Hunter haluaa omalla esimerkillään kannustaa muitakin hyväksymään oman vartalonsa. Kuva: All Over Press
Hunter haluaa omalla esimerkillään kannustaa muitakin hyväksymään oman vartalonsa. Kuva: All Over Press

Hunter McGrady kamppaili vuosia pysyäkseen hoikkana, kunnes kyllästyi vartalonsa kurittamiseen. Nyt hän haluaa rohkaista jokaista rakastamaan omaa vartaloaan.

Sports Illustratedin jokavuotinen uimapukunumero on herättänyt tänäkin vuonna paljon huomiota. Taannoin se innosti myös suomalaisia, koska osa legendaarisen numeron muotikuvista otettiin Lapissa. Pohjolan lisäksi kuvia on tietenkin otettu hiekkarannoilla.

Lue myös: Suomen Lappi jälleen katseiden keskipisteenä – maailmankuulut uimapukukuvat otettiin lasi-iglukylässä

Tänä vuonna lehti on tuonut sivuilleen erilaisten maisemien lisäksi muunkinlaista vaihtelua. Tuoreessa numerossa poseeraa nimittäin 23-vuotias Hunter McGrady. Lukuisat brittiläiset ja amerikkalaiset mediat ovat kutsuneet häntä lehden tähän mennessä muodokkaimmaksi malli. Hän edustaa kokoa 44.

Sports Illustratedin kertoo, että Hunter haluaa rohkaista jokaista rakastamaan omaa vartaloaan.

– Minun tavoitteeni on saada naiset ymmärtämään, että omaa vartaloaan voi rakastaa koosta riippumatta. Jokainen on seksikäs ja kaunis koosta riippumatta. Kauneus ei ole yhtä kuin koko, ja olen todella onnellinen, että muotiteollisuus on hyväksymässä vartaloiden erilaisuuden, hän kertoo.

Hunter julkaisi Sports Illustratedin kuvia myös omassa Instagramissaan.

 

This is a surreal moment for me. You guys I have been bursting to tell you all about this! I want to thank @MJ_Day for an opportunity like this to do the SI model search and for being a force in this industry and everyone at @si_swimsuit for promoting that beauty comes in all shapes and sizes. Beauty is not a number. It has no limits. I have never felt sexier than I did in this shoot. Thank you to @joannegair and team @therealmarissajade and @trendytribals for working your magic on my body. These women painted this suit for 12 hours and I never wanted to take it off. Women, for anyone who has ever felt uncomfortable or insecure because of rolls, or stretch marks, or cellulite, or acne, or felt like you didn't measure up because you weren't represented in the magazines--THIS IS FOR YOU! You are beautiful. You are STRONG. You are powerful and together we need to lift eachother up and inspire one another. There's too much going on on this world to let eachother fall by the wayside. Shot by another incredible woman- @josie_clough amazing sexy beach hair by @adammaclay thank you to my agents @uralucky1 @marissamuscari @ginabaronedirectorofficial @jaimegoldberg_ @wilhelminamodels for being such hard working and dedicated team! We did it ! 😜 #breakingboundaries #siswim

Henkilön Hunter McGrady (@huntermcgrady) jakama julkaisu

Kuvaa varten hänen päälleen maalattiin uimapuku. Sen tekemisessä kesti huimat 12 tuntia. Instagramissa Hunter on kirjoittanut otoksen kylkeen äärimmäisen voimakkaan viestin:

”Tämä kuva on omistettu jokaiselle, joka on tuntenut olonsa epämukavaksi tai epävarmaksi makkaroiden, raskausarpien, selluliitin tai aknen takia. Tämä on kaikille, jotka ovat kokeneet itsensä riittämättömäksi, koska lehdissä ei näy kaikenlaisia naisia. Te olette kauniita. Te olette vahvoja. Te olette voimakkaita ja yhdessä voimme vahvistaa ja inspiroida toisiamme”, Hunter kirjoittaa.

Hän on kirjoittanut inspiroivia tekstejä aiemminkin Instagramiinsa. Toukokuussa 2015 hän kehotti kaikkia muistamaan, että itseään kannattaa rakastaa raskausarpineen kaikkineen.

”Haluan teidän ymmärtävän, kuinka kauniita ja uniikkeja olette. Kuinka valtavan mahtavia vartalonne ovat riippumatta koosta ja mitoista. Jokaisella on vain yksi vartalo. Olkaa sille hyviä”, Hunter kirjoitti pari vuotta sitten.

 

Someone commented one of my posts this morning saying "stop hating on skinny people" and to that I replied "pull up one post where I have ever shown anything but love for every BODY and I will label myself a fraud." What I promote is not strictly being curvy. Do i support it and think you should Rock it out? yes. Do I think if you're thin you should rock that out as well? ABSOLUTELY. What I promote is a HEALTHY BODY IMAGE. Ive been on both ends of the spectrum. I was not happy or healthy when I weighed 114 lbs. and starved myself to make other people happy. I was living for what I thought I was supposed to look like. If you are naturally born with a stature like that then that is wonderful. I am not, and I will never apologize for that. I promote being the best you. Get honest with yourself! Love your body, don't ever hide it or apologize for it. Like I've said many times before, skinny, curvy, athletic, short, tall, black, white, blue, whatever you are. You are perfect. Don't let anyone tell you you need to change. If you're happy, don't change a damn thing about yourself. #effyourbeautystandards #nowrongwaytobeawoman #curves #athletic #skinny #beautiful #wilhelminacurve #daretobedifferent #imnoangel

Henkilön Hunter McGrady (@huntermcgrady) jakama julkaisu

Hän on myös kertonut avoimesti siitä, kuinka kamppaili itsensä kanssa silloin, kun oli hoikimmillaan.

”En ollut onnellinen tai terve, kun painoin 55 kiloa ja näännytin itseäni tehdäkseni muut iloisiksi”, hän kirjoitti.

”Jos joku on syntynyt tiettyihin mittoihin, mahtavaa. Minä en ole, enkä pyytele sitä anteeksi. Minä kehotan kaikkia olemaan parhaita versioita itsestään. Itselleen tulee olla rehellinen! Rakasta vartaloasi, älä piilota sitä äläkä pyytele sitä anteeksi. Olit sitten laiha, kurvikas, urheilullinen, lyhyt, pitkä, musta, valkoinen, sininen tai mitä hyvänsä – sinä olet täydellinen.”

Juttua muokattu 19.2.2017 kello 20.08 Hunterin koon osalta. 

Vierailija

Legendaarisen uimapukunumeron historian isokokoisin malli valaa itsevarmuutta jokaiseen: ”Olet seksikäs ja kaunis koosta riippumatta”

Jenniliini kirjoitti: Vierailija kirjoitti: Miksi ylipainoa hehkutetaan koko ajan, vaikka se on suuri terveysriski? Pieni ylipaino on vielä ok, mutta kun vaatekoko on 52 ja painoindeksi huutaa hoosiannaa, niin siinä ei ole enää mitään kaunista. Ihan oikeastiko väität että kuvan naisen painoindeksi huutaa hoosiannaa? :D Googlaamalla selviää, että kuvan nainen on 180cm pitkä ja painaa 108kg. Eli painoindeksi on yli 33, mikä on merkittävä ylipaino ja lähentelee jo sairaalloisen lihavaa.
Lue kommentti

Martina kertoo, että seksuaalisuus on hänelle tärkeä osa elämää.

Yrittäjä ja tv-persoona Martina Aitolehti, 35, kirjoittaa seksuaalisuudesta ja fantasioista tuoreessa blogitekstissään. Martina kertoo seksuaalisuuden olevan hänelle yksi elämän tärkeimmistä ja perustavanlaatuisimmista osa-alueista.

– Seksi. Tämä mysteerinen sana joka mielellään tulisi sanoa hyvin hiljaa tai vaikka jättää sanomatta kokonaan. Kuinka moni meistä juttelee avoimesti omasta seksielämästä, saatikka niistä villeistä fantasioista? En ainakaan minä, Marina kirjoittaa.

Hänen mielestään seksin ja seksuaalisuuden ei pitäisi olla hyssyteltäviä asioita.

– Seksi ja intohimo on meille elintärkeä asia ja siitä puhuminen ei pitäisi olla niin ”häpeällistä”. Jotta intohimon liekkiä pystyy pitämään yllä, vaatii se paljon. Yksi isoin juttu on se suhde omaan kehoon ja itseltä lupa fantasioida, sinä tiedät mistä sinä tykkäät, nautit ja uskallat sanoa sen ääneen, hän kirjoittaa.

 

Blogissa @idealistafi ajatuksia seksistä 🚿 #blogipäivitetty #luelisää #seksiäjamielihyvää

A post shared by Martina Aitolehti (@martinaaitolehtiofficial) on

Blogipäivityksensä kunniaksi Martina julkaisi Instagramissaan uuden kuvan.

Hän huomauttaa, että vaikka oman seksuaalisuuden hyväksyminen on ollut hänelle aina helppoa, asiasta puhuminen ei ole aina mutkatonta.

– Mun suhde omaan kehoon on ollut aina hyvin selkeä, mutta silti asioiden ääneen sanominen vaatii edelleen välillä rohkeutta. Tähän aion tehdä muutoksen, hän päättää tekstinsä.

Vierailija

Martina Aitolehti haluaa, että seksistä puhuttaisiin rohkeammin: ”Sen ei pitäisi olla niin häpeällistä”

Martina tuli toisena naisena julkisuuteen ja lisäksi on kertonut julkisesti pettäneensä kaikkia miehiään. Lisäksi esitellyt itseään ja moneen kertaan leikattuja silikonirintoja viihde- ja miestenlehdissä. Eli eiköhän tämän turhan julkkiksen suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen ole tullut todistetuksi jo ilman huonolla äidinkielellä kirjoitettua blogitekstiä, jossa ei kirjoitusvirheiden ja copypasten käytön lisäksi ollut mitään sisältöä. Me naiset voisi tehdä näiden nuoleskelujuttujen...
Lue kommentti

Lauran kertoo pahimmassa sairauden vaiheessa ajatelleensa, että vain fyysinen kipu saa henkisen tuskan helpottamaan. 

Vyöhyketerapeuttina ja hierojana työskentelevä Laura Tuomarila, 46, kertoi aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan sairastuneensa syömishäiriöön 20 vuotta sitten. Lauran mukaan ensimmäiset vuodet hän sairasti anoreksiaa, myöhemmin sairaus oli jotain anoreksian ja bulimian väliltä.

– Noina vuosina kadotin sen vähäisenkin yhteyden itseeni, mikä minulla oli ennen sairauttani ollut. Syömishäiriö kaappasi identiteettini, ja minusta tuli yhtä kuin sairauteni. Se kuka minä olin, oli täysin hukassa, Laura kirjoittaa Kaunis minä – kun laihuudesta tulee pakkomielle -kirjassaan.

Nyt hän puhuu samasta aiheesta Ilta-Sanomien haastattelussa. Laura kertoo IS:lle yrittäneensä nuoruudessaan näyttää aina ulospäin vahvalta.

– Painoin omia tunteitani jonnekin taustalle ja olin erilaisissa porukoissa. Ahdistuin ja aloin hoitaa ahdistustani syömättömyydellä, hän kertoo.

”Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon.”

Laura kertoo, että syömishäiriöoireilu oli alkanut jo hänen lapsuudessaan. Syömisten kontrolloiminen oli hänelle keino kontrolloida elämän karikoita.

Sairaus tuotti hänelle suunnatonta henkistä kipua. Yksi keino säännellä mielen kipua Lauralle oli se, että hän alkoi viillellä.

– Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon. Ainoa keino minulla siihen, että sain ahdistuksen poistettua, oli se, että otin jonkun teräaseen ja vetäisin pienen viillon. Se fyysinen kipu vei sen psyykkisen kivun pois, hän kertoo IS:lle.

Aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan Laura kertoi, että hänen perheensä oli tärkeä tuki toipumisprosessissa. Myös hänen miehensä Samuli Edelmann on auttanut häntä prosessissa. 

– Kukaan ei laittanut aikataulua sille, milloin pitäisi olla valmis. Sain tervehtyä juuri siinä tahdissa, mikä oli minulle sopivaa, hän kertoi. 

Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta: Venla, 16, ja Ilmari,12.

Game of Thrones -sarjassa näyttelevä Peter Dinklage on ryhtynyt Petan kanssa toimiin huskyjen hylkäämisen vähentämiseksi.

Huskyt ja suden näköiset koirat ovat tärkeä osa Game of Thrones -sarjaa, ja monet fanit haluavat lemmikikseen samanlaisia koiria. Valitettavasti ilmiö näkyy huskyjen hankkimisen lisäksi myös hylättyjen koirien määrässä.

Helsingin Sanomat kertoo, että Britanniassa hylätään nykyään vuosittain jopa 80 huskya. Ennen Game of Thrones -sarjan alkua määrä oli vain noin kymmenen huskya vuodessa.

Sarjassa Tyrion Lannisteria näyttelevä Peter Dinklage on HS:n mukaan huolestunut siitä, että Game of Thronesin fanit ovat ottaneet siperianhuskyja lemmikeikseen. Moneilta faneilta on puuttunut koiraa ottaessa varmuus siitä, että lemmikistä pystyy pitämään huolta.

Dinklage on yhdistänyt voimansa eläinsuojelujärjestö Petan kanssa estääkseen koirien harkitsematonta ostamista ja hylkäämistä.

Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters
Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

– Ymmärrämme että hurjasusien suosion myötä monet ovat ostaneet huskyja. Se on väärin löytöeläintalojen kotia tarvitseville koirille, ja lisäksi myös näitä huskyja hylätään usein. Niin usein käy, jos koira hankitaan hetken mielijohteesta, Dinklage kirjoittaa.

– Pyydän ja anelen, jos aiotte ottaa koiran perheeseenne, olkaa varmoja siitä, että olette valmiita suureen vastuuseen.

Myös esimerkiksi Game of Thronesissa Arya Starkia näyttelevä Maisie Williams toimii aktiivisesti eläimien oikeuksien hyväksi. Williams on muun muassa protestoinut delfiinien metsästämistä vastaan sekä puhuu eläinkokeilla testaamattomien tuotteiden puolesta. Vuonna 2016 hän myös adoptoi itselleen hylätyn koiran.

 

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Vierailija

IS: Alkoholin vähentäminen ajoi Jari Sillanpään limsa- ja irtokarkkikoukkuun

Lopetin alkoholin juonnin (en ollut suurkuluttaja, lasi viiniä silloin tällöin) puolitoista vuotta sitten kokonaan kun aloin urheilla vakavammin. Puoli vuotta myöhemmin tajusin olevani sokerikoukussa. Saatoin syödä jopa puolikiloa karkkia/suklaata päivässä, joka päivä. Noin vuosi sitten päätin lopettaa sokerin syönnin (karkit ja vastaavat, ei hedelmiä). Alkoholiin en ole sortunut kertaakaan mutta sokeriin monta kertaa. Nyt taas kolme viikkoa ilman mutta vaikeaa se on edelleen. Sokeri on...
Lue kommentti