Stand up -koomikko Ismo Leikolasta tuli maailman hauskin ihminen. Onko hänen pakko olla aina hauska? Kuva: IS/Trond H. Trosdahl

Juuri maailman hauskimmaksi kruunattu stand up -koomikko Ismo Leikola ujutti penisvitsin koko perheen show'hun.

Stand up -koomikko Ismo Leikolasta, 35, tuli eilen maailman hauskin ihminen. Penisvitseillä, tankeroenglannilla ja ujostelevalla olemuksellaan yleisön ja tuomarit hurmannut koomikkokonkari on tehnyt komiikkaa jo 2000-luvun alusta. Hän oli kilpailun alkumetreiltä lähtien varma voittajaehdokas. Miksi?

– Olen treenaillut englanninkielisiä vitsejä Iso-Britanniassa, ja saanut sieltä palautetta omaperäisyydestäni. Sekin auttoi minua, että vitsini toimivat myös netin välityksellä, Ismo pohtii puhelimessa Nurmeksesta, jonne hän on juuri saapunut illan keikkaansa varten.

Laitat lavalla itsesi peliin. Missä menee raja?

– Lähinnä mietin, mikä olisi hauskaa. Eivät kaikki jorinani perustu omaan elämääni. Suurin osa on kyllä tullut mieleen oikean elämän tilanteessa, mutta monesti vitsini eivät ole tarinoita, vaan havaintoja. En oikeastaan ajattele, että ruotisin paljonkaan omaa elämääni, mutta kyllä kai niinkin tulee tehtyä.

Esiintyessäsi Yhdysvalloissa puhuit esimerkiksi painostasi, laihdutusyrityksistäsi ja peniksesi koosta. Jos olisit aivan eri näköinen, voisitko tehdä samanlaista huumoria?

– Jutut pitäisi kertoa eri tavalla, osa vitseistä jäisi varmaankin pois. Se on totta, että tietyt aiheet toimivat parhaiten tällaisella olemuksella. Nämä vitsit ovat tosin pieni osa kokonaisuudesta. Kilpailussa oli esimerkiksi toivottu, että vitsit eivät olisi seksiaiheisia, vaan perheystävällisiä. En myöskään käsitellyt parisuhdetta, josta minulla on paljon havaintoja. Sen sijaan kerroin mahdollisimman globaaleja vitsejä, jotta ne välittyisivät hyvin myös nettikatsojille.

Suomessa kerrot välillä hyvin roiseja vitsejä. Millaista oli tehdä "koko perheen show'ta"?

– Se on stand upille epätavallista, mutta kilpailussa tarkasteltiin sitä, pystyikö olemaan hauska myös ilman kirosanoja ja muita. Vitsailin kuitenkin peniksestäni, mutta mietin etukäteen, että sehän liittyikin säähän eikä seksiin! (Ismon penisvitsi käsitteli sitä, kuinka suomalaisen miehen alapää näyttää suuremmalta Yhdysvalloissa, jossa on lämpimämpää.)

Jokin aika sitten laihdutit 20 kiloa. Millaisia vitsejä kertoisit, jos olisit hoikka lihaskimppu?

– Onnistuin tosiaan laihduttamaan 20 kiloa ja kuntoilemaan, mutta sitten se jäi. Nyt kilot ovat valuneet takaisin, mutta eivät ihan lähtöpisteeseen asti. Jos juttujani purkaa auki, niin ehkä ulkonäkö nivoo ne yhteen, mutta loppujen lopuksi harva liittyy olemukseeni. Keksin koko ajan uusia juttuja, mutta tottahan se on, että laihtumisesta on paljon vaikeampi vitsailla. Hölmöily on koomisempaa.

Näyttelijä Ville Haapasalo kertoi brändänneensä itsensä pipoa käyttäväksi juntiksi. Oletko sinäkin luonut roolin stand up -lavoille?

– En tietoisesti. Olen aina keskittynyt siihen, miten kerron hauskoja juttuja. Hahmo tulee omalla painollaan sisällön mukana. Olen saanut siitä paljon kehuja. Lavahabitukseni ja oikea minä olemme aika samanlaisia, mutta puhun tietenkin normaalilla tavalla, jos kanssani juttelee. Lavoilla keskityn kertomaan mahdollisimman hauskoja juttuja. Sisältö on eri, paketti sama.

Odottavatko ihmiset, että olet aina hauska? Oletko "stand up -koomikko Ismo Leikolan" vanki?

– Joskus haastattelussa tai kadulla minua pyydetään kertomaan vitsi, mutta eihän sitä silloin pysty. Keikka on aina keikka, täysin erilainen tilanne. Välillä, kun olen tilannut grillillä hampurilaista, myyjä on ollut pettynyt, kun en olekaan tilannut sitä "hauskasti". Mutta ei tämä ole ollut mikään ongelma. 

Suomalaiset naiskoomikot, kuten Mari Perankoski, Niina Lahtinen, Pirjo Heikkilä, Lotta Backlund ja Krisse Salminen ovat kovassa suosiossa. Millainen sinun mielestäsi on hauska nainen?

– Esimerkiksi vaimoni on sellainen. Hirveän hauska. Välillä keksimme yhdessä juttuja. Kun saan idean, heitän sen hänelle ja hän lihottaa vitsiä. Onneksi Suomessa ja maailmalla on paljon naiskoomikoita. Enää ei ajatella, että naiset eivät voisi tehdä samalla tavalla huumoria kuin miehet. Kaipa voisikin sanoa, että sellainen nainen on hauska, joka on kuin hauska mies. Huumorintajuinen, kekseliäs ja osaa nauraa itselleen ja naiseudelleen.

Ismo Leikola saa yhdysvaltalaisen Laugh Factory -komediaklubin ensimmäistä kertaa järjestetyn Funniest Person in the World -kilpailun voittajana hieman alle 8 000 euroa. Lisäksi hänelle järjestetetään määrittelemättömän mittainen kiertue Yhdysvalloissa. Katso Ismon finaaliesitys Me Naisten sivuilla: Tällä esityksellä Ismo Leikolasta tuli maailman hauskin – katso video

Lue myös:

Stand up -koomikko Niko Kivelä: "En seurustelisi hetkeäkään itseni kanssa"

Kaksi vuotta sitten avioitunut pariskunta ilmoitti tänään erostaan. Sinä aikana Lauri teki kansainvälisen läpimurron mutta jättäytyi sitten musiikkibisneksessä taka-alalle. Paulasta taas kasvoi yksi Suomen kysytyimmistä esiintyjistä.

Muusikkopariskunta Paula Vesala, 34, ja Lauri Ylönen, 37, ilmoitti tänään, että he ovat päättänet erota.

– Olemme yhdessä tehneet surullisen mutta vääjäämättömän päätöksen erota. Eroon ei liity mitään draamaa tai yllättäviä käänteitä, vaan pitkä parisuhde tuli päätökseensä, kaksikko kertoi Iltalehdelle lähettämässään viestissä.

Aivan kuten Angelina Jolie ja Brad Pitt, Paula ja Lauri olivat yhdessä 10 vuotta ennen kuin sinetöivät suhteensa vihkivalalla. Kaksikko meni naimisiin Las Vegasissa loppuvuodesta 2014.

Pitkän suhteen aikana parille syntyi Julius-poika vuonna 2008. Mutta myös molempien uralla on ehtinyt tapahtua paljon.

2003

Kuvat: handout
Kuvat: handout

Paula ja Lauri alkoivat seurustella 2000-luvun alkupuolella. Tuolloin Laurin bändi The Rasmus oli ollut jo vuosia yksi Suomen menestyneimpiä yhtyeitä. Vuonna 2003 Laurilla meni lujaa, kun Rasmus teki kansainvälisen läpimurtonsa albumillaan Dead Letters. Samoihin aikoihin Paula karisti yltään Popstars-leiman perustamalla Mira Luodin kanssa PMMP-yhteen. Heidän kesähittinsä Rusketusraidat oli menestys, ja debyyttialbumi Kuulkaas enot myi hyvin. Kaksikko palkittiin Emma-gaalassa vuoden tulokas -palkinnolla.

2005

Kuvat: Reuters ja Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Kuvat: Reuters ja Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Vuonna 2005 Rasmus lähti puolitoista vuotta kestänneelle kiertueelle ja keikkaili 38 maassa. Samoihin aikoihin PMMP teki todellisen läpimurtonsa Suomessa Kovemmat kädet -albumillaan. Paula ja Mira nappasivat lukuisia Emma-pystejä ja olivat vuosia yksi kysytyimmistä festariesiintyjistä.

2006

Lauri tienasi 2000-luvun puolivälissä enemmän kuin moni yritysjohtaja.

2008/2009

Kuva: Sanoma-arkisto / Juhani Niiranen
Kuva: Sanoma-arkisto / Juhani Niiranen

Paula ja Mira olivat vuosia erottamaton kaksikko, kuin kattila ja kansi. He tekivät ensimmäiset lapsensakin samaan aikaan.

Laurin elämään lapsi toi ryhtiä.

– Ennen saatoin valvoa aamuseitsemään, mutta nyt herään samaan aikaan leikkimään lapseni kanssa. Lopetin myös alkoholinkäytön. Tajusin, että on minun vastuullani hoitaa pojalleni yhtä hieno lapsuus kuin itsellänikin oli, Lauri kertoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2010.

2010

2010-luvulla Paulan monilahjakkuus alkoi tulla ilmi. Hän teki ensimmäinen leffaroolissa Prinsessa-elokuvassa vuonna 2010. Sittemmin hän oli myös pääroolissa elokuvassa 3 Simoa.

2011

Paula ja Lauri harvinaisessa yhteiskuvassa Jussi-gaalassa vuonna 2011. Paula aloitti samana vuonna dramaturgian opinnot Teatterikorkeakoulussa.

Vuonna 2011 Paula julkaisi myös levyn viulisti Pekka Kuusiston kanssa. Lauri puolestaan julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa New Worldin.

2012

Kuva: Sanoma-arkisto / Ismo Henttonen ja handout/ Kaapo Kamu
Kuva: Sanoma-arkisto / Ismo Henttonen ja handout/ Kaapo Kamu

Rasmus ilmoitti jäävänsä pitkälle tauolle vuonna 2012. Samana vuonna Lauri ja Paula kampanjoivat ahkerasti, jotta Pekka Haavistosta olisi tullut presidentti. Vuonna 2012 ilmestyi myös PMMP:n toiseksi viimeinen albumi Rakkaudesta, mutta Paula keikkaili myös Kerkko Koskinen Kollektiivi -kokoonpanon kanssa.

2013

PMMP ilmoitti panevansa pillit pussiin ja järjesti laajan jäähyväiskiertueen.

Lauri nähtiin vuonna 2013 Idols-tuomarina. Hän julkaisi tuolloin myös toisen sooloalbuminsa.

2014

Paulan sooloalbumia alettiin odottaa kiihkesäti vuonna 2014, sen jälkeen kun hän oli hurmannut kaikki Vain elämää -ohjelmassa.

2014/2015

 

We had cool Finnish saturday at our house, Lauri & Paula and SMO ;) #korvapuusti#ilua#friends

A photo posted by JY (@yrcfinland) on

Paula ja Lauri muuttivat Los Angelesiin, kun Paula aloitti opiskelemaan näytelmäkirjoittamista UCLA:ssa.

Lue myös: Paula Vesala elämästään Los Angelesissa: "Puoli vuotta meni sumussa"

Kuva: Oikotie.fi
Kuva: Oikotie.fi

Elokuussa 2015 Lauri myi 6,5 miljoonalla perheen Helsingin Karhusaaressa sijaitsevan asunnon. Lauri suunnitteli ja rakennutti 500-neliöistä taloa vuosia.

Lue myös: Tältä näyttää Lauri Ylösen miljoonatalo

2016

Kuvat: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen ja Jonna Öhrnberg
Kuvat: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen ja Jonna Öhrnberg

Paulan odotettu soololevy Vesala ilmestyi viimein kesäkuussa 2016, ja albumia ylistivät niin kriitikot kuin yleisökin. Kuvassa kaksikko on Ruisrockissa, Paula esiintymässä, Lauri yleisössä.

Tällainen on Paula Vesalan sooloalbumi

Lauri on viime aikoina keskittynyt suunnittelemaan taloja. Hän saa MTV3:lle oman ohjelman. Kesäkuussa kanava tiedotti, että Lauri suunnittelee kakkoskodin perheelleen sekä talot 12 julkkikselle. Ruudussa ohjelma nähdään vuonna 2017. Lue lisää täältä.

Hiihtäjä Aino-Kaisa Saarinen ei turhia mielistele, vaan sanoo suoraan. Se selviää hänen tuoreesta kirjastaan Tahto – Aino-Kaisa Saarisen kahdet kasvot.

Hiihtopiireissä Aino-Kaisa "Aikku" Saarinen tunnetaan Oikku-Aikkuna. Mutta monille muille tämän moninkertaisen MM- ja olympiamitalistin persoona on saattanut jäädä mysteeriksi. Tällä viikolla ilmestyneestä Tahto  Aino-Kaisa Saarisen kahdet kasvot -kirjasta (Teos) tulee kuitenkin selväksi, että hiihtäjää sekä rakastetaan että vihataan. Mutta kyllä Aikku osaa itsekin latoa suoraan. Poimimme Pekka Holopaisen kirjoittamasta kirjasta kaksitoista Aikun kaunistelematonta sitaattia.

 

 

 

 

 

Lue lisää: Aino-Kaisa Saarinen kirjassa pahasta välirikosta kaksossiskonsa kanssa: "Välimme eivät ole palanneet ennalleen"

 

 

 

Lue lisää: Aino-Kaisa Saarinen kirjassaan: "En ikinä, mistään olisi voinut saada parempaa ihmistä rinnalleni"

 

Lue lisää: Aino Kaisa-Saarinen kirjassaan: "Mukavia ja harmittomia maailma suosii harvemmin"

 

 

Rintasyöpää sairastava Heidi Sohlberg pelkäsi hiustenlähtöä, kunnes sen aika tuli. 

Siitä lähtien kun Heidi Sohlbergin, 35, syöpähoidot elokuussa alkoivat, hän oli jännittänyt yhtä vaihetta eniten. Kun hiukset syöpähoitojen seurauksena alkoivat lähteä, itku ei noussutkaan silmiin, vaikka Heidi oli kuvitellut niin. Hiuksia irtosi ensin harjallinen, sitten toinen ja lopulta niitä olisi voinut nyhtää tukkoina.

Heidi kokosi perheensä saman peilin eteen. Tyttäret Josefiina, 9, ja Sofia, 6, saivat sakset sekä kehotuksen naksia äidin vaalea pehko lyhyeksi. Puoliso Niklas viimeisteli siilin trimmikoneella.

”Yllättävän nopeasti tunnelma vaihtui nauruksi.”

– Odotin, että hiusten menettäminen olisi ollut kovempi paikka, mutta yllättävän nopeasti tunnelma vaihtui nauruksi. Varsinkin kun tytöt olivat saksineet pääni näyttämään variksenpelättimeltä, ei siinä kellään pitänyt pokka, Heidi kertoo.

– Parin päivän ajan säikähdin omaa peilikuvaani, mutta sitten silmä jo tottui uuteen lookiin.

Lue myös! Niklas-puolison sanat auttavat Heidi Sohlbergia pahimman yli: ”Ei ole muuta vaihtoehtoa kuin parantua”

Sairaus ei vähennä naisellisuutta

Leikkaus ja hoidot muuttavat kehoa. Kokemus siitä, ettei kroppaa voikaan täysin hallita, on ollut Heidille tähän asti toipumisessa vaikeinta.

– Kun kortisoni turvottaa ja paikkoja kolottaa, keho tuntuu vieraalta. Turhamaisuus puskee pintaan, ja tuskailen vyötärölle ilmestyneitä jenkkakahvoja. Tosin ystäväni kannusti, ettei kukaan huomaa niitä, sillä kaikki kuitenkin tuijottavat kaljuani.

Kaljuaan Heidi ei ole hävennyt hetkeäkään.

– En ole missään vaiheessa tuntenut, että sairaus vaikuttaisi naisellisuuteeni.

Mitä Heidi kertoo rintasyöpäleikkauksestaan? Parantaako asenne? Lue koko haastattelu Me Naisten numerosta 39/2016!

Töiden takia näkeminen saattaa jäädä pitkäksi aikaa. – On ihanaa olla toisen kirjailijan kanssa, koska hän ymmärtää, he sanovat.

Palkittu kirjailijapariskunta Riku Korhonen ja Anna-Leena Härkönen tunnetaan lukuisista menestysromaaneistaan, ja nyt luvassa on molemmilta uusi teos. Riku Korhosen tuorein Emme enää usko pahaan julkaistiin juuri, ja Anna-Leena Härkösellä on ensi keväänä ilmestyvästä kirjastaan enää neljä lukua kirjoittamatta.

– Tein romaania käytännössä koko kevään ja kesän, pienen pätkän olimme yhdessä Hailuodossa. Väitän olevani ihan hyvä mies silloin, kun olen näkyvillä, Riku veisteli keskiviikkona helsinkiläisen ravintola Salven avajaisissa.

Hän kertoi olevansa helpottunut ja iloinen ison urakan ollessa nyt valmis.

– Luin jo ensimmäiset kritiikit, ja onneksi ne olivat hyviä. Jostain syystä arviot ovat alkaneet jännittää vasta näinä vuosina, taitaa tarkoittaa jotain keski-iän herkistymistä. En tiedä, mihin tämä vielä johtaa.

– Myös minä jännitän kritiikkejä, mutta vähemmän kuin nuorena, Anna-Leena lisäsi.

Kun pariskunta kirjoittaa, he saattavat olla pitkiäkin aikoja näkemättä toisiaan.

– Tänä kesänä emme nähneet yli kuukauteen, koska minä kirjoitin paljon deadlinen lähestyessä, Riku kertoo.

”On tärkeää, että toinen saa olla rauhassa.”

– Loppuvaiheessa tulee ikävä, mutta erossa oleminen on tarpeellista. On tärkeää, että toinen saa olla rauhassa, Anna-Leena komppaa. 

Riku arvostaa sitä, että saa lukkiutua kirjoittamaan ilman selityksiä.

– On ihanaa olla yhdessä toisen kirjailijan kanssa, koska hän ymmärtää mitä tämä työ on. Se on vapauttavaa.

Riku on jo aloittanut uuden kirjan tekemisen, vaikka tuorein romaani on vasta tullut painosta.

– Loppuvaiheessa oli niin hyvä lataus, että huomasin, etten tarvitse mitään lomaa.