”Olen vieläkin vähän ujo”, Ismo Leikola sanoo. ”En ole hyvä small talkissa, mutta Jenkeissä saan harjoitella sitä.” Kuvat: Minna Kurjenluoma

Stand up -koomikko Ismo Leikola muutti kotinsa ja uransa Yhdysvaltoihin. Jutut uppoavat amerikkalaisyleisöön sekä 10 yhteisen vuoden jälkeen vielä vaimoonkin. – Rouvalla on paras vitsipankki heti omani jälkeen.

Sipoolaisen kahvilan lounaspöytä on katettu. Kananmuna odottaa pääsyä pinaattikeittoon, mutta kun Ismo Leikola, 37, kopauttaa sen rikki, kuoren alta paljastuu yllätys.

– Perhana, tämähän on raaka! Ismo säpsähtää.

– Ei sillä, ennen vetelin raakoja kananmunia Rocky-tyyliin, kun olin kuullut, että ne ovat terveellisiä. Siinä on muuten nopea aamiainen.

Tänään Ismo on vain käymässä Sipoossa: koomikko vaimoineen muutti Yhdysvaltoihin, Rocky-elokuvien maisemiin, puoli vuotta sitten. Aviopari ehti asua Sipoossa kolme ja puoli vuotta, mutta nyt iso hirsitalo uima-altaineen on pantu myyntiin. Päätös kertoo, ettei Los Angelesiin lähdetty vain pyörähtämään.

Muutto ei vaatinut hautomista, se oli Ismolle itsestään selvä siirto. Tilaisuus aukesi, kun hän voitti kansainvälisen stand up -kilpailun ja Maailman hauskimman ihmisen tittelin vuonna 2014.

– Jos asiat menevät mallilleen, asumme Jenkeissä monta vuotta. Painotus tekemisissäni on nyt siellä, enkä halua pois. Vaimokin oli innoissaan muutosta, eikä asiasta tarvinnut vääntää yhtään.

”Seutu on yllättävän rauhallista. Kun myöhään illalla lähden kävelylle tai palaan keikalta, harvoin näen ketään.”

Asunto West Hollywoodissa vanhainkodin ja sairaalan läheisyydessä tuntuu jo kodilta.

– Seutu on yllättävän rauhallista. Kun myöhään illalla lähden kävelylle tai palaan keikalta, harvoin näen ketään.

Autoille suunnitellussa kaupungissa Ismon käppäilyharrastus herättää kummastusta paikallisissa.

– Hiljattain koomikkokaveri ihmetteli, millä olin tullut tapaamiseemme. Miten olin päässyt perille, kun en ollut ajanut, tullut Uberilla enkä taksilla?

Ismo on esiintynyt ulkomailla aiemminkin, aluksi briteille, sitten australialaisille ja uusiseelantilaisille. Nyt huumori tuntuu uppoavan amerikkalaisiin.

– Ehkä salaisuuteni on, ettei minulla ole mitään showpersoonaa. Olen lavalla oma itseni ja aika auki. Olen aina kokenut olevani vähän outo, myös täällä Suomessa.

Sopivasti outo huumori saattaa nyt avata Ismolle ovia kansainväliseen menestykseen, jollaista hän ei ole ennen kokenut.

Naisille puhuva mies

”En ole mikään wohoo-ihminen. Vastakohtani on sellainen, joka ajaa kaupungilla avoautoa ja tuulettaa ’wohoo!’ Heittäytyminen bilettämään tai hehkuttaminen tuntuvat vaikealta.

Olen analyyttinen mutten introvertti. Kun avaan suuni, sieltä pitää tulla jotain sanottavaa. Se on oma tapani tuulettaa.

Olen outolintu enkä samastu mihinkään ryhmään, mutta löydän kaikista jotain yhteistä – niin sotilaasta kuin hipistä. Minusta tuntuu, että ryhmässä pitää tukahduttaa jotain itsestään.

Koulussa olin ulkopuolinen tyyppi, mutta en mikään stereotyyppinen nörtti, vaikka lukiossa keskiarvoni olivat ysin ja kympin välissä. Kaikki aineet kiinnostivat, ja halusin keskittyä tunneilla. En ymmärtänyt niitä, jotka vain häröilivät.

Samalla tykkäsin esiintyä ja vitsailla. Pari vuotta yritin kuulua hevareihin. Kuuntelin Cradel of Filthiä ja pukeuduin pitkiin mustiin takkeihin. En sopinut siihenkään joukkoon, koska en osannut olla synkkä. Halusin hölmöillä ihan liikaa.

”Oivalsin, että ulkopuolisuuden tunteita on kaikilla, moni vain teeskentelee kuuluvansa johonkin porukkaan.”

Koulussa erilaisuus hämmensi ja ahdisti, mutta myöhemmin opin arvostamaan sitä. Oivalsin, että ulkopuolisuuden tunteita on kaikilla, moni vain teeskentelee kuuluvansa johonkin porukkaan. Olen niin rehellinen, etten osaa.

Joistain aiheista minun on helpompi jutella naisten kuin miesten kanssa. En samastu miespuheeseen naisten perseistä ja lätkästä. Tykkään puhua naisten kanssa ihmissuhteista ja sellaisesta. Kai se on tyypistä kiinni.

Kun rouvan kaveri tulee meille kylään, hän on minunkin kaverini. Saatan myös tilittää murheitani naispuoliselle ystävälle. Miehet helposti lyövät asian läskiksi tai ahdistuvat. Teen niin joskus itsekin. Tuntuu, että miesten pitäisi löytää ongelmiin heti ratkaisu. Tärkeintä olisi kuunnella.

 

Ismo Leikola ura keskittyy nyt Yhdysvaltoihin. ”Lähdöstä ei tarvinnut kyädä vääntöä vaimon kanssa. Hän oli muutosta yhtä innoissaan kuin minäkin.”

 

Vaimo – ystävä ja vitsipankki

Alakoulussa pelkäsin pyytää tyttöjä tanssiin koulun diskossa. Myöhemmin baarissa en koskaan mennyt tyttöpöytään ja sanonut, että mitäs tytöt. Minulla oli liian kovat vaatimukset itselleni. Ylipäätään iskeminen on luonnoton tilanne ihmiselle. Sehän on kuin menisi suden suuhun.

Esiintyminen keikalla on kuitenkin eri asia, se on show. Lavalla on minun vuoroni puhua, minun hetkeni. Siviilissä esiintyminen on pelottavaa: silloin on henkilökohtaisesti esillä ja voi tulla torjutuksi.

”Siviilissä esiintyminen on pelottavaa: silloin on henkilökohtaisesti esillä ja voi tulla torjutuksi.”

Pelimieskirja oli joskus iso hitti. Siinä oli ohjeita, kuinka nainen isketään. En koskaan tajunnut sitä. Jos saa naisen esittämällä olevansa joku muu, eihän häntä silloin ole itse saanut. Kyllä minun pitää voida olla ihan oma itseni.

En tajunnut myöskään, miksi ihmiset käyttävät iskurepliikkejä, joita eivät ole itse keksineet. Miksi puhuisin mitään, jos en keksisi jotain originaalia, nerokasta tai luovaa? Minulle on aina ollut tärkeää, että juttuni ovat omiani.

En koskaan keksinyt hyvää iskurepliikkiä. Siksi seurustelusuhteeni ovatkin alkaneet kaveripohjalta. Vaimoni tapasin yli kymmenen vuotta sitten keikallani, kun yhteiset tutut esittelivät meidät.

”Pitkän suhteen salaisuus on, että paljastaa nopeasti, millainen oikeasti on eikä esitä mitään.”

Emme menneet saman tien naimisiin, vaan olimme ensin kavereita. Se on järkevä veto, koska siinä näkee toisen aidot puolet. Muuten voi käydä niin, että kaksi vuotta pidättää pierua ja kaikkea mahdollista. Pitkän suhteen salaisuus on, että paljastaa nopeasti, millainen oikeasti on eikä esitä mitään.

Meidän suhteemme salaisuuksia on sekin, että meillä on rouvan kanssa omia insidevitsejä ja yhdessä nauramista. Vaimoni auttaa keksimään vitsejä, ja hänen ideapankkinsa on paras heti omani jälkeen. Viimeksi eilen selitin jotain tohkeissani, kun vaimoni sanoi, että tuostahan saisit vitsin. Aloimme sitten yhdessä työstää sitä. Eniten nauran rouvani kanssa.

Kicksit vaihtuvat kutsumukseksi

Lapsuudenkodissani huumoria ei myrkytetty rikkaruohona, vaan sitä sai viljellä. Vanhempani eivät olleet kovimpia vitsinheittäjiä, mutta koskaan ei käsketty olemaan hiljaa. Kerroimme vitsejä ruokapöydässä ja liimasimme Harald Hirmuisen parhaat jutut vessan oveen. Taannoin löysin vanhasta valokuva-albumista viisivuotiaana kirjoittamani vitsin: ’Jos kaksi poliisia ajaa kolarin, niin kenelle ne soittavat?’

Joillakin on hirveä hinku taitoluisteluun tai lätkään, minulla on ollut paloa vain ja ainoastaan huumoriin. Luin vitsejä, sarjakuvia, mietin pilaversioita lauluista ja katsoin Benny Hillit, Ohukaiset ja Paksukaiset sekä Monthy Pythonit. Seurasin Kummelia, ja Pulkkinen räjäytti potin vuonna 1999.

Koulussa piirsin vihkot täyteen pilakuvia. Matematiikan yo-kirjoituksissakin oli pakko hölmöillä. Tehtävässä piti laskea, kuinka paljon ruohoa vuohi oli syönyt. Ratkaisin tehtävän ja piirsin viereen kuolleen vuohen, jolta oli ruoho loppunut.

”Edelleen keikan jälkeen tulee hyvä olo, mutta en saa enää samanlaisia kicksejä.”

Stand up tuli Jyväskylän Ilokivi-baariin vuonna 2001. Puoli vuotta kävin katsomassa esityksiä ennen kuin itse uskalsin lavalle. Yleisössä oli yli 200 ihmistä, ja kaikki nauroivat jutuilleni. Keikan jälkeen kävelin puoli metriä ilmassa. Tajusin heti löytäneeni juttuni.

Edelleen keikan jälkeen tulee hyvä olo, mutta en saa enää samanlaisia kicksejä. En tiedä, onko minulla niitä edes ikävä, ennemminkin työ tuntuu kutsumukselta. Jos haluan kicksit, menen ajamaan rallia tai motocrossia.

Stand upissa lavalla ollaan täysin yksin. Minimalistisuus on lajin hienous ja pelottavuus. Menee hyvin tai huonosti, se on omaa ansiota tai moka. Tässä on myös pakko saada ihmiset nauramaan. Ei riitä, että saa ne itkemään.

Esiintyessä tarkkailen ihmisten kasvoja. Yleisön peittävä valaistus on kamalinta. Tykkään puhua suoraan ihmisille ja nähdä heidän ilmeensä. Huomaan heti, jos joku nyrpeänä näprää puhelintaan.

Koomikon ikuinen kirous on, kun satojen kuulijoiden joukossa yksi ei naura. Koko keikan mietin, mikä häntä vaivaa. Huono päivä, eikö hän tykkää, miksei hän lähde pois? Sitten muistan, että onhan tässä nämä 400 muuta katsojaa.

”Jos olen itse yleisössä, menen aina takariviin. Se on koomikoiden kirjoittamaton sääntö.”

Jos olen itse yleisössä, menen aina takariviin. Se on koomikoiden kirjoittamaton sääntö. Kollegan ilmestyminen eturiviin voisi ahdistaa esiintyjää.

Huumori on minulle analyysin ja intohimon kohde, ja tosi harvoin nauran ääneen. Vain silloin tällöin saan naurukohtauksia, yleensä hölmöilystä kavereiden ja rouvan kanssa.

Yliaktiiviset aivot

Aivoni ovat selkeästi yliaktiiviset, ne vain kelaavat ja kelaavat. Ehkä se on jokin koomikoiden ominaisuus. Nukkuminen on vaikeaa, kun ideoita pyörii mielessä.

En ymmärrä, miten kukaan voi nukahtaa television ääreen. Muinoin leijonathan olisivat syöneet ihmisen, joka olisi nukkunut äänien keskellä. Miten syväuniset ovat edes säilyneet hengissä?

Ensimmäisen tyttöystäväni kotona oli äänekkäästi tikittävä kello. Ensin tuli tik, sitten tak ja seuraavaksi tik tak. Se oli sietämätöntä. Vein kellon milloin rappukäytävään, milloin keittiön kaappiin, jotta pystyin nukkumaan. Lopulta tyttöystävä vei kellon aina pois, kun yövyin siellä.

Armeijassa keksin erilaisia konsteja saada muiden kuorsaus loppumaan. Eräällä metsäleirillä joku kuorsasi makuupussissaan älytöntä kuolon korinaa, sellaista järkyttävää konserttia. Kävin siirtämässä hänen päätään takakenoon.

Armeijassa minun oli mahdotonta ymmärtää sääntöjä, joissa ei ollut järkeä. Sellaisia oli paljon. Miksi herätä tiettyyn aikaan ilman syytä? Miksi kääntyillä ja marssia sulkeisissa? Sänky piti olla oikein pedattu, päiväpeitto suorassa. Kostoksi en ole armeijan jälkeen pedannut sänkyäni kertaakaan. Olen aina ollut kyseenalaistaja.

Ikuinen etsijä

Olen aina etsinyt vastauksia ja miettinyt elämän tarkoitusta. Miksi olemme täällä?

Olen yrittänyt etsiä elämän tarkoitusta uskonnoista, tieteistä ja new age -jutuista. Olen lukenut läpi lähes kaikki filosofiat ja uskonnot. Kristinuskosta hain vastauksia monta kertaa. Homma kaatui juurikin uskoon. Olen kiinnostunut tiedosta enkä uskosta. Uskonnot ovat siinä vain tiellä.

Vastausten toivossa menin Jyväskylän yliopistoon opiskelemaan fysiikkaa. Toinen syy oli, että pääsin sisään lukiopapereilla. Kävi ilmi, että muut eivät etsineet siellä elämän tarkoitusta. Oli laskemista ja käytäntöä eikä syvällistä pohdintaa.

”Lähdin Tiibetiin etsimään vastauksia. Reissussa tajusin, että siellä ihmiset vasta pihalla olivatkin.”

Yhdeksän vuotta sitten tutustuin buddhalaisuuteen ja lähdin Tiibetiin etsimään vastauksia. Reissussa tajusin, että siellä ihmiset vasta pihalla olivatkin. Kaikkialla oli kultaisia buddhapatsaita, joilla ei ole mitään tekemistä oikean filosofian kanssa.

Vaikka Tiibet kuulostaa hienolta maalta ja Dalai Lama on sieltä kotoisin, se on kuitenkin vain paikka, jossa on taloja ja asutusta. Ihan niin kuin Jyväskylässä tai Hollywoodissa. Luovuutta matkailu kyllä lisää: kun tuulettuu, saa uusia ideoita.

Arvelin jo nuorena, ettei kukaan tiedä vastausta elämän tarkoitukseen. Kaikki vain arvailevat. Etsinnöissäni olen ollut aina ihan harmiton, en ole paasannut uskonnoista tai filosofioista muille.

Olen saanut oivalluksia, mutta en osaa oikein avata niitä. Olen ääriagnostikko ja ajattelen, että mitään ei voi tietää varmaksi. Voimme olla Matrix-elokuvassa tai nähdä unta. Vastauksia ei löydä paikoista tai jumalista, joita seurata. Ne löytyvät itsestä.”

Ismo Leikola

Koomikko syntyi 22.1.1979 Jyväskylässä. Sipoon-koti on myynnissä, ja Ismo vaimoineen asuu Los Angelesissa.

Stand up -ammattilainen vuodesta 2003. Tuli julkisuuteen Hyppönen Enbuske Experience -show'n Jyväskylän-kirjeenvaihtajana.

Voitti amerikkalaisen Laugh Factoryn Vuoden hauskin ihminen -kilpailun vuonna 2014.

Kuvaa Ismo-sarjan toista kautta Elisalle. Aloittaa Suomessa Ismo Leikola – Hyvät naiset ja herrat -kiertueen 29.10.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoo sosiaalisessa mediassa, että perheellä on kaikki hyvin.

Suvi Teräsniska, 27 sai eilen toisen lapsen. Laulaja kertoo ilouutisen sosiaalisessa mediassa.

– Pieni poika saapui maailmaan eilettäin, samana päivänä kun Ouluun satoi ensilumi. Täällä on kaikki hyvin. Ihanaa loppusyksyä teille kaikille! Missä kaikkialla on jo ollut lunta? Suvi kirjoitti vauvasta julkaisemansa varvaskuvan yhteydessä.

Suvin ja hänen aviomiehensä Simo Aallon esikoispoika Terho syntyi viime vuoden maaliskuussa. Pari meni naimisiin kaksi vuotta sitten kesällä.

Suvi on mukana Vain elämää -ohjelman parhaillaan televisiossa pyörivällä kaudella. Hän kertoi raskaudestaan, kun ohjelmaa kuvattiin alkukesällä.

Elokuussa Me Naisten haastattelussa Suvi kertoi ottavansa toisen lapsen odotuksen rennommin kuin ensimmäisen.

– Alkuviikkoina, kun vauvavatsa ei ollut vielä kasvanut eikä liikkeitä tuntenut, saattoi mennä päiviä, etten edes muistanut olevani raskaana. Pitää paikkansa, että toinen lapsi menee vähän vasemmalla kädellä, Suvi nauroi.

– Tarvitsemme elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain, Syysprinssi-elokuvan tähti Laura Birn sanoo.

Näyttelijä Laura Birn, 35, on ärsyyntynyt elokuvateollisuuden naisiin kohdistuvasta ikäsyrjinnästä. Miesnäyttelijät ovat valkokankaalla oikealta iältään helposti parikymmentä vuotta vanhempia kuin naiset, jotka esittävät heidän vaimojaan.

– Naisille on tarjolla vähemmän rooleja, ja niidenkin roolien tarjoama kuvasto on yksinkertaisempaa kuin miesten. Tällä hetkellä tuntuu, ettei elokuvissa ole edes olemassa vanhaa naista. Se on todella huolestuttavaa, Laura pohtii.

Laura ei ole itse vielä törmännyt ikäsyrjintään. Häntä vanhemmat, neli-viisikymppiset naiskollegat ovat kuitenkin varoittaneet, että vanhempana rooleja ei vain ole.

– Minusta se tuntuu käsittämättömältä. Ihminenhän muuttuu iän ja elämänkokemuksen myötä koko ajan kiinnostavammaksi.

Naiset normiksi

Aiheen nosti esille Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori, näyttelijä Elina Knihtilä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa. Laura iloitseekin, että Elina uskalsi puhua.

–Todella moni naisnäyttelijä huokaisi helpotuksesta, kun Elina sanoi asiat suoraan. Ihailen Elinaa, sillä hän on paitsi rohkea, intohimoinen ja hauska, myös tunneälykäs.

”Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia.”

Laura haluaa osaltaan jatkaa tuota keskustelua. Hänestä on ongelmallista, että mies on lähes aina tarinan sankari ja nainen esitetään vain suhteessa mieheen.

– Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia. Se, millaista ihmiskuvaa elokuvateollisuus tarjoaa, näyttäytyy yhteiskunnassamme normina. Ei ole oikein, että vain miesten tarinat pääsevät tuotantoon, ja naisten rooli on olla miesten peili. Tarvitsemme myös elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain.

Tällainen projekti on Lauran tuorein elokuva Syysprinssi. Anja Snellmanin menestyskirjaan perustuvassa elokuvassa Laura näyttelee Inkaa, joka on hänen mukaansa kokonainen ja monipuolinen hahmo.

– On mahtavaa, ettei Inka uhraa omaa tietään rakkauden edessä, vaan uskaltaa lentää.

Katse rahoittajiin

Jotta asiat elokuvateollisuudessa voivat muuttua, alalle tarvitaan Lauran mielestä lisää naistekijöitä ja heidän projekteihinsa lisää rahaa.

”Olen varma, että myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva.”

– Elokuva-alan rahoittajat ja heidän päätöksensä ovat olennaisessa asemassa. Kun elokuvissa näkyy enemmän monipuolista naiskuvaa, siitä tulee uusi normi. Olen varma, että naiskatsojien lisäksi myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva, Laura huomauttaa.

– Uskon, että meillä naisilla on valta vaikuttaa asioihin ja edistää muutosta. Sitä tapahtuu koko ajan enemmän, eikä feminististä puhetta voi enää hiljentää.

Siksi Laura ei olekaan huolissaan omasta työllisyystilanteestaan ja tulevaisuudestaan alalla.

– Uskon, että kun olen yli nelikymppinen, vinouma naisroolien kohdalla on ehtinyt jo korjaantua.

Lue Lauran koko haastattelu Me Naisten numerosta 43/2016.

Mari Perankosken kanssa avioituneen Jouni Hynysen mielestä seksi kuuluu olennaisesti rakkauteen. – Pelkkä ajatus seksittömyydestä parisuhteessa tuntuu hankalalta.

Muusikko Jouni Hynysen mielestä seksi on olennainen osa kumppanien välistä rakkautta. Hän meni viime syyskuussa naimisiin näyttelijä Mari Perankosken kanssa.

– Pelkkä ajatus seksittömyydestä parisuhteessa tuntuu hankalalta. Kyllähän sitä parin päivän välein pitää päästä bylsimään, muuten siitä aiheutuu kitkaa. Raakaa ajelua pitää olla vähintään parina päivänä viikossa, mielellään monta kertaa päivän aikana. Toki henkinen yhteys on tärkeää, mutta minulla on myös muna pystyssä, Jouni täräyttää.

Hän ihmettelee pariskuntia, jotka pystyvät olemaan vuosikaudet ilman intiimiä kanssakäymistä. Jounilta se ei luonnistuisi.

– Minun on vaikeaa kuvitella, miten jotkut pystyvät olemaan parisuhteessa pitkään ilman seksiä. Toki työkiireet voivat vaikuttaa, mutta sen pitäisi olla väliaikaista. Mitä kumppanuudesta ilman seksiä muka oikeasti tulee?

”On olemassa naisia, jotka käyttävät surutta miesparkoja hyväkseen.”

Jouni on ehtinyt seurata sivusta myös muusikkopiireissä tapahtuvaa sutinaa, sillä hänen Kotiteollisuus-bändinsä on perustettu yli 20 vuotta sitten vuonna 1993.

– Helposti sanotaan, että ukothan panevat mitä vain, mutta on olemassa myös samanlaisia naisia. Heitä pyörii musiikkiympyröissäkin. He käyttävät surutta miesparkoja hyväkseen, vaikka nämä haluaisivat löytää syvemmän yhteyden.

Mari toi uutta varmuutta

Jouni tunnustaa olevansa rakkaudessa romantikko mutta riidellessä realisti. Viime aikoina hän on viettänyt Marin kanssa enemmän aikaa pääkaupungissa töidensä takia. Kotiteollisuus on juuri julkaissut uuden levyn Vieraan vallan aurinko, ja Jouni on kirjoittanut ensimmäisen romaaninsa Kadonnutta tavaraa etsimässä.

Tuore vaimo toimi kirjoitusprosessissa apuna ja tsempparina. Suhde on tuonut Jounille uudenlaista varmuutta.

– Marin tavattuani kelasin, että tässä on minun tyyppini, nyt mennään. Vaihtoehtoja ei ollut, vaan se oli siinä. En voisi kuvitella ketään muuta naista, jonka kanssa voisin jutella yhtä paljon.

Lue lisää Jounin ajatuksia rakkaudesta Me Naisten numerosta 43/2016.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.