"Bändin pojat kutsuvat minua jo bluesmamaksi"

Laulaja-kitaristi Erja Lyytinen raskaana – odottaa kaksosia

"Haastavinta on ollut löytää keikoille sellaiset vaatteet, jotka näyttävät hyvältä ja mahtuvat päälle", Erja Lyytinen sanoo. Kuva Andreas Janett

Erja Lyytinen, 37, on joutunut opettelemaan uudenlaista työergonomiaa, sillä kaksosvauvoja odottavan blues-muusikon vatsa on jo kitaran tiellä.

Moni ruotsalainen blues-fani hieraisi viime viikonloppuna silmiään nähdessään Erja Lyytisen keikalla Eksjössä ja Kristianstadissa. Siron suomalaiskitaristin vatsa kasvanut niin vauhdilla, että sitä on mahdotonta peittää. Erja on viidennellä kuulla raskaana.

– Ensin kitaran hihnat alkoivat kiristää. Nyt maha on niin valtava, että joudun pitämään soitinta osaksi tuossa sivulla, kylkeäni vasten. Muuten olen voinut todella hyvin, Erja nauraa.

Kaksosvauvojen laskettu aika on tammikuun puolessa välissä, mutta Erja jää keikkatauolle jo syyskuun lopussa. Paussia uusi elämäntilanne tietää myös vauvojen tulevalle isälle, samassa bändissä soittavalle kitaristi Davide Florenolle.

– Onhan tämä ihan mielettömän hieno, uusi vaihe meille molemmille. Minäkin olen keskittynyt viimeiset 20 vuotta pelkästään musiikkiin ja keikkailuun. Olen varma, että lapset tuovat ihan uuden ulottuvuuden ja sisällön elämään. Jännä nähdä, miten arki lähtee sitten lutviintumaan synnytyksen jälkeen, Erja sanoo.

Uusia biisejä äitiyslomalla

Alunperin Erjan piti lähteä vielä lokakuussa kiertueelle Englantiin ja Ruotsiin, mutta hän on siirtänyt keikat suosiolla ensi vuoteen. Suomessa Erjaa voi nähdä ennen äitiyslomaa vielä kolmella keikalla Helsingissä, Lappeenrannassa ja Hämeenlinnassa.

– Olen tehnyt vuodesta 2005 asti töitä tauotta koko ajan. Vielä pari vuotta sitten ajattelin, että Saksan autobaanat ja keikkailu ovat siisteintä, mitä tiedän. Nyt tuntuu oikeastaan ihan virkistävältä ottaa etäisyyttä kiertuetouhuun. Bändin pojatkin kutsuvat minua jo bluesmamaksi, laulaja vitsailee.

Kokonaan Erja ei aio irrottautua musiikista äitiyslomallakaan. Uusia biisejä on jo tehty ja seuraava albumi ilmestyy näiltä näkymin helmikuussa.

– Aion palata musiikillisesti taas juurevampaan suuntaan. Uudelle levylle tulee biisejä, joita minulta on pyydetty jo kauan. Niitä olen tehnyt erään amerikkalaisen tuottajan kanssa.

Takaisin keikoille Erja aikookin palata jo ensi vuoden maaliskuussa.

– Yksityisyrittäjänä en voi jäädä kotiin pitkäksi aikaa. Uskon kyllä, että saamme lastenhoidon järjestymään.

Erja Lyytinen

Laulaja-kitaristi syntyi 7.7.1976 Kuopiossa. Asuu Helsingissä avopuolisonsa, kitaristi Davide Florenon kanssa.

Julkaissut seitsemän blues-albumia, joista Forbidden Fruit viimeisin.

Osallistui vuonna 2012 MTV3:n Tansii tähtien kanssa -kilpailuun.

Tulevat keikat: www.erjalyytinen.com

 

 

Kalle Palander seksielämästään tv:ssä: "Vähän hiljaista ollut aamupanojen kanssa"

Kalle Palander uskoo, että väsymys on naisten tekosyy kieltäytyä seksistä.

Entinen alppihiihtäjä Kalle Palander muutti vuosi sitten vaimonsa Riina-Maijan ja perheen neljän lapsen kanssa Espanjaan.

Pariskunta paljastaa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa, että he ovat olleet eron partaalla monta kertaa.

Kalle myös tunnustaa ohjelmassa, että hänen mielestään täydellinen aamu sisältäisi aamu-uinnin lisäksi aamuseksiä.

– Vähän hiljaista ollut nyt noiden aamupanojen kanssa, mies sanoo ja toteaa syyn löytyvän pikkulapsiarjesta ja vaimon väsymyksestä.

– Sehän on naisten perusselitys, että v***u kun väsyttää. Mä en ymmärrä sitä ollenkaan. Mene nukkumaan, jos ei kiinnosta. Mua ei väsytä koskaan. Se on keksitty juttu, väsymys, Kalle laukoo.

Riina-Maija kertoo ohjelmassa ajautuneensa viime keväänä burnoutiin. Totaalinen uupumus vei häneltä jopa muistin.

Kalle puolestaan toteaa, ettei hän edes tiedä, mitä burnout tarkoittaa.

– Se ei kuulu mun sanavarastoon. En ymmärrä ollenkaan jos ihmiselle käy niin.

Kallen ja Riina-Maijan suhdetta ravisteli muutamia vuosia sitten myös uskottomuutta seurannut kriisi, mutta pitkän harkinnan jälkeen pari päätti jatkaa yhdessä. Tuolloin he totesivat, että yhteisten kokemusten ja perheen tuhoaminen tuntui liian kovalta hinnalta.

– Jossain lehtijutussa luki, että Riina-Maija on antanut anteeksi. En ole. Eniten olen vihainen siitä, etten enää koskaan tule näkemään Kallea samoin kuin ennen. Luotin rakastamaani mieheen täysin, ja sitten hän veti maton jalkojeni alta, Riina-Maija sanoi Me Naisten haastattelussa vuonna 2013.

Yökylässä Maria Veitola, MTV3, ke klo 20.05

Supermalli avautuu stressistä ja huonosta syömisestä: "Luulin, että minulla on syöpä"

Vasta epäily vakavasta sairaudesta sai Elle Macphersonin huomaamaan, että kolmen-neljän tunnin yöunet ovat aivan liian lyhyet.

1980-luvun supermalli Elle Macpherson tunnetaan yhä 51-vuotiaanakin upeasta vartalostaan, mutta aina hänkään ei ole kohdellut kehoaan hyvin.

The Body -lempinimen saanut Elle avautuu Daily Mailin haastattelussa hetkestä, jolloin hän havahtui siihen, että jokin on vialla. 49-vuotissyntymäpäivänään hän havaitsi rinnassaan kyhmyn.

– Luulin, että minulla on syöpä, Elle sanoo.

Kiireisten työaikataulujensa vuoksi hän ei ehtinyt heti lääkäriin, ja hän joutui odottamaan koepalan tuloksia neljä viikkoa. Vaikka Elle odottikin tuloksia paniikissa, hän selvisi lopulta säikähdyksellä.

– Olin onnekas – kyseessä oli fibroadenooma (eli hyvänlaatuinen muutos rinnassa), mutta se oli selvä varoitusmerkki. Tutkiskelin sisintäni ja tajusin, että ehkä otin vääriä vitamiineja ja mineraaleja, en syönyt kunnolla ja olin liian stressaantunut, Elle kertoo.

Tuohon aikaan Elle lensi jatkuvasti maanosasta toiseen ja ehti nukkua öisin vain kolmesta neljään tuntia. Kun lapset olivat menneet unille, Elle jatkoi töitä yömyöhään.

– Tein sitä vuosia. Ajattelin olevani uskomattoman tehokas, hän kuvailee.

"Aterioiden skippaaminen on keholle pahinta."

Havahtuminen sai hänet myös perustamaan WelleCo-nimisen superfood-yrityksen, jonka tuotteisiin hän on sittemmin vaihtanut aamukahvinsa.

Viherpirtelöiden nautiskelun lisäksi Elle nukkuu nykyään enemmän, juo runsaasti vettä, syö vähemmän lihaa ja enemmän kasviksia. Uusien elämäntapojen vaikutuksen hän huomasi jo muutamassa viikossa.

Yhdestä Ellen ohjenuorasta kannattaa pitää kiinni kiireessäkin:

– Aterioiden skippaaminen on keholle pahinta, Elle sanoo.

Ministeri tukee olympialaisista torpattua juoksijaa Alisa Vainiota: "Aikuisen vaikuttajan ei kuulu painaa alas nuoren unelmia"

Ministeri Sanni Grahn-Laasonen kaipaa tytöttelyn sijaan kannustusta juoksumenestystä niittäneelle Alisa Vainiolle.

Siitä asti, kun 17-vuotias kestävyysjuoksija Alisa Vainio alitti olympiarajan ensimmäisellä maratonillaan, on suomalaislupauksen toivottu pääsevän Rion olympialaisten maratonille. Ikäraja maratonille on kuitenkin 20 vuotta, ja sen tarkoitus on suojella nuoria urheilijoita.

Sunnuntaina Arto Nybergin keskusteluohjelmassa vieraillut lappeenrantalainen kertoi olevansa toiveikas, että erityislupaa osallistua olympialaisten maratonille haettaisiin.

Suomen urheiluliiton toimitusjohtaja Jarmo Mäkelä kuitenkin kommentoi eilen Ilta-Sanomille, ettei erivapautta haeta, koska se ei menisi läpi.

– Nuorella tytöllä on omat illuusionsa. Se on ihan ymmärrettävää, sillä kaikki on hänen urallaan nyt tapahtunut kovin nopeasti.

Siinäpä kommentti! Sen huomasi myös muusikko Ismo Alangon tytöttelemä ministeri Sanni Grahn-Laasonen (kok.), joka otti Facebookissa kantaa toimitusjohtajan sanavalintoihin.

– Toivon, että Suomen urheiluliiton toimitusjohtaja harkitsee uudelleen sanavalintojaan. Nuorta, lahjakasta urheilijaa tulee kannustaa ja tukea eteenpäin. Tavoitteet ja unelmat kuuluvat urheiluun, eikä niitä kuulu aikuisen, vastuullisessa asemassa olevan urheiluvaikuttajan painaa alas, hän kirjoitti.

 

Toivon, että Suomen urheiluliiton toimitusjohtaja harkitsee uudelleen sanavalintojaan. Nuorta, lahjakasta urheilijaa...

Posted by Sanni Grahn-Laasonen on Tuesday, 6 October 2015

Tosin Jarmo Mäkelä pohdiskeli Ilta-Sanomille myös, ettei Alisa Vainion välttämättä tarvitse haudata kaikkia olympiahaaveitaan.

– Ei ole millään lailla epärealistinen ajatus, että hän rikkoisi tulosrajat ratamatkoilla ja edustaisi Suomea Amsterdamin EM-kisoissa ja kukaties jopa Rion olympiakisoissa.

Kommentit (2)

Beverly Hills -tähden seksipaljastukset raivostuttivat kollegan

Tori Spelling paljastaa supersuositun ysärisarjan kulisseista yhtä sun toista...

Tori Spelling paljasti Tori Spelling: Celebrity Lie Detector -ohjelmassa harrastaneensa seksiä kahden Beverly Hills 90210 -kollegansa kanssa: sekä entisen poikaystävänsä Brian Austin Greenin että Brandonia näytelleet Jason Priestleyn kanssa. Torin mukaan hänellä ja Jasonilla oli kesän mittainen suhde sarjan kuvausten aikana.

– Se tapahtui kuvausten ulkopuolella ja oli meidän kesäromanssimme. Pysyimme ystävinä sen jälkeenkin.

Jason sen sijaan ei ilahtunut Torin seksipaljastuksesta. "Se asia ei kuulu kenellekään", mies kirjoitti Twitterissä.

Hän täsmensi vielä myöhemmin, että hän puhuu negatiivisesti ainoastaan Torin paljastuksista ja Unauthorized Beverly Hills, 90210 Storysta. Sen sijaan alkuperäistä sarjaa kohtaan hänellä on vain rakkautta.

Jason Priestley hermostui henkilökohtaisten tietojen levittämisestä. Kuva: Shutterstock

Tori paljasti ohjelmassa muitakin yksityiskohtia supersuositun sarjan kuvausten ajalta.

Tori esimerkiksi kertoi sen, että hän itse pääsi mukaan sarjaan vain siksi, että hänen isänsä toimi sarjan tuottajana. Lisäksi hän sanoi Brendaa näytelleen Shannen Dohertyn pukeutuneen sarjan promokuvauksia varten samaan kukkamekkoon, joka yllään Tori oli menettänyt neitsyytensä. Tori paljasti myös sen, että Shannen ja Kellyä näytellyt Jennie Garth olivat ajautuneet kuvauksissa rajuun nyrkkitappeluun.

Lähteet: US Magazine, Daily Mail