Riipaisevasta rakkaudesta kirjoittava Katja Kettu on palannut yhteen kollegansa Mikko Rimmisen kanssa. – Haluamme katsoa rauhassa, mihin tämä suhde on menossa, menestyskirjailija sanoo.

Kirjailija Katja Kettu tunsi rakkauden karmivan voiman omassa elämässään vuonna 2011. Pari vuotta aiemmin hän oli muuttanut kirjailija Mikko Rimmisen kanssa Eeva Joenpellon kirjailijakotiin Sammattiin. He suunnittelivat häitä.

Suhde kuitenkin päättyi. Katja jäi yksin asumaan isoon kartanoon.

– Ero oli minulle raastava. Kesti monta vuotta selvitä siitä, Katja kertoo nykyisillä kotikulmillaan, merenrannassa Helsingin Eirassa.

Tuskansa Katja purki kirjoittamiseen. Tulosta syntyi: Kätilö-romaani julkaistiin samana vuonna 2011.

– Ero pakotti katsomaan peiliin terveellisellä tavalla. Jouduin opettelemaan pärjäämään itseni kanssa, vaikka ympärillä ei olisi ketään taputtelemassa päähän ja hokemassa lohdutusmantraa, hän kertoo.

Nyt, neljä vuotta myöhemmin, Katja on kirjoittanut jälleen uuden romaanin, Yöperhosen. Rakkaus on tullut takaisin hänen elämäänsä. Katja ja Mikko ovat palanneet yhteen.

– Mikko on minulle se oikea, Katja sanoo.

– Erossa opin arvostamaan kumppanuutta. Nykyään yritän suhtautua kumppaniini aina lempeydellä ennen vihaa. Se näkyy yksinkertaisissa arkipäivän asioissa: jos tulee nälkäisenä kotiin, ei kannata raivostua, vaikka ruoka ei olisi heti pöydässä.

Aikoinaan Katja salamarakastui Mikkoon. Eron jälkeen hän pohdiskeli Me Naisille, että heittäytyminen rakkauteen ei luultavasti olisi yhtä helppoa.

Sama varovaisuus on edelleen läsnä Katjan elämässä.

– Emme halua puhua suhteestamme. Haluamme katsoa rauhassa, mihin tämä on menossa, hän kertoo.

– En enää kaipaa hullua heittäytymistä rakkauteen. Se on kuin ihanaa huumetta, mutta nyt ymmärrän, ettei se vastaa arkea.

Kuka oli Katjan ensirakkaus? Onko hänen mielestään kaikille olemassa ”se oikea”? Lue Katjan koko haastattelu Me Naisten numerosta 34.

 

Katja Kettu

Helsingin Eirassa asuva kirjailija syntyi 12.4.1978 Muhoksella. Aiemmalta sukunimeltään Heikkinen.

Kirjoittanut neljä romaania, novellikokoelman ja antologian. Kirjoittanut kolumneja esimerkiksi Turun Sanomiin, Voimaan ja Vihreään Lankaan.

Uusin teos Yöperhonen julkaistiin tässä kuussa.

Saanut teoksestaan Kätilö vuoden 2012 Runeberg-palkinnon. Tähän mennessä teosta on myyty yli 100 000 kappaletta ja sen käännösoikeudet on myyty 15 maahan. Kirjasta on sovitettu myös elokuva, jonka on ohjannut Antti J. Jokinen.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.