiä kuvauksia kuin Suomessa, eli sporttia ja alusvaatteita, ehkä katalogejakin, Kainulainen kertoi tiistai-iltana suunnittelija Lalli Savolaisen muotinäytöksessä Helsingissä.

Fordin kansainvälinen mallitoimisto on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista.

Kainulainen valmistui keväällä Metropolia-ammattikorkeakoulusta sisustusarkkitehdiksi. Hän aikoo tehdä töitä myös oman Chaîne-brändinsä eteen. Brändiin kuuluu muun muassa lifestylea, muotia ja taidetta.

– Lähden liikkeelle muodista, ja etenen toivottavasti pikkuhiljaa sisustukseen sekä taiteeseen.

Pariskunta asuu jo viidettä vuotta Minneapoliksessa, jonne he ovat sopeutuneet hyvin.

– Varsinkin pari ensimmäistä vuotta seilasin edestakaisin opintojen vuoksi, ja nyt matkalaukkuelämä on taas tullut tutuksi. Alkaa olla jo koti-ikävä! Suomesta kaipaan eniten ystäviä ja perhettä.

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.