"Haastavinta on ollut löytää keikoille sellaiset vaatteet, jotka näyttävät hyvältä ja mahtuvat päälle", Erja Lyytinen sanoo. Kuva Andreas Janett

Erja Lyytinen, 37, on joutunut opettelemaan uudenlaista työergonomiaa, sillä kaksosvauvoja odottavan blues-muusikon vatsa on jo kitaran tiellä.

Moni ruotsalainen blues-fani hieraisi viime viikonloppuna silmiään nähdessään Erja Lyytisen keikalla Eksjössä ja Kristianstadissa. Siron suomalaiskitaristin vatsa kasvanut niin vauhdilla, että sitä on mahdotonta peittää. Erja on viidennellä kuulla raskaana.

– Ensin kitaran hihnat alkoivat kiristää. Nyt maha on niin valtava, että joudun pitämään soitinta osaksi tuossa sivulla, kylkeäni vasten. Muuten olen voinut todella hyvin, Erja nauraa.

Kaksosvauvojen laskettu aika on tammikuun puolessa välissä, mutta Erja jää keikkatauolle jo syyskuun lopussa. Paussia uusi elämäntilanne tietää myös vauvojen tulevalle isälle, samassa bändissä soittavalle kitaristi Davide Florenolle.

– Onhan tämä ihan mielettömän hieno, uusi vaihe meille molemmille. Minäkin olen keskittynyt viimeiset 20 vuotta pelkästään musiikkiin ja keikkailuun. Olen varma, että lapset tuovat ihan uuden ulottuvuuden ja sisällön elämään. Jännä nähdä, miten arki lähtee sitten lutviintumaan synnytyksen jälkeen, Erja sanoo.

Uusia biisejä äitiyslomalla

Alunperin Erjan piti lähteä vielä lokakuussa kiertueelle Englantiin ja Ruotsiin, mutta hän on siirtänyt keikat suosiolla ensi vuoteen. Suomessa Erjaa voi nähdä ennen äitiyslomaa vielä kolmella keikalla Helsingissä, Lappeenrannassa ja Hämeenlinnassa.

– Olen tehnyt vuodesta 2005 asti töitä tauotta koko ajan. Vielä pari vuotta sitten ajattelin, että Saksan autobaanat ja keikkailu ovat siisteintä, mitä tiedän. Nyt tuntuu oikeastaan ihan virkistävältä ottaa etäisyyttä kiertuetouhuun. Bändin pojatkin kutsuvat minua jo bluesmamaksi, laulaja vitsailee.

Kokonaan Erja ei aio irrottautua musiikista äitiyslomallakaan. Uusia biisejä on jo tehty ja seuraava albumi ilmestyy näiltä näkymin helmikuussa.

– Aion palata musiikillisesti taas juurevampaan suuntaan. Uudelle levylle tulee biisejä, joita minulta on pyydetty jo kauan. Niitä olen tehnyt erään amerikkalaisen tuottajan kanssa.

Takaisin keikoille Erja aikookin palata jo ensi vuoden maaliskuussa.

– Yksityisyrittäjänä en voi jäädä kotiin pitkäksi aikaa. Uskon kyllä, että saamme lastenhoidon järjestymään.

Erja Lyytinen

Laulaja-kitaristi syntyi 7.7.1976 Kuopiossa. Asuu Helsingissä avopuolisonsa, kitaristi Davide Florenon kanssa.

Julkaissut seitsemän blues-albumia, joista Forbidden Fruit viimeisin.

Osallistui vuonna 2012 MTV3:n Tansii tähtien kanssa -kilpailuun.

Tulevat keikat: www.erjalyytinen.com

 

 

Näyttelijä Ellen Pompeo valitsi varman toimeentulon, koska ei uskonut tarpeeksi työllistymiseensä Hollywoodissa.

Näyttelijä Ellen Pompeo, 46, oli kolmikymppinen aloittaessaan supersuositun Greyn anatomia -sairaalasarjan pääosassa. Menestyksestä huolimatta hän myöntää Peoplen haastattelussa miettineensä 12 tuotantokauden aikana, olisiko välillä aika tehdä urallaan jotakin muuta.

Hän päätti kuitenkin pysyä televisioruudussa.

– Päätökseni pysyä Greyn anatomiassa perustui puhtaasti ikääni, näyttelijä myöntää.

– 33-vuotiaana olin tarpeeksi viisas ymmärtääkseni, että kelloni tikittää jo Hollywoodissa, Ellen Pompeo sanoo viitaten ikäsyrjinnästään tunnettuun elokuvateollisuuteen.

Hän myöntää aloittaneensa näyttelijänä tavallista myöhemmin. Vähitellen sopimusneuvotteluissa kävi ilmi, ettei roolien löytyminen enää neljänkymmenen ikävuoden lähestyessä ole helppoa.

Ei vanhoille jaksoille

Päätös jäädä sarjaan olikin Ellenin mielestä hyvä, eikä hän kadu sitä. Sarja menestyi hyvin ja tarjosi hänelle varman toimeentulon.

– Päätin pysyä sarjassa, olla kiitollinen ja yrittää ratsastaa sillä niin kauan kuin pystyn. Olen erittäin tyytyväinen päätökseeni, ja ajan kuluessa se on tuntunut aina vain paremmalta.

Vaikka näyttelijä suhtautuukin vanhenemiseen luonnollisena asiana, vuosikymmenen takaisia jaksoja hän ei halua katsoa – onhan hän vanhentunut ruudussa yli 10 vuotta.

– Niin epämiellyttävää kuin ikääntymisensä katsominen onkin, en usko, että fyysiseen kauneuteen keskittyminen on paras juttu mielen kannalta.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Näyttelijä Shannen Doherty on sairastanut rintasyöpää jo vuoden. Nyt hän julkaisi kuvasarjan, jossa leikkaa hiuksensa pois.

Tv-sarjoista Beverly Hills 90210 ja Siskoni on noita tunnettu näyttelijä Shannen Doherty, 45, sairastui rintasyöpään vuosi sitten. Viikko sitten hän julkaisi Instagram-tilillään koskettavan kuvasarjan, jossa näyttää kuinka leikkasi sairauden takia päänsä kaljuksi.

Ensimmäisessä kuvassa hän syleilee äitiään Rosa Elizabeth Dohertyä.

 

Step 1

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Seuraavassa kuvassa hän leikkaa itse hiuksiaan saksilla. 

 

Step 2

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Kolmannessa kuvassa hiukset ovat lyhentyneet runsaasti. Shannen hymyilee äitinsä ja ystävänsä Anne Marie Kortrightin kanssa.

 

Step 3

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Neljännessä kuvassa Anne Marie ryhtyy lyhennyspuuhiin.

 

Step 4

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Ja sitten on hennosti hymyilevän yhteiskuvan vuoro. 

 

Step 5

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Viimeisimpänä Shannen esittelee uutta sivuprofiiliaan. 

 

Step 6

A photo posted by ShannenDoherty (@theshando) on

Eilen Shannen julkaisi Instagramissaan kuvan, jossa hymyilee äitinsä, Annen ja ystävänsä Chris Cortazzon kanssa. Hiukset häneltä on lähtenyt kokonaan. Kuvan yhteyteen hän kirjoitti: ”Kiitos näille kolmelle, jotka auttoivat minut uskomattoman rankan päivän läpi ja ovat tukenani joka minuutti ja rakastavat minua.”

Lisäksi hän kertoi, että hänen miehensä Kurt Iswarienko on parhaillaan työmatkalla Meksikossa: ”Mutta hän tiesi jättäneensä minut hyviin käsiin”, Shannen kirjoitti.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Liikunnanohjaaja kertoo, että biologinen kello on alkanut tikittää.

Temptation Island Suomi -ohjelman ensimmäiseltä kaudelta ja Akin ja Ritan rakkausdieetit -sarjasta tutut Rita Niemi-Manninen ja Aki Manninen viettävät pian ensimmäistä hääpäiväänsä. Rita kertoo Ilta-Sanomien haastattelussa, että pariskunta yrittää tällä hetkellä kovasti hankkia perheenlisäystä.

– Olemme ihan tosissamme puhuneet siitä. Kovasti haluamme lisääntyä, Rita sanoi haastattelussa.

Hän myös totesi parin tekevän ensimmäisen lapsen eteen töitä ”käytännössä koko ajan”.

– Peitto heiluu aamusta iltaan.

Aiemmin lasten hankkiminen ei ole ollut pariskunnalle ajankohtaista. Yksi syy on ollut Ritan kilpa-aerobicura, jonka takia hänen on pitänyt olla jatkuvasti hyvässä kunnossa. Nyt he kuitenkin kokevat olevansa valmiita. Rita on 37-vuotias ja Aki 40.

– Johan tässä jo biologinen kellokin tikittää! Rita kertoi Ilta-Sanomille.

Muistatko tämän?

Rita ja Aki eivät ole ainoita, jotka ovat kertoneet ”heiluttavansa peittoa aamusta iltaan” perheenlisäys mielessään. Viime keväänä Kim Kardashian, 34, kertoi Keeping Up With The Kardashians -sarjassa, että toisen lapsen hankkiminen miehensä Kanye Westin kanssa oli pahimmillaan jopa puuduttavaa.

– Olen ihan poikki. Olen harrastanut seksiä tyyliin 500 kertaa päivässä. Tämä on turhauttavaa. Olen uupunut, ja tämä tuntuu pakotetulta, hän kertoi.

Lopulta turhautuminen kuitenkin päättyi: pariskunta sai pojan viime joulukuussa. Hän sai nimekseen Saint. Pariskunnan kolmevuotiaan esikoistyttären nimi on North.

Juttua muokattu 26.7.2016 kello 18.33: Aki Mannisen sukunimi oikeaan muotoon. Mannisen sukunimi oli jutussa alun perin virheellisesti Nieminen.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.

Jennifer Aniston, kaikkien naisten voimahahmo vuonna 2016, on jälleen puhunut.

Pari viikkoa sitten näyttelijä Jennifer Aniston keräsi kiitosta kirjoituksellaan, jossa hän kertoi olevansa kyllästynyt jatkuviin raskausuteluihin ja esineellistämiseen.

Viikonloppuna hänet palkittiin elämäntyöstään lapsille ja nuorille suunnatussa Giffoni Film Fest -tapahtumassa Italiassa.

The Hollywood Reporter kertoo näyttelijän liikuttuneen puhuessaan tilaisuuteen osallistuneille nuorille. Hän vastaili yleisön kysymyksiin muun muassa itsetunnosta ja työstään Hollywoodissa.

Pystyt siihen!

Liikuttavin kysymyksistä oli, onko Jennifer koskaan herännyt aamulla tietämättä, kuka on?

– Koko huoneessa ei ole tarpeeksi sormia ja varpaita kertomaan, kuinka monta kertaa minulle on tapahtunut niin, näyttelijä vastasi.

– Loppujen lopuksi olemme kaikki ihmisiä, olimme sitten tarjoilijoita, leipojia, opiskelijoita tai mitä tahansa. Lopulta tavallaan lyöt päätä seinään ja ajattelet, etten pääse tästä mihinkään. Tai että tämä on liikaa. En kestä sitä, tuska on liian suuri tai olenko tarpeeksi hyvä? Selviydynkö? Siitä pitää vain jotenkin ihmeen kaupalla päästä yli. Ajattelet, 'en pysty, kyllä pystyn, kyllä sinä pystyt'.

”Olenko tarpeeksi hyvä? Selviydynkö?”

Hän lisäsi, että kaikilla, myös näyttelijöillä, noilla nuorten idoleilla on tällaisia hetkiä.

– Älä rankaise itseäsi, jos tunnet niin. Puhu ihmisille, pyydä apua ja löydä jotakin, joka innostaa sinua.

Näyttelijän kerrotaan pyyhkineen silmäkulmiaan puhuessaan. Hän muistutti myös siitä, että elämä on paljon muutakin kuin sosiaalinen media.

– Meidän pitää kannustaa naisia muuhunkin kuin mekkoihin, kauneuteen ja selfieihin.

– Emme näe oikeita tarinoita, koska olemme jumiutuneet puhelimiimme.

Tilaa Me Naisten uutiskirje, voit tilata sen kautta lehden maksuttoman näytenumeron kotiisi.