Madonna adoptoi Mercy-tyttärensä Malawista vuonna 2009. Adoptiosta nousi kohu, sillä Mercyn perhe väitti, etteivät he koskaan halunneet luopua tyttärestään lopullisesti. Kuva: Reuters
Madonna adoptoi Mercy-tyttärensä Malawista vuonna 2009. Adoptiosta nousi kohu, sillä Mercyn perhe väitti, etteivät he koskaan halunneet luopua tyttärestään lopullisesti. Kuva: Reuters

Madonnan adoptiot ovat herättäneet myös kritiikkiä.

Poptähti Madonna, 58,  vahvistaa Instagramissa uutiset nelivuotiaiden kaksostyttöjen adoptiosta.

– Olen erittäin iloinen, että he ovat nyt osa perhettämme. Olen syvästi kiitollinen kaikille Malawissa, jotka auttoivat tekemään tästä mahdollista, ja pyydän mediaa kunnioittamaan yksityisyyttämme tänä muutoksen aikana, Madonnan julkaiseman kuvan yhteydessä lukee.

Kuvassa Madonna kävelee hiekkatiellä ja pitää kumpaakin tyttöä kädestä kiinni. Kaksoset on puettu samanlaisiin mekkoihin.

Madonnalla on 20-vuotias tytär Lourdes suhteestaan näyttelijä Carlos Leonin kanssa. 16-vuotiaan Rocco-pojan isä on elokuvaohjaaja Guy Ritchie, jonka kanssa Madonna oli naimisissa kahdeksan vuotta 2000-luvun alussa.

Vuonna 2006 Madonna adoptoi Malawista David Banda -pojan ja vuonna 2009 Mercy James -tyttären. Erityisesti Mercyn adoptio aiheutti kohun. Tytön teini-ikäinen äiti kuoli synnytyksessä, ja sukulaiset sijoittivat lapsen orpokotiin, koska eivät kyenneet huolehtimaan vauvasta.

Jälkikäteen isovanhemmat kuitenkin kertoivat suunnitelleensa, että olisivat ottaneet lapsen hoitaakseen, kun tämä on 6-vuotias. He syyttivät Madonnaa lapsen varastamisesta ja repimisestä juuriltaan, vaikka olivat alun perin hyväksyneet adoption.

Kaksostytöt Stellan ja Estherin Madonna adoptoi samasta orpokodista, jossa myös David Banda asui. The Guardianin mukaan näitäkin adoptioita on kritisoitu sen vuoksi, että hallitus vaikuttaa antaneen laulajalle poikkeusluvan, vaikka lait kieltävät ulkomaalaisia viemästä lapsia maasta. Adoption ehtona kuitenkin on, että Madonna tarjoaa tytöille hyvän kodin.

– Madonna on osoittanut vuosien aikana intohimonsa Malawia ja lapsiaan kohtaan, joten oikeus oli tyytyväinen, eikä voinut estää kaksosten adoptiota, Madonnaa Malawissa edustanut asianajaja Titus Mvalo kommentoi Reutersille.

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.