Kiira Korpi tulee Amerikasta jouluksi Suomeen. Kuva: Sanoma arkisto / Nelonen.

Herkkä taitoluistelija Kiira Korpii mätkii nykyään säkkiä ja huhkii boot camp -treeneissä.

Taitoluistelija Kiira Korpi, 28, on asunut syksystä alkaen New Yorkin Manhattanilla. Amerikkaan Kiiran vei avopuolison, Arthur Borgesin, työ muotitalo Tom Fordilla. Arthur työskentelee huippumuodin parissa mittatilauspalveluiden avainasiantuntijana.

Kilpauran jättänyt Kiira on odotellut Yhdysvaltojen työviisumiaan näihin päiviin. Nyt hän saa vaihtaa hyväntekeväisyysnäytökset esityksiin ammattilaisena.

– Olen treenannut luistelua koko ajan lähes päivittäin. Harjoitustunteja kertyy kuitenkin vähemmän kuin kilpa-aikoina, joten energiaa on vapautunut muuhunkin.

Hip hopia, nyrkkeilyä, boot campia

Kiira on innostunut kokeilemaan uusia lajeja jääkenttien ulkopuolella. Vanhan tutun pilatesharrastuksen rinnalle on tullut erilaisia tanssitunteja, muun muassa hip hopia.

– Arthur treenaa kovempia lajeja ja hänen mukanaan olen innostunut kokeilemaan esimerkiksi nyrkkeilyä sekä käynyt boot camp -tunneilla. Ne olivat kyllä jo aika rankkoja ammattiurheilijallekin, Kiira nauraa.

– Taijista tykkäsin kovasti. Eri lajeista oppii erilaisia taitoja.

Rauhattomuuteen tottuu

Kiira kertoo kotiutuneensa New Yorkiin hyvin.

– On hassua, miten nopeasti mieli sopeutuu uuteen ympäristöön. Manhattan on ruuhkainen ja rauhaton alue, mutta siihen on tottunut niin, ettei kaupungin hulinaa oikeastaan edes huomaa, Kiira sanoo.

– Vasta Suomessa käydessä huomasin, miten olin kaivannut rauhaa ja hiljaisuutta.

Kiira ja Arthur nähtiin Linnan juhlissa vuonna 2015. Kuva: Sanoma arkisto / Tuomas Selänne.
Kiira ja Arthur nähtiin Linnan juhlissa vuonna 2015. Kuva: Sanoma arkisto / Tuomas Selänne.

Kiira haluaa tutustua uuteen kotiseutuunsa laajemminkin.

– Täällä on kiva päästä matkustelemaan, haluan ehdottomasti nähdä muutakin kuin vain Manhattanin.

Perhejoulu Suomessa

Jouluksi Kiira palaa lomalle Suomeen.

– Jouluperinteeni on lähinnä sitä, että saan olla rakkaiden läheisteni seurassa. Niin ja joulupuuroa ja -ruokia on ihana syödä. Yhden joulun tosin vietimme Arthurin kanssa Italiassa, ja selvisin siitä ihan hyvin ilman perinteisiä jouluruokia, Kiira heittää.

Kiira piipahti Suomessa marras-joulukuun vaihteessa muun muassa julkistamassa tuomariroolinsa tulevalla Tanssii tähtien kanssa -kaudella.

– Muutaman työjutun lisäksi ehdin nähdä perhettä ja molemmat isoäitini. Se tuntui erityisen hyvältä!

Dome Karukoskella riittää vientiä Hollywoodissa saakka.

J.R.R. Tolkienin Keski-Maahan sijoittuvista kirjoista on tehty useita elokuvia. Nyt Deadline-lehti kertoo, että seuraavaksi valkokankaalle tuodaan Tolkienin oma elämä ja elokuvan ohjaa suomalaisohjaaja Dome Karukoski.

Karukosken ohjauksia ovat muun muassa elokuvat Tom of Finland, Leijonasydän ja Napapiirin sankarit.

Tolkien-elokuvan tähdistä ei ole vielä tietoa: Deadlinen mukaan siihen etsitään tällä hetkellä näyttelijöitä. Elokuvan ovat käsikirjoittaneet Stephen Beresford ja David Gleeson.

Elämäkertaelokuvan tarina keskittyy Tolkienin (1892–1973) kehitysvuosiin, jolloin kirjailija löytää ystäviä, rakkautta ja taiteellisen inspiraationsa. Ensimmäinen maailmansota kuitenkin koettelee ystävyyssuhteita.

Deadline ei kerro, milloin elokuva saa ensi-iltansa.

Karukoski kertoi Me Naisille alkuvuonna, että Tom of Finland oli tuolloin hänen suurin leffaprojektinsa. Sen parissa Karukoski työskenteli viisi vuotta.

Lue lisää! Dome Karukoski Tom of Finlandista: ”Tästä tulee urani kritisoiduin elokuva”

Ruotsin hovi julkaisi tänään some-tileillään hauskan kesäkuvan, jossa koko kuningasperhe poseeraa iloisesti hymyillen.

Kuningasperhe on joka vuosi julkaissut samantyyppisen kuvan, jossa perhe tervehtii ruotsalaisia kesäisissä maisemissa.

Kuvan etualalla poseeraa kuningatar Silvia prinssi Nicolaksen ja prinsessa Estellen välissä. Heidän sivuillaan istuu prinsessa Victoria sylissään poikansa, prinssi Oscar ja prinsessa Madeleine sylissään tyttärensä, prinsessa Leonore. Takarivissä nähdään Madeleinen puoliso Chris O'Neill, prinssi Carl Philip puolisonsa Sofian ja poikansa Alexanderin kanssa, kuningas Kaarle Kustaa ja Victorian puoliso, prinssi Daniel.

Kuvassa lähes kaikilla poppoon jäsenillä on yllään vaaleansiniset asut. Harmonisessa värikattauksessa katse kiinnittyykin helposti siihen, että Madeleinella ja Sofialla on yllään jotain muuta. Osa kuvan alle kommentoineista ihmettelee, miksi Madeleinella ja Sofialla ei ole yllään vaaleansinistä.

– Joku taisi unohtaa kertoa prinsessa Madeleinelle ja prinsessa Sofialle, mikä pukukoodi on, eräs tokaisi.

Dianan kuolemasta tulee tänä vuonna kuluneeksi 20 vuotta.

Tämän kesän lopulla tulee kuluneeksi 20 vuotta siitä, kun prinsessa Diana kuoli traagisessa auto-onnettomuudessa. Prinsessan muistoa kunnioitetaan nyt esimerkiksi HBO:n tuottamalla Diana, Our Mother: Her Life and Legacy -dokumentilla, joka saa ensi-iltansa tänään.

Tuoreen dokumentin ensi-iltapäivänä Kensington Palacen Twitter-tilillä on julkaistu kolme kuvaa kuninkaallisen perheen kotialbumista. Kuvissa Diana nähdään kahden poikansa kanssa.

”Herttua ja prinssi Harry julkaisevat mieluusti nämä kolme kuvaa edesmenneen Walesin prinsessa Dianan kuva-arkistosta”, kuvan alla kirjoitetaan.

Vaikea paikka yhdisti

Pitkään Britannian hovi on ollut vaitonainen prinsessa Dianan kuolemasta. Prinssit William ja Harry ovat kuitenkin viime vuosina alkaneet puhua yhä enemmän äitinsä kuolemasta julkisuudessa.

Keväällä William ja Harry kertoivat, etteivät juuri puhuneet lapsina äitinsä kohtalosta edes keskenään. Siitä huolimatta tilanne lähensi heitä.

– Olemme lähentyneet myös olosuhteiden vuoksi. Siteemme on uniikki sen takia, mitä olemme käyneet läpi, William kertoi.

Harry kertoi keväällä, että äidin kuolema oli hänelle äärimmäisen vaikea paikka käsiteltäväksi. 

– Minun tapani käsitellä asiaa oli työntää pääni hiekkaan ja kieltäytyä koskaan ajattelemasta äitiäni, koska mitä hyötyä siitä olisi. Ajattelin, että se saa minut vain surulliseksi, mutta ei tuo häntä takaisin, hän kertoi keväällä.

Elämän raskain puhelu

Tulevaa dokumenttia varten veljet ovat avanneet poikkeuksellisen paljon tuntojaan äitinsä kuolemasta. Dokumentin haastatteluissa he kertovat esimerkiksi katuvansa sitä, että viimeinen puhelu äidin kanssa jäi niin lyhyeksi. Asiasta uutisoi The Telegraph.

– Lapsena en pitänyt yhtään siitä, että piti puhua puhelimessa vanhempien kanssa. Jouduimme tekemään sitä kuitenkin paljon, koska vanhempamme olivat eronneet, Harry kertoo.

Kun äiti soitti viimeisen kerran ennen onnettomuutta, veljekset olivat leikkimässä serkkujensa kanssa. Kumpikin yritti kiiruhtaa takaisin leikkeihin, joten puhelu jäi lyhyeksi.

– Kiirehdimme sanomaan hyvästit ja nähdään pian, jotta pääsemme jatkamaan puuhia. Jos olisin tiennyt silloin, mitä tulee tapahtumaan, en olisi käyttäytynyt niin. Se puhelu on jäänyt mieleeni hyvin, hyvin painavana, William kertoo.

Duudson-Jukka ylistää perhettään Instagramissa.

Duudsoneista tunnettu Jukka Hildén, 36, julkaisi tänään Instagram-tilillään iloisen yhteiskuvan koko perheensä kanssa. Aiemmin Jukka on esitellyt kahta poikaansa somessaan, mutta tällä kertaa kuvassa nähdään myös Jukan vaimo Outi Haapasalmi.

Kuvan alla Jukka kertoo, kuinka tärkeä perhe on hänelle.

– Perheeni, rakkaani, kaikkeni. Elämäni enkelit ja päivänpaisteet, jotka pitävät minut järjissäni ja jalkani maassa. Viime aikoina kaikki on ollut hullua. Työmäärä on ollut valtava mutta me olemme saavuttaneet yhdessä jotain, mitä olen halunnut jo pitkään tehdä.

Kuvan alla monet ovat kommentoineet, että otoksesta välittyy perheen hyvä ja positiivinen energia.

Jukka ja Outi menivät naimisiin vuonna 2011 seurusteltuaan pitkään. Heidän poikansa syntyivät vuosina 2010 ja 2014. Jukka on pitänyt tiukkaa linjaa siinä, kuinka paljon hän on esitellyt perhettään julkisuudessa.