Kiira Korpi tulee Amerikasta jouluksi Suomeen. Kuva: Sanoma arkisto / Nelonen.
Kiira Korpi tulee Amerikasta jouluksi Suomeen. Kuva: Sanoma arkisto / Nelonen.

Herkkä taitoluistelija Kiira Korpii mätkii nykyään säkkiä ja huhkii boot camp -treeneissä.

Taitoluistelija Kiira Korpi, 28, on asunut syksystä alkaen New Yorkin Manhattanilla. Amerikkaan Kiiran vei avopuolison, Arthur Borgesin, työ muotitalo Tom Fordilla. Arthur työskentelee huippumuodin parissa mittatilauspalveluiden avainasiantuntijana.

Kilpauran jättänyt Kiira on odotellut Yhdysvaltojen työviisumiaan näihin päiviin. Nyt hän saa vaihtaa hyväntekeväisyysnäytökset esityksiin ammattilaisena.

– Olen treenannut luistelua koko ajan lähes päivittäin. Harjoitustunteja kertyy kuitenkin vähemmän kuin kilpa-aikoina, joten energiaa on vapautunut muuhunkin.

Hip hopia, nyrkkeilyä, boot campia

Kiira on innostunut kokeilemaan uusia lajeja jääkenttien ulkopuolella. Vanhan tutun pilatesharrastuksen rinnalle on tullut erilaisia tanssitunteja, muun muassa hip hopia.

– Arthur treenaa kovempia lajeja ja hänen mukanaan olen innostunut kokeilemaan esimerkiksi nyrkkeilyä sekä käynyt boot camp -tunneilla. Ne olivat kyllä jo aika rankkoja ammattiurheilijallekin, Kiira nauraa.

– Taijista tykkäsin kovasti. Eri lajeista oppii erilaisia taitoja.

Rauhattomuuteen tottuu

Kiira kertoo kotiutuneensa New Yorkiin hyvin.

– On hassua, miten nopeasti mieli sopeutuu uuteen ympäristöön. Manhattan on ruuhkainen ja rauhaton alue, mutta siihen on tottunut niin, ettei kaupungin hulinaa oikeastaan edes huomaa, Kiira sanoo.

– Vasta Suomessa käydessä huomasin, miten olin kaivannut rauhaa ja hiljaisuutta.

Kiira ja Arthur nähtiin Linnan juhlissa vuonna 2015. Kuva: Sanoma arkisto / Tuomas Selänne.
Kiira ja Arthur nähtiin Linnan juhlissa vuonna 2015. Kuva: Sanoma arkisto / Tuomas Selänne.

Kiira haluaa tutustua uuteen kotiseutuunsa laajemminkin.

– Täällä on kiva päästä matkustelemaan, haluan ehdottomasti nähdä muutakin kuin vain Manhattanin.

Perhejoulu Suomessa

Jouluksi Kiira palaa lomalle Suomeen.

– Jouluperinteeni on lähinnä sitä, että saan olla rakkaiden läheisteni seurassa. Niin ja joulupuuroa ja -ruokia on ihana syödä. Yhden joulun tosin vietimme Arthurin kanssa Italiassa, ja selvisin siitä ihan hyvin ilman perinteisiä jouluruokia, Kiira heittää.

Kiira piipahti Suomessa marras-joulukuun vaihteessa muun muassa julkistamassa tuomariroolinsa tulevalla Tanssii tähtien kanssa -kaudella.

– Muutaman työjutun lisäksi ehdin nähdä perhettä ja molemmat isoäitini. Se tuntui erityisen hyvältä!

Jotkut kommentoijat ovat nähneet presidenttiparin yhteiskuvassa lämpöä ja lempeä.

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö, 69, on viime aikoina kertonut kiitettävästi kuulumisiaan niin Facebookissa kuin Instagramissakin. Ja niin hän teki myös tänä viikonloppuna. Sauli Niinistön Facebook-sivuilla on julkaistu kuvasarja, joista yhdessä presidentti on NHL-pelissä puolisonsa Jenni Haukion, 40, kanssa. Yllään presidenttiparilla on Minnesota Wild -joukkueen paidat, joihin on kirjailtu molempien sukunimet.

– Matka Minnesotaan - tai Finnesotaan ja FinnFestiin oli täynnä kokemuksia ja kohtaamisia. Upeaa miten 100-vuotiasta Suomea juhlitaan eri puolilla maailmaa ja miten suomalaisuus säilyy sukupolvesta toiseen! Niinistö on kirjoittanut kuvasarjaan.

Suurimman suosion kuvasarjasta on saanut presidenttiparin yhteiskuva. Jotkut kommentoijat ovat nähneet kuvassa lämpöä ja lempeä.

– Kuvaan taltioitu rakkautta, leikkimielisyyttä ja niin välittämistä. Ihana kuva! yksi kommentoija kirjoittaa.

– Rakkautenne puhuttelee, ettekä voi sitä kätkeä! toinen ihastelee.

– Ei voisi edes kuvitella jotain toista näihin otoksiin – niissä on sitä jotain aitoa, kolmas kommentoi.

Tietysti presidentti tapasi matkallaan myös suomalaisia NHL-pelaajia, Mikael Granlundin (oik.) ja Mikko Koivun (vas.). Molemmat pelaavat Minnesota Wild -joukkueessa.

Presidenttiparin julkaisemista kuvista suurimman some-suosion on yleensä saanut parin Lennu-koira. Ilmeisesti Lennu ei tällä kertaa päässyt mukaan matkalle – häntä kun ei kuvissa näy.

Alman ja jenkkiräppärin tuoretta biisiä mainostetaan näyttävästi New Yorkin Times Squarella.

Muusikko Alma, 21, eli Alma-Sofia Miettinen on ollut pari vuotta hehkutetuin suomalaisartisti. Hän on päässyt tekemään musiikkia arvostettujen, ulkomaalaisten tuottajien kanssa ja kesällä hänen hittinsä Chasing Hights nousi Britannian singlelistalla sijalle 18. Nyt Alma riemuitsee Instagramissa siitä, että on päässyt isoon mainostauluun keskeiselle paikalle New Yorkissa. Hän on julkaissut Instagramissa kaksi kuvaa Times Squarelta.

– Katso äiti, se olen minä, Alma on kirjoittanut englanniksi toiseen kuvaan.

 

look mom thats me! 😱😱😱😱

Henkilön ALMA (@cyberalma) jakama julkaisu

Toisessa kuvassa Alma kiittää Spotifytä. Mainos liittyy Alman ja jenkkiräppäri French Montanan yhteistyöprojektiin. Räppäri vierailee Alman Phases-sinkulla, joka julkaistiin viime perjantaina.

– MITÄÄÄÄ?!?!? TIMES SQUARE?!?!? SPOTIFY, KIITOS, KIITOS, KIITOS! TÄMÄ ON MIELETÖNTÄ! Alma on kirjoittanut toiseen kuvaan englanniksi.

Alma on kertonut Me Naisten haastattelussa, että hänen elämässään on paljon vastoinkäymisiä, mutta on päättänyt, ettei anna enää minkään lannistaa.

”Uskon luovuuteni kumpuavan siitä, että olen ikäisekseni kokenut paljon.”

– Olen itsepäinen tyyppi, en anna periksi ja haluan aina ylittää itseni. Kiusaamisen jälkeen elämä voi jatkua kahdella tavalla: joko ottaa kokemansa vahvuudekseen tai jää sen painon alle. Itse onnistuin ensimmäisessä. Kiusaaminen opetti, etten anna kenenkään sanella, mitä teen.

– Takana ei tarvitse olla traagista kohtaloa, mutta uskon luovuuteni kumpuavan siitä, että olen ikäisekseni kokenut paljon, Alma kertoi viime joulukuussa.

 

@frenchmontana PHASES OUT TODAY! Whos exited?😈😈😈

Henkilön ALMA (@cyberalma) jakama julkaisu

Alma ja French Montana.