Lena ja Olli hakevat apua parisuhteeseensa Elämä pelissä -ohjelmassa. Kuva: Yle
Lena ja Olli hakevat apua parisuhteeseensa Elämä pelissä -ohjelmassa. Kuva: Yle

Teatteripariskunnan suhde alkoi aikoinaan salasuhteesta työpaikalla. Yhteinen liitto ei ole ollut aivan helppo.

Kotikadun Eeva Mäkimaana muistettavan näyttelijän Lena Meriläisen, 61, ja hänen aviopuolisonsa, tuottaja Olli Tolan, 64, yhteinen taival alkoi aikoinaan salasuhteena.

– Elettiin salasuhteessa ja jäätiin kiinni. Se johti ensin Lenalla ja sitten minulla avioeroon, Olli kertoo Elämä pelissä -ohjelman ensimmäisessä jaksossa.

Kaksikko työskenteli yhdessä Turun kaupunginteatterissa. Siellä Olli teki Lenaan lähtemättömän vaikutuksen hyppäämällä lavalle ja suutelemalla häntä.

– Mulle tuli tunne, että huhhuh, Lena kuvailee tilannetta, joka mullisti hänen elämänsä.

– Se oli se ikävä puoli tässä, että siinä hajosi kaksi perhettä.

Erokortin heiluttelua

Yhteinen elämä ei ole ollut täysin mutkatonta. Olli ja Lena sanovat olevansa keskenään varsin erilaisia. Ollin mukaan Lena on paitsi sensuelli nainen myös hyvin viipyilevä, syvästi tunteva ja hidas. Lenan mukaan Olli taas on nopearytminen hosuja.

– Olen holtittomasti käyttänyt erokorttia, Lena myöntää.

– Mutta jos mä olen lähtenyt toisen miehen matkaan, Olli on aina taistellut mut takaisin.

Ollin mukaan on ymmärrettävää, että välillä tulee kitkaa, kun kaksi aivan erilaista ihmistä asuu samassa huushollissa.

– On varmaan tarkoitettu, että me autamme toisiamme eteenpäin tässä elämässä. Olemme perustalta niin erilaiset ihmiset. Pakko myöntää, että rakkauttakin on, Lena sanoo.

Olli Tola ja Lena Meriläinen ovat mukana Ylen Elämä pelissä -ohjelmassa, jonka missiona on saada suomalaiset rakastamaan enemmän joko nykyistä tai tulevaa puolisoaan. Ollin ja Lenan lisäksi ohjelmassa seurataan kolmea muuta pariskuntaa: Toni ja Heidi Niemistä, Ninja Sarasaloa ja Yoshiki Tamuraa sekä Wilma Schlizewskiä ja Olli Väätäistä.

Elämä pelissä, TV1, su klo 19.30

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.