Kuva Panu Pälviä

Malli-juontaja Anni Uusivirta päätyi lentoemännäksi hetken mielijohteesta. Viime keväänä hän muutti takaisin Suomeen seitsemän vuoden jälkeen, mutta ei ole vieläkään valmis asettumaan aloilleen.

Malli-juontaja Anni Uusivirta, 26, on käynyt niin monessa maassa, että hän on jo seonnut laskuissa. Työskennellessään lentoemäntä hän kolusi kaikki maanosat Etelä-Amerikkaa lukuun ottamatta ja innostui joka kerta uudesta kohteesta.

Vaikka Anni rakastaakin matkustaa paikkoihin, joista ei ole koskaan kuullutkaan, Thaimaa ja Barcelona ovat hänen pitkäaikaisia suosikkejaan.

– Haluan aina palata Thaimaaseen. Tunnen oloni siellä kotoisaksi. Barcelona taas on ehdottomasti Euroopan paras kaupunki. Siellä kiteytyy kaikki: ranta, kaupunkielämä, kuumat miehet, hyvä ruoka ja kaunis kieli, Anni kertoo.

Kun Anni oli pieni, hän vietti perheensä kanssa neljä kuukautta Yhdysvalloissa. Siellä hän kävi esikoulua ja muistaa leikkineensä ahkerasti muiden lasten kanssa, vaikkei heillä ollutkaan yhteistä kieltä. Vuosi vuodelta kaipuu ulkomaille kasvoi ja Anni oli varma, ettei jäisi asumaan Suomeen.

18-vuotiaana Anni varasi Ryanairin nettisivuilta lentoa Lontooseen, mutta eksyikin täyttämään hakemuksen lentoemännäksi. Se oli hetken mielijohde ja tuntui hauskalta jutulta. Anni kutsuttiin pian haastatteluun ja yhtäkkiä hän huomasi olevansa lentoemäntänä Iso-Britanniassa.

Muutamassa vuodessa Anni kuitenkin kyllästyi Englannin säähän ja alkoi lähetellä työhakemuksia lentoyhtiöihin ympäri maailmaa. Abudhabilainen Etihad oli ensimmäinen joka vastasi, joten Anni pakkasi tavaransa ja muutti kaupunkiin, jota ei osannut aluksi edes osoittaa kartalta. Mutta Abu Dhabista tuli Annille koti viiden vuoden ajaksi.

– Abu Dhabissa oli ihana asua. Lentoyhtiö järjesti minulle asunnon ja työpaikkakyydityksen. Totuin helppoon elämään, sillä Abu Dhabissa minun ei tarvinnut maksaa edes sähkö- tai vesilaskuja. Kun minulla oli vapaata, kävin salilla ja hengailin ystävieni kanssa rannalla.

Anni ehti työskennellä lentoemäntänä seitsemän vuotta, kunnes päätti keskittyä mallin töihin. Hän on asunut Suomessa kesäkuusta lähtien, mutta haikailee jo ulkomaille asumaan.

– En aio asettua Suomeen, sillä en tunne olevani vielä valmis jäämään yhteen paikkaan. Mieleni voi tosin muuttua, jos löydän unelmieni miehen, Anni hymyilee.

Annin Top 5 yökerhot Dubaissa:

"Dubain yökerhot ovat ihan omaa tasoaan. Ne ovat tyylikkäästi sisustettuja ja palvelu on huippuluokkaa. Ainoa miinuspuoli on se, ettei miehiä päästetä yleensä sisään ilman naisseuraa ja drinkeistä saa maksaa maltaita."

1. Movida, Radisson Royal Hotel.
www.movida-dubai.com
Paras päivä mennä: perjantai ja keskiviikko.
 
2. People by Crystal, Raffles Hotel Wafi.
www.peopleofdubai.com
Paras päivä mennä: lauantai.
 
3. VIP Room, JW Marriott Marquis.
www.viproom-dubai.com
Paras päivä mennä: torstai
 
4. Cirque du soir, Fairmont Hotel Dubai.
www.cirquedusoirdubai.com
Paras päivä mennä: tiistai.
 
5.Cavalli, Farimont Hotel Dubai.
www.cavalliclubdubai.com
Paras päivä mennä: sunnuntai.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.

 

Helen taisi juuri pongahtaa häijyjen muijien ykköseksi.

– Aion olla kaikista häijyistä naisista häijyin, Helen Mirren, 71, lausui maanantaina.

Sanoillaan hän viittasi presidenttiehdokas Donald Trumpin lausuntoon kilpakumppanistaan Hillary Clintonista kaksikon kolmannessa vaaliväittelyssä.

Brittinäyttelijä pääsi ääneen Elle-lehden vuosittaisessa Women in Hollywood -tapahtumassa, joka pidettiin Los Angelesissa maanantaina. Helen Mirren palkittiin tilaisuudessa legendaarisen asemansa ja elämäntyönsä vuoksi.

Kiitospuheensa yhteydessä näyttelijä jakoi parhaat elämänohjeensa, joista voivat ottaa oppia kaikki muutkin naiset tiellään häijyiksi muijiksi.

Lue myös: Häijyt muijat kunniaan! 12 naista, joita voi vain ihailla

– Käyn nopeasti läpi muutaman vinkin, joiden avulla selvitä elämästä, koska varmasti tiedätte, että olen melko vanha, joten olen nähnyt aika paljon elämää. Voitte jakaa vapaasti eteenpäin viittä parasta vinkkiäni, Helen Mirren sanoi puheessaan, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Elle-lehden sivuilla.

”1. Älä ikinä juo alkoholia, paitsi jos juhlit jotain, jos olet järkyttynyt jostakin tai jos on päivä, joka loppuu y-kirjaimeen (huom. englanniksi kaikkien viikonpäivien nimet päättyvät y:hyn). Jos otat, älä koskaan aja.”

”2. Rakkaudessa ei ole sääntöjä – en usko – mutta älä kiirehdi naimisiin, oikeasti. Menin mieheni kanssa naimisiin myöhemmin elämässäni, ja se on toiminut oikein hyvin.”

”Älä kiirehdi naimisiin, oikeasti.”

”3. Anna kumppanillesi vapaus ja tue häntä tavoitteidensa saavuttamisessa. Se on todella tärkeää ja koskee molempia suuntia, sekä miehiä että naisia.”

”4. Blackjack-pöydässä splittaa aina ässät, kasit ja ysit.”

”5. Ole yhteydessä ystäviisi päivittäin, enkä tarkoita Facebookia. On parempi, että on kolme hyvää ystävää kuin kolmesataa sosiaalisessa mediassa. Ystäviä, joille voit oikeasti puhua.”

Koska Helen Mirren ei piittaa omistakaan säännöistään, hän ei pysynyt lupaamassaan viidessä elämänohjeessa. Kuudes ohje oli kieltämättä häijy.

– Ja lopuksi, viis veisaa kenestäkään, joka tuomitsee sen, miltä näytät, etenkin jos hän on joku anonyymi, tuntematon, netissä vaaniva hyypiö tai on turvonnut, pienipäinen, dinosauruskätinen presidenttikandidaatti.