”Tuntuu hyvältä ja jännittävältä päästä sanomaan tahdon. Olemme edelleen aivan umpirakastuneita”, Lotta sanoo.

Lotta Hintsa ja Kristian Näkyvä juhlivat kesällä häitään. Samaan aikaan elämää varjostavat Lotan isän syöpä sekä vaikea alku uudessa kotimaassa.

Mulla on elämäni pahin jetlag. Heräilen yöllä koko ajan – viime yönä kävin kolme kertaa pissillä. Mikään määrä melatoniinia ei auta, Lotta Hintsa, 27, huokaisee ja siemaisee pitkän huikan kahvia.

Lotta on saapunut Yhdysvalloista Suomeen järjestämään työasioitaan ja kesäkuussa koittavia häitä. Jenkeissä hän on elänyt viime syksystä avopuolisonsa, jääkiekkoilija Kristian Näkyvän, 25, kanssa. Pariskunta on seurustellut jo viisi vuotta.

Lotta ja Kristian asuvat 60-neliöisessä kaksiossa kahden koiransa Namin ja Lilyn kanssa Milwaukeessa Wisconsinin osavaltiossa. Kristian muutti sinne viime syyskuussa; Lotta tuli perässä marraskuussa. Tähän juttuun pariskunta kuvattiin tammikuussa heidän kotonaan. Kristian antaa haastattelunsa puhelimitse pelien lomasta.

”Viime syksynä olimme erillään kymmenen viikkoa. Se oli ihan liikaa.”

Lottaa reilun viikon ero tulevasta aviopuolisosta alkaa jo painaa.

– Onneksi pari viikkoa menee nopeasti, Lotta hymyilee, eikä kasvoilla näy väsymyksen ripettäkään.

– Viime syksynä olimme erillään kymmenen viikkoa. Se oli jo ihan liikaa.

Rauhan ja pettymysten maa

Ikävä on osa Lotan ja Kristianin parisuhteen arkea Atlantin takanakin. Kristian pelaa tällä hetkellä AHL-sarjan Milwaukee Admiralsissa, ja pelireissut haukkaavat ison osan hänen viikostaan.

– Niissä on se hyvä puoli, että kumpikin saa keskittyä omaan aikaansa. Välillä on oikeastaan hyvä ikävöidä, Lotta sanoo.

Samaan aikaan Lotan päiviä rytmittävät urheilu, bloggaaminen, sähköpostit ja Jyväskylän yliopiston pro gradu -tutkielma. Lenkkeilyn hän on vaihtanut joogaan ja barre-treeniin – turvallisuussyistä, sillä Yhdysvaltain keskusrikospoliisi FBI on listannut Milwaukeen USA:n seitsemänneksi vaarallisimmaksi kaupungiksi.

– Aluksi lenkkeilin ulkona iltamyöhälläkin. Myöhemmin sain kuulla, ettei se ole turvallista. Kristianin joukkuekaverin tyttöystävä yritettiin kidnapata kaupan pihasta, Lotta kertoo järkyttyneenä.

”Itkin ensimmäisen viikon Jenkeissä. En päässyt sängystä ylös ja minulla oli masennusoireita.”

Ikävän lisäksi arjessa on ollut isojakin sopeutumisvaikeuksia. Alun perin Lotankin oli tarkoitus edistää uraansa Yhdysvalloissa. Suunnitelma ei ole onnistunut, koska Lotta ei ole saanut työviisumia.

– Itkin ensimmäisen viikon Jenkeissä. En päässyt sängystä ylös ja minulla oli masennusoireita, Lotta kertoo.

– Oli tietenkin ihanaa nähdä Kristian pitkästä aikaa, mutta elämäni tuntui tyhjältä. En lähtenyt Jenkkeihin pelkästään Kristianin takia, vaan myös löytämään uusia työmahdollisuuksia. Ilman työviisumia koin, että minulla ei ole siellä mitään.

Kristian on yrittänyt käyttää suhteitaan hyväksi, jotta työviisumin hankkiminen onnistuisi. Mikään ei kuitenkaan ole auttanut.

– Minulla oli itsekäs ja ristiriitainen fiilis. Ajattelin, että tähänkö olen meidät johdattanut. Minä pääsen tavoittelemaan unelmaani ja samaan aikaan vaikeutan Lotan elämää valtavasti, Kristian kertoo.

Myös Kristianille Yhdysvaltoihin muuttaminen on osoittautunut rankaksi. Kun hän lähti Yhdysvaltoihin pelaamaan, ajatuksissa siinsivät NHL-joukkueen rivit. Nyt hän kuitenkin pelaa astetta alemmalla tasolla AHL-liigassa.

– Tämä on ollut taistelun paikka. Varsinkin ensimmäiset pari kuukautta yksin olivat vaikeita, koska oli pakko käydä yksin läpi niitä fiiliksiä, Kristian sanoo.

 


Hyvä parisuhde ja tiiviit suhteet muihin perheenjäseniin ovat pitäneet Lotan ja Kristianin pystyssä kriisien keskellä.
Hyvä parisuhde ja tiiviit suhteet muihin perheenjäseniin ovat pitäneet Lotan ja Kristianin pystyssä kriisien keskellä.

 

Elämässä kiinni

Lähtö Yhdysvaltoihin osui pariskunnalle mahdollisimman vaikeaan paikkaan.

Viime kesänä Lotan isältä, formulakuskien lääkärinä tunnetulta Aki Hintsalta löydettiin vatsasta pahanlaatuinen kasvain. Hän sai kolmen kuukauden elin­ennusteen.

Lotalle tieto isän sairastumisesta oli isku vasten kasvoja. Isä ja tytär ovat läheisiä: Kun teini-ikäisenä Lotta sairastui anoreksiaan, Aki vahti paranemista tarkasti. Misseyteen Lotta kertoo saaneensa eniten kannustusta isältään.

– Hän on minulle suuri tuki, ja olen aina luottanut hänen mielipiteisiinsä. Hän ei ole mikään maailman puheliain ihminen, mutta avatessaan suunsa hän on aina järjen ääni, Lotta kertoo.

Isän ja tyttären suhde on niin syvä, että viime kesänä Lotta pyysi isäänsä makutuomariksi hääpukuostoksille.

– Uutinen sairaudesta pysäytti, Lotta kertoo.

– Se sai miettimään, uskallanko lähteä Jenkkeihin ja voimmeko nyt suunnitella häitä. Isä kuitenkin sanoi, että elämän pitää jatkua, ja kaikkien pitää yrittää pysyä omassaan kiinni.

”Isän sairaudesta puhuminen on ollut minulle hyvin vaikeaa.”

Lotalle elämän jatkuminen tarkoitti sitä, että hän keskitti kaiken energiansa työhön. Koko kesän aikana hänellä oli vain pari vapaapäivää.

– Työnteko oli yksi tapa käsitellä isän sairautta. Sairaudesta puhuminen on ollut minulle hyvin vaikeaa, Lotta kertoo.

– En ole halunnut käsitellä asiaa liikaa, koska uskon sen johtavan pelkoon. Se puolestaan ei auta mihinkään. Nyt on vain keskityttävä tähän hetkeen, Lotta kertoo.

Urheilijoiden kanssa paljon työtä tehneestä Akista on tullut myös Kristianille verraton tuki. Kun ura on takkuillut, Aki on psyykannut.

– Aki on sama ihminen, oli hän sairastunut tai ei. Nyt ei voi tehdä muuta kuin tiedostaa sen, että sairautta hoidetaan. Voivotteleminen ei auta, Kristian toteaa.

Alun perin Akin syöpää pidettiin parantumattomana. Nyt kasvaimesta valtaosa on kadonnut, ja vointi on tilanteeseen nähden hyvä. Tuoreimmat testitulokset perhe sai tammikuussa.

– Tulokset herättivät minussa isoja tunteita. Ensi kertaa koen jonkinlaista toivoa, Lotta sanoo.

Aikaisemmin Lotta ei ole halunnut puhua isänsä sairastumisesta julkisesti. Edelleen se on hänelle vaikeaa.

– En vieläkään uskalla puhua asiasta kauheasti, koska prosessi on kesken. Uskon ja toivon, että loppupeleissä kaikki tämä antaa voimaa ja kasvattaa.

Vaihtuneet roolit

Parisuhdetta kriisit ovat hioneet tiiviimmäksi. Lotta ja Kristian ovat olleet Akin sairastumisen, Yhdysvaltoihin sopeutumisen, viisumivaikeuksien ja urahaasteiden keskellä toistensa ehdoton tuki.

– Kun makasin ensimmäisen viikon sängyssä itkemässä, Kristian tuli uudelleen ja uudelleen viereeni ja piti kiinni. Hän ei pakottanut minua kiirehtimään olosta pois, vaikka tilanne olikin yhtäkkiä kääntynyt päälaelleen. Minunhan piti tulla tukemaan häntä, Lotta kertoo.

Pahimmasta vaiheesta pari pääsi yli keskustelemalla. Myös Kristianilla oli tarve purkaa sydäntään.

– Kun Lotta tuli tänne, minäkin pystyin avautumaan omista vaikeuksistani. Lotta on minulle se tyyppi, jolle jaan aina kaiken, Kristian kertoo.

–On ollut valtavan iso juttu, että olemme pystyneet käymään tämänkin yhdessä läpi. Vaikka muuten elämässä olemme välillä eksyksissä, kahden kesken kaikki helpottuu.

Lotan isän sairastuminen on päivittäisessä elämässä lähinnä taustalla.

– On käynyt selväksi, että puhuminen suuremmissa määrin ei helpota asiaa mitenkään. Olen kuitenkin yrittänyt tukea Lottaa olemalla läsnä. Jos hän haluaa käydä asiaa läpi, minä olen siinä. Se ei vaadi enempää, Kristian kertoo.

– Ei auta kuin mennä päivä kerrallaan ja keskittyä tähän hetkeen, Lotta toteaa.

– Kristian on äärimmäisen tasapainoinen ihminen. Nytkään hän ei ole missään vaiheessa vaipunut epätoivoon, vaikka itse olen meinannut. Tällaisessa tilanteessa on hyvä olla yhdessä.

 


Barre-tunnit ovat Lotan omaa aikaa.
Barre-tunnit ovat Lotan omaa aikaa.

 

Meren taa oppimaan

Uusien tilanteiden vyöry on saanut Lotan pohtimaan elämäänsä. Hän kertoo käyneensä uudelleen läpi missivuottaan ja sitä, miten se muutti häntä.

– Tavallaan kadotin itseni sen aikana. Suoritin elämää ja käyttäydyin sillä tavalla kuin missin oletetaan käyttäytyvän, Lotta sanoo.

– Misseyteen liittyy paljon stereo­typioita – pitää olla hillitty ja naisellinen. Yritin pitkään olla todella neutraali ja piilotella omaa persoonaani julkisuudelta.

Misseys muutti esimerkiksi Lotan pukeutumistyyliä. Aina ennen vaatteiden päälle vetämistä hän mietti, sopivatko ne missille. Nykyään hän kertoo innostuneensa kokeilemaan uusia juttuja ja tuntee, että on löytämässä itsensä uudelleen.

– Voin allekirjoittaa kliseen, että pitää mennä kauas nähdäkseen lähelle. Olen saanut tilaa hengittää ja ajatella, minkälainen tyyppi todellisuudessa olen. Se on ollut vapauttavaa, Lotta kertoo.

”En samastu lätkävaimostereotypiaan, jonka mukaan roolini olisi pitää huolta miehestäni.”

Rooli lätkävaimona on ollut Lotalle iso pala nieltäväksi. Hän yritti pitkään pyristellä eroon tittelistä ja ajatteli, ettei sovi siihen kuuluvaan stereotypiaan. Pikkuhiljaa Lotta on ottanut aseekseen huumorin. Nykyään hän pitää Häät-lehden sivuilla blogia, jonka nimi on raflaavasti Missi ja jääkiekkoilija.

– En samastu lätkävaimostereotypiaan, jonka mukaan roolini olisi pitää huolta miehestäni ja mennä hänen ehdoillaan. Meille ei ole mikään itsestäänselvyys, että seuraan hänen uransa perässä, Lotta sanoo.

– Olen kuitenkin alkanut ajatella, että ei sitä ole järkeä kiistää tai taistella vastaan. Jääkiekkoilijapuoliso kuuluu elämääni, ja olen vihdoin oppinut hyväksymään sen. Osaan jo naureskella sille, jos joku haluaa väkisin lokeroida minua.

Kristiania on aina naurattanut ajatus perinteisestä missi ja jääkiekkoilija -asetelmasta. Todellisuudessa pariskunta tapasi jo kauan ennen Lotan missivuotta, eikä Kristianin kiekkoura ole koskaan erityisemmin kiinnostanut Lottaa.

– Kotona olemme vain Kristian ja Lotta. Työt eivät määritä suhdettamme, eikä kotona kukaan mieti, kuka voitti mitäkin minä vuonna, Kristian sanoo.

Itkevä sulhanen

Lotta ja Kristian juhlivat häitään Vanajanlinnassa kesäkuussa. Vaikka pariskunta on päättänyt keskittyä murehtimisen sijaan elämiseen, Akin sairastuminen näkyy osana hääsuunnitelmia.

Lotta sai viime syksynä tilaisuuden päästä LUMI Roosa nauha -sormuksen lähettilääksi. Jokaisen sormuksen hinnasta 186 euroa lahjoitetaan Syöpäsäätiölle. Vaaleanpunaisella kivellä koristeltu koru kimmeltää Lotan vasemman käden nimettömässä, merkkinä tulevista häistä.

Lotalle ja Kristianille sormus symboloi toivoa siitä, että myös Aki pääsee juhlistamamaan kaksikon rakkautta.

– Se on upea muistutus siitä, että meidän kaikkien pitää pysyä positiivisena, elää hetkessä ja uskoa tulevaan, Lotta sanoo.

Koska elämä on asetellut parin eteen haasteita, häiden teemana on seikkailu. Myös Kristian on osallistunut innokkaasti juhlasuunnitteluun.

– Minulla ei ole tarkkaa vastuualuetta, mutta aika hyvin olen päässyt ideoimaan ja näyttämään omaa kädenjälkeäni. Toki Lotta tekee suurimman osan. Välillä harmittaa, että olen itse asioista kuutamolla, Kristian kertoo.

”Sitoutuminen tarkoittaa menemistä yhdessä loppuun asti.”

Pariskunta on yhtä mieltä siitä, että kumpikin kyynelehtii avoimesti seremonian aikana. Lotta povaa, että eniten kyyneleitä vuodattaa Kristian.

– Tunteita ei kannata tukahduttaa. Eikä juhlissa ole varmaan kovin monta, jotka eivät olisi nähneet minua itkemässä, Kristian nauraa.

Häiden jälkeen koittaa aika, jota Lotta ja Kristian odottavat eniten. Juhlat starttaavat yhteisen loppuelämän.

– Sitoutuminen tarkoittaa menemistä yhdessä loppuun asti, Kristian kertoo.

– Tuntuu hyvältä ja jännittävältä odottaa sitä, että pääsee sanomaan tahdon. Mutta sen jälkeistä aikaa odotan vielä enemmän. Olemme edelleen aivan umpirakastuneita, Lotta hymyilee.

Tulevaisuutta pariskunta suunnittelee varoen. Tällä hetkellä kahden ihmisen ja kahden koiran talous tuntuu täydeltä. Perheenlisäyksellä ei ole kiirettä.

– Kristian on vain niin hyvä mies. Hän on paras ystäväni ja ihan parasta seuraa. Hänen kanssaan tunnen oloni kokonaiseksi, Lotta sanoo.

– Ilman Lottaa tunsin oloni tyhjäksi ja vajavaiseksi. Hän on minulle korvaamattoman tärkeä. Totaalisesti ykköshenkilö, Kristian kertoo.

 

Lotta Hintsa

Vuoden Miss Suomi 2013, malli ja yrittäjä.

Syntyi Nurmossa 29.6.1988.

Opiskelee kauppatieteitä Jyväskylän yliopistossa. Kirjoittaa pro graduaan viihdealan yrittäjistä.

Pyörittää Janni Hussin kanssa nuorille naisille suunnattua Girl like me -kampanjaa.

 

Kristian Näkyvä

Jääkiekkoilija, syntyi 18.11.1990 Helsingissä.

Pelaa AHL-seura Milwaukee Admiralsissa. Joukkue on NHL-seura Nashville Predatorsin farmijoukkue. Aiemmin pelannut JYP:ssa ja Bluesissa.

Pelipaikkana puolustaja.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoo sosiaalisessa mediassa, että perheellä on kaikki hyvin.

Suvi Teräsniska, 27 sai eilen toisen lapsen. Laulaja kertoo ilouutisen sosiaalisessa mediassa.

– Pieni poika saapui maailmaan eilettäin, samana päivänä kun Ouluun satoi ensilumi. Täällä on kaikki hyvin. Ihanaa loppusyksyä teille kaikille! Missä kaikkialla on jo ollut lunta? Suvi kirjoitti vauvasta julkaisemansa varvaskuvan yhteydessä.

Suvin ja hänen aviomiehensä Simo Aallon esikoispoika Terho syntyi viime vuoden maaliskuussa. Pari meni naimisiin kaksi vuotta sitten kesällä.

Suvi on mukana Vain elämää -ohjelman parhaillaan televisiossa pyörivällä kaudella. Hän kertoi raskaudestaan, kun ohjelmaa kuvattiin alkukesällä.

Elokuussa Me Naisten haastattelussa Suvi kertoi ottavansa toisen lapsen odotuksen rennommin kuin ensimmäisen.

– Alkuviikkoina, kun vauvavatsa ei ollut vielä kasvanut eikä liikkeitä tuntenut, saattoi mennä päiviä, etten edes muistanut olevani raskaana. Pitää paikkansa, että toinen lapsi menee vähän vasemmalla kädellä, Suvi nauroi.

– Tarvitsemme elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain, Syysprinssi-elokuvan tähti Laura Birn sanoo.

Näyttelijä Laura Birn, 35, on ärsyyntynyt elokuvateollisuuden naisiin kohdistuvasta ikäsyrjinnästä. Miesnäyttelijät ovat valkokankaalla oikealta iältään helposti parikymmentä vuotta vanhempia kuin naiset, jotka esittävät heidän vaimojaan.

– Naisille on tarjolla vähemmän rooleja, ja niidenkin roolien tarjoama kuvasto on yksinkertaisempaa kuin miesten. Tällä hetkellä tuntuu, ettei elokuvissa ole edes olemassa vanhaa naista. Se on todella huolestuttavaa, Laura pohtii.

Laura ei ole itse vielä törmännyt ikäsyrjintään. Häntä vanhemmat, neli-viisikymppiset naiskollegat ovat kuitenkin varoittaneet, että vanhempana rooleja ei vain ole.

– Minusta se tuntuu käsittämättömältä. Ihminenhän muuttuu iän ja elämänkokemuksen myötä koko ajan kiinnostavammaksi.

Naiset normiksi

Aiheen nosti esille Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori, näyttelijä Elina Knihtilä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa. Laura iloitseekin, että Elina uskalsi puhua.

–Todella moni naisnäyttelijä huokaisi helpotuksesta, kun Elina sanoi asiat suoraan. Ihailen Elinaa, sillä hän on paitsi rohkea, intohimoinen ja hauska, myös tunneälykäs.

”Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia.”

Laura haluaa osaltaan jatkaa tuota keskustelua. Hänestä on ongelmallista, että mies on lähes aina tarinan sankari ja nainen esitetään vain suhteessa mieheen.

– Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia. Se, millaista ihmiskuvaa elokuvateollisuus tarjoaa, näyttäytyy yhteiskunnassamme normina. Ei ole oikein, että vain miesten tarinat pääsevät tuotantoon, ja naisten rooli on olla miesten peili. Tarvitsemme myös elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain.

Tällainen projekti on Lauran tuorein elokuva Syysprinssi. Anja Snellmanin menestyskirjaan perustuvassa elokuvassa Laura näyttelee Inkaa, joka on hänen mukaansa kokonainen ja monipuolinen hahmo.

– On mahtavaa, ettei Inka uhraa omaa tietään rakkauden edessä, vaan uskaltaa lentää.

Katse rahoittajiin

Jotta asiat elokuvateollisuudessa voivat muuttua, alalle tarvitaan Lauran mielestä lisää naistekijöitä ja heidän projekteihinsa lisää rahaa.

”Olen varma, että myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva.”

– Elokuva-alan rahoittajat ja heidän päätöksensä ovat olennaisessa asemassa. Kun elokuvissa näkyy enemmän monipuolista naiskuvaa, siitä tulee uusi normi. Olen varma, että naiskatsojien lisäksi myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva, Laura huomauttaa.

– Uskon, että meillä naisilla on valta vaikuttaa asioihin ja edistää muutosta. Sitä tapahtuu koko ajan enemmän, eikä feminististä puhetta voi enää hiljentää.

Siksi Laura ei olekaan huolissaan omasta työllisyystilanteestaan ja tulevaisuudestaan alalla.

– Uskon, että kun olen yli nelikymppinen, vinouma naisroolien kohdalla on ehtinyt jo korjaantua.

Lue Lauran koko haastattelu Me Naisten numerosta 43/2016.

Mari Perankosken kanssa avioituneen Jouni Hynysen mielestä seksi kuuluu olennaisesti rakkauteen. – Pelkkä ajatus seksittömyydestä parisuhteessa tuntuu hankalalta.

Muusikko Jouni Hynysen mielestä seksi on olennainen osa kumppanien välistä rakkautta. Hän meni viime syyskuussa naimisiin näyttelijä Mari Perankosken kanssa.

– Pelkkä ajatus seksittömyydestä parisuhteessa tuntuu hankalalta. Kyllähän sitä parin päivän välein pitää päästä bylsimään, muuten siitä aiheutuu kitkaa. Raakaa ajelua pitää olla vähintään parina päivänä viikossa, mielellään monta kertaa päivän aikana. Toki henkinen yhteys on tärkeää, mutta minulla on myös muna pystyssä, Jouni täräyttää.

Hän ihmettelee pariskuntia, jotka pystyvät olemaan vuosikaudet ilman intiimiä kanssakäymistä. Jounilta se ei luonnistuisi.

– Minun on vaikeaa kuvitella, miten jotkut pystyvät olemaan parisuhteessa pitkään ilman seksiä. Toki työkiireet voivat vaikuttaa, mutta sen pitäisi olla väliaikaista. Mitä kumppanuudesta ilman seksiä muka oikeasti tulee?

”On olemassa naisia, jotka käyttävät surutta miesparkoja hyväkseen.”

Jouni on ehtinyt seurata sivusta myös muusikkopiireissä tapahtuvaa sutinaa, sillä hänen Kotiteollisuus-bändinsä on perustettu yli 20 vuotta sitten vuonna 1993.

– Helposti sanotaan, että ukothan panevat mitä vain, mutta on olemassa myös samanlaisia naisia. Heitä pyörii musiikkiympyröissäkin. He käyttävät surutta miesparkoja hyväkseen, vaikka nämä haluaisivat löytää syvemmän yhteyden.

Mari toi uutta varmuutta

Jouni tunnustaa olevansa rakkaudessa romantikko mutta riidellessä realisti. Viime aikoina hän on viettänyt Marin kanssa enemmän aikaa pääkaupungissa töidensä takia. Kotiteollisuus on juuri julkaissut uuden levyn Vieraan vallan aurinko, ja Jouni on kirjoittanut ensimmäisen romaaninsa Kadonnutta tavaraa etsimässä.

Tuore vaimo toimi kirjoitusprosessissa apuna ja tsempparina. Suhde on tuonut Jounille uudenlaista varmuutta.

– Marin tavattuani kelasin, että tässä on minun tyyppini, nyt mennään. Vaihtoehtoja ei ollut, vaan se oli siinä. En voisi kuvitella ketään muuta naista, jonka kanssa voisin jutella yhtä paljon.

Lue lisää Jounin ajatuksia rakkaudesta Me Naisten numerosta 43/2016.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.