Minä olen antanut Hjallikselle ja hänen jäähalliprojektilleen kaiken tukeni - ja vähän enemmänkin, sanoo Leena Harkimo.
Hallipaineet vaikuttivat kuitenkin arkeen niin, että Leena ja Hjallis päättivät muuttaa erikseen.
Kunnes elämä jälleen rauhoittuu.
Artikkeli on ilmestynyt Me Naiset – lehdessä vuonna 1997.

 Artikkeli on ilmestynyt Me Naiset – lehdessä vuonna 1997. (Linkki tiedostoon )

Leena Harkimo, tiettävästi Suomen ainoa jääkiekkojoukkueen pomo ja Hjallis Harkimon vaimo, seisoo Helsingin Pasilaan nousevan uuden uljaan jäähallin areenalla. Jäätä ei vielä ole, mutta reunoja kiertävät jo siniset penkkirivistöt, ja suuret nosturit asentavat katonkorkeuksiin valtavaa rakennelmaa, josta tulee tulostaulu.

– Tuolla ovat yritysten aitiopaikat, Leena näyttää ylintä lasiovin suljettavaa kerrosta.

Niistä on joka ainoa jo myyty, kalleimmat yli kahdella miljoonalla markalla. Oikealla puolella hallia on se osa katsomoa, josta jokainen jääkiekkohullu, jolla sattuu olemaan 20 000 markkaa rahaa taskussaan, on voinut ostaa itselleen oman nimikkotuolinsa. Niistä on vielä osa lunastamatta.

Ensimmäisessä kerroksessa on jääkiekkojoukkue Jokereiden uudet toimistotilat, jonne myös toimitusjohtaja Leena Harkimo saa uuden hienon huoneen. Paljon on jo valmista, paljon näyttää vielä keskeneräiseltä. Aikaa hallin avajaisiin on pari kuukautta.

Kaksi vuotta Leena ja Hjallis Harkimon perheessä on rakennettu uutta jäähallia sellaisella intensiteetillä, että arki on tahtonut jäädä jalkoihin. Kieltämättä uudesta hallista tulee komea. Yhtä kieltämättä se on ollut hullun hommaa, Hjallis Harkimon uskomaton voimainponnistus, ihan samaa sarjaa kuin hänen aikaisempi yksinpurjehduksena. Eikä sitäkään voi kieltää, että se on vienyt valtavasti henkisiä ja fyysisiä voimavaroja niin Hjallikselta kuin koko perheeltäkin, johon kuuluu myös ensi syksynä koulunsa aloittava Jolle.

– Tunnen tätä hallia kohtaan suurta rakkautta, en mustasukkaisuutta kaikista vastoinkäymisistä huolimatta, Leena Harkimo sanoo ympärilleen katsellen. Rakkautta siitä huolimatta, että useammin kuin kerran hän on ääneen kysynyt: Eikö tämä piina ikinä lopu?

– Ja koska Hjalliksen on niin vaikea tällä hetkellä keskittyä mihinkään arkiseen, päätimme, että on helpompaa asua tämähallin viimeistelyaika erillään. Hjallis meidän Sipoon kodissa ja minä Jollen kanssa täällä kaupungissa, kertoo Leena viime syksynä tehdystä ratkaisusta.

Leena vertaa hieman huvittuneena halliprojektia siihen kansan hyvin tuntemaan käsitykseen, että aika moni avioliitto repeytyy riekaleiksi silloin, kun rakennetaan sitä yhteistä omakotitaloa.

– Tässä on sentään rakennettu kokonainen 14 000 ihmisen jäähalli, Leena parahtaa. Ihmekös tuo, jos pinna on kireellä eikä luistin luista?

– Totta on että, meidän perheessä on pitkälle eletty Hjalliksen projektien mukaan, joihin minä olen parhaan kykyni mukaan pyrkinyt sopeutumaan.

Leena sanoo, että halliprojektin monet vaiheet, joihin on liittynyt myötä- ja vastatuulta, ovat kuitenkin väsyttäneet molemmat niin perusteellisesti, että kummastakaan ei ole ollut kunnolla toisen tukijaksi.

– Rajansa on kaikella, jossain vaiheessa sisään kasatut asiat pulpahtavat pintaan, ei sillekään mitään voi, Leena sanoo ja myöntää olevansa melko lahjakas nalkuttaja - toisin kuin Hjallis, joka mieluummin vetäytyy, eikä vastaa Leenan tappeluhaasteeseen.

Leena ei silti näe perhetilanteessaan mitään dramaattista, eikä hän ulospäinkään näytä mitenkään onnettomalta, päinvastoin hän on hyväntuulinen, kaunis ja 180 sentin pituudessaan hyvin uljas näky.

– Tämä on nyt yksi vaihe avioliitossa, ja luultavasti tilanne muuttuu, kun halli on valmis. – Tulee vielä normaalinkin perhe-elämän aika. Sellainenkin aika on olemassa sitten kun niin halutaan, mutta toisaalta ihan tavallista perhe-elämää en kaipaakaan, Leena sanoo.

Leena sanoo, että muutamien kuukausien erillään asuminen on jo rauhoittanut perhe-elämää.

- Hjallis saa olla rauhassa omissa ajatuksissaan ja kiinni projektissaan, ilman arjen velvoitteita, eikä minunkaan tarvitse huolehtia toisen aikatauluista tai odotuksista.

– Tämä aika on myös opettanut enemmän ymmärtämään sitä, että avioliitossakin ihmiset tarvitsevat tilaa ympärilleen ja vapautta. Leena sanoo nauttivansa nyt omasta itsenäisyydestään, siitä että kaikki pieni stressi on poissa.

– Hjallis vai?

Leena purskahtaa nauruun ja myöntää että pienelle stressille voi antaa vaikkapa sellaisenkin nimen. Mutta totta on, että on mukavaa, kun ei tarvitse huolehtia toisen tuloista ja menoista, syömisistä.

– Voin olla kaupungilla ostoksilla ihan juuri niin kauan kuin hyvältä tuntuu, Leena sanoo.

Syksyllä Leena aloitti myös jumppatunnit, joilla hän käy kaksi kertaa viikossa. Se on uutta ihan omaa aikaa.

– Normaalisti rentoudun kyllä mielelläni kotona hyvän elokuvan ääressä. Tai sitten järjestelen komeroita, teen pikku hommia, joita on ihana tehdä kun niitä saa tehdä kaikessa rauhassa, omassa tahdissaan.

VIIKONLOPUT VIETETÄÄN YHDESSÄ

Käytännössä arki sujuu nyt niin, että Leena asuu Jollen kanssa viikot kaupungissa kahdestaan, viikonloppuisin perhe yleensä on yhdessä Sipoon maalaiskodissa.

– Jollea koskevat arkiset velvoitteet ovat minun niskoillani, mutta siinä suhteessa mikään ei ole muuttunut. Minä enimmäkseen olen tähänkin asti kuljettanut Jollen tarhaan, ja jääkiekkoharjoituksiin ja peleihin.

Ja jokainen jääkiekkoperhe tietää, miten paljon lapsen harrastus vaatii myös vanhemmilta, kuljetus- ja huoltojoukoilta.

– Yleensä harjoituksia on kaksi kertaa viikossa. Viikonloppuisin on pelejä. Äitiä tarvitaan vielä pukukopissa pukemaan päälle kaikki varusteet. Harjoitusten aikana yritän yleensä hoitaa kauppa-asiat, Leena kuvailee.

Mutta kaikesta vaivasta huolimatta Leena on sitä mieltä, että jääkiekko on Jollelle hyvä harrastus, niin kauan kuin hän itse niin haluaa.

– Se kasvattaa sosiaalisuuteen ja kasvattaa se itsetuntoakin. On päämääriä joita tavoitella. On kiva voittaa, mutta välillä täytyy käydä läpi myös pettymyksen tunteita.

– Kyllä meillä on jo Jollen kolmen kauden aikana puhuttu mahdollisesta lopettamisestakin, mutta Jolle on kuitenkin aina itse päätynyt jatkamaan. Siinä olen aika tiukka, että harjoituksista ei jäädä pois vain siksi että sattuu laiskottamaan. Muuten yritän pitää oman kunnianhimoni erossa Jollen harrastuksesta. Joskus törmää vanhempiin, jotka pelaavat itse innokkaammin kuin lapsensa.

Jollen suhteen suuria asioita on ensi syksynä alkava koulu Töölössä, jonne hän kävi äitinsä kanssa äskettäin ilmoittautumassa.

– Jolle on kouluunlähdöstä hyvin innostunut.

TYÖASIAT KOTIIN, KOTIASIAT TYÖHÖN

Vaikka Leenan arkeen Hjalliksen rinnalla on aina mahtunut elämää suurempia projekteja, Leena toteaa, ettei hän tunne uhranneensa omia halujaan projektien hyväksi.

– En ole vielä tähän mennessä törmännyt kriisiin itseni kanssa, sellaiseen, jossa pohtisin omia aikaansaannoksiani, tavoitteitani ja unelmiani. Tai sitten olen sitä tyyppiä, että kriisit eivät tule pintaan asti.

– Oikeastaan minulla ei koskaan ole ollutkaan mitään kummallisia haaveita, vaan asiat ovat aika luontevasti asettuneet omiin uomiinsa, tilaisuudet ovat tipahtaneet suoraan syliin.

Aikoinaan Leena elätti itsensä mallintöillä. Niin vielä kymmenen vuotta sitten, jolloin hän törmäsi tulevaan aviomieheensä. Kun Hjallis lähti maailmanympärimatkalleen kolmannen kerran - ja tällä kertaa miehistön kanssa - Leena opiskeli Liikemiesten kauppaopistossa. Yrittäjähenki on jo kotiperuja, Leenan vanhemmilla oli kuljetusliike.

– Minulla ei koskaan ole ollut mitään haavetta unelma-ammatista, enkä varsinkaan koskaan kuvitellut tulevani jääkiekkojoukkueen pomoksi, Leena sanoo.

Tuskinpa Hjalliskaan, jonka elementti tähän saakka oli ollut mieluummin sula kuin jäätynyt vesi. Mutta 1991 Hjallis osti Jokerit, jääkiekkojoukkueen, joka silloin oli Suomen yhdeksänneksi paras.

Samalla Leenasta tuli jääkiekkopomo.

– Jääkiekko ei sentään ollut minulle ihan tuntematon urheilulaji. Kotikaupungissani Porissa seurasin tiiviisti Ässien otteluita.

Leena sanoo pitävänsä kiekosta siksi, että se on vauhdikas laji. Jokereiden pomona Leena on astunut niin miehiseen maailmaan, että muistaa alkuaikoina erään valmentajan epäillen todenneen: kun laivassa on nainen, se laiva varmasti uppoaa.

Ei uponnut. Ensimmäisen kauden jälkeen Jokerit nousivat yhdeksänneltä sijalta ykkösiksi, pitkälti siksi, että Harkimoiden perhe halusi luoda joukkueelle mahdollisimman hyvät olosuhteet ja perheyrityksen patruunahengen.

– Halusimme antaa kasvot joukkueelle, Leena tähdentää.

Mutta sen verran tuon epäluuloisen valmentajan sanat Leenaa edelleenkin vaivaavat, että on yksi paikka, jonne hän naisena ei nenäänsä pistä.

– Se on pelaajien pukuhuone, niin pyhä paikka, että pysyn siitä kaukana, Leena nauraa.

Joskus joku lähinnä ulkomainen yhteyshenkilö saattaa kummastella naista jääkiekkojoukkueen pomona, mutta muuten asiaan suhtaudutaan hyvin luontevasti.

– Käytännössä työni on jatkuvaa päätöksentekoa ja varsinkin aluksi linjojen hakemista. Joudun pistämään nimeni moniin taloutta koskeviin papereihin, hoidan ulkomaisia yhteyksiä ja kirjeenvaihtoa. Mutta suuri osa työstä on normaalia toimistorutiinia, sanoo Leena työstään, jota hänen lisäkseen toimistossa tekee kuusi muuta ihmistä.

Hjallis on heistä yksi, vaikka hallihanke onkin vienyt hänen aikaansa niin, että vastuu Jokereista on yhä enemmän Leenalla.

– Avioparina samassa työpaikassa työskenteleminen ei välttämättä ole helppoa. Siinä käy niin että kotiasiat tulevat työhön ja työasiat kotiin, Leena toteaa.

HJALLIS PYRKII OHJAILEMAAN

– Lisäksi Hjallis painaa päälle ja pyrkii ohjailemaan päätöksentekoa ja totta on, että useimmiten hänen tahtonsa voittaa. Minusta viisas antaa periksi, sanoo Leena, mutta jatkaa samaan hengenvetoon että kyllä hänkin yrittää saada asioita sujumaan oman päänsä mukaan, se vain vaatii enemmän aikaa ja hienovaraisempia keinoja.

– Olen minä uuden hallinkin ratkaisuihin saanut ujutettua omia näkemyksiäni, Leena sanoo.

Uuden hallin merkityksen oman työnsä kannalta hän näkee siinä, että sen valmistumisen ja uusien tilojen jälkeen he pystyvät entistä paremmin palvelemaan asiakkaitaan. Uusi halli pystyy myös entistä paremmin siivittämään Jokereita menestykseen.

– Jokereiden kannalta tämä vuosi on ollut kieltämättä välivuosi, mutta tavoitteet ovat korkealla.

Ja taas tultiin halliin. Leena muistaa hyvin, kuinka he Hjalliksen kanssa istuivat Jokereiden toimistossa ja Hjallis tokaisi, että oman jääkiekkojoukkueen ostamisen jälkeen täytyy seuraavaksi hankkia joukkueelle oma jäähalli.

– Silloin naurettiin koko asialle. Mutta ei mennyt kauan, kun Hjallis tuli ja sanoi, että nyt hän tietää miten se tehdään.

Ja vaikka hymy on hyytynyt monta kertaa raskaan projektin aikana, Leena antaa täyden tunnustuksen ja ihailun miehelleen, joka teki haaveistaan Hartwall Areenan. Ja uskokaa tai älkää; Leenalla ja Hjalliksella ei ole uudessa jäähallissa edes nimikkotuoleja.

Artikkeli on ilmestynyt Me Naiset – lehdessä vuonna 1997.

Näyttelijä Alina Tomnikov uskoo, että luvassa on enemmänkin rooleja Venäjällä.

Muun muassa Rölli-elokuvista tuttu näyttelijä Alina Tomnikov on rakentanut viime vuodet menestyksekästä uraa Suomessa. Hiljattain suomalais-venäläinen näyttelijä sai näkyvän roolin myös isosta venäläistuotannosta. Hän pääsee mukaan keisarinna Katariina Suuresta kertovaan tv-sarjaan, joka sijoittuu 1700-luvulle. 

– Kyseessä on ihan jäätävän suuri rooli, jonka sain sen ansiosta, että puhun venäjää toisena äidinkielenäni. Reissasin koko kesän ja alkusyksyn Venäjällä, ja sarjasta tuli minulle tosi rakas. Oli ihanaa, että pääsin viimein käyttämään toista äidinkieltäni työssäni, Alina kertoi Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Alina näyttelee sarjassa katalaa ja manipuloivaa prinsessa Wilhelminaa, joka oli naimisissa Katariina Suuren pojan Paavali I:n kanssa ja kietoi hovin jäsenet nopeasti pikkusormensa ympärille.

”Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi.”

Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2013 valmistunut Alina on jo pidemmän aikaa havitellut ulkomaille ja erityisesti Venäjälle. Hän uskoo, että läpimurto poikii tulevaisuudessa enemmänkin töitä itänaapurista. 

– Olen aivan varma, että luvassa on muitakin rooleja. Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi. Agentilleni on jo tullut useita kyselyjä, ja olen tosi hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä.

Temperamentti ja kiihko pinnassa

Vaikka näytteleminen on pääosin samanlaista Venäjällä kuin Suomessa, sikäläinen kulttuuri lyö Alinan mukaan leimansa myös näyttelijäntyöhön. Venäjällä näyttelijällä on lisäksi takanaan paljon isompi tiimi ja taustaorganisaatio. 

– Temperamentti ja kiihko ovat Venäjällä paljon enemmän pinnassa kuin Suomessa. Tunteet käyvät kuumina ilman, että niihin liittyy minkäänlaisia aggressioita. Se on aivan mahtavaa!

– Venäjällä minulla oli myös omat vankkurit ja neljä assistenttia koko ajan käytössäni. Se tuntui aluksi oudolta, sillä Suomessa olen tottunut siihen, että huolehdin hyvin itsenäisesti omista aikatauluistani, Alina hämmästeli.

Koko ikänsä Suomessa asunut Alina tunnistaa itsessäänkin monia venäläisiä piirteitä.

– Uskon, että minussa on paljonkin venäläistä. Olen itsekin aika temperamenttinen ja tunnen monet asiat ja tunteet hyvin vahvasti ja kehollisesti. Varsinkin silloin, kun olen paikalliskielen ja -kulttuurin ympäröimänä, minusta tuntuu, kuin olisin kokonaan eri ihminen. Se on ihana tunne!

Mikael Gabriel ja Triana Iglesias hempeilevät yhteiskuvissa ja hehkuttavat toisiaan avoimesti.

Tämän illan Vain elämää -jakson jälkeen räppäri Mikael Gabriel, 26, nousee viimeistään kansansuosioon, mutta jotain ohjelmassa jää myös kertomatta. Kuka on se upea nainen, joka on viime aikoina kulkenut Mikaelin rinnalla?

Triana Iglesias Holten, 34, on norjalainen näyttelijä, juontaja ja malli – ja Instagram-kuvapalveluun kirjoittamansa ansioluettelon mukaan myös dj, burleskiartisti ja täyspäiväinen merenneito. Iglesias-sukunimi tulee Trianan espanjalaisen äidin puolelta.

Kotisivujensa mukaan Triana on poseerannut sekä Playboyn eri maiden kansissa että muissakin miestenlehdissä. Viime vuosina Triana on myös juontanut Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa.

Mikaeliin nainen törmäsi töiden merkeissä.

– Tapasimme vuosi sitten Gumball-rallissa Tukholmassa, ja kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin, Mikael kertoi tuoreessa haastattelussamme.

”Kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin.”

Myös Triana on puhunut Mikaelista ja parin suhteesta kauniisti norjalaislehdissä ja kehuu rakastaan avoimesti Instagramissa.

– Hänen mielensä ja sielunsa ovat yhtä kauniita kuin ulkokuorensa, hän kirjoittaa tänään julkaisemassaan kuvassa Mikaelista.

Lue myös: Mikael Gabriel: ”En ole ikinä hajonnut niin pahasti kuin Vain elämää -kuvauksissa”

Eilen Mikael ja Triana edustivat yhdessä Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä. Räppäri näyttelee lähiönuorista kertovassa elokuvassa, jonka on ohjannut Antti J. Jokinen.

Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaikka suhde on kestänyt vasta vuoden verran ja kaksikolla on eri kotimaat, on Triana ehtinyt jo muuttaa Mikaelin elämää.

– Triana on vaikuttanut maailmankatsomukseeni muun muassa sillä, että hän on kasvissyöjä. Kun hän tulee, meillä on kasvisviikot. Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta, Mikael kehui haastattelussamme.

”Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta.”

Kun pari ehtii olla yhdessä, söpöläiset myös jakavat silloin tällöin rakkaudentäyteisiä kuvia faneilleen sosiaalisessa mediassa.

 

THIS... ❤️ #LoveSpam

Kuva, jonka Triana Iglesias (@trianaiglesias) julkaisi

Triana nähdään myös hempeissä tunnelmissa Mikaelin kanssa miehen Helium-musiikkivideolla. Maaliskuussa julkaistu video on kuvattu räppärin kotona.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Prinsessa ihastutti kaikki paijaamalla kaneja ja lausumalla ensimmäiset sanansa kameroiden läsnäollessa.

Herttuatar Catherine ja prinssi William edustavat parhaillaan Kanadassa. Pääministeri Justin Trudeau kutsui perheen vieraakseen juhlimaan Kanadan 150-vuotissynttäreitä.

Herttuaparin lapset, kolmevuotias prinssi George ja reilun vuoden vanha prinsessa Charlotte, ovat päässeet tällä kertaa mukaan reissuun. Viime keväänä lapset jäivät kotiin, kun William ja Catherine olivat edustusmatkalla Intiassa ja Bhutanissa.

Matkalta julkaistuista kuvista päätellen George ja Charlotte nauttivat reissusta täysillä. He esimerkiksi osallistuivat torstaina armeijan perheille järjestetyille lastenkutsuille Victorian kaupungissa.

Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.
Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.

Brittilehti Telegraphin mukaan Charlotte lausui kutsuilla ensimmäisen sanansa julkisesti. Ilmapalloihin ihastunut pikkuprinsessa huusi innoissaan ”Dada” isälleen Williamille.

Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.
Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.

Jos näistä ilmeistä ei tule hyvälle tuulelle, niin mistä sitten?

Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.
Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.

Moosesta oli varmasti apua, jos pikkukuninkaallisilla oli ikävä omaa koiraansa Lupoa.

Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.
Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.

Prinssin ja prinsessan tyyli on tullut jo tutuksi. Charlotte edustaa useimmiten leveähelmaisessa mekossa ja neuletakissa.

Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.
Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.

Juhlien kohokohta eläinten lisäksi oli ilmapalloista hahmoja puhaltava taikuri.

Myös herttuaparin asuinpaikan Kensingtonin palatsin virallisella Instagram-tilillä jaettiin suloisia kuvia juhlista. Yhdessä niistä George intoilee saippuakuplista.

Edustushommat, eivät aina mitään tylsää pönötystä. Ainakaan jos sattuu olemaan pikkukuninkaallinen.

Jutta Gustafberg kiittelee ex-miestään Harria siitä, että he ovat pysyneet ystävinä ja kasvattaneet lastaan onnistuneesti yhdessä.

Fitness-yrittäjä Jutta Gustafberg hehkuttaa Facebookiin kirjoittamassaan tuoreessa tekstissä yllättävää henkilöä: ex-miestään ja poikansa isää Harri Gustafsbergiä.

Hehkutukseen ja Harrille osoitettuun kiitoskirjeeseen on Jutan mukaan syynsä.

– Kiitos siitä, että olet ollut luottoystäväni kaikki nämä vuodet. Ystävyytemme ei päättynyt siihen, kun oma avioliittomme päättyi. Jos jostain olen ylpeä niin siitä, että olemme osanneet laittaa omat tunteet tarvittaessa järjestykseen niin, että lapsen etu on aina ollut etusijalla, Jutta kirjoittaa.

– Olemme mielestäni malliesimerkki siitä, miten avioero voidaan hoitaa hyvässä hengessä. Koskaan ei ole ollut vääntöä huoltajuudesta, lomista, rahasta tai mistään muustakaan. Jopa se, että olemme etsineet asuntomme riittävän läheltä toisiaan pojan kulkemisen helpottamiseksi on mahtavaa. 

”Koskaan ei ole ollut vääntöä huoltajuudesta, lomista, rahasta tai mistään muustakaan.”

Jutan ja Harrin erosta on kulunut seitsemän vuotta. Harri ja leskeksi jäänyt Jutta olivat naimisissa 2007–2011. Harrista tuli silloin adoption kautta Maxin isä. Edelleen he kasvattavat teini-iän kynnyksellä olevaa poikaansa yhdessä.

– Kasvattamisessa edessä on tärkeät vuodet. Sanomasi ”poika tarvitsee positiivista pakkoa” monen asian suhteen pitää hyvin paikkansa, Jutta toteaa kirjeessään.

Jutta kiittelee myös Harrin nykyistä kumppania.

– Terveiset myös ihanalle elämässäsi vaikuttavalle naiselle J:lle, joka on ymmärtänyt sen, että exät voivat olla keskenään hyviä ystäviä.

Jutta nostaa kirjoituksessaan esille myös sen, että Harri on väittelemässä tohtoriksi mielenhallinnasta ja on ehdolla vuoden puhujaksi.

Petteri Jussilan eksät

Jutta on onnistunut muutenkin säilyttämään hyvät välit ympäröiviin ihmisiin, vaikka parisuhteet ovat vaihtuneet. Viime vuonna kerroimme haastattelussamme Jutan ystävyydestä Sari Peltoseen, joka oli avoliitossa Petteri Jussilan kanssa, ennen kuin Jutta ja Petteri tapasivat ja rakastuivat.

Lue myös: Jutta Gustafsberg ystävystyi miehensä exän kanssa: “En halunnut velloa katkeruudessa kuten äitini”

Naisten yhteinen taival alkoi ikävissä merkeissä, sillä Jutta oli toinen nainen ja Sari petetty puoliso ja pienten lasten äiti.

– Tiesin kyllä, että ero oli vain ajan kysymys, ja mietin, kuka on se ihminen, joka tulee tähän väliin. Aluksi reagoin Juttaan, että sekin lehmä, mutta ajan mittaan olen ollut iloinen, että Luojan kiitos Petteri valitsi juuri hänet, Sari kertoi haastattelussa.

Jutan ja Petterin lapsi Max oli vain kymmenkuinen, kun Petteri hukkui kotitalonsa rantaan vuonna 2004.

Menetys yhdisti naisia, ja Sari perheineen jopa muutti joksikin aikaa Jutan luo.

–Olemme edelleen toistemme ensimmäiset tukijat kriiseissä. Kun elämässä tulee vastoinkäymisiä, tiedämme, että toisistamme saamme parhaan sparrauskaverin. Voimme aina purkaa toisillemme synkintä settiä, Jutta kertoi.

Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat parhaat ystävykset, joilla on sama ex-mies.
Jutta Gustafsberg ja Sari Peltonen ovat parhaat ystävykset, joilla on sama ex-mies.