"Bändin pojat kutsuvat minua jo bluesmamaksi"

Laulaja-kitaristi Erja Lyytinen raskaana – odottaa kaksosia

"Haastavinta on ollut löytää keikoille sellaiset vaatteet, jotka näyttävät hyvältä ja mahtuvat päälle", Erja Lyytinen sanoo. Kuva Andreas Janett

Erja Lyytinen, 37, on joutunut opettelemaan uudenlaista työergonomiaa, sillä kaksosvauvoja odottavan blues-muusikon vatsa on jo kitaran tiellä.

Moni ruotsalainen blues-fani hieraisi viime viikonloppuna silmiään nähdessään Erja Lyytisen keikalla Eksjössä ja Kristianstadissa. Siron suomalaiskitaristin vatsa kasvanut niin vauhdilla, että sitä on mahdotonta peittää. Erja on viidennellä kuulla raskaana.

– Ensin kitaran hihnat alkoivat kiristää. Nyt maha on niin valtava, että joudun pitämään soitinta osaksi tuossa sivulla, kylkeäni vasten. Muuten olen voinut todella hyvin, Erja nauraa.

Kaksosvauvojen laskettu aika on tammikuun puolessa välissä, mutta Erja jää keikkatauolle jo syyskuun lopussa. Paussia uusi elämäntilanne tietää myös vauvojen tulevalle isälle, samassa bändissä soittavalle kitaristi Davide Florenolle.

– Onhan tämä ihan mielettömän hieno, uusi vaihe meille molemmille. Minäkin olen keskittynyt viimeiset 20 vuotta pelkästään musiikkiin ja keikkailuun. Olen varma, että lapset tuovat ihan uuden ulottuvuuden ja sisällön elämään. Jännä nähdä, miten arki lähtee sitten lutviintumaan synnytyksen jälkeen, Erja sanoo.

Uusia biisejä äitiyslomalla

Alunperin Erjan piti lähteä vielä lokakuussa kiertueelle Englantiin ja Ruotsiin, mutta hän on siirtänyt keikat suosiolla ensi vuoteen. Suomessa Erjaa voi nähdä ennen äitiyslomaa vielä kolmella keikalla Helsingissä, Lappeenrannassa ja Hämeenlinnassa.

– Olen tehnyt vuodesta 2005 asti töitä tauotta koko ajan. Vielä pari vuotta sitten ajattelin, että Saksan autobaanat ja keikkailu ovat siisteintä, mitä tiedän. Nyt tuntuu oikeastaan ihan virkistävältä ottaa etäisyyttä kiertuetouhuun. Bändin pojatkin kutsuvat minua jo bluesmamaksi, laulaja vitsailee.

Kokonaan Erja ei aio irrottautua musiikista äitiyslomallakaan. Uusia biisejä on jo tehty ja seuraava albumi ilmestyy näiltä näkymin helmikuussa.

– Aion palata musiikillisesti taas juurevampaan suuntaan. Uudelle levylle tulee biisejä, joita minulta on pyydetty jo kauan. Niitä olen tehnyt erään amerikkalaisen tuottajan kanssa.

Takaisin keikoille Erja aikookin palata jo ensi vuoden maaliskuussa.

– Yksityisyrittäjänä en voi jäädä kotiin pitkäksi aikaa. Uskon kyllä, että saamme lastenhoidon järjestymään.

Erja Lyytinen

Laulaja-kitaristi syntyi 7.7.1976 Kuopiossa. Asuu Helsingissä avopuolisonsa, kitaristi Davide Florenon kanssa.

Julkaissut seitsemän blues-albumia, joista Forbidden Fruit viimeisin.

Osallistui vuonna 2012 MTV3:n Tansii tähtien kanssa -kilpailuun.

Tulevat keikat: www.erjalyytinen.com

 

 

Suosikkilaulaja sairastui pahasti punkin puremasta

Kanadalaislaulaja Avril Lavigne sai apua borrelioosiin vasta rampattuaan kuukausia lääkärissä. Nyt hän voi jo paremmin.

Laulaja Avril Lavigne, 30, puhkesi maanantaina televisiossa itkuun puhuessaan sairaudestaan. Hän uskoo saaneensa punkin puremasta Lymen taudin eli borrelioosin jo keväällä 2014.

– Sain toisen mahdollisuuden elämään. Hoitoni ovat nyt puolivälissäni, ja voin jo paremmin, Avril kertoi voinnistaan ABC:n Good Morning -ohjelman haastattelussa.

Borrelioosi on puutiaisen aiheuttama infektio. Se voi hoitamattomana aiheuttaa iho-, nivel-, hermo-, sydän-, lihas- ja silmäoireita. Viime syksynä Avril oli niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt käymään suihkussa viikkoon. Hänen jalkansa eivät kantaneet, ja hän tunsi olonsa täysin voimattomaksi. 

– Tuntui, etten pysty hengittämään, puhumaan tai liikkumaan. Luulin kuolevani, Avril muisteli.

Lääkärit eivät aluksi havainneet, että oireet johtuivat punkin puremasta. Jotkut lääkärit epäilivät Avrilin olevan masentunut, ja käskivät tätä tsemppaamaan ja nousemaan vain ylös sängystä. Kahdeksan kuukauden lääkärissä ravaamisen jälkeen Avril sai vihdoin apua sairauteensa erikoislääkäreiltä. 

– Olen todella kiitollinen siitä, että nyt tiedän, että tulen toipumaan tästä täysin.

Lähteet: Daily Mail, People

Michael Douglas katuu suuseksikommenttejaan

Näyttelijän mukaan hän nolasi vaimonsa.

Näyttelijä Michael Douglas, 70, katuu parin vuoden takaisia kommenttejaan suuseksistä. Douglas sairastui kurkkusyöpään 2010-luvun alussa, ja vihjasi Guardian-lehden haastattelussa sen saattavan johtua papilloomaviruksesta, sukupuolitaudista, joka tarttuu esimerkiksi suuseksistä.

Nyt Douglas on tullut katumapäälle. Kommentit aiheuttivat hänen mukaansa häpeää näyttelijän vaimolle Catherine Zeta-Jonesille, 45.

– Kadun häpeää, jonka kommenttini aiheutti Catherinelle ja hänen perheelleen.

Michael Douglas ja Catherine Zeta-Jones erosivat vuonna 2013, mutta palasivat yhteen parin kuukauden jälkeen. Näyttelijän mukaan he ovat selvittäneet ongelmansa.

– Meillä oli pieni töyssy tiellä. Tämän alan ongelma on, että kaikki on julkista. Rakastan Catherinea enemmän kuin koskaan aikaisemmin, ja toivottavasti hänkin rakastaa minua.

Douglasin syöpä osoittautui lopulta kielisyöväksi. Parannuttuaan hän kertoi olleensa lähellä kuolemaa ja syytti lääkäreitä siitä, ettei sairautta todettu aiemmin.

Douglasilla ja Catherine Zeta-Jonesilla on kolme lasta: Carys Zeta Douglas, Cameron Douglas ja Dylan Michael Douglas.

Suun alueen limakalvojen syöpien merkittävimpiä riskitekijöitä ovat tupakointi ja alkoholinkäyttö, mutta myös papilloomavirus on yhdistetty niihin.

Lähde: Guardian

Tätä et tiennyt tämän hetken kuumimmasta tähdestä: sukupuolettomuus, kolmiodraama...

Täydellinen ihmisolento Ruby Rose on laittanut internetin sekaisin. Tämän luettuasi rakastat häntä entistä enemmän.

1. Ei mies eikä nainen

Kaikki puhuvat nyt 29-vuotiaasta näyttelijä-malli-DJ-juontaja-yli-ihminen Ruby Rosesta, joka liittyi Orange is the New Black -sarjaan kolmoskaudella. Kuvankaunis Ruby on niin kuuma, että hän saa heteronaisetkin lääpälleen. Tosielämässä Ruby kuvailee itseään termillä "gender-fluid". Hän on kertonut, ettei tunne olevansa selkeästi mies eikä nainen vaan päättää sukupuolensa päivittäin.

2. Peitteli rintojaan ideaalisiteillä

Ruby on kertonut Guardian-lehdelle, että hän oli lapsena vakuuttunut olevansa poika.

– Rukoilin Jumalalta, etten saisi rintoja.

Ruby jopa litisti rintansa ideaalisiteiden avulla, mikä on hänen mukaansa hyvin epäterveellistä. 12-vuotiaana hän kertoi äidilleen olevansa lesbo. Äiti piti tunnustusta ensin vitsinä ja ohimenevänä vaiheena, mutta nykyään perhe on Rubyn mukaan tottunut hänen seksuaaliseen suuntautumiseensa.

3. Puhuu avoimesti mielenterveysongelmistaan

Ruby on kertonut julkisesti masennuskausistaan. Hän toivoo, että julkinen avautuminen hälventäisi sairauteen liittyviä tabuja.

– En voi ottaa vain työn hyviä puolia ja jättää kertomatta ihmisille, kuka oikeasti olen. Mielestäni olemme ihmisille jotain velkaa, hän perustelee pedestrian.tv-sivustolla.

Vuonna 2013 Rubyn piti peruuttaa DJ-keikkojaan masennuksen vuoksi. Tuolloin hän kertoi sairaudestaan myös tässä avoimessa Facebook-postauksessaan, josta on tykätty yli 80 000 kertaa:

 

There are very few things that can bring a 27 year old self-supporting, out spoken, thick skinned, grown woman to her...

Posted by Ruby Rose on Tuesday, 2 April 2013

4. Teki itse lyhytelokuvan sukupuolirooleista, ja siitä tuli nettihitti

Monilahjakas Ruby paitsi näytteli tässä Break free -nimisessä, osin omaelämänkerrallisessa lyhytelokuvassa, myös käsikirjoitti ja tuotti sen. Ruby on kertonut Guardianille, että videon tarkoitus oli olla lähinnä terapiaa hänelle itselleen ja että hän odotti sille ehkä sataa tuhatta katsojaa. Nyt sitä on kuitenkin katsottu melkein 8 miljoonaa kertaa. Rubyn jättimenestys on osin juuri tämän videon ansiota, koska se sai monet agentit kiinnostumaan hänestä.

5. Ruby oli rakkaalleen ensin toinen nainen

Ruby on kihloissa vaatesuunnittelija Phoebe Dahlin kanssa, joka on kirjailija Road Dahlin lapsenlapsi. Pariskunta tapasi, kun eläinrakas Ruby tuli ystäviensä mukana Phoeben grillijuhliin katsomaan tämän lemmikkipossua.

– Olin silloin toisessa suhteessa, mikä oli hieman ongelmallista, koska sillä sekunnilla kun näin Rubyn, rakastuin häneen välittömästi. Kuulostaa kornilta, mutta se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Ilmeisesti hän tunsi samoin, Phoebe kertoi gay-lehti Outissa.

Parivaljakko alkoi heti viestitellä toisilleen Instagramissa yksityisviesteillä, ja pian Ruby kutsui Phoeben spinningiin ja yökylään. Phoebe kertoi Outille, että yökyläily sujui platonisissa merkeissä aamuun asti, jolloin Ruby suuteli Phoebeta. Nyt pariskunta on jo kihloissa. Noin vuosi sitten Phoebe esitteli tätä komeaa kihlasormustaan Instagramissa:

6. Musiikkia SoundCloudissa

Aivan kuin lyhytelokuvien tehtailussa, näyttelemisessä, mallinhommissa, omassa vaatemallistossa ja juontamisessa ei olisi tarpeeksi, Ruby on myös DJ. Hänen musiikkiaan voi kuunnella ilmaiseksi SoundCloudista. Kaunottaren profiilissa on pitkiä, tunnin mittaisia elektrosettejä, joiden tahtiin Rubyn voi hyvin kuvitella reivaavan Melbournen klubeilla.

7. Vaikuttavat sukujuuret

Rubyn yksinhuoltajaäiti taiteilija Katia Langenheim sai tyttärensä 20-vuotiaana. Kun Ruby oli pieni, kaksikko matkaili paljon ja asui esimerkiksi Tasmaniassa ja Victorian maaseudulla mutta asettui sittemmin Melbourneen.

Rubyn kummisetä oli kuuluisa australialainen nyrkkeilijä Lionel Rose, joka on jopa valittu vuoden australialaiseksi. Rubyn isoisoisä Alec Campbell oli puolestaan tunnettu sotilas, jonka saavutuksia ensimmäisen maailmansodan ajalta muistellaan yhä.

8. Tatuoi Maybellinen sloganin solisluulleen

Ruby ponnahti pinnalle alun perin mallina. Hän on tehnyt isoja kampanjoita ja kuvauksia nimekkäille muotilehdille, kuten Voguelle, Marie Clairelle ja Nylonille. Tällä hetkellä hän on Maybellinen kasvo kotimaassaan Australiassa. Ruby ottaa tehtävänsä ilmeisen tosissaan, sillä hän on tatuoinut solisluulleen brändin kuuluisan tunnuslauseen "Maybe she's born with it". Hänellä on tosin 30 tatuointia ympäri kehoaan, joten ehkä yksi mainoslause ei tunnu siinä joukossa missään.

9. Ruby on ollut myös blondi

Tumma lyhyt tukka on nyt Rubyn tavaramerkki, mutta hän ollut myös vaaleaverikkö. Ruby kertoi Guradianille, että mallivuosina hän kasvatti hiuksiaan pidemmäksi uransa vuoksi.

– Ajattelin, etten koskaan menesty, jollen ala näyttää naisellisemmalta.

Nämä luulot on tietenkin sittemmin todistettu täysin vääriksi.

 

Kuva, jonka Ruby Rose (@rubyrose) julkaisi

10. Puolustaa eläinten oikeuksia

Ruby kampanjoi eläinten oikeuksien puolesta PETA:n kasvona, ja söpöilee usein Instagram-tilillään erityisesti koirien kanssa.

 

This dog has no chill. None. Zero. Chill-less.

Kuva, jonka Ruby Rose (@rubyrose) julkaisi

Tälle koiralle on nyt moni kateellinen.

Kommentit ([comment_count])
Kulju K. Kanootti

Kerran aiemmin kuullut koko ihmisestä ja nyt näin kuvat. Ei iske yhtään ja "ansioluettelo" ei juuri tee vaikutusta hymähdystä enempää.

Vappu Pimiä julkaisi ristiäiskuvan parin viikon ikäisestä tyttärestään

Vappu Pimiä ja Teemu Huuhtanen viettivät viikonloppuna Selma-vauvan ristiäisiä.

Vappua Pimiä, 37, ja hänen miehensä, liikemies Teemu Huuhtanen viettivät viikonloppuna kuopuksensa ristiäisiä. 13. kesäkuuta syntynyt tyttö sai nimekseen Selma Lyyli Sesilia Huuhtanen

Vapulla ja Teemulla on entuudestaan lokakuussa syntynyt tytär Viola Ada Agape. Vappu on Selman syntymän jälkeen päivittänyt Instagram-tilelleen, että koko perhe on ollut lumoutunut pienestä prinsessasta ja että viime päivät ovat kuluneet "meijeritoiminnan uudelleen käynnistämisessä". Heti syntymän jälkeen hän vitsaili myös, ettei Teemulla tule olemaan tylsään kolmen naisen kanssa.

 

Tyttäremme sai tänään kasteessa nimen Selma Lyyli Sesilia Huuhtanen. Meet Selma Lyyli Sesilia Huuhtanen!

Kuva, jonka Vappu Pimiä (@vappendaali) julkaisi

Vappu ei ole julkaissut esikoistyttärestään Violasta kasvokuvia, eikä muuttanut periaatettaan myöskään Selman kanssa.

 

Pari viikkoa sitten Vappu kiitteli Instagramissa Kätilöopiston ammattitaitoista henkilökuntaa.