Me Naisten uuden #evek-talk show’n panelistit Niina Lahtinen, Ulla Virtanen ja Veera Korhonen ottavat kantaa yleisiin sukupuoliuskomuksiin.

Nainen nauttii juoruilusta.

Niina: On ihan tutkittu asia, että juoruilu tekee hyvää. Se on sosiaalisten verkostojen kartuttamista. Mutta kyllä miehetkin juoruilevat.

Ulla: Totuushan on se, että kaikki puhuvat toisista ihmisistä. Selän takana pahan puhuminen ei ole asiallista, mutta kyllähän ihmisten suhdeasioita ja muuta käsitellään. Ja mitä olen miehiä salakuunnellut, he ovat ihan samanlaisia juoru-ukkoja kuin me juoruakkoja.

Nainen ajattelee seksiä vähemmän kuin mies.

Veera: Minä ajattelen ainakin ihan koko ajan.

Ulla: Kyllä minä kotona mangun, että joko taas, joko taas. Se on naisilta vain vähemmän sallittua. Naisesta tulee äkkiä lunttu, jos hänellä on paljon seksisuhteita.

Niina: Keskustelin miespuolisen kollegani kanssa siitä, että hän saattaa käydä vessassa masturboimassa kesken työpäivän. Kerroin siitä toiselle miespuoliselle kollegalleni, ja hän sanoi, että kyllä hänkin käy. Olin, että mitä! Mistä sellainen tulee edes mieleen? Miten toimiston vessassa pääsee tunnelmaan? Kyselin sitten naispuolisilta kollegoilta, tulisiko heille kesken työpäivän sellainen fiilis. Kaikki vastasivat ei. Tämän suuren empiirisen otannan perusteella sanon, että kyllä, miehet ajattelevat seksiä useammin kuin naiset.

Tekniikka ei kiinnosta naista.

Veera: Paskat. Kiinnostaa. Toki jos kotona jokin menee rikki, sanon ensin miehelle, viitsitkö korjata. Jos olen yksin himassa ja Welhon boksi lakkaa toimimasta, googlaan ja teen tarvittavan.

Ulla: Rakastan kaikkia teknisiä välineitä. Minulla on kaikki mahdolliset pädit, puhelimet ja pleikkarit. Mutta jos joku kohtelee minua kuin tyhmää naista, saatan olla, että selvä, en jaksa nostaa mitään, en kerta kaikkiaan pärjää! Jos tätä tilataan, tätä saa.

Nainen tekee päätökset tunteella, ei järjellä.

Niina: En usko, että sen enempää kuin miehetkään. Riippuu päätöksestä. Jos järki ei ratkaise, pitää luottaa intuitioon, jota sydämeksikin kutsutaan.

Ulla: Toimin saman tien ja mietin vasta sen jälkeen. Ei siinä järki kerkeä mukaan. Yleismaailmallisesti sanoisin, että nainen toimii tosi paljon tunteella. Kun kaverilla on joku mies mielessä, se analysoidaan tunteella, vaikka se tekisi mitä. Jos mies tulee kadulla vastaan ja sanoo moi, mietitään, vihaako se minua.

Nainen rakastuu aina renttuihin.

Ulla: Joillakin naisilla on parannusvietti. He eivät rakastu renttuun vaan haluavat parantaa hänet.

Niina: En ole samaa mieltä. On aivan ihania kaikenlaisia miehiä. Kun kuvasimme #evekiä, Ulla kuvasi lähetyksestä suoran videoklipin Periscopeen. Sillä oli kaksi suoraa katsojaa. Toinen oli joku Pasi. Kyselimme, katsooko hän tätä kesken työpäivän. Pasi sanoi, että ei, hän on isyysvapaalla ja katsoo tätä Me Naisten paneelia samalla, kun paistaa jauhelihapihvejä. Minä vähän rakastuin Pasiin.

Nainen nalkuttaa.

Veera: Nalkuttaa silloin, jos toinen ei ole kahteen kuukauteen saanut vietyä astianpesukonetta huoltoon, vaikka on luvannut, ja on jouduttu jo ottamaan kertakäyttöastiat käyttöön.

Ulla: En ymmärrä nalkuttavia naisia. Luulen, että meille naisina annetaan tietty rooli, ja vaistomaisesti lähdemme noudattamaan sitä. Nainen on se, joka nalkuttaa; mies on se, joka johtaa ja laittaa asiat eteenpäin. Naiset nalkuttavat, mutta se ei ole meidän vikamme.

Naisella on luontainen hoivavietti.

Veera: Niillä naisilla, jotka haluavat parantaa renttuja, on varmaan hoivavietti. Kirjoitin juuri postauksen siitä, että minulla ei ole vauvakuumetta. Sain kymmenittäin ihania kommentteja muilta naisilta, jotka sanoivat, että lastenhankinta ei kiinnosta.

Niina: Riippuu naisesta. En oikein pärjää pienten lasten kanssa. En osannut mieltää itseäni äitihahmoksi, mutta pakkohan se oli, kun sen lapsen synnytti.

Ulla: Maailma olisi parempi paikka, jos kaikki ihmiset myöntäisivät, että heillä on hoivavietti. Enkä puhu nyt lapsista vaan hoivavietistä toisia ihmisiä ja heikompia kohtaan. Ei se tarkoita sitä, että haluaa tehdä lapsia. Minä itken, kun näen vanhoja pappoja tärisemässä Alepan kassalla enkä ole silti lapsi-ihminen.

Nainen ei voi lähteä kauppaan ilman meikkiä.

Ulla: Minä liikun joka paikassa ilman meikkiä, samoin kuin ystäväni Niina Lahtinen. Töissä laitetaan niin paljon meikkiä, etten todellakaan ala tälläytyä himassa.

Niina: Olen elävä esimerkki siitä, että kyllä voi, joka päivä. En jaksa meikata arkisin ollenkaan. Välillä katson kaupassa peiliin ja mietin, että olisi kannattanut. Yhtenä sunnuntaina lähdin lähikauppaan ostamaan kananmunia yöpuvun flanellihousuissa, Aino-tossuissa ja ilman meikkiä. Kaupassa oli 3000 partiolaista. Osa katsoi sen näköisenä, että he miettivät, tunnistavatko he minut. Illalla Janne Kataja oli meillä käymässä ja kertoi, että partiolaiset olivat tulleet soittamaan hänen ovikelloaan. Yksi tehtävistä oli ollut pyytää nimmari joltain julkkikselta. Kaikki partiolaiset näkivät minut kaupassa, mutta yksikään ei tunnistanut! No, olen kyllä aika erinäköinen kuin televisiossa.

Nainen etsii isänsä kaltaista miestä.

Ulla: Tämä on kysymyksenä vähän sama kuin ajattelisi vanhempiaan harrastamassa seksiä. Jos isäsuhde on hyvä, niin miksi ei. Isähän on maailman paras äijä.

Veera: Ei tietoisesti. Olen ollut kauan yhdessä mieheni kanssa ja huomaan, että tosi moni asia, joka minua hänessä viehättää, on samanlainen kuin isässä. Hän on käsistään kätevä ja ihminen, joka ei hätäänny. Ne ovat samoja asioita, joita tunnistan isässäni. Ehkä ne ovat perusarvoja, joita arvostaa läheisissään. Mutta en ole koskaan ajatellut, että hmm, olisipa sellainen parrakas autopeltikorjaaja.

Nainen ei voi juoda kuin mies.

Niina: Ai onko se fysiologisesti mahdollista? Minulla on ystäviä, jotka juovat aivan saatanasti. Saa ja voi juoda.

Ulla: Minähän en juo alkoholia. Voin juoda kuin mies, jos mies juo alkoholittomia, limua ja vettä.

Nainen ei halua rehellisiä kommentteja ulkonäöstään.

Ulla: Ei varmasti halua. Suomalaisuuteen kuuluu se, että emme osaa ottaa kehujakaan vastaan. Jos joku sanoo, että näytät hyvältä, ollaan, että hehe, en usko, tämä vanha kolttu ja kauhea meikki.

Veera: Kaikenlainen ulkonäön kommentointi on turhaa. Ei ole mitään syytä saada sellaisia saatana mikä läskiperse -kommentteja. Kuka sellaisia haluaa?

Ulla: En halua kuulla siitä, että minulla on arpia tisseissä ja selluliittia perseessä. Tiedän sen kyllä itsekin.

Naisella ei ole koskaan mitään päällepantavaa.

Ulla: Ei niin. Voisiko vaatesponsseja tulla nyt ihan hirveästi? Minulla ei ole tyylitajua eikä siksi mitään päällepantavaa. Mutta se ei minua hirveästi haittaa. Lasken sen varaan, että joku pukee minulle vaatteet päälle, jos esiinnyn, ja jos en, niin rumat ne vaatteilla koreilee.

Veera: Valinnanvaikeus on se ongelma. Tai sitten se, että haluaa just sen tietyn mustan topin ja se on siellä mustassa kaaoksessa pimeänä talviaamuna. Silloin ei ole mitään päällepantavaa.

Nainen ei löydä käsilaukustaan mitään.

Veera: Aivan jumalattoman totta. Olen niin monta kertaa pyllistänyt koko käsilaukun Porin torille aivan raivoissani, kun en löydä sieltä mitään. Äitini antoi kerran käsilaukkunsa isälle pideltäväksi, ja isä ihmetteli, miten tämä painaa näin paljon. Laukusta löytyi silitysrauta, jota äiti ei edes muistanut. Hän oli etsinyt sitä viikon.

Niina: Minulla ei ole käsilaukkua. Vihaan sitä, kun se on aina käsissä. Kannan repussa läppäriä, ja kaikki muu on takin taskussa. Ravintolan narikassa se on vähän noloa, kun pitää kaivaa arvoesineet pois taskuista.

Naista arvostellaan aina ulkonäön perusteella.

Ulla: Jos joku ahdistelee kaupungilla tai baarissa ja siihen ei reagoi, kyllähän se, mitä yleensä sanotaan, on ”ruma” tai ”huora”. Naista arvostellaan, koska on vuosikausia ajateltu, että ulkonäkö on meidän ainoa valuuttamme. En siis sano, että niin on. Olen kauhea feministi. Naisnäyttelijöillä kello tikittää. Tietyn iän jälkeen ei saa rooleja, tai jos saa, on äiti tai joku sivuhahmomummo.

Veera: Kun jäin pari vuotta sitten hetkeksi aikaa työttömäksi, blogissani käytiin kommentoimassa, että sinun kannattaisi varmaan laihduttaa, että saisit paremmin töitä. Laitanko valokuvausportfoliooni siis seuraavaksi kuvan perseestäni? Minulle on hirveän tärkeää, että itseluottamukseni perustuu siihen, mitä osaan ja teen, ei siihen, miltä näytän.

Nainen osaa olla sopivassa tilanteessa avuton.

Niina: Samaa mieltä. Käytän sitä häikäilemättömästi hyväkseni, kun en jaksa lukea laitteiden käyttöohjeita.

Veera: Se on taito, jota pitää käyttää hyvin harkiten. Yksi vanha kaverini kysyi Facebookissa, auttaisiko joku talvirenkaiden vaihdossa. Hän on nykyään yhdessä saman miehen kanssa, joka tuli auttamaan.

Nainen ei osaa olla hauska kuten mies.

Ulla: Olen esiintynyt stand up -keikalla, jonka jälkeen kaverilleni oli sanottu, että tosi hyviä juttuja, mutta olihan ne vähän sellaisia naisten juttuja. Olin puhunut karaokesta ja ihmisistä, jotka reagoivat hassusti. En sanonut mitään menkoista tai tisseistä.

Minua ärsyttää stand upissa se, että jos mies puhuu perheestään ja lapsistaan, se on komediaa, mutta jos nainen puhuu miehestään ja lapsistaan, ne ovat naisten juttuja. Naiskoomikoita kuulutetaan välillä lavalle sanomalla, että hän on ihana ja hän on kaunis. Niin, paitsi että hän yrittää olla myös hauska.

Mikä #evek?
  • #evek eli Ei vois enempää kiinnostaa on Me Naisten uusi keskusteluohjelma, jota vetävät Niina Lahtinen, Ulla Virtanen ja Veera Korhonen.
  • Ohjelmassa käsitellään ajankohtaisia teemoja terävästi ja hauskasti.
  • Millä sanoilla kuvaisitte ohjelmaa? ”Räiskyvä, iloinen, hasardi, rönsyilevä, yllättävä. Olemme puhuneet vaginaselfieistä ja nännikarvoista moneen otteeseen”, Ulla sanoo.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.

 

Helen taisi juuri pongahtaa häijyjen muijien ykköseksi.

– Aion olla kaikista häijyistä naisista häijyin, Helen Mirren, 71, lausui maanantaina.

Sanoillaan hän viittasi presidenttiehdokas Donald Trumpin lausuntoon kilpakumppanistaan Hillary Clintonista kaksikon kolmannessa vaaliväittelyssä.

Brittinäyttelijä pääsi ääneen Elle-lehden vuosittaisessa Women in Hollywood -tapahtumassa, joka pidettiin Los Angelesissa maanantaina. Helen Mirren palkittiin tilaisuudessa legendaarisen asemansa ja elämäntyönsä vuoksi.

Kiitospuheensa yhteydessä näyttelijä jakoi parhaat elämänohjeensa, joista voivat ottaa oppia kaikki muutkin naiset tiellään häijyiksi muijiksi.

Lue myös: Häijyt muijat kunniaan! 12 naista, joita voi vain ihailla

– Käyn nopeasti läpi muutaman vinkin, joiden avulla selvitä elämästä, koska varmasti tiedätte, että olen melko vanha, joten olen nähnyt aika paljon elämää. Voitte jakaa vapaasti eteenpäin viittä parasta vinkkiäni, Helen Mirren sanoi puheessaan, joka on luettavissa kokonaisuudessaan Elle-lehden sivuilla.

”1. Älä ikinä juo alkoholia, paitsi jos juhlit jotain, jos olet järkyttynyt jostakin tai jos on päivä, joka loppuu y-kirjaimeen (huom. englanniksi kaikkien viikonpäivien nimet päättyvät y:hyn). Jos otat, älä koskaan aja.”

”2. Rakkaudessa ei ole sääntöjä – en usko – mutta älä kiirehdi naimisiin, oikeasti. Menin mieheni kanssa naimisiin myöhemmin elämässäni, ja se on toiminut oikein hyvin.”

”Älä kiirehdi naimisiin, oikeasti.”

”3. Anna kumppanillesi vapaus ja tue häntä tavoitteidensa saavuttamisessa. Se on todella tärkeää ja koskee molempia suuntia, sekä miehiä että naisia.”

”4. Blackjack-pöydässä splittaa aina ässät, kasit ja ysit.”

”5. Ole yhteydessä ystäviisi päivittäin, enkä tarkoita Facebookia. On parempi, että on kolme hyvää ystävää kuin kolmesataa sosiaalisessa mediassa. Ystäviä, joille voit oikeasti puhua.”

Koska Helen Mirren ei piittaa omistakaan säännöistään, hän ei pysynyt lupaamassaan viidessä elämänohjeessa. Kuudes ohje oli kieltämättä häijy.

– Ja lopuksi, viis veisaa kenestäkään, joka tuomitsee sen, miltä näytät, etenkin jos hän on joku anonyymi, tuntematon, netissä vaaniva hyypiö tai on turvonnut, pienipäinen, dinosauruskätinen presidenttikandidaatti.

Jääkiekkoilijarakkaansa Mikael Granlundin kanssa Minneapolisissa asuva Emmi Kainulainen kaipaa Suomesta ystäviä ja perhettä.

Kolme viikkoa sitten Suomeen saapunut Emmi Kainulainen iloitsee uudesta urasta Yhdysvalloissa. Kainulainen työskentelee mallina ja seurustelee Minnesota Wild -seurassa pelaavan Mikael Granlundin kanssa. Pariskunta asuu yhdessä Minneapolisissa.

– Odottelen parhaillaan työviisumia, sillä sain mallisopimuksen Ford-toimistolle Chicagoon. Toivottavasti pääsen tekemään samantyyppisiä kuvauksia kuin Suomessa, eli sporttia ja alusvaatteita, ehkä katalogejakin, Kainulainen kertoi tiistai-iltana suunnittelija Lalli Savolaisen muotinäytöksessä Helsingissä.

Fordin kansainvälinen mallitoimisto on yksi maailman tunnetuimmista ja arvostetuimmista.

Kainulainen valmistui keväällä Metropolia-ammattikorkeakoulusta sisustusarkkitehdiksi. Hän aikoo tehdä töitä myös oman Chaîne-brändinsä eteen. Brändiin kuuluu muun muassa lifestylea, muotia ja taidetta.

– Lähden liikkeelle muodista, ja etenen toivottavasti pikkuhiljaa sisustukseen sekä taiteeseen.

Pariskunta asuu jo viidettä vuotta Minneapoliksessa, jonne he ovat sopeutuneet hyvin.

– Varsinkin pari ensimmäistä vuotta seilasin edestakaisin opintojen vuoksi, ja nyt matkalaukkuelämä on taas tullut tutuksi. Alkaa olla jo koti-ikävä! Suomesta kaipaan eniten ystäviä ja perhettä.

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.