Krista Kosonen ja Riku Nieminen. Kuva Jouni Harala

Ystävyksiä Krista Kososta ja Riku Niemistä yhdistää suorapuheisuus ja rehellisyys. – Ystäväksenikin otan mieluummin töksäyttelevän kuin mielistelevän tyypin, Krista sanoo.

Kun Krista Kosonen, 30, ja Riku Nieminen, 27, tapasivat ensimmäistä kertaa opiskeluaikoinaan Teatterikorkeakoulun käytävillä, Krista piti Rikua rasittavana kukkopoikana.

Sittemmin Rikun ärsyttävistä piirteistä on tullut niitä ominaisuuksia, joita Krista eniten arvostaa. Viimeistään Putous-tv-sarjan kuvauksissa viisi vuotta sitten he huomasivat ajattelevansa monista asioista samalla tavalla.

– Tajusin, että toi ärsyttävä kaljupää on oikeastaan ihan kiva, Krista sanoo.

Yksinäinen ammatti

Krista ja Riku uskovat, että heistä tuli ystäviä, koska molemmat sanovat suoraan, mitä ajattelevat.

– Suorapuheisuus ja rehellisyys yhdistävät meitä. Se on syy, miksi ajattelemme asioista samalla tavalla, Riku sanoo.

Kristalle siitä on ollut haittaakin. Koska näyttelijä ei loukkaannu arvostelusta, hänen on ollut vaikea tajuta, että muut eivät aina kritiikkiä kestä.

– Olen saanut kuulla olevani liian suora. Mun mielestä näyttelijän työssä ei ole aikaa kierrellä ja kaarrella. Ystäväksenikin otan mieluummin töksäyttelevän kuin mielistelevän tyypin, Krista sanoo.

Sekä Riku että Krista ovat huomanneet, että ystävystyminen on heille nykyään paljon vaikeampaa kuin ennen.

– Se tuntuu melkein uuden parisuhteen luomiselta. Siinä pitää olla ihminen ihmiselle. Aistii nopeasti, jos on jollekin väline eikä itseisarvo, Riku jatkaa.

– Minusta on tullut paljon epäluuloisempi, mikä liittyy varmaan ikään ja ammattiin. Nykyisin ihmiset määrittelevät tietynlaiseksi, ja se turhauttaa. Tuntuu, että pitäisi murtaa se käsitys, eikä sitä vain jaksa, Krista sanoo.

Ruudussa jälleen

Viidessä vuodessa on tapahtunut paljon. Putous-näyttelijöistä on tullut Suomen mittakaavassa megajulkkiksia, jotka ovat tehneet myös kehuttuja rooleja teatterilavoilla. Tällä viikolla parivaljakko nähdään taas yhdessä Maikkarin uudessa Totuuden torvet -tv-sarjassa.

Kristan ja Rikun lisäksi viihdeohjelmassa luikuria laskettelee Aku Hirviniemi.

– Olemme hyvä kombo, koska olemme aika erilaisia. Aku on vitsejä heittelevä kansanmies, joka haluaa, että kaikki rakastavat häntä. Aku on niin kuin koira, ja Riku taas kissa, Krista kuvailee.

– Ja Kristassa on vähän molempia. Hän on varmaan sitten apina, Riku jatkaa.

Rikua ei pelota naaman kuluminen tai viihdetaiteilijaksi leimautuminen.

– Voihan sitä tehdä paskaa taidetta tai hyvää taidetta samalla tavalla kuin paskaa viihdettä tai hyvää viihdettä. Hyvän viihteen tekeminen vaatii osaamista.

Yksityiselämässäkin on ehtinyt tapahtua. Molemmat hoivaavat  kotonaan kymmenen kuukauden ikäistä olentoa: Krista koiranpentua, Riku esikoispoikaansa.

Riku ei usko, että isäksi tulo vaikuttaa hänen työntekoonsa. Työ on hänelle yhtä merkityksellistä kuin ennen vauvaa.

Lue lisää Kristan ja Rikun ystävyydestä Me Naisten numerosta 38/2013. Voit ostaa uusimman lehden myös esimerkiksi iPadillesi täältä.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.