Lotta Näkyvän (o.s. Hintsa) koirat lohduttavat häntä surunkin keskellä. Mutta mikä neuvoksi, kun Lily kerran katosi?

Miss Suomi 2013 Lotta Näkyvä (o.s. Hintsa) on chihuahua Lilyn, 8, ja pomeranian Namin, 3, ylpeä omistaja. Lotan mukaan koirat lohduttavat surunkin keskellä, ja niiden haliminen lieventää stressiä.

Vähän aikaa sitten koirat olivat hoidossa Lotan äidillä ja veljellä, mutta yhtäkkiä Lily katosi. Miten se löytyi? Katso tarina videolta.

Lue Lotan haastattelu Me Naisten numerosta 52/2016.

Madeleinen ja Chris O'Neillin esikoinen täyttää tänään kolme vuotta.

Niin se aika rientää, että prinsessa Leonorekin on jo kolmevuotias. Ruotsin hovi on tietenkin muistanut pikku prinsessaa tämän syntymäpäivänä ja julkaissut sivuillaan muutaman kuvan prinsessa Madeleinen ja Chris O'Neillin esikoisesta. Myös Madeleine on onnitellut tytärtään tänään Facebookissa.

– Hyvää syntymäpäivää suloinen Leonore. Saat meidät hymyilemään joka päivä, Madeleine on kirjoittanut julkaisemansa kuvaparin yhteyteen.

Ja saa Leonore myös monet ruotsalaiset hymyilemään. Madeleinen Facebook-statuksen kommenteissa on jo satoja onnitteluita. 

Leonore Lilian Maria syntyi 20.2.2014 New Yorkissa. Kuvassa onnelliset vanhemmat ovat lähdössä sairaalasta esikoisensa kanssa. Tällä hetkellä koko perhe asuu Lontoossa Chris O'Neillin töiden takia.
 

Leonore 1-vuotissyntymäpäivänään. Hän on perimisjärjestyksessä seitsemäs. Kuva: Kuva: Kungahuset.se
Leonore 1-vuotissyntymäpäivänään. Hän on perimisjärjestyksessä seitsemäs. Kuva: Kuva: Kungahuset.se

 

Leonore 2-vuotissynttäreinään.

 

Koko perhe lokakuussa 2015. Kuva: Kungahuset.se
Koko perhe lokakuussa 2015. Kuva: Kungahuset.se

 

Leonore kesällä 2016.
 
 

The fall is here! #PrincessLeonore #PrincessMadeleine 🍁

Henkilön Princess Madeleine of Sweden (@princessmadeleineofsweden) jakama julkaisu

Ja syksyllä 2016.

 

Hanna Sumari kirjoittaa blogissaan, että pettyi Tanssii tähtien kanssa -tuomareiden arvioihin.

Toimittaja-juontaja Hanna Sumari, 58, pettyi pahasti Tanssii tähtien kanssa -ohjelman ensimmäisessä jaksossa. Hanna sai sunnuntaina suorassa lähetyksessä tanssiparinsa Sami Heleniuksen kanssa tuomareilta vähiten pisteitä, yhteensä 16. Hän kirjoittaa Apu-lehden sivuilla pitämässään blogissaan yllättyneensä arvioista.

”Tulin tosi surulliseksi.”

– Luulin, että tanssi oli hieno. Se oli huono. Sitten numerot. Ne eivät oikeastaan tuntuneet enää miltään. Sanat tuntuivat enemmän, koska ne olivat ristiriidassa siihen, miltä tanssi tuntui itsestäni. Tulin tosi surulliseksi, Hanna kirjoittaa.

 

Wienervalssia ja kyyneleitä tähtitaivaan alla - stoori eilisestä luettavissa blogissa 👠💃🏼⭐

Henkilön Hanna Sumari (@hannasumari) jakama julkaisu

Hanna ja Sami tanssivat kauden ensimmäisessä lähetyksessä wienervalssin.

TTK-kilpailijoilla on tapana lähteä sunnuntain lähetyksen jälkeen juhlimaan, mutta Hannaa eivät juhlat kiinnostaneet.

”Luikin tieheni takaovesta, istuin autooni ja ajoin syrjäiselle tienpätkälle.”

– Kun kaikki oli ohi, alkoi tietysti itkettää ja se sitten on rasittavaa, kun en saa sitä hanaa millään kiinni. Tunteita ryöppyää valavina aaltoina ja jokainen myötätunnon ilmaus vain lisää loputonta hyökyä. Halusin vain juosta pois tai piiloutua johonkin pimeään nurkkaan. Ja niin teinkin. Luikin tieheni takaovesta, istuin autooni ja ajoin syrjäiselle tienpätkälle ja laitoin musiikin soimaan.

Pikku hiljaa Hannan pettymys kuitenkin helpotti, kun hän huomasi, miten paljon oli saanut kannustavia viestejä.

– Lopulta näin kuvan, jonka Fb-ystäväni oli ottanut tv-ruudulta. Kuvassa on se tunne, mitä tunsin tanssiessani. Tajuan tärkeimmän asian. Olen juuri saanut toteuttaa unelmani, tanssia tähtien keskellä, liitää leijua ja nauttia. Se TUNTUI ihanalta. Ja oli ihanaa. Pistin itseni likoon sataprosenttisesti, opettelin uuden taidon ja näytin sen suorassa lähetyksessä. Surut nurkkaan ja muiden mukaan loppubileisiin!

 

Laastari joka pitää! #jesari #roudarinteippi #laastari #lattarikengät #latinshoes #mtvttk 💃🏼⭐👠

Henkilön Hanna Sumari (@hannasumari) jakama julkaisu

Hanna joutui tanssimaan teipatulla jalalla, sillä hänen isovarpaaseensa oli tullut harjoituksissa viiltohaava.

Tanssii tähtien kanssa MTV3:lla sunnuntaisin kello 19.10.

lumotar

”Halusin vain piiloutua pimeään nurkkaan” – Hanna Sumari purkaa blogissaan TTK-pettymystään

Kyllä tuossa iässä pitäisi olla jo kokemusta elämän pettymyksistä.. Ainahan joku on viimeinen noissa kilpailuissa ja ei se käy kieltäminen että melko tönköltä se meno näytti.. Osoittaa suurta lapsellisuutta luikkia takaovesta karkuun ja mennä jonnekin syrjä kadulle vollottamaan.. Ryhdistäydy nyt hyvä ihminen...
Lue kommentti

Jaakko Rytsölä kertoi Arto Nybergin ohjelmassa, että konkurssin jälkeen itsesyytökset kestivät vuosia.

Entinen it-miljonääri Jaakko Rytsölä, 43, kertoi sunnuntai-iltana Arto Nybergin ohjelmassa, että hänellä meni pitkään ennen kuin pääsi yli äkkirikastumisesta ja siitä, että menetti kaiken.

– Ovathan ne rankkoja juttuja. Varsinkin, kun oli tollanen asetelma, että oli saatu kerralla paljon rahaa, 26-vuotiaalle jotain 15 miltsii. Ja itsehän tietysti katsoi sitä jälkikäteen niin, että miten ei tajunnut tehdä toisin. Itsesyytökset kestivät mulla vuosia, Rytsölä kertoi sunnuntai-iltana ohjelmassa.

Jaakko ja Antti Rytsölä kuuluisien Lamborghiniensa kanssa vuonna 2000. Kuva: Sanoma-arkisto
Jaakko ja Antti Rytsölä kuuluisien Lamborghiniensa kanssa vuonna 2000. Kuva: Sanoma-arkisto

Jaakko Rytsölä perusti veljensä Antti Rytsölän kanssa vuonna 1995 Data Link Connection -yrityksen, joka tuotti yrityksille internetpalveluja. Vuonna 2000 Jippii Groupiksi kasvanut yhtiö listautui pörssiin, ja Rytsölästä tuli yhdessä yössä miljonääri. Hänen omaisuutensa oli parhaimmillaan 60 miljoonaa markkaa. Vuonna 2001 Rytsölä ajautui kuitenkin talousvaikeuksiin, kun osakkeet romahtivat 90 prosenttia. Hän teki henkilökohtaisen konkurssin, ja maksettavaksi tulivat miljoonien markkojen verovelat. Lisäksi hänet tuomittiin törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Pahinta oli Rytsölän mukaan häpeä.

– Jos sua hehkutetaan siitä, että oot onnistunut, tulee sellainen rooli että on onnistuja. Sitten sen jälkeen kun tavallaan kaikki menee, niin onhan se kontrasti aika valtava.

”Silloin ei ollut Suomessa samalla tavalla saatavilla velkasaneerauksia.”

Rytsölä on puhunut äkkirikastumisestaan ja konkurssistaan myös viime vuonna ilmestyneessä kirjassa Elämänmuutos. Hän kertoi kirjassa, että aluksi hän kielsi tapahtuneen ja sitten syytti muita. Nyberg kysyi Rytsölältä, miten tämä lopulta pääsi elämässä eteenpäin.

– Kesti 5-10 vuotta ennen kuin pystyin päästämään tilanteesta irti – tajusi, että voi aloittaa alusta. Silloin ei ollut Suomessa samalla tavalla saatavilla velkasaneerauksia. Mä luulen, että nyt konkurssin tehneillä yrittäjillä on parempi tilanne.

Rytsölä oli vieraana ohjelmassa, koska on perustanut vaimonsa kanssa Helsinkiin pakopeli-yrityksen Truescapen. Lisäksi hänellä on Neocard-niminen yritys, joka toteuttaa kanta-asiakaskortteja ja -etuja.

Äitiyden myötä Laura Närhi huomasi viihtyvänsä tiiviisti kotioloissa. Nyt laulaja on palaamassa pitkäksi venähtäneen keikkatauon jälkeen keikoille. – Olen viettänyt pitkään villasukkaelämää kotona. Mietin, olenko jo kadottanut esiintyjäpuolen itsestäni.

Jokainen uusi autoilija tunnistaa sen fiiliksen, kun saavut tapaamiseen ja toinen kysyy, millä tulit.

– Miten edelleen tuntuukin niin reteeltä sanoa, että tulin autolla, laulaja Laura Närhi, 39, naurahtaa.

Laura sai ajokorttinsa 2,5 vuotta sitten, mutta nauttii vieläkin autoilun uutuudenviehätyksestä. Asuessaan 20 vuotta Helsingin keskustassa Laura ei tarvinnut ajokorttia. Palvelut löytyivät kotikulmilta, ja keikkamatkat hän reissasi bändinsä mukana bussilla.

– Ajattelin, etten ole ajajatyyppi ja vähän pelkäsinkin, etten koskaan oppisi sitä.

Sitten elämä astui kuvioihin ja pisti arjen uusiksi. Laura alkoi odottaa esikoistaan ja muutti Porvooseen emännöimään 1950-luvun rintamamiestaloa. Sieltä kauppaan on vain kävelymatka, mutta studiolle Helsinkiin, ystävien ja sukulaisten luo jo tunnin ajo.

– Minulle valkeni vasta tällä iällä, miten mieletön vapaudentunne ajamiseen liittyy. Voin mennä ja tulla ihan miten haluan.

Ja onhan siellä ratin takana syntynyt muitakin uusia tunnekokemuksia. Hillityn ja tyynen kuoren alta on heilahtanut keskisormi viereisen kaistan kuskille.

– On ollut huvittavaa seurata, millaisia puolia itsestä paljastuu ratin takana.

Elämä uusiksi rytinällä

Elämänmuutokset ovat saaneet Laurasta esille muitakin puolia. Lähivuosiin on mahtunut paljon käänteitä. 2,5 vuotta kestänyt avioliitto päättyi erohakemukseen vuoden 2013 joulukuussa. Puoli vuotta myöhemmin Laura muutti Porvooseen uuden avopuolisonsa kanssa.

”En piilotellut raskauttani, mutta en nähnyt mitään syytä tiedottaakaan siitä.”

Yhteinen tytär syntyi joulupäivänä 2014. Koko vauvauutinen tuli julkiseksi vasta, kun Laura kertoi tyttärensä syntymästä Facebookissa.

– En piilotellut raskauttani, mutta en nähnyt mitään syytä tiedottaakaan siitä. Tuntui ihanalta saada sopeutua vauvantuloon kaikessa rauhassa ja kertoa hänen syntymästään sitten haluamallani tavalla, Laura sanoo.

– Lähipiiri oli heti, että tervetuloa joukon jatkoksi, porukkaan kyllä mahtuu.

Laura laskee, että sisarusten kesken perheessä on seitsemän alle kouluikäistä lasta. Oma tytär syntyi joulupäivänä. Laura ehti syödä jouluaaton aterian perheensä kanssa ennen kuin piti lähteä Porvoon sairaalaan.

– Perheessämme on jo melkein vitsi, että vuoden päätteeksi joku aina saa lapsen. Niin on mennyt monta vuotta. Mutta eipä tarvitse joululasten yksin juhlia syntymäpäiviään, kun voimme järjestää yhteisiä serkkusynttäreitä.

Laura tottui lapsuudenkodissaan siihen, että väkeä oli aina paljon ympärillä. Oli isoveli, nuoremmat kaksossiskot sekä myöhemmin isäpuolen, Teosto-pomo Kim Kuusen, mukana porukkaan liittyneet kolme sisarusta.

– Äiti laski hiljattain, että puolisoinemme ja lapsinemme perheeseemme kuuluu 29 ihmistä. Siinä saa jo jaella vuoroja, ketkä mahtuvat yhtä aikaa koolle, Laura nauraa.

– On kuitenkin ihanaa, että tyttäreni saa saman kokemuksen isosta perheestä, vaikka kasvaakin ainokaisena.

”Päätin heti alussa, etten yritä suorittaa täydellistä äitiyttä.”

Isosta perheestä oli sekin etu, että Laura oli ehtinyt saada kokemusta pikkulapsista ja peri sisaruksiltaan parhaat neuvot ja vinkit vauva-arkeen.

– Päätin heti alussa, etten yritä suorittaa täydellistä äitiyttä. Että mennään sen mukaan, mitä tulee. Kaikki on sujunut hirmu luontevasti, eikä lapsen hoitaminen ole tuntunut rakettitieteeltä. Siinä auttaa, että tyttäreni on ollut terve. Tiedän päässeeni helpommalla kuin refluksitautisten koliikkivauvojen vanhemmat.

Närhen sisaruksilla on yhä avoimet ovet, ja he yökyläilevät toistensa luona säännöllisesti.

– Olemmepa mökillä tai toistemme kodeissa, yhdessäolo ei ole jäykkää eikä siihen tarvita erityistä syytä tai ohjelmaa. Päivällispöytään tulevat ne, jotka ehtivät, Laura kuvailee.

– Nykyään porukalla oleminen tarkoittaa tietysti säätöä ja vauhtia ja meteliä. Pitkien pyhien keskellä iskee jo tunne, että haluan kotiin täältä, mutta tiedän omasta kokemuksesta, miten tärkeitä muistoja lapset niistä saavat.

Huulipunanaisen paluu

Laura kasvoi nuorten vanhempien liikkuvaisessa ja aktiivisessa perheessä. Isä Seppo Närhi työskenteli muusikkona, äiti Maija Kuusi oli pitkään levy-yhtiöpomo, ja Laura aloitti kiertue-elämänsä parikymppisenä. Siksi Laura yllättyi itsekin, millainen kotihiiri hänestä paljastui oman lapsen syntymän jälkeen.

– Etukäteen kuvittelin olevani äiti, joka ottaisi lapsen mukaan joka paikkaan ja liikkuisi kovasti kaikkialla. Mutta en olekaan sellainen vaan viihdyn hirveän hyvin kotona, ei vain tee mieli minnekään. Tulin äidiksi elämänvaiheessa, jossa olin jo ehtinyt juosta menoni, Laura miettii.

Sitä paitsi aikaiset aamut ja lyhyet yöunet ovat myös hillinneet menohaluja.

– Taistelen koko ajan kroonisen unenpuutteen kanssa.

”Välillä mietin, olenko jotenkin mälsä äiti.”

Laura on hengästyneenä seurannut tuttavaperheiden aktiivista arkea somepäivityksistä, joissa käydään puuhapajoissa ja näyttelyissä ja harrastetaan paljon.

– Välillä mietin, olenko jotenkin mälsä äiti, kun meillä ollaan paljon kotosalla.

Silloin puuhastellaan pihalla, rakennetaan palikoilla, luetaan kirjoja ja katsotaan Pikku Kakkosta. Tytär pyytää Lauraa piirtämään jotain, ja kun tämä väkertää paperille mielestään pupun, tytär hihkaisee ihastuneesti :”Kissa!” Laura tunnistaa tyttäressään tuttuja piirteitä ulkonäössä ja hyväntuulisuudessa, kipakkuutta ja temperamenttia löytyy enemmän.

– Olen halunnut kaikessa rauhassa sopeutua uuteen elämääni. Tämä on ainutlaatuinen hetki, ja olen halunnut antaa sille aikaa.

Samasta syystä Laura ei ole hötkyillyt takaisin töihin. Alun perin hän oli suunnitellut pyöräyttävänsä uuden levyn ilmoille jo toissa vuonna ja lähtevänsä keikoille vauvansa ja hoitajan kanssa.

– Kun tytär sitten syntyi, lähteminen ei tuntunutkaan enää yhtään hyvältä idealta. Vaisto sanoi, että nyt on parempi rauhoittua, levy voi kyllä odottaa, Laura sanoo.

Keikkatauon venähtämistä kuvaa hyvin tilanne kotona nyt uudenvuodenjuhlien aikaan.

– Valmistauduimme siinä juhliin, ja laitoin huulipunaa. Kun tyttäreni näki meikatut kasvoni, hän tarttui minua poskista ja kysyi ’mikä toi on?’ Laura hymähtää.

– Olen viettänyt pitkään villasukkaelämää kotona, esiintyjäminä tiukasti piilossa. Välillä olen miettinyt, olenko jo kadottanut sen puolen itsestäni ,mutta ei. Kyllä polte yleisön eteen tuntuu vahvana.

Itseen sovellettua lempeyttä

Kiertuetta ja seuraavan albumin julkaisua kaavaillaan syksyyn. Sen ensimmäinen sinkku Supersankari nousi hitiksi vuosi sitten, ja seuraava, Olet mulle se, ilmestyy tällä viikolla. Uusissa teksteissä kuuluu aikuisempi elämänasenne.

– En ole pitkään aikaan ollut kaksikymppinen, eikä olisi uskottavaa laulaa rappukäytävässä kundin oven takana notkumisesta. Lauluni saavat vanheta ja muuttua samassa tahdissa minun kanssani, Laura kuvailee.

– Ikä ja elämänmuutokset ovat tuoneet itsevarmuutta. Olen paremmin auki läheisilleni ja uskallan päästää muita lähemmäs.

Laura tuntee myös, että äitiys on synnyttänyt tärkeitä oivalluksia itsensä hyväksymisestä.

– Vasta lapsen kautta minulle aukeni oivallus siitä, ettei minun tarvitse yrittää olla kukaan muu. Jos kelpaan tuolle pikkutyypille, sitten on kelvattava muillekin. Se on ollut hirmu vapauttava oivallus.

Muutoin Laura kokee, ettei lapsi niinkään ole muuttanut häntä ihmisenä, vaan pikemminkin arkea ja siihen kuuluvia asioita.

”On melkein alkanut ärsyttää väitteet, että äitiys tekee naisesta jotenkin kokonaisemman.”

– Minusta tuntuu ihan samalta kuin ennenkin – mitä nyt vähän väsyneemmältä. On melkein alkanut ärsyttää väitteet, että äitiys tekee naisesta jotenkin kokonaisemman. Se on hevonkukkua. En tunne vanhemmuuden myötä oloani yhtään enemmän naiseksi.

Tulevalle levylleen Laura on ottanut mukaan sanoitusapureita, muun muassa Saara Törmän sekä Iisa Pykärin. Yhteys on syntynyt helposti samanikäisten ja samanlaisen elämäntilanteen jakavien naisten kesken.

– Uudessa elämäntilanteessa olen opetellut soveltamaan lempeyttä itseeni. Ajattelen, että nyt ei ole se hetki, jolloin minun tarvitsisi pakertaa kaikkea yksin. Oman rajallisuuden tunnistaminen ja hyväksyminen on alkanut tulla tutuksi, Laura kuvailee.

– Olen oppinut luottamaan, että asiat järjestyvät, vaikka kaikki ohjat eivät olisi minun hallussani. Kai se on samaa asennoitumista kuin lapsenkin kanssa. Että jos tänään on hankala päivä, huomenna on varmasti parempi.

  • Kirkkonummella 19.1.1978 syntynyt laulaja asuu Porvoossa. Lauran ja avopuolison perheeseen kuuluu kaksivuotias tytär.
  • Valmistelee kolmatta sooloalbumiaan tuottaja Matti Mikkolan kanssa. Sinkku Olet mulle se julkaistaan 9.2.
  • Nähtiin Vain elämää -sarjassa 2012.
  • Solisti Kemopetrol-yhtyeessä, jonka perustamisesta tulee pian 20 vuotta. ”Bändiä ei ole koskaan virallisesti lopetettu, ja olemme yhä ystäviä.”