Vielä viime vuonna Maija Nyman, 39, hoiti lapsiaan kotona ja pysytteli suositun uutisankkurimiehensä Peterin taustalla. Nyt hän astuu rytinällä julkisuuteen Hjallis Harkimon neuvonantajana tv-sarjassa.

Uutisankkuri Peter Nymanin vaimo Maija Nyman on tähän asti yrittänyt parhaansa mukaan vältellä julkisuutta. Hän on hymyillyt miehensä käsipuolessa seurapiiripalstoilla, mutta siinä kaikki. Maija on halunnut pysyä yksityishenkilönä.

Nyt hän on kuitenkin päätynyt esiintymään suositussa tv-sarjassa parhaaseen katseluaikaan. Varatuomari ja toimitusjohtaja Maija Nyman nähdään Hjallis Harkimon neuvonantajana syyskuussa käynnistyvän Diilin uusissa jaksoissa.

Kun Maija ja Peter alkoivat seurustella, Maija sai tottua siihen, että ihmisiä kiinnosti valtavasti Uutisvuodon ylituomarin uusi tyttöystävä.

– Huomio hämmensi, vaikka ymmärsin kiinnostuksen. Mutta ei meistä saisi kohuotsikoita aikaiseksi. Olemme aivan tylsiä ja tavallisia yhdessä. Suhteessammekin olemme edenneet kristillis-siveellisessä järjestyksessä, ensin kihloihin, sitten naimisiin ja vasta sitten lapsia.

Ennen Peterin tapaamista kolmekymppisellä Maijalla oli ollut seurustelusuhteita, mutta hän ei ollut asunut yhdessä kenenkään kanssa tai ollut kihloissa. Sitten kohdalle osui teeveestä tuttu, salskea leskimies.

– Peter on karismaattinen ja valovoimainen mies. Mutta onko hän sellainen siksi, että on televisiossa vai onko hän päätynyt televisioon noiden piirteiden takia? Maija miettii.

Huippudiili

Maija nauttii eniten arkisesta puuhailusta miehensä ja lastensa kanssa.

– Parhaan diilini olen ehdottomasti tehnyt yksityiselämässä; olen saanut aivan mahtavan perheen.

Maija harmittelee, että lastenteko tuli aloitettua niin myöhään, ettei niitä ehdi tehdä enää enempää.

– Lapsilukumme on nyt täynnä, vaikka minusta olikin ihanaa olla raskaana. En ole koskaan tuntenut itseäni niin kauniiksi ja naiselliseksi. Vähän kuitenkin kadehdin muiden suuria vatsoja. Omani kun oli niin pieni!

Jos koulunäytelmissä esiintymistä ei lasketa kokemukseksi, Maija joutuu tv-kameroiden eteen kylmiltään. Maija uskoo kuitenkin selviävänsä – niin ohjelmasta kuin sen mukana tulevasta julkisuudestakin.

– Ikä on tuonut itsevarmuutta. Nyt 39-vuotiaana uskaltaa kokeilla rohkeammin uusia juttuja. Jos on itse hyvällä mielellä, muiden mielipiteet voi jättää omaan arvoonsa.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.