Kirsi Salo tuli alun perin tunnetuksi television Talousuutisista. Lisäksi hän on juontanut useita tv-ohjelmia, kuten Heikointa lenkkiä ja Leijonan kitaa. Kuva: Sanoma-arkisto

Ekoyhteisöä suunnitteleva Kirsi Salo paljastaa Facebookissa, kuinka talon ostaminen Kolumbiasta on tuonut mukaan kaikenlaisia yllätyksiä – kahviplantaasin lisäksi muun muassa muulin.

Hyvinvointivalmentajana työskentelevä Kirsi Salo kertoi kuukausi sitten, että hän aikoo perustaa ekoyhteisön Kolumbiaan. Silloin hän sanoi Me Naisille, että sopiva maaläntti on löytynyt. Tuolloin hän selvitteli ostamiseen liittyvää juridiikkaa.

Viikonloppuna Salo julkaisi avoimessa Facebook-päivityksessään kuvan, jossa hän pitelee kahvikuppia kädessään ja kertoo olevansa juhlatuulella.

– Kaiken näköisiä yllätyksiä. Rinteiden kauniin avokadoviljelmän lisäksi maakaupassa tuli mukana myös yksi talo, joka osoittautui aivan ihanaksi! Kolumbiassa kaupanteossa on ihan kaikki hyvin erikoista, myös se, että näin talon tosiaan vasta, kun olin jo tehnyt ostotarjouksen.

– Kun päästiin viimein tällä reissulla kiipeämään taloa katsomaan, yllätyksistä ei ollut pulaa... Minusta tuli näemmä nyt myös kolumbialainen kahvinviljelijä! Talon rinteillä kasvaa kahvipensaita ja talolla on papujen käsittely”laitos”. En kestä, kuinka hauskaa tämä on ollut alusta loppuun! Minulla on 4 hehtaaria kahviviljelmiä! Kuka haluaa ostaa kahvia..?

Salo sanoo saaneensa serkkunsa kanssa myös maistiaiset, jotka ovat hänen mukaansa ”valehtelematta parhaat kahvit, mitä eläissäni olen juonut”. Yllätyksiä riitti maakaupoissa muitakin kahviviljelmien lisäksi.

– Ai niin... Ja tulihan kaupassa mukana myös yksi muuli. Mulla on Kolumbiassa muuli, en kestä, Kirsi kirjoittaa useiden hymiöiden kanssa.

”Mulla on Kolumbiassa muuli, en kestä.”

Kirsin toiveena on, että hänen Kolumbian-ekoyhteisönsä vaalisi luontoyhteyttä. Yhteisön tarkoitus olisi kasvattaa oma ruokansa, ja sen jäsenet toteuttaisivat arjessa luovasti elämäänsä oravanpyörän ulkopuolella.

Tulevaisuudessa hän haluaisi asua poikiensa kanssa sekä Suomessa että Kolumbiassa.

– Nykyään koulua voi käydä hyvin netin kautta. Tietysti minullakin on laskuja maksettavana, mutta haluan tehdä töitä ihmisten hyvinvoinnin parissa. Haluan auttaa heitä voimaantumaan ja kohtaamaan elämän kokonaisvaltaisemmin ja tyydyttävämmin. Täydellisessä oravanpyörässä en suostu elämään, Kirsi kertoi helmikuussa Me Naisille.

Vierailija

Kirsi Salo osti talon Kolumbiasta: ”Minusta tuli nyt myös kahvinviljelijä”

Vierailija kirjoitti: kahden vuoden päästä (viimeistään) saammekin sitten lukea kuinka ulkopuolisista johtuvista syistä koko juttu lässähti! Kateus, pahansuopaisuus ja pelko tehdä itse rohkeita ratkaisuja saavat aikaan tämänkaltaisia kommentteja. Kirsin hyvinvointivalmennuskurssi voisi tehdä sinullekin hyvää :-) Mennään ilolla kevättä kohti!
Lue kommentti

Elli näyttää heleältä sopraanolta, mutta kuulostaa tummalta bassolta.

Bichon frisé Elli tuli muusikko Antti Ketoselle syntymäpäivälahjana. Neljänsuoran solisti on pannut merkille, että Ellilläkin on musiikkikorvaa. Isäntä on selannut netissä videoita, miten koiraa voisi opettaa laulamaan.

Pari biisiä kolahtaa Elliin parhaiten ja sytyttää sen laulamaan. Kun Antti hyräilee Mansikkaa ja valkoapilankukkaa tai Lapsella vain voi silmät niin loistaa, Elli yhtyy lauluun uristen. Sen lauluääni on möreämpi kuin siro ulkomuoto antaisi olettaa.

Katso videolta, kuinka Elli laulaa!

2998749

Lue lisää Ellistä ja muista julkkiskoirista Me Naisten numerosta 21/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Eevi Teittinen seurustelee nykyään vapaaottelija Teemu Packalénin kanssa.

Fitnessurheilija Eevi Teittinen, 28, on julkaissut ensimmäisen yhteiskuvan uuden miesystävänsä, vapaaottelija Teemu Packalénin, 30, kanssa. Eevi vahvisti toukokuun alussa Iltalehdelle, että hän ja Teemu seurustelevat.

– Aika jees! Eevi on kirjoittanut kuvatekstiin.

 

Aika jees💓 @tepack #dinner #hbd #allgoodeverything

Henkilön Eevi Teittinen/Minifitness (@eeviteittinen) jakama julkaisu

”Aloimme vaan jutella ja keskustelun kautta se on sitten lähtenyt. Minulla on tästä tosi hyvä fiilis, katsotaan nyt rauhassa”, Eevi kommentoi suhdetta Ilta-Sanomille toukokuun alussa.

Teemu on Suomen yksi kovimmista vapaaottelijoista. Hänellä on sopimus arvostetun Ultimate Fighting Championship -organisaation kanssa. 

Eevi seurusteli aikaisemmin pitkään räppäri Uniikin eli Dan Tolppasen kanssa. He suunnittelivat häitään tälle kesälle, mutta suhde päättyi kesällä 2016.

– Kyllähän ero oli tosi kova paikka. Uskon, että se olisi kenelle tahansa tosi kova paikka. Itsensä uudelleen kasaaminen ja oman elämän ja arjen luominen muuttui tosi, tosi paljon, Eevi pohti pitkän ihmissuhteen päättymistä Radio Aallon haastattelussa huhtikuussa.

Makkosen pojilla on Facebookissa 34 000 seuraajaa, ja Elli opettelee laulamaan. Lily ja Nami lentävät 30 kertaa vuodessa, ja Taolla on julkkiksia kummeinaan. Keitä ovat nämä julkkiskoirat?

Kun säämies Pekka Pouta palasi Maikkarin illoista aamutelevisioon, Sini-koira aloitti samalla uransa Huomenta Suomen studiokoirana. Sillä on kollegoita muun muassa Ruotsissa ja Saksassa.

Nyt Sinillä on 3 800 Instagram-seuraajaa, ja se on suositumpi kuin isäntänsä.

– Kun Sini leikkauksen seurauksena lihoi vajaan kilon, katsojat esittivät siitä huolensa, Pekka kertoo.

Malli Lotta Näkyvä ja jääkiekkoilija Kristian Näkyvä asuvat kahdessa maassa. Perheen koirat Lily ja Nami reissaavat tottuneesti Helsingin ja Tukholman väliä kodista toiseen. Niillä on omat passit ja lentolaukku pesänään.

– Viime vuonna tytöt lensivät yhteensä 30 kertaa, Lotta laskeskelee.

Julkkiskummeja ja fanilahjoja

Toiset ovat julkkisten koiria, toiset koirajulkkiksia. Neljänsuora-yhtyeen fanit lähettävät lahjoja laulaja Antti Ketosen Elli-koiralle. 

Somessa seurataan, kun AIno-Kuutamo Uusitorpan griffoni Tao hengailee Suomen ykkösartistien seurassa.

Makkosen pojilla on 34000 Facebook-seuraajaa ja kustannussopimus kirjatalon kanssa.

– Poikien brändääminen tapahtui vahingossa. En silti halua, että kaupallisuudesta tulee hallitseva juttu, snautserinelikon emäntä, valokuvaaja Elisa Makkonen sanoo.

Lue lisää koirastaroista Me Naisten numerosta 21/2017! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Toimittaja Tuija Pehkosta kiusattiin pitkään työpaikalla. – Erityisesti satutti moraalini epäileminen. Kevytkenkäisen leima on tehokas keino horjuttaa nuoren naisen uskottavuutta työssä.

Toimittaja Tuija Pehkonen on pohtinut paljon työpaikkakiusaamista. Asia on Tuijalle omakohtaisesti tuttu. Hänen kohdallaan kiusaaminen tarkoitti ilkeitä juoruja, supatusta selän takana ja otsaan lyötyä kevytkenkäisen naisen leimaa.

– Eniten loukkasi se, miten yksin jäin, Tuija sanoo.

– Kiusaaminen on aina väärin, ja kiusaaja tietää sen itsekin, muttei jostain syystä osaa lopettaa.

Sivustaseuraajatkaan eivät hänen mielestään ole tilanteessa viattomia.

– Se, etteivät he puutu asiaan, mahdollistaa kiusaamisen jatkumisen. Kuka vain voi avata suunsa ja sanoa, että tämä tuntuu pahalta, ei tehdä näin, en tahdo olla tässä mukana.

– Jokainen meistä voi toimia oikein – olla se tyyppi, joka katkaisee ruman kierteen.

Suomalaisille työpaikoille Tuija Pehkonen toivoisi selvissä kiusaamistapauksissa suorempaa puuttumisen kulttuuria. Tilanteet eivät jatkuisi, paisuisi ja pahenisi, jos suhtautuminen asiaan tiukkenisi, hän uskoo.

Tuija Pehkonen kertoo, millaista työpaikkakiusaaminen oli, miten hän siitä selviytyi ja millaisen jäljen se jätti Me Naisten uudessa numerossa 21/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.