Kuvat tilanteesta, jossa Donald Trump näyttää kurkistavan, mitä hänen puolisonsa Melania Trump kirjoittaa äänestyslipukkeeseen, saivat nettikansan vitsailemaan. Hetki näyttää kokeessa lunttaamiselta. Kuva: Reuters
Kuvat tilanteesta, jossa Donald Trump näyttää kurkistavan, mitä hänen puolisonsa Melania Trump kirjoittaa äänestyslipukkeeseen, saivat nettikansan vitsailemaan. Hetki näyttää kokeessa lunttaamiselta. Kuva: Reuters

Ujo ja yksinkertainen ex-malli vai itsenäinen, älykäs nainen? Melania Trumpin mielestä jälkimmäinen kuvaus edustaa häntä paremmin.

Vielä eilen pohdittiin, millä tittelillä tullaan kutsumaan Hillary Clintonin puolisoa, entistä presidenttiä Bill Clintonia, jos Hillary valitaan Yhdysvaltain ensimmäiseksi naispresidentiksi ja ”ensimmäisen naisen” tilalla onkin mies. Sen arvailun voi siirtää ainakin neljän vuoden päähän tulevaisuuteen, sillä Michelle Obaman paikan Valkoisessa talossa ottaa slovenialaissyntyinen malli ja seurapiirirouva Melania Trump, 46.

Tässä kahdeksan asiaa, jotka naisesta kannattaa tietää:

1. Rääväsuun vastakohta

Jos presidentti Donald Trump tuli viimeistään vaalikampanjansa aikana tunnetuksi törkeyksiä laukovana rääväsuuna, Melania pysytteli niin kaukana taka-alalla kuin se hänen asemassaan vain on mahdollista. Vaimoa äänekkäämmin Trumpia tuki tytär ensimmäisestä avioliitosta, 35-vuotias liikenainen ja ex-malli Ivanka Trump.

”Mutta olen myös ensin äiti, olen poikamme kanssa, tulen olemaan kotona.”

Donald ja Melania ovatkin puhuneet julkisuudessa, että Melania on ennen kaikkea äiti parin 10-vuotiaalle pojalle Barronille. Melania on pitänyt presidenttikampanjan aikana vain kaksi puhetta ja antanut niukasti haastatteluja.

– Tiedän mitä se vaatii, matkustaminen ja kaikki. Sanoin hänelle, että jos hän todella haluaa tehdä sen, tuen häntä sataprosenttisesti. Mutta olen myös ensin äiti, olen poikamme kanssa, tulen olemaan kotona, Melania kommentoi miehensä presidenttiehdokkuutta DuJour-lehden haastattelussa toukokuussa.

Niille, jotka ihmettelivät Melanian poissaoloa kampanjan salamavaloista, nainen vastasi Twitterissä nauttivansa elämästään, perheestään ja nykyisestä kotimaastaan.

2. Seuraava Jackie Kennedy?

Donald Trump pyöritteli presidenttiehdokkuutta puheissaan jo vuonna 1999. Samassa yhteydessä Trumpin naisystävältä Melanialta kysyttiin, millainen ensimmäinen nainen hänestä tulisi.

– Olisin hyvin perinteinen, kuten Betty Ford tai Jackie Kennedy, Melania vastasi The New York Timesille.

Toisaalta Melaniassa on aineksia kaikkeen muuhun kuin perinteiseen presidentin puolison rooliin. Hän on korostanut useaan otteeseen itsenäisyyttään ja voimakastahtoisuuttaan, vaikka onkin seisonut miehensä rinnalla myös kiusallisissa kohuissa.

Donald Trump ja naisystävä Melania Knauss alkoivat tapailla 1990-luvun lopulla. Pariskunta kuvattuna vuonna 1999. Kuva: Reuters
Donald Trump ja naisystävä Melania Knauss alkoivat tapailla 1990-luvun lopulla. Pariskunta kuvattuna vuonna 1999. Kuva: Reuters

Melania korjasikin toukokuussa DuJourille, että moni asia on muuttunut vuoden lausunnon 1999 jälkeen.

– Avioliitto yhtä menestyneen ihmisen kanssa kuin mieheni on vaatii sitä, että joku kertoo hänelle totuuden. Joku fiksu, tiedäthän. Kyse ei ole vain siitä, että olen läsnä ja teen asioita hänen eteensä. Ihmiset sanovat, etten ole mukana kampanjassa, mutta olen erittäin merkittävässä roolissa kotoa käsin.

”Hän päättää, mitä tekee.”

Mutta kuunteleeko Donald vaimonsa ehkä viisaitakin neuvoja? Melanian mukaan Donaldin lapset, esimerkiksi Ivanka, soittavat usein Melanialle ja pyytävät tätä vaikuttamaan Donaldiin – koska luottavat siihen, että mies kuuntelee vaimoaan.

– He tietävät, että puhun hänelle ja annan hänelle oikean suunnan. Joskus hän noudattaa sitä, joskus ei. Hän päättää, mitä tekee, Melania totesi haastattelussa.

3. Fiksu mutta väärinymmärretty

Melanian ensimmäinen vaalikampanjapuhe meni mönkään, sillä puheen kirjoittaja oli kopioinut siihen osia Michelle Obaman vuonna 2008 demokraattien puoluekokouksessa pitämästä puheesta.

Vastuun mokasta otti entinen ballerina Meredith McIver, jonka mukaan Melania oli lukenut hänelle puhelimessa osia Obaman puheesta. McIver kertoi jättäneensä tarkistamatta, miten paljon ne muistuttivat Obaman puhetta, kun liitti katkelmat puheeseen.

Jos Michelle Obama on cool, Melania pyrkii korostamaan älykkyyttään. Hän ei myöskään ole ujo, vaikka media onkin antanut hänestä sellaisen kuvan. Mallitaustansa ja vaikenemisensa vuoksi Melania onkin joutunut vahvojen ennakkoluulojen kohteeksi.

Toukokuussa MSNBC:n uutisankkuri Chris Matthewsin mikrofoni sattui olemaan päällä, kun mies kehui kuvissa nähdyn Melanian kävelyä catwalk-kävelyksi ja sanoi, että katselisi sellaista muotinäytöstä mielellään.

– Melania Trump on menestynyt bisnesnainen ja yrittäjä omilla ansioillaan, saavuttanut huikeaa suosiota useilla aloilla, myös maineikkaalla mallinurallaan, sekä omistautunut vaimo ja äiti, Melanian edustaja kommentoi Varietylle.

Jos Michelle Obama on cool, Melania pyrkii korostamaan älykkyyttään.

4. Nettikiusaamista vastaan

Itsekin rajun arvostelun kohteeksi joutunut Melania kertoi viime viikolla aikovansa keskittyä nettikiusaamisen kitkemiseen, jos hänestä tulee Yhdysvaltain ensimmäinen nainen. Time kirjoitti auki koko 15 minuutin mittaisen puheen.

Melanian toinenkin vaalipuhe aiheutti kohun, sillä nopeasti huomautettiin, että juuri hänen aviomiehensä on syyllistynyt kiusaamiseen sosiaalisessa mediassa. Mies on muun muassa arvostellut useiden naisten ulkonäköä sekä nimitellyt lukuisia ihmisiä typeriksi.

Muuten Melanian poliittiset mielipiteet ovatkin pysyneet lähinnä pimennossa.

5. Liian pieni Slovenia

Slovenialainen Melanija Knavs aloitti mallinuransa 16-vuotiaana. Kun kansainvälinen mallinura urkeni, Melanija vaihtoi nimensä helpommin lausuttavaksi Melania Knaussiksi. 

Melaniasta on tulossa ensimmäinen Yhdysvaltain presidentin puoliso, joka on varttunut kommunistivallan alla, entisessä Jugoslaviassa. Hän on kuvaillut lapsuutensa olleen kuitenkin melko tavallinen ja saaneensa vanhemmiltaan hyvän alun elämäänsä.

Melania sanoo, että Slovenia on tuntunut aina liian pieneltä hänelle. Arkkitehtiopinnot kotimaassa jäivät kesken mallintöiden takia, sillä veri veti maailmalle.

”Pysyin aina rehellisenä itselleni.”

Mallimaailmassakin Melania onnistui omien sanojensa mukaan pitämään päänsä kylmänä.

– Tiesin tasan tarkkaan, kuinka ala toimi. En koskaan lähtenyt siihen mukaan. Tiesin, että juhlissa on huumeita ja alkoholia. Se ei johda mihinkään. Pysyin aina rehellisenä itselleni, Melania sanoi DuJourille.

Donald Trump ja Melania Knauss osallistuivat Vanity Fairin Oscar-juhliin vuonna 2004. Kuva: Reuters
Donald Trump ja Melania Knauss osallistuivat Vanity Fairin Oscar-juhliin vuonna 2004. Kuva: Reuters

6. Alastonkuvia ja epäselvyyksiä

Noh, ihan ilman kohuja Melaniakaan ei ole selvinnyt. Hänestä on tulossa myös ensimmäinen alastonkuvissa esiintynyt ensimmäinen nainen.

GQ-miestenlehdessä julkaistiin vuoden 2000 tammikuussa varsin näyttävä kuvasarja ilkosillaan lentokoneessa pötköttelevästä ja poseeraavasta Melania Knaussista.

Toinen kohu liittyi Melanian työlupaa koskeviin epäselvyyksiin, kun hän saapui ensimmäistä kertaa Yhdysvaltoihin vuonna 1996. Uutistoimisto AP kertoi Melanian työskennelleen ensimmäiset viikot laittomasti ja saaneen työluvan vasta myöhemmin.

Yhdysvaltain kansalainen Melaniasta tuli vuonna 2006.

Puoliso Donald on nimenomaan kampanjoinut vahvasti laitonta maahanmuuttoa vastaan.

7. Miljardöörin vaimoksi

Melania ja Donald tapasivat New Yorkin muotiviikkojen yhteydessä Kit Kat Clubilla järjestetyissä juhlissa 1998.

–Tiesin, kuka hän oli, mutta en tiennyt hänen elämästään. Minulla oli oma elämäni, Melania kertoi ensitapaamisesta DuJourille.

Melania ei antanut Donaldille numeroaan, mutta otti miehen yhteystiedot talteen, Melania kertoi GQ:lle. Hän soitti numeroon joitakin päiviä myöhemmin, ja pariskunta kävi treffeillä. Suhde syveni nopeasti. Melania on kuitenkin muistuttanut, että vaikka muuttikin Donaldin luo, itsenäisenä, vielä naimattomana naisena hän piti oman asuntonsa.

Melaniasta tuli Donald Trumpin vaimo vuonna 2005. Yli kymmenen vuotta kestänyt avioliitto on liikemiehelle kolmas. Myös Clintonit osallistuivat juhliin.

Melania on kuvaillut pariskunnan välistä yhteyttä alusta asti loistavaksi, vaikka pariskunnalla olikin lyhyt välirikko deittailunsa alkumetreillä.

8. Hyväntekeväisyyttä ja perhe-elämää

Donaldilla on neljä lasta aiemmista liitoistaan ja poika Barron Melanian kanssa.

Perhe-elämään keskittymisen ohella Melania on lanseerannut korumalliston sekä ihonhoitotuotteita. Hän tekee myös aktiivisesti hyväntekeväisyystyötä.

Punaisten mattojen sijaan Melania kuitenkin viettää aikaa mieluummin poikansa kanssa.

– Poikamme tarvitsee vanhempiaan, enkä halua, että kukaan muu kuin minä huolehtii hänestä, Melania sanoi DuJourille.

Donaldilla ja Melanialla on perhe-elämässään selvät roolit, mikä vaikuttaa sopivan molemmille. GQ:n mukaan Donald ei ole joutunut vaihtamaan poikansa vaippoja tai laittamaan tätä nukkumaan – mutta poika ihailee silti bisnesmies-isäänsä.

”Donald ei ole joutunut vaihtamaan poikansa vaippoja tai laittamaan tätä nukkumaan.”

Toki Melania on myös viehättävä. Kun radiojuontaja-tv-persoona Howard Stern kysyi Donald Trumpilta haastattelussa, olisiko tämä Melanian kanssa, jos tämä loukkaantuisi pahasti auto-onnettomuudessa, Donald vastasi kysymyksellä.

– Miltä rinnat näyttäisivät? hän halusi tietää.

Ulkonäöstään huolehtimisen lisäksi Melania viettää muutenkin kurinalaista kotielämää. GQ:n mukaan hän on nimittäin maininnut onnistuneen parisuhteen salaisuudeksi erilliset kylpyhuoneet.

Jannika B. Kuva: Jonna Öhrnberg / Sanoma-arkisto

Laulaja kertoo Instagramissa hävenneensä reisiään ja korviaan. Nyt hän kannustaa kaikkia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

Laulaja Jannika B, 32, on viime aikoina puhunut suorasanaisesti omista epävarmuuksistaan ja kamppailustaan mielenterveytensä kanssa. Hänen avoin suhtautuminensa vaikeina pidettyihin aiheisiin jatkuu.

Tänään hän julkaisi Instagramissaan näyttävän kuvan, jossa kertoo suhtautumisesta kehoonsa.

– Nuorempana – ja välillä edelleenkin – huomaan häpeäväni ja piilottelevani ”tynnyrireisiäni” ja ”dumbokorviani”. Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itse asiassa neljän) asian näkyä, Jannika kirjoittaa.

 

Eilen oli ihanat kesäpäiväkuvaukset. 🌸🌞 Nuorempana -ja välillä edelleenkin- huomaan häpeäväni ja piilottelevani "tynnyrireisiäni" ja "dumbokorviani". Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itseasiassa neljän) asian näkyä. 💪 Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Kaikilla. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen. Huomenna 23.8.2017 järjestetään kaikenlaisten kehojen riemukulkue ja puistojuhla Helsingin Esplanadin puistossa klo 16.30 alkaen. Suomen ensimmäinen kehopositiivisuuden juhla, Body Pride on Vaakakapinan #lupanäkyä -teeman huipentuma. Kaikki ovat tervetulleita mukaan juuri sellaisena, kuin haluaa tulla nähdyksi! ❤️ #lupanäkyä @yleisradio @vaakakapina

A post shared by Jannika B 💎 (@jannikabofficial) on

Jannikan mukaan kukaan meistä ei säästy ulkonäköön kohdistuvilta epävarmuuksilta. Hänen mielestään kauneutta kannattaisi tavoitella erityisesti sisältä päin.

– Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniiseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen.

Kuva on julkaistu huomenna järjestettävän Body Pride -tapahtuman kunniaksi. 

”Maailman söpöimmät korvat”

Jannika on aiemminkin puhunut ulkonäköönsä liittyvistä epävarmuuksista. Helmikuussa hän kertoi, että häntä kiusattiin koulussa korviensa ja ihonsa pigmenttihäiriön takia. Sen takia hänet on aiemmin nähty julkisuudessa vain harvoin hiukset kiinni.

– Syy tähän on korvani ja kaulassa oleva vitiligo. Koulussa minua kiusattiin näistä kahdesta asiasta, Jannika kertoi.

Emma Gaalan aikaan Jannika kuitenkin huomasi, että hänen tyttärensä Martta on perinyt monet asiat äidiltään.

”Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän.”

– Eilen tajusin, että kaunis tyttäreni on perinyt minun korvani ja ne ovat maailman söpöimmät korvat ja toivon, ettei hän koskaan halua piilotella niitä, Jannika totesi.

Samalla hän kertoi, että aikoo tulevaisuudessa pitää ylpeästi hiuksiaan enemmän kiinni.

– Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän – niin hyvässä kuin pahassa. Olkaa armollisia toisillenne ja etenkin itsellenne, hän kertoi.

Näyttelijä teki yhden elämänsä fyysisesti raskaimmista rooleista uutuuselokuvassa.

Pamela Tola pääsi uudessa Napapiirin Sankarit 3 -elokuvassa kokeilemaan elämänsä ensimmäistä kertaa suofutista. Filmiryhmä kuvasi suolle sijoittuvia kohtauksia monen päivän ajan.

– Se oli kivaa, mutta hirveän raskasta fyysisesti. Otti pari askelta ja tuntui, kuin olisi juossut 10 kilsan lenkin. Sillä ei ole mitään tekemistä tavallisen futiksen kanssa. Kamppeet olivat märkänä aamusta iltaan, hyväntuulinen Pamela kuvaili saapuessaan maanantaina elokuvan ensi-iltaan.

Pamela kuvaa parhaillaan Elisa Viihteelle Kolmistaan-tv-sarjaa yhdessä näyttelijämiehensä Lauri Tilkasen kanssa. Hän oli ottanut pinkin sävyn tukkaansa roolia varten.

– Viikko sitten alkoivat kuvaukset, ja lopputulos nähdään joulukuussa.

”Suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan.”

Työskentely oman miehen kanssa on kuulemma sujunut mallikkaasti.

– Se auttaa, kun tuntee toisen. Kuvauksissa olemme toki eri roolissa kuin kotona ja suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan, hän kuvaili.

Työasiat seuraavat usein yhteisten projektien myötä kotiin saakka.

– Puramme kohtauksia ja roolihenkilöitä kotona hyvässä hengessä. Lomalla ja viikonloppuisin yritämme välttää sitä, mutta ei meillä sellaista sääntöä ole, ettei työjutuista saisi kotona puhua, hän kertoi.

Sarjan kuvausten jälkeen pariskunta jatkaa Turun kaupunginteatteriin tekemään Kybersielut-näytelmää.

– Jatkamme yhteistä duuniputkea siellä. Ainakin näemme jossain, kahden freelancerin ja kolmen lapsen uusperhettä pyörittävä näyttelijä hymähti.

Antti Tuisku ja Erin nähdään yhdessä myös Idols-ohjelman tuomareina. Kuva: Sanoma-arkisto

Aamukuuteen-kumppani Erin on nyt selvittänyt hämmentävän ilmaisun merkitystä.

”Hei beibi, täs on menny liikaa päivii.
Et ei oo päästy lonimaan, mitä me soditaan.”

Ensimmäisellä kerralla Antti Tuiskun Aamukuuteen-sinkun sanat eivät avaudu. Tai ainakaan yksi niistä. Se ei avaudu vielä toisella eikä kolmannellakaan kuuntelukerralla.

Mitä ihmettä ”lonimaan” tarkoittaa?

”Beibi, kun sä katsot mua ja pyydät mua punkkaas lonimaan.”

”Korvamatomateriaalia.” ”Niin loistava.” Antti Tuiskun fanit ovat hehkuttaneet uutta biisiä paljon eri somekanavilla. Mutta tietävätkö hekään, mitä oikeastaan tarkoittaa lonimaan-ilmaisu, joka toistuu kappaleessa?

Biisin feat-osuuden esittää Erin, joka kertoi maanantaina ”lonia”-ilmaisun merkityksen:

– Lonia-sanaa käytetään ku halutaan ns. muffailla, eli lonia, eli vähän kiehnätä ja pussailla, Erin kirjoitti sosiaalisen median tilillään.

Erinin Instagram-päivitykseen on ehtinyt jo tulla kommentteja, mitä muuta lonia-verbi tarkoittaa eri puolella Suomea.

”Meillä päin lonia tarkoittaa hypistelyä.”

– Meillä päin lonia tarkoittaa hypistelyä. Esim. shoppailemassa lonitaan kaikki hyllyt tai rekit, kuvailee Instagram-käyttäjä Kreettalu.

– Mulle tulee mieleen se, kun joku lonii konvehtirasiasta parhaat, sanoo Izmo58.

”Sitä ihteensä”

Antti Tuisku julkaisi uuden sinkkunsa viime viikolla. Se on mukana uudella albumilla Anatude, joka julkaistaan 15. syyskuuta.

Sunnuntaina Antti Tuisku iloitsi Aamukuuteen-kappaleen Spotify-menestyksestä ja julkaisi Instagram-tilillään kuvan, jossa oli selittävä hashtag #lonimaanonlappiajatarkoittaasitäihteensä.

 

Urbaanissa sanakirjassa lonia tarkoittaa ”valita, lajitella, etsiä jotain asiaa jonkin joukosta”.

Esimerkit:

1. älä loni kaikkia lihapaloja siitä kastikkeesta
2. trafi kielsi rekisterikilpien lonimisen, pitää ottaa järjestyksessä eikä välistä

Kunniaväkivalta saa Suomessakin monia muotoja. Yksi niistä on se, että nuorille pojille sallitaan paljon enemmän vapauksia kuin samanikäisille tytöille, kertoo Helsingin Sanomien haastattelema kurdinainen.

Kolmekymppinen kurdinainen kertoo Helsingin Sanomissa lapsuuden rajusta silpomiskokemuksestaan ja siitä, miten lähipiiri pyrkii rajoittamaan varttuvan tytön ihmisoikeuksia perheen kunnian nimissä.

”Mun oli pakko lähteä pois kotoa.”

– Ensin sinut leikataan, sitten kielletään uiminen, sen jälkeen et saa tavata poikia. Kun olin 17-vuotias, mun oli pakko lähteä pois kotoa. Mun oli pakko tehdä raju askel mun vanhemmille ja perheelle, nimettömäksi jäävä nainen kertoo.

THL määrittelee kunniaväkivallan viittaavan psyykkiseen painostukseen tai suoraan väkivaltaan. Se liittyy ajattelutapaan, jossa kunnia on koko perheen ja suvun yhteinen asia. Koska yksilöiden teot vaikuttavat koko yhteisön kunniaan, käyttäytymisen tulee olla siveellistä ja tietyn seksuaalimoraalin mukaista.

Tytöillä ja pojilla eri säännöt

Kurdinainen kokee, että hänen elämäänsä ja oikeuksiaan rajoitettiin voimakkaasti erityisesti nuoruudessa. Nainen ympärileikattiin nelivuotiaana pakolaisleirillä, ja hän oli vähällä kuolla operaatioon. Taustalla oli perheen pyrkimys saada tytär hyviin naimisiin.  

”Pojilla oli enemmän mahdollisuuksia. He saivat mennä vapaammin.”

– Kun olin joku 7–8-vuotias, niin muistan, että oli aika, jolloin joka ilta, kun menin nukkumaan, rukoilin vaan, että tulen pojaksi. Halusin ne poikien oikeudet. Koska jo silloin näin, että pojilla oli enemmän mahdollisuuksia. He saivat mennä vapaammin, kurdinainen kertoo HS:n haastattelussa.

– Mitä vanhemmaksi tulin niin sitä enemmän minulta alettiin kieltämään kaikenlaisia asioita. Multa riistettiin ihmisoikeuksia, mitä enemmän tytöstä naiseksi kasvoin.

Vaara joutua uhriksi

Ympärileikkausten ja kunniaväkivallan uhka on todellinen myös Suomessa.

– Ympärileikkausperinne elää Suomessakin, sanoi Ihmisoikeusliiton asiantuntija Solomie Teshome Me Naisten haastattelussa. 

Suomessa ei ole tullut esiin yhtään tapausta, että maahanmuuttajataustaisia tyttöjä olisi ympärileikattu täällä. Monilla tytöillä on kuitenkin vaara joutua silpomisen uhriksi matkalla vanhempiensa kotimaassa.

– Epäilyt voivat herätä esimerkiksi, jos tyttö on lähdössä yhdessä vanhempiensa tai toisen vanhemman kanssa kotimaahansa. Vaikka niin, että vain perheen tyttö on lähdössä, muut sisarukset eivät.

Solomie kertoi saavansa konsultointipuheluita terveydenhoitajilta tällaisista aiheista etenkin keväisin lomien kynnyksellä. Tyttöjen iät vaihtelevat taaperoista teini-ikäisiin.

– Kun tyttö on jo lähdössä matkalle ja herää epäilys, että hän joutuu silvotuksi, ollaan jo myöhässä, Solomie kertoi.

MillaR

Kolmekymppinen kurdinainen puhuu HS:ssä tyttöjen ja poikien erilaisesta kohtelusta: ”Ensin leikataan, sitten kielletään uiminen”

Naisten ympärileikkaus on törkeä rikos ja yhteiskunnnan pitäisi ottaa aktiivisempi ote tällaisen silpomisen estämisessä. Sama koskee myös poikien ilman lääketieteellistä perustetta olevia ympärileikkauksia, jota ei tietysti voi verrata naisten leikkaukseen, mutta on ihan yhtä perusteetonta. Suomi ei ole sivistysvaltio ennenkuin tällaiseen lapseen kohdistuvaan väkivaltaan puututaan todenteolla.
Lue kommentti