Kokki ja ravintoloitsija Henri Alén, 36, herättää ruokatwiiteillään ihailua sekä närää. –Minun ei ole pakko miellyttää ketään.

– Sori, täällä on kauhea kaaos. Emme ole kumpikaan ehtineet olla viikkoon kotona”, ravintoloitsija ja ­kokki Henri Alén, 36, toteaa samalla, kun toivottaa tervetulleeksi kotiinsa Helsingin Pakilassa.

Lievä epäjärjestys on vallannut asunnon sillä aikaa, kun isäntä ja emäntä ovat olleet avaamassa uusia ravintoloita. ­Kotona he ovat pyörähtäneet ­lähinnä nukkumassa. Myös Henrin vaimo Terhi Oksanen-Alén työskentelee ravintola-alalla, Savoyn ravintolatoimen johtajana.

Useimmat muistavat Henrin eli ­Henkan television ruokaohjelmista. ­Sokkokokissa Henri teki aterioita, jotka julkkisvieraiden piti kopioida pelkästään kuulemiensa ohjeiden perusteella. ­Köyhissä ritareissa Henrin, Meri-Tuuli Lindströmin ja Nicolas ”Niki” Thieulonin kolmikko laittoi ruokaa rennolla ­otteella. Tuoreimpana Henkka & Niki vs. Amerikka ­-ohjelman toinen kausi starttasi juuri Jim-kanavalla.

Nyt Henristä on ­tullut myös Suomen epä­virallinen somekokki, joka twiittaa ahkerasti, mistäpä muustakaan kuin ruuasta.

Henri ei varsinaisesti suunnitellut ­tekevänsä Twitterin avulla ruokavallankumousta, sillä hänelle sosiaalinen ­media on lähinnä rentoa ajanvietettä. Duunin jälkeen hän pötköttää sohvalla ja twiittaa mitä mieleen juolahtaa.

– On hienoa, jos viestini palvelevat ­jotakin, mutta ne eivät ole suunnitelmallista toimintaa.

Erityisesti miehen muutaman twiitin mittaisista resepteistä on tullut suosittuja. Kun Henri kertoi, miten valmistuu täydellinen munakas, ”eikä mikään ­Jamie Oliverin kengänpohja”, hänen ruudulleen alkoi virrata kuvia kotikeittiöissä valmistuneista #somemunakkaista.

Sitä seurasi #soosi, siis tomaattikastike Henkan tapaan. Reseptistä tuli niin suosittu, että se tyhjensi kaupat Mutti-­tomaattimurskasta. Twitterissä ilmiö sai nopeasti lempinimen #muttigate.

Vaikka Henri ei ota twiittaamisesta paineita, hän pitää sitä hyvänä keinona viedä suomalaisten kotikeittiöiden ruokakulttuuria edes pieni askel eteenpäin. Hän muistuttaa, että on ollut hyvän ruuan asialla jo 17 vuotta, joten Twitter-kokin viitta ei harteita paina.

Sosiaalinen media sopii Henrille, ­koska hänen mielestään meininki siellä on aitoa, ja hän saa olla oma itsensä – ­mikä usein tarkoittaa paremman ruuan saarnamiestä. Henrille ruoka on kuitenkin niin tärkeä asia, ettei hän väsy puhumaan sen puolesta. Osaa hänen tyylinsä ärsyttää, toiset tunnustautuvat faneiksi.

– Mikään ei muutu, ellei avaa suutaan. Voin väittää, että minulla on 90 prosenttia muita enemmän tietopohjaa asioista, joista puhun.

Suurimmaksi osaksi Henrin saama palaute onkin ollut hyvää.

– Ja jos ei ole ollut, olen haukkunut sen lähettäjän, Henri heittää puoliksi vitsillä.

– Minun ei ole mikään pakko miellyttää ketään. Leipäni ei ole siitä kiinni.

Kotiväki ymmärtää kaaosta

Henrin leipätyö on ravintoloiden pyörittäminen. Hän on helsinkiläisten Murun, Pastiksenn ja helmikuun lopulla avatun Kaartin Hodari & Hummerin takana.

Aloitusviikko meni loistavasti, ja gourmetnakkisämpylät kävivät kaupaksi odotettua paremmin. Takana on Henrin mukaan melkoinen ”megahärdelli”. Ei ihme, että mies näyttää hieman ­väsyneeltä.

– En minä koskaan mikään päivänpaiste ole, Henri kuittaa.

Maanantai on Henrin ainoa vapaa­päivä. Tai miten sen nyt ottaa. Maanantaisin, kun Henri ei ole jossakin ravintoloistaan, hän hoitaa ”omia asioitaan”, esimerkiksi antaa haastatteluita.

–  Mielelläni minäkin tekisin seitsemän ja puolen tunnin työpäivää, mutta se vain ei ole mahdollista.

Toisaalta, jos Henrillä on joskus ­vapaata, se täyttyy nopeasti ja yleensä jollain työprojektilla.

– Olen maaninen. Kun teen jotain niin teen sitten täysillä. Olen myös rauhaton enkä pysy kauan paikallani. Jos minulla on vähän löysempi viikko, en osaa nauttia siitä, vaan alan saman tien keksiä ­jotain uutta. Luon ympärilleni jatkuvaa kaaosta. Siitä haluaisin päästä eroon.

Ruoka on Henrille sekä työ että harrastus, eikä elämään paljon muuta mahdukaan. Toinen tärkeä asia on perhe.

– Haluaisin ehtiä olla myös vaimoni ja lapseni kanssa. Se on minulle isompi juttu kuin esimerkiksi urheilu.

Onneksi vaimo on samalla alalla, ­joten kotoa löytyy ymmärrystä. Terhi ja Henri tutustuivat 12 vuotta sitten Ravintola Savoyssa, jossa molemmat olivat silloin töissä.

– Sen jälkeen vaihdoin kyllä työpaikkaa aika pian.

Pariskuntaa yhdistää intohimo ruokaan. Heidän kotonaan kokataan paljon ja syödään yhdessä. Kiireessäkin Henri ja Terhi muistavat kunnioittaa toisiaan ja toistensa työuria.

– Vuosien varrella suhteemme on löytänyt oman tapansa toimia, Henri sanoo.

Itsevarma amis

Henrin lapsuudenkodissa ruoka ei ollut yhtä merkittävässä roolissa kuin hänen perheessään nyt. Poika kasvoi kotiruualla, mutta einesten yleistyessä myös lihapiirakka ilta­palaksi oli normaali­juttu.

– Muistan mikroaterioista metsästäjänleikkeen, jossa oli kaksi jauheliha­pihviä, herkkusienisoosi, ­vihanneksia ja pottumuusi, jonka pystyi nostamaan irti pakkauksesta laattana. Mietin silloin, ­miten joku voi tehdä niin pahaa ruokaa.

Sarjansa uudella kaudella Henkka ja Niki (oik.) kokkasivat muun muassa näyttelijä Ronn Mossin ­kotona ­Yhdysvalloissa.

Kunhan Henri vain ehtii, hän aikoo ryhtyä kotonaan keittiöremonttiin. Mikro­aaltouuni saa rytäkässä kyytiä, ­sillä enää siitä on Henrille hyötyä ­korkeintaan suklaan sulattamisessa.

Kun ruuanlaitto alkoi kiinnostaa Henriä peruskoulussa, kotitaloudesta tuli yksi hänen lempiaineistaan.

– Olin aika hemmetin huono luku­aineissa, esimerkiksi matematiikassa ja äidinkielessä. Ne vain eivät menneet kaaliin, vaikka kuinka yritin.

Luovat aineet ja kielet taas sujuivat helposti. Yläasteen jälkeen Henri ei edes hakenut muualle kuin kokkikouluun. Vaikka kokkaaminen ei silloin ollut yhtä coolia kuin tätä nykyä, Henri valitsi lukion sijaan ammattikoulun.

– Ajattelin jo silloin, että ala on tosi hot. Kun muut hakeutuivat akateemisille aloille, halusin näyttää, että amiksestakin voi ponkaista.

Vielä tähän päivään mennessä Henrin mielessä ei ole käynyt muita uravaihtoehtoja. Nykyään hän tosin ajattelee, että 17-vuotiasta kokkiopiskelijaa kiinnosti kaikki epäolennainen.

– Oli kivaa keksiä visuaalisesti upeita annoksia. Se oli kiinnostavampaa kuin mistä raaka-aine tulee.

Siitä päästäänkin Henrin lempiaiheeseen ruokapolitiikkaan. Leppoisa, jutusteleva äänensävy vaihtuu astetta vakavampaan, kun tulee puhe siitä, mitä suomalaiset tällä hetkellä syövät ja miksi.

– Tämä kuulostaa nyt missijeesustelulta, mutta jos haluamme kasvattaa vaativia, terveitä ihmisiä, se lähtee lapsista. Jos ensin kasvaa purkkiruualla, jolla on löysemmät standardit kuin koiranruualla, ja siirtyy sitten eineksiin, miten voi kehittyä vaativaksi asiakkaaksi? Oma ­sukupolveni on jo menetetty tapaus. Jotta se muuttaisi einesruokavalionsa, on sama kuin tulisi uskoon. Siksi ­pitää ­keskittyä sukupolveen, joka nyt kasvaa.

Henri puuhaileekin parhaillaan lastenruokaan liittyvän projektin parissa, muttei voi paljastaa siitä vielä enempää.

Ruoka kuitenkin kiinnostaa koko ajan enemmän, ja Henrikin on tyytyväinen muutokseen, joka on tapahtunut edellisten viiden vuoden aikana.

– Kehityksestä pitää olla ylpeä. Tämä on pitkäaikainen prosessi.

Henri muistuttaa, että Suomessa on vielä nuori ruokakulttuuri ja olemme epävarmoja siitä, mitä pitäisi syödä. ­Siksi villitykset lyövät läpi helpommin – niillä yritetään tehdä bisnestä.

– Mitä enemmän meille kerrotaan, miten meidän pitää syödä, sitä enemmän puhun sen puolesta, ettei syömistä tarvitse miettiä niin paljon.

Henri ei myöskään halua, että ruoka muuttuu statussymboliksi.

– Pääasia on, että aletaan kokata tuoreista raaka-aineista. Sen jälkeen voi ­puhua luomusta, lähiruuasta ja muusta.

Porsche täynnä ruokaa

Kun Henri siirtyi kokkikoulusta töihin, hän kiinnitti huomiota kunnianhimon puutteeseen – tänä päivänä ei enää tulisi kuuloonkaan, että kokit polttaisivat ravintolan keittiössä tupakkaa.

– Se ei lannistanut vaan ajattelin, että homman voisi tehdä paljon paremmin.

Ilmeisesti Henri on tehnyt, hänen ja Niki Thieulonin ­perustama Muru ­valikoitui viime vuoden Suomen ­menestyneimmäksi ravintolaksi.

Alku ravintoloitsijaksi oli kivinen. Kun talous notkahti vuonna 2008, uudelle yritykselle oli vaikeaa saada rahoitusta. Henri ja Niki eivät myöskään halunneet mukaan bisnesenkeleitä ”sotkemaan ­kuvioita”, vaan he halusivat omistaa ­ravintolansa itse. He panivat pystyyn catering-yritys Muru Diningin.

– Se oli hooceeta aikaa. Maksoimme itsellemme minimi­liksaa, koska kartutimme pääomaa. Työtunteja kertyi kuukaudessa kolmesataa.

Henkalla ja Nikillä kävi tuuri, sillä uusi firma sai pian perustamisensa jälkeen huomiota Gloria-lehden bisnesliitteessä.

– Se oli onnenpotku, joka laittoi homman liikenteeseen.

Ensimmäisillä liksoillaan miehet ­ostivat pakettiauton. Muutaman tonnin maksanut vuoden -99 Nissan laukesi ­saman tien Helsingin Rautatientorin eteen, ja edessä oli monen tonnin moottoriremontti. Piti käyttää luovuutta.

– Oma autoni oli vanhemman mallinen Porsche, ja sillä me sitten hoidimme cateringin. Siinä vain ei ollut tavaratilaa eikä takapenkkiä. Kattoluukku piti pitää auki, jotta tavarat mahtuivat sisälle. Niki tuli skootterilla perässä.

Rivitaloasunnon pihassa seisoo nytkin Porsche, jota Henri harrastuksekseen ­rakentelee. Auton tomuiseen perään joku on kirjoittanut sormella ”muru”.

– Juttumme oli keskittyä pikkukeikkoihin, joita isot catering-yritykset eivät halunneet. Saimme muruset isoilta, kun he siirsivät meille kymmenen hengen dinnerin tai viiden hengen kokkikoulun.

Vuoden 2010 marraskuussa ravintola saatiin viimein pystyyn. Mitään salaista reseptiä Murun menestykseen ei löydy.

– Uskon, että riittää, kun ruoka ja asiakaspalvelu ovat hyvää. Ja läpinäkyvyys. Mokat on myönnettävä ja sitten jatketaan puhtaalta pöydältä eteenpäin.

Kun Michelin-tähtien julkistusta odotettiin viime viikolla, Henri twiittasi pistävänsä pillit pussiin mikäli tähti tulee. Ei onneksi tullut.

– Mikä muu palkinto voidaan ensin antaa ja sitten ottaa pois? Jos Oscar-voittajan seuraava leffa onkin huono, ei häneltä oteta patsasta pois. Michelin-tähti ohjaa ja rajoittaa tekemistä. Alkaisin miettiä, miten miellyttää tarkastajaa. Ei ole inhimillistä, että joku tuntematon ­vetelee naruista.

Tähtiä tai ei, moni sanoisi Henriä menestyneeksi. Henrille menestys on kuitenkin sitä, että asiakkaat ja työkaverit olisivat häneen tyytyväisiä.

– En osaa oikein nauttia menestyksestä, koska aina tulee seuraava päivä, joka on pakko tehdä paremmin kuin edellinen. Minua ajaa eteenpäin halu olla ­paras.

HenriAlén

■ Kokki. Syntyi 24.2.1978 Vantaalla. Asuu Helsingissä vaimonsa ja 6-vuotiaan tyttärensä kanssa.
■ Mukana helsinki­läisravintoloissa Muru, Pastis ja Kaartin Hodari & Hummeri.
■ Harrastaa uimahyppyä ja kunto­salilla käymistä ­sekä teollistumiseen ja ruuan kasvattamiseen liittyvää ruoka­kirjallisuutta.
■ Henkka & Niki vs. Amerikka -tv-sarja nähdään Jimillä sunnuntaisin. Henkan ensimmäinen koitos televisiossa oli MTV3:n aamujen Ruokala.tv-ohjelmassa.

Uniikin Instagram-kuvista selviää, että Mikael Gabrielilla oli ystäviensä kanssa Vain elämää -kisakatsomo 300-neliöisessä omakotitalossaan.

Mikael Gabriel, 26, odotti somen perusteella innoissaan, että hänen Vain elämää -päivänsä tulisi televisiosta. Ja sieltähän se tuli perjantai-iltana. Kesällä kuvatussa jaksossa Mikaelilla oli tunteet pinnassa ja itkukin herkässä, mutta perjantaina tunnelma oli hiukan kevyempi räppäri Uniikin julkaisemista kuvista päätellen. Instagram-kuvista selviää, että Mikael oli järjestänyt kotiinsa kisakatsomon ja katsoi ohjelmaa parinkymmenen kaverinsa kanssa.

– Kisakatsomo Miklulla. Huh, miten kovia biisejä, Uniikki kirjoitti kuvatekstiin.

 

Kisakatsomo miklulla👌🏼 huh miten kovii biisejä!!🔥🔥🔥 #vainelämää

A photo posted by Uniikki (@daniuniikki) on

Mikael fiilisteli Vain elämää -päiväänsä kavereidensa kanssa. Kuvan perusteella hänen seuranaan oli Uniikin eli Jan Tolppasen lisäksi muun muassa moottoripyöräjengi Cannonballin johtaja Janne "Nacci" Tranberg.

Vain elämää -jaksossa Miklu kertoi, miten onnekas hän, kun hänellä on niin paljon ystäviä, jotka rakastavat häntä. Hän iloitsi myös maallisissa asioista, kuten Espoossa sijaitsevasta, 300-neliöisestä omakotitalostaan.

– Mulla on aika iso omakotitalo. Meille kerrostalopojille tollanen kolmekerroksinen omakotitalo näyttää aika kartanolta. Mulla on poreamme, sauna ja grilli.

"En ole rikastanut, mutta minulla on varaa hankkia kaikenlaista."

Me Naisten haastattelussa Mikael kertoi hiljattain, että teki talokaupat viime syksynä nopeasti sen jälkeen, kun oli nähnyt kuvia Uniikin talosta.

– Sain pankista lainaa ja tein ja kaupat samantien. Äidin mielestä se on ensimmäinen fiksu päätös elämässäni. En ole rikastunut, mutta minulla on varaa hankkia kaikenlaista.

– Talo on kodin ja työpaikan välimaasto. Ensimmäinen talvi oli vaikea, kun koko ajan paloi sulakkeita, ja yksi vesivahinkokin oli. Siinä oli Malmin kerrostalopoika ihmeissään, Mikael kertoi haastattelussa.

Uniikki kirjoitti Instagram-kuvaansa olevansa ylpeä ystävästään.

– Tänään on pojan päivä! Mikael Gabriel, huikeet suorittamista, jäbä on tullu pitkän matkan tähän pisteeseen, hieno fiilis että oon saanu olla osana sitä. Faija on ylpee.

Mikael katsoi jaksoa kotisohvallaan, mutta muisti myös some-seuraajiaan ja kyseli heidän mielipiteitään. Suurin osa kommentoijista ylisti räppäriä tämän avoimuudesta.

Katsoitko Mikaeliln Vain elämää -jakson? Kerro kommenteissa, mitä tykkäsit!

Näyttelijä Alina Tomnikov uskoo, että luvassa on enemmänkin rooleja Venäjällä.

Muun muassa Rölli-elokuvista tuttu näyttelijä Alina Tomnikov on rakentanut viime vuodet menestyksekästä uraa Suomessa. Hiljattain suomalais-venäläinen näyttelijä sai näkyvän roolin myös isosta venäläistuotannosta. Hän pääsee mukaan keisarinna Katariina Suuresta kertovaan tv-sarjaan, joka sijoittuu 1700-luvulle. 

– Kyseessä on ihan jäätävän suuri rooli, jonka sain sen ansiosta, että puhun venäjää toisena äidinkielenäni. Reissasin koko kesän ja alkusyksyn Venäjällä, ja sarjasta tuli minulle tosi rakas. Oli ihanaa, että pääsin viimein käyttämään toista äidinkieltäni työssäni, Alina kertoi Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasensi-illassa Helsingin Tennispalatsissa.

Alina näyttelee sarjassa katalaa ja manipuloivaa prinsessa Wilhelminaa, joka oli naimisissa Katariina Suuren pojan Paavali I:n kanssa ja kietoi hovin jäsenet nopeasti pikkusormensa ympärille.

”Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi.”

Teatteritaiteen maisteriksi vuonna 2013 valmistunut Alina on jo pidemmän aikaa havitellut ulkomaille ja erityisesti Venäjälle. Hän uskoo, että läpimurto poikii tulevaisuudessa enemmänkin töitä itänaapurista. 

– Olen aivan varma, että luvassa on muitakin rooleja. Ensimmäinen työ on aina kaikkein vaikein saada, mutta sen jälkeen sen pitäisi käydä helpommaksi. Agentilleni on jo tullut useita kyselyjä, ja olen tosi hyvällä ja luottavaisella fiiliksellä.

Temperamentti ja kiihko pinnassa

Vaikka näytteleminen on pääosin samanlaista Venäjällä kuin Suomessa, sikäläinen kulttuuri lyö Alinan mukaan leimansa myös näyttelijäntyöhön. Venäjällä näyttelijällä on lisäksi takanaan paljon isompi tiimi ja taustaorganisaatio. 

– Temperamentti ja kiihko ovat Venäjällä paljon enemmän pinnassa kuin Suomessa. Tunteet käyvät kuumina ilman, että niihin liittyy minkäänlaisia aggressioita. Se on aivan mahtavaa!

– Venäjällä minulla oli myös omat vankkurit ja neljä assistenttia koko ajan käytössäni. Se tuntui aluksi oudolta, sillä Suomessa olen tottunut siihen, että huolehdin hyvin itsenäisesti omista aikatauluistani, Alina hämmästeli.

Koko ikänsä Suomessa asunut Alina tunnistaa itsessäänkin monia venäläisiä piirteitä.

– Uskon, että minussa on paljonkin venäläistä. Olen itsekin aika temperamenttinen ja tunnen monet asiat ja tunteet hyvin vahvasti ja kehollisesti. Varsinkin silloin, kun olen paikalliskielen ja -kulttuurin ympäröimänä, minusta tuntuu, kuin olisin kokonaan eri ihminen. Se on ihana tunne!

Mikael Gabriel ja Triana Iglesias hempeilevät yhteiskuvissa ja hehkuttavat toisiaan avoimesti.

Tämän illan Vain elämää -jakson jälkeen räppäri Mikael Gabriel, 26, nousee viimeistään kansansuosioon, mutta jotain ohjelmassa jää myös kertomatta. Kuka on se upea nainen, joka on viime aikoina kulkenut Mikaelin rinnalla?

Triana Iglesias Holten, 34, on norjalainen näyttelijä, juontaja ja malli – ja Instagram-kuvapalveluun kirjoittamansa ansioluettelon mukaan myös dj, burleskiartisti ja täyspäiväinen merenneito. Iglesias-sukunimi tulee Trianan espanjalaisen äidin puolelta.

Kotisivujensa mukaan Triana on poseerannut sekä Playboyn eri maiden kansissa että muissakin miestenlehdissä. Viime vuosina Triana on myös juontanut Norjan Paratiisihotelli-ohjelmaa.

Mikaeliin nainen törmäsi töiden merkeissä.

– Tapasimme vuosi sitten Gumball-rallissa Tukholmassa, ja kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin, Mikael kertoi tuoreessa haastattelussamme.

”Kai voi sanoa, että olen rakastunut päästä varpaisiin.”

Myös Triana on puhunut Mikaelista ja parin suhteesta kauniisti norjalaislehdissä ja kehuu rakastaan avoimesti Instagramissa.

– Hänen mielensä ja sielunsa ovat yhtä kauniita kuin ulkokuorensa, hän kirjoittaa tänään julkaisemassaan kuvassa Mikaelista.

Lue myös: Mikael Gabriel: ”En ole ikinä hajonnut niin pahasti kuin Vain elämää -kuvauksissa”

Eilen Mikael ja Triana edustivat yhdessä Pahan kukat -elokuvan kutsuvierasnäytöksessä. Räppäri näyttelee lähiönuorista kertovassa elokuvassa, jonka on ohjannut Antti J. Jokinen.

Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg
Triana Iglesias ja Mikael Gabriel poseerasivat onnellisen näköisinä eilisessä kutsuvierastilaisuudessa. Kuva: Jonna Öhrnberg

Vaikka suhde on kestänyt vasta vuoden verran ja kaksikolla on eri kotimaat, on Triana ehtinyt jo muuttaa Mikaelin elämää.

– Triana on vaikuttanut maailmankatsomukseeni muun muassa sillä, että hän on kasvissyöjä. Kun hän tulee, meillä on kasvisviikot. Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta, Mikael kehui haastattelussamme.

”Kaveritkaan eivät erota Trianan tekemää pastakastiketta bolognesesta.”

Kun pari ehtii olla yhdessä, söpöläiset myös jakavat silloin tällöin rakkaudentäyteisiä kuvia faneilleen sosiaalisessa mediassa.

 

THIS... ❤️ #LoveSpam

Kuva, jonka Triana Iglesias (@trianaiglesias) julkaisi

Triana nähdään myös hempeissä tunnelmissa Mikaelin kanssa miehen Helium-musiikkivideolla. Maaliskuussa julkaistu video on kuvattu räppärin kotona.

Me Naiset ja Nelonen kuuluvat Sanoma-konserniin.

Prinsessa ihastutti kaikki paijaamalla kaneja ja lausumalla ensimmäiset sanansa kameroiden läsnäollessa.

Herttuatar Catherine ja prinssi William edustavat parhaillaan Kanadassa. Pääministeri Justin Trudeau kutsui perheen vieraakseen juhlimaan Kanadan 150-vuotissynttäreitä.

Herttuaparin lapset, kolmevuotias prinssi George ja reilun vuoden vanha prinsessa Charlotte, ovat päässeet tällä kertaa mukaan reissuun. Viime keväänä lapset jäivät kotiin, kun William ja Catherine olivat edustusmatkalla Intiassa ja Bhutanissa.

Matkalta julkaistuista kuvista päätellen George ja Charlotte nauttivat reissusta täysillä. He esimerkiksi osallistuivat torstaina armeijan perheille järjestetyille lastenkutsuille Victorian kaupungissa.

Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.
Charlotte ihastui kutsuilla Smores-nimiseen pupuun.

Brittilehti Telegraphin mukaan Charlotte lausui kutsuilla ensimmäisen sanansa julkisesti. Ilmapalloihin ihastunut pikkuprinsessa huusi innoissaan ”Dada” isälleen Williamille.

Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.
Charloten virne kertoo, että simppelit asiat, kuten ilmapallot, ilahduttavat myös prinsessaa.

Jos näistä ilmeistä ei tule hyvälle tuulelle, niin mistä sitten?

Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.
Pupun lisäksi lapset hurmasi kuusivuotias kultaisennoutajan ja villakoiran sekoitus Moose, joka on terapiakoira syöpäpotilaille.

Moosesta oli varmasti apua, jos pikkukuninkaallisilla oli ikävä omaa koiraansa Lupoa.

Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.
Georgen yllä oli pikkuprinssin tavaramerkki eli sortsit.

Prinssin ja prinsessan tyyli on tullut jo tutuksi. Charlotte edustaa useimmiten leveähelmaisessa mekossa ja neuletakissa.

Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.
Ilmeistä päätellen myös herttuatarparilla oli hauskaa lastenkutsuilla.

Juhlien kohokohta eläinten lisäksi oli ilmapalloista hahmoja puhaltava taikuri.

Myös herttuaparin asuinpaikan Kensingtonin palatsin virallisella Instagram-tilillä jaettiin suloisia kuvia juhlista. Yhdessä niistä George intoilee saippuakuplista.

Edustushommat, eivät aina mitään tylsää pönötystä. Ainakaan jos sattuu olemaan pikkukuninkaallinen.