Kirsi Lehtosaari, 30, ja Pekka Rinne, 31, ovat olleet yhdessä 11 vuotta. Kuvat: Nelonen, Reuters

Suomen parhaimmaksi pelaajaksi valitun Pekka Rinteen kihlattu Kirsi Lehtosaari katsoi finaalipeliä kotona neljän seinän sisällä. – Myötäelän niin vahvasti Pekan pelejä, etten viitsi lähteä julkisille paikoille "ottamaan koppeja", Kirsi tunnustaa.

Kun jääkiekon MM-kisojen arvokkaimmaksi pelaajaksi valittu Pekka Rinne, 31, venyi maalilla ilmiömäisiin torjuntoihin, oululainen laulaja ja Pekan kihlattu Kirsi Lehtosaari, 30, istui kotona neljän seinän sisällä Suomi-Venäjä-peliä televisiosta tuijottaen.

– Katsoin finaalipelin yksin kotisohvalta. Myötäelän niin vahvasti Pekan pelejä, etten viitsi lähteä julkisille paikoille heilumaan ja "ottamaan koppeja", Kirsi kertoo.

Kirsi olisi lähtenyt Pekan mukaan Minskiin, mutta Voice of Finlandista -tutulla laulajalla oli sovittuna oma keikka, kun Suomi kohtasi Tšekin.

– Esiinnyin Oulussa ravintolan terassin avajaisissa. Samaan aikaan kun minä lauloin, ikkunan toisella puolella näytettiin Leijonien peliä. Se oli huvittava tilanne. Teimme omia hommiamme, ja molemmille riitti yleisöä.

Yhtäkkinen huomio hämmentää

Kirsi on ylpeä Pekasta – erityisesti raskaan vuoden jälkeen. Nashville Predators -joukkueen maalivahti oli neljä kuukautta pois NHL:stä saatuaan lonkkaleikkauksen jälkeen bakteeritulehduksen ja jouduttuaan uudestaan leikkaussaliin.

– Nyt pelin katsominen tuntui mielettömän hyvältä. Pekasta näki, että hän nautti pelaamisesta eikä kipuja ollut, Kirsi iloitsee.

Ilta-Sanomien lukijat äänestivät Pekan kuumimmaksi Leijona-pelaajaksi, ja myös Nyt.fi hehkutti miehen ulkonäköä. Se tuntuu Kirsistä nyt – Pekan kymmenen vuoden NHL-uran jälkeen – hämmentävältä.

– Pekka pelaa pian seitsemättä vuotta NHL:ssä ja on ollut jo kymmenen vuotta Jenkeissä, joten yhtäkkinen suosio ja huomio juuri nyt hämmentävät. Tällainen suosio on tietenkin vain positiivista ja hauskaa, Kirsi pohtii.

Eivätkö Pekan ympärillä pyörivät naisfanit yhtään häiritse?

– Se on osa sitä Pekan työtä, Kirsi toteaa.

Ei vielä kesähäitä

Parhaillaan pariskunta on yhdessä Suomessa. Pekka lomailee jääkiekosta palattuaan Minskistä, Kirsi taas keikkailee ja aikoo viimeistellä luokanopettajan opintonsa Oulun yliopistossa.

– Olemme suunnitelleet kesälomamatkaa. Kausi loppui vasta kaksi päivää sitten, joten sen enempää emme ole ehtineet miettiä, Kirsi kertoo.

Pariskunta kihlautui viime vuonna 11 vuoden yhdessäolon jälkeen, mutta kesähäitä ei nähdä tänä kesänä.

– Häitä ei ole ainakaan tässä vaiheessa tiedossa, Kirsi varmistaa.

Syksyllä hän palaa taas Pekan mukana Nashvilleen, jossa heidän toinen kotinsa on.

– Lennän paljon Oulun ja Nashvillen väliä, mutta asun pääasiassa Jenkeissä, Kirsi kertoo.

Lue myös:

Hän on Suomen kuumimman Leijonan kihlattu

Onko Leijonen selibaatista hyötyä?

Ananastukka syrjäytti Leijonien takatukat - katso vaikka!

Susanna Ingerttilä asuu nyt kahden nuoremman poikansa kanssa.

Media-alan yrittäjä Susanna Ingerttilä erosi hiljattain it-alalla työskentelevästä miehestään. He menivät naimisiin vuonna 2011. Iltapäivälehdet uutisoivat viime viikolla Susannan jättäneen yksin erohakemuksen.

– Eroon ei liity dramatiikkaa. Muutin pois yhteisestä kodistamme jo pari kuukautta sitten, hän sanoi Suomen Urheiluliiton Keiju Junior Juoksukoulun esittelytilaisuudessa tiistaina.

Susanna vaikutti energiseltä ja hyvinvoivalta avioeroprosessista huolimatta.

– Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä. En näe, että minun pitäisi asiaa sen enempää kenellekään selitellä, hän summasi.

”Kaikki on ihan hyvin ja olemme ihan hyvissä väleissä.”

Avioero on Susannalle toinen. Hän erosi ex-puolisostaan Jani Sievisestä keväällä 2007. Susannalla ja Janilla on kaksi yhteistä lasta, vuonna 1997 syntynyt Aleksanteri ja 2001 syntynyt Aaron.

Iloa koiraharrastuksesta

Koiraharrastuksestaan tunnettu Susanna asuu nyt kahdestaan kuopuksensa Aaronin ja Daisy-koiransa kanssa. Iloa arkeen tuovat myös neljä viiden viikon ikäistä jackrussellinterrierinpentua.

– Kolme tyttöä ja yksi poika. Tytöille on jo löydetty kodit ja poikaakin tullaan tällä viikolla katsomaan, hän kertoi.

Susanna vetää säännöllisesti ratsastustunteja ja päätoimittaa Egorazzi-nettilehteä. 

– Olen tällainen jokapaikanhöylä, hän hymähti.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarisen mukaan huipulla saa olla itsekäs ja vähän outo.

Ylimielinen. Julkisuudenkipeä. Keskittyisi muiden mollaamisen sijaan treenaamiseen, niin voisi jopa pärjätä.

Muun muassa näin sosiaalisessa mediassa on arvosteltu hiihtäjä Aino-Kaisa Saarista, 37.

”Oikku-Aikku” kertoo elämäkerrallisessa Tahto-kirjassaan hankalista väleistään niin kaksossiskonsa kuin hiihtomaajoukkueen jäsentenkin kanssa. Harvassa ovat ne, jotka eivät saa kuulla kunniaansa, kun moninkertainen maailmanmestari kertaa menneisyyden tapahtumia Pekka Holopaisen kirjoittamassa teoksessa.

Lue myös: Aino-Kaisa Saarinen uutuuskirjassa pahasta välirikosta siskonsa kanssa: ”Kaksossisko osaa olla kylmä kuin mannerjää”

– Olen joka tapauksessa aina halunnut paljon enemmän urheilumenestystä kuin kaikkien kaveruutta, ja päässyt tavoitteeseeni. Hiihto on paras ystäväni, Aino-Kaisa myöntää kirjassa.

Perinteisesti urheilumaailmassa kaikki, mikä tapahtuu pukukopissa, myös jää pukukoppiin. Aino-Kaisa on kuitenkin päättänyt tuoda julkisuuteen asiat, joista niin monesti vaietaan ja kertoa oman näkökulmansa tapahtumista. Oliko viisasta pahoittaa tuttujen mieli vanhoja kaivelemalla – siitä voi olla monta mieltä.

”Hiihto on paras ystäväni.”

Urheilijaminä ja siviiliminä

Kenellekään tuskin tulee yllätyksenä, että huippu-urheilijat todella ovat itsekeskeisiä, hankaliakin ihmisiä. Myös Aino-Kaisa tuo sen esiin.

– Huipulla saa olla vähän outo. Sillä ikävä fakta on, että minun kokemukseni mukaan näissä ympyröissä ainakin yksilöurheilulajissa voi pärjätä vain ihminen, joka pahimmillaan on sietämättömän itsekäs omien etujensa tavoittelija. Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin, Aikku perustelee kirjassa.

Hiihtäjä kuitenkin huomauttaa, että nyt käytävässä keskustelussa hänen huippu-urheilijaminänsä hankaluus korostuu. Aino-Kaisan siiviiliminää pääsee todistamaan harvempi.

”Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin.”

– Toivottavasti kukaan ei tämän luettuaan kuvittele, että olen jatkuvasti sellainen itsekäs tiuskija kuin arvokisastarttien alla tai ennen kauden tärkeimpiä harjoituksia. Silloin en tulisi kenenkään kanssa toimeen, kaikkein vähiten itseni.

– 99 prosenttia elämästäni olen erittäin monien suuresti arvostamieni ihmisten antaman todistuksen mukaan kohtelias, avulias, hyväkäytöksinen ja lämmin ihminen.

Jäljelle jäävä yksi prosentti kuitenkin näkyy eniten julkisuudessa.

– Sillä prosentilla tulokset on tehty, Aino-Kaisa toteaa kirjassa.

Lauri Tähkä esittelee parratonta leukaansa Instagramissa.

Muusikko Lauri Tähkä ehti kasvatella muhkeaa partaa pitkän aikaa, mutta tuore Instagram-päivitys kertoo, että mies on joutunut luopumaan metsuriseksuaalityylistään.

Syynä on vedonlyönti, jonka Lauri hävisi noustessaan Suomen virallisen listan ykköseksi. Hän julkaisi myös kuvan todisteeksi.

– Kiitos kuuluu ehdottomasti sinulle, hän kirjoittaa kuvatekstissä faneilleen.

– Olette parasta.

Fanit ovat menestyksestä iloisia, mutta lyhentynyt parta jakaa mielipiteet.

– Kyllä minä nyt niin mieleni pahoitin. Toivottavasti tapaamme partasi pian uudelleen, kommenteissa muun muassa kirjoitetaan.

Kummasta tyylistä tykkäät enemmän?

Heidi Sohlbergin avoimuus sairauden suhteen ei miellytä kaikkia.

Rintasyöpää sairastava Heidi Sohlberg on raportoinut avoimesti sairastumisestaan niin Facebookissa kuin Instagramissakin. Heidi on totuttu näkemään sosiaaliseen mediaan postaamissaan kuvissa iloisen ja reippaan näköisenä, mutta viikonloppuna hän julkaisi Instagram-tilillään päivityksen, jossa kertoi viettävänsä päivän visusti vuoteessa aikakauslehtipinon kanssa.

– Näillä pääsee varmasti alkuun. Nyt oli aika kuunnella kroppaa ja olla itsekäs. Tämän päivän Sembalot jää mun osalta väliin, päivän pyhitän ihanille lehdille ja varmistan että tyyny on hyvin. Veikkaan että nukun myös muutaman tunnin päikkärit. Niskaa ja päätä juilii, aftat suussa... Heidi kuvaili oloaan ja jatkoi hiukan myöhemmin viestiketjussa:

”Tiedän että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla.”

– Ja olenkin kiitollinen joka ikisestä kivuttomasta päivästä. Tiedän että niitä pahoinvointipäiviä on vielä tulossa lukuisia, siksi nautinkin aina niistä päivistä kun voi olla jalkeilla ja tehdä välillä töitä ja urheilla.

Kaikkia ei voi miellyttää

Viime viikolla Heidi julkaisi Instagramissa koskettavan videon, jossa hän kertoi sadoista saamistaan tsemppiviesteistä. Hän kertoi lukevansa ja säilyttävänsä kaikki viestit, vaikkei kaikkiin ehdikään vastata. Samalla hän kertoi tietävänsä, että varmasti joitakin ärsyttää hänen avoimuutensa.

– Mutta mä ite ajattelen sen niin, että mitä enemmän näistä asioista puhutaan, sitä useampaa suomalaista voidaan auttaa ajoissa, hän kertoo videolla.

Heidi kertoo olevansa kiitollinen myös suomalaiselle sairaanhoidolle sekä syöpä- ja geenitutkimukselle, joita ilman hän ei edes tietäisi sairastavansa syöpää.

Huomiohakuisuutta?

Osa ikävistä kommentoijista on ollut sitä mieltä, että Heidi haalii itselleen vain huomiota sairaudellaan. Myös Heidin taisteluhenki ja reippaus ovat herättäneet joissakin ärsytystä. Kuin vastaukseksi heille Heidi julkaisi maanantaina Instagram-tilillään englanninkielisen mietelauseen: I sometimes smile and act like nothing is wrong. It's called dealing with shit and staying strong.

Eli ”toisinaan hymyilen ja olen kuin kaikki olisi kunnossa. Sitä kutsutaan vahvana pysymiseksi.”

 

Yks sana... #kiitos 🙏🏻💕 #taistellaanyhdessä #kiitollinensiunattuonnellinen #perikseianneta #soturi #fuckcancer

A video posted by Heidi Sohlberg (@heidisohlberg) on