Kimmon ja Johannan suhteessa on huumoria. Kimmo on kertonut pukeutuneensa sähkömieheksi piristääkseen seksielämää. ”Pitkässä suhteessa on pakko välillä kikkailla ja nostaa työkalupakki olalle. Sellainen aikuisten satuilu pitää yllä intohimoa.” Kuvat: Juha Salminen

Suosikkijuontaja Kimmo Vehviläinen ja Johanna Ullakko ehtivät erota kahdesti ja käydä pitkän terapian, ennen kuin osasivat arvostaa parisuhdettaan.

Kimmo Vehviläinen, 43, on juuri palannut avopuolisonsa Johanna Ullakon, 46, kanssa Berliinin-matkalta upouuteen kotiinsa Keravalle.

Tänne 80-luvulla rakennettuun, Alvar Aallon henkeä kunnioittavaan omakotitaloon he muuttivat lokakuussa. Valoisan talon ikkunat nousevat toiseen kerrokseen.

Ensimmäinen yhteinen omistusasunto päätyi pariskunnalle puolivahingossa, sillä he menivät katsomaan taloa vitsillä.

– Olimme sopineet, että asumme omissa nurkissamme niin kauan, kunnes molempien teini-ikäiset lapset muuttavat omilleen, Kimmo kertoo.

– Viiden minuutin jälkeen haukoimme henkeämme emmekä voineet unohtaa näkemäämme.

Muutto- ja remointointihärdellin jälkeen pariskunta keskittyi Berliinin-reissullaan olennaiseen: toisiinsa.

– Nukuimme yli puolenpäivän, kävimme syömässä ja lojuimme kylpyammeessa, Johanna kertoo ja katsoo miestään silmiin.

– Oli ihana huomata, miten hyvin viihdymme keskenämme, vaikka emme tee mitään erityistä.

Syytä onneen onkin, sillä yhteisten vuosien aikana pariskunnan elämä on ollut myös ihan toista.

Kulkukoira ja Paulo Coelho

Kymmenen vuotta sitten Kimmo pyysi Johannaa treffeille silloisen työkaverinsa, radiojuontaja Minna Ottavaisen kehotuksesta.

– Menin tapaamaan Johannaa hänen mökilleen Emäsaloon. Vastassa oli yllätyksekseni puoli sukua. Johanna puolestaan luuli, että tulin suoraan baarista, koska paita rempsotti auki ja hippikorut killuivat kaulassa, Kimmo nauraa.

– Kimmon verbaalinen kikkailu oli sulattavaa. Aika hellyttävän kulkukoiran näköinen hän myös oli. Mietin, että pitäiskö tuosta ottaa mies itselle, Johanna jatkaa.

Toiset treffit sovittiin Hankoon. Tällä kertaa Kimmo oli pukeutunut kauluspaitaan ja ehjiin farkkuihin, kun taas Johanna näytti rokkimimmiltä hapsuliivissään ja bootseissaan.

– Nauroimme itsemme kuoliaaksi, kun ihmettelimme toistemme pukeutumista. ”Luulin, että tykkäät tällaisesta. No, ollaan sitten omia itseämme,” Johanna muistelee.

Treffit johtivat kolmen kuukauden tapailuun. Kimmo tunsi olevansa mennyttä miestä. Kerrankin nainen, joka määräsi tahdin!

Johanna aisti, että Kimmo ei ollut kuitenkaan valmis mihinkään vakavaan – hän oli vuotta aiemmin eronnut lastensa äidistä. Sitoutumiskammo alkoikin pian näkyä.

– Me miehet viemme naisen romanttiselle illalliselle, mutta sen jälkeen meitä ei saa kiinni kahteen päivään, Kimmo kuvailee.

– Kun nainen on tarvittaessa saatavilla ja siiman päässä, me venkoilemme. Hätä iskee, kun nainen ilmoittaakin, että tämä on nyt tässä. Silloin seurustelu alkaa yhtäkkiä kiinnostaakin.

"Hype, joka rakastumisesta syntyy, on tajuton."

Niin kävi Kimmollekin. Hän alkoi lähettää Johannalle monta kertaa päivässä kauniita tekstiviestejä ja sydämen sulattavia pätkiä Paulo Coelhon Zahir-rakkaustarinasta. Deittailu jatkui, ja eräällä taksimatkalla se syveni parisuhteeksi.

– Hype, joka rakastumisesta syntyy, on tajuton. Ei tarvitse unta, eivätkä huolet paina, Kimmo muistelee.


Kimmon ja Johannan uusperheeseen kuuluu neljä teini-ikäistä lasta. Uudessa kodissa on hyvin tilaa kaikille.
Kimmon ja Johannan uusperheeseen kuuluu neljä teini-ikäistä lasta. Uudessa kodissa on hyvin tilaa kaikille.

Tunnelukot auki

Onnea kesti monta vuotta. Pariskunta juhli, matkusti ja nautti elämästä.

– En ollut tajunnut, että Johannan kaltaista naista olin etsinyt koko elämäni, tuollaista söpöä elämäntapaintiaania, Kimmo sanoo.

– Olin siihen asti elänyt umpiossa, ja Johanna avasi minulle uusia ovia.

Vuosia ulkomailla asunut Johanna näytti maailmaa Kimmolle, joka oli omien sanojensa mukaan käynyt ”ehkä kerran Rodoksella”.

"Oli pelottavaa sanoa ääneen ensimmäistä kertaa, että tarvitsen toista."

Kimmo puolestaan avasi Johannan tunnelukkoja. Psykologiaa opiskellut mies sai kaivettua vauhtimimmin alta herkän tytön.

– Olin portti siihen, ettei Johannan tarvinnut peittää enää kaikkea hirveään menemiseen. Hän uskalsi pyytää apua ja avata siten jotain uutta itsestään, Kimmo sanoo.

– Oli pelottavaa sanoa ääneen ensimmäistä kertaa elämässään, että tarvitsen toista, Johanna myöntää.

Ensihuuma alkoi kuitenkin väistyä. Tiiviin yhdessäolon tilalle tunkivat omistushalu, mustasukkaisuus ja menettämisen pelko. Niiden seurauksena molemmat alkoivat vahtia toistensa menemisiä.

– Olin luullut koko elämäni, että kelpaan vain, jos teen koko ajan sirkustemppuja, olen hemmetin hauska ja miellytän toista, Kimmo kertoo.

– Sellainen ihminen kokee olevansa turvassa vain, kun on ihan kiinni toisessa. Kun toinen yrittää lipua hieman kauemmaksi, mikä on pelkästään tervettä, pelkäsin, ettei hän enää tykkää minusta. Pelko ilmeni kiukutteluna.

Yksin syntympäivämatkalle

Suhteen ongelmat nousivat uudelle tasolle, kun elämässä oli muutenkin vaikeaa.

Kimmon äiti kuoli viisi vuotta sitten. Samaan aikaan uusperhekuvio alkoi näyttää huonoja puoliaan. Niukoissa neliöissä yhteisen katon alla asuva kuusihenkinen perhe ei tuntunut enää omalta Kimmosta eikä Johannastakaan.

Syntyi kaksi leiriä, jotka riitelivät kaikesta. Molemmat syyttivät tilanteesta toisiaan. Kimmo pohti kavereilleen, onko suhteessa enää järkeä; viikossa tuntui olevan viisi huonoa päivää ja kaksi hyvää.

"Raivosimme ulos vuosia tukahdutettuja tunteita."

– Uusperhekuvioissa kertyy hirveä määrä taakkaa. Esimerkiksi kun ei tiedä, pitäisikö toisen lapsille olla isä vai kaveri. Yritin pitkään pitää yllä hyvää spiritiä omasta pahasta olostani huolimatta, Kimmo sanoo.

– Se oli jäätävän raskasta aikaa. Raivosimme ja oksensimme ulos vuosia tukahdutettuja tunteita. Masentuneena ja väsyneenä imee itseensä kaiken, mitä toinen sanoo, Johanna pohtii.

Pariskunta päätyi yhdessä pariterapiaan, vaikka Kimmo siitä yritti aluksi kieltäytyä. Yhteisten sessioiden sijaan heidät ohjattiin erillisille hahmoterapiakäynneille.

– Ensin pitää tutustua ja hyväksyä itsensä. Pelkäsin pitkään, etten riitä toiselle, sillä en itsekään osannut rakastaa itseäni, Kimmo kertoo terapiakokemuksistaan.

Terapiasta huolimatta pari päätyi eroamaan kolme vuotta sitten, kahden terapiavuoden jälkeen. Kummallakin oli oman itsensä käsittely vielä niin pahasti kesken. Ero tuntui järkiratkaisulta.

– Terapia on pitkä prosessi. Kun siellä alkaa pikkuhiljaa tiedostaa itseään, reagoi myös ympäröivään maailmaan kriittisesti. Jos puoliso käy samaa läpi, asioita vain analysoidaan puhki. Elämä muuttui todella raskaaksi, Johanna kuvailee.

– Arjen pyörittäminen neljän teini-ikäisen kanssa ei keventänyt oloa. Kenellepä muulle sitä ärisisi kuin puolisolle.

– Loppuaikoina emme tehneet mitään muuta kuin tappelimme. Töiden jälkeen saatoin istua kotipihalla autossa, sillä tiesin, että heti, kun astun ovesta sisään, muutun pahantuuliseksi. Oli pakko ottaa etäisyyttä, Kimmo sanoo.

Ikävä iski Sansibarilla

Muutto omilleen oli Kimmosta ja Johannasta surullista mutta huojentavaa. Eroon reagoivat erityisesti myös molempien vanhimmat lapset.

– Lapset ovat huolissaan vanhempiensa onnellisuudesta. Se on herkistänyt heidän tuntosarviaan ero- ja yhteenpaluutilanteissa, Kimmo kertoo.

Kimmo matkusti yksin 40-vuotissyntymäpäivämatkalle Sansibarille, jonne alun perin Johannankin piti lähteä.

– Aloin hajoilla. Kuuntelin eräänä iltana rannalla Don Henleya ja aloitin tekstiviestirumban. Vähän säälittävää, mutta onneksi tein sen, Kimmo hymähtää.

Puolen vuoden päästä erosta pariskuntaa alkoi kaduttaa. Ero tuntui tyhmältä, mutta vielä nolommalta tuntui palata yhteen. Johannan oli vaikeinta kertoa uudesta alusta läheisilleen, kun Kimmon kaverit vain kohauttivat olkapäitään.

Yhteenpaluu oli kuitenkin liian aikainen. Pöydällä olivat vielä eilisen tiskit.

– Yritimme hemmetisti, mutta olennainen oli jäänyt sisäistämättä: Hyväksy itsesi ja toinen sellaisina kuin olette. Keskity siihen, mitä rakastat toisessa, älä siihen, mikä ärsyttää, Kimmo sanoo.

– Emme olleet käsitelleet eroa yhdessä vaan molemmat omilla tahoillamme. Kun palasimme yhteen, aloimme analysoida, mikä meni pieleen edellisellä kerralla – ja teimme sen syyttävällä sormella. Emme olleet vielä tarpeeksi kaukana toisistamme, jotta olisimme kyenneet aloittamaan puhtaalta pöydältä, Johanna jatkaa.

Siksi pariskunta päätyi eroamaan toistamiseen.


Kymmeneen yhteiseen vuoteen on mahtunut monenlaisia aikoja. "Perusasiat ovat meillä kuitenkin aina olleet kunnossa."
Kymmeneen yhteiseen vuoteen on mahtunut monenlaisia aikoja. "Perusasiat ovat meillä kuitenkin aina olleet kunnossa."

Hyvään keskittyjät

Toissa kesänä Kimmo ja Johanna lähentyivät toisiaan uudelleen.

Kaksikko matkusti kolmeksi viikoksi Italiaan, jossa he halusivat vähin äänin katsoa, olisiko suhteella vielä kolmatta mahdollisuutta. Molemmista tuntui, että vastaus oli myönteinen.

Onnistuneen matkan jälkeen Kimmo ja Johanna jatkoivat tapailua. Johannan työskennellessä ensimmäisen Temptation Island -ohjelman kuvauksissa Thaimaassa he päättivät jatkaa yhdessä.

He olivat hyväksyneet kaikkein tärkeimmän seikan: kumpikaan ei enää vaatinut toista olemaan erilainen.

Nyt molemmista tuntuu, että he ovat käyneet läpi omat ongelmansa.

"Osaamme arvostaa kaikkea sitä, mitä meillä on nyt."

– Turbulenssien jälkeen osamme arvostaa kaikkea sitä, mitä meillä on nyt, ennen kaikkea toisiamme sellaisina kuin olemme, Johanna sanoo.

– Emme vaadi enää toista muuttumaan.

– Kumpikin on käynyt ongelmansa läpi. Johanna on nyt kuin takkatuli, hänen lähellään on kiva ja lämmin olla, Kimmo jatkaa.

– Perusasiat meillä ovat olleet alusta alkaen kunnossa. Olemme aina nälkäisesti ahmineet toisiamme.

Tunnelma Johannan ja Kimmon kotona onkin lämmin. Kodin sydän on keittiön aaltoileva designpöytä sekä takka, jonka ääreen kokoontuu parhaina päivinä koko poppoo. Alakerran muhkealla sohvalla Kimmo lapsineen herkuttelee ja katsoo leffoja valtavasta taulutelevisiosta. Toisen olohuoneen Johanna on sisustanut oman makunsa mukaan – se on pyhitetty ystävien kohtaamiselle.

Talossa jokaisella perheenjäsenellä on tilaa olla oma itsensä.

– Ekana remontoimme suhteen ja sitten talon, Johanna sanoo.

– Suhteemme toimii nykyään paremmin, koska olemme oppineet riitelemään oikein. Emme enää murjota viikkotolkulla. Toisen huonot päivät eivät enää osu, eivätkä kiukkuiset sanat haavoita.

Sellaisina huonoina päivinä molemmat koittavat keskittyä hyvään.

– En enää välitä, että Johanna huomauttelee muille levälleen jääneistä tavaroista, vaikka on itse perheen sotkuisin. Se antaa minulle tilaa ihmetellä joka päivä, kuinka käsittämättömän hyvältä Johannan iho tuoksuu ja tuntuu.

Kimmo Vehviläinen ja Johanna Ullakko
  • Kimmo Vehviläinen on Radio Aallon juontaja.
  • Johanna Ullakko työskentelee tv- ja tapahtumatuottajana.
  • Asuvat Keravalla.
  • Perheeseen kuuluvat Kimmon 15- ja 13-vuotiaat tyttäret sekä Johannan 19- ja 18-vuotiaat lapset.

Sunnuntaina Antti Ketonen esiintyy satiinissa ja liehulahkeissa. – Toivon vain, ettei minua puettaisi painitrikoisiin!

Tähdet, tähdet -ohjelmassa kilpailevalle Antti Ketoselle, 38, torstai on treeniviikon jännittävin päivä. Silloin paljastuu, mitä puvustamo on valmistanut Antille seuraavaan lähetykseen.

– Toivon vain, ettei minua puettaisi painitrikoisiin, Antti virnistää.

Tämän sunnuntain lähetyksessä Antti nähdään liehulahkeissa, jotka sopivat hänen esittämänsä Kung Fu Fighting -biisin tyyliin ja itämaisia taisteluliikkeitä seuraavaan koreografiaan.

– Taisteluliikkeiden ja laulamisen yhdistäminen on ollut haastavinta, Antti kertoo.

– Minulla ei ole kokemusta itämaisista taistelulajeista. Kerran kävin jujutsu-kurssin tutustumistunnilla, mutta se homma jäi heti siihen yhteen kertaan.

Sunnuntain lähetykseen Antti sai valmentajakseen kungfumestari Zhang Fangin.

– Kyllähän tässä ajetaan äijää epämukavuusalueelleen: on vieraat biisit, koreografiat ja suoran lähetyksen jännitys, Antti heittää.

– Olen silti tosi tyytyväinen suoritukseeni, mitään en ole hävennyt.

Epäröimättä mukaan

Tähdet, tähdet -ohjelma on Antin ensimmäinen kokemus isosta tv-tuotannosta ja livelähetyksestä.

 –Minua ei tarvinnut suostutella, hyppäsin mukaan saman tien. Tässä ollaan aidosti musiikin äärellä.

Antti on jo muutaman lähetyksen jälkeen huomannut ohjelman tuoneen uutta yleisöä ja lisää kiinnostusta Neljänsuora-yhtyeelleen. Aktiivisesti keikkailevalle bändille on muodostunut läheinen ja aktiivinen faniporukka.

– Faniemme kesken on tiivis henki, ja heissä on syntynyt ystäväporukoita. Tietenkin toiveissani on, että se porukka vain kasvaa.

Perjantaina Neljänsuora julkaisi kokoelmalevyn, johon on paketoitu yhtyeen 13-vuotinen levytyshistoria. Materiaalia oli niin paljon, ettei ryhmä saanut karsittua suosikkejaan suunniteltuun 20 kappaleeseen.

– Onneksi saimme sitten tehdä tuplalevyn ja valita 40 biisiä. Siihenkin pääseminen tarkoitti kinaamista ja kiivaita keskusteluja. Lopputulos on kyllä yksimielisesti hyväksytty, ainakin melkein…Antti nauraa.  

Väliaikaiskoti Helsingissä

Tähdet, tähdet -ohjelmasta huolimatta Neljänsuora keikkailee koko ajan. Antille se tarkoittaa tiukkaa aikataulutusta. Kun muu bändi esimerkiksi risteilykeikan jälkeen jäi nukkumaan laivaan Tukholmassa, Antilla oli tunti aikaa siirtyä satamasta lentokentälle ja edelleen paluulennolle Helsinkiin.

Ohjelman takia Antti on muuttanut Salosta väliaikaisesti Helsinkiin. Mies suhaa nyt kaupunkia ristiin rastiin polkupyörällään.

– Helsinki tuntuu viihtyisältä, kun täällä on sopivasti vilinää ja elämää. Olen lomamatkoillanikin sellainen, että viihdyn hyvin suurkaupungeissa.

Tähdet, tähdet MTV3-kanavalla sunnuntaisin 19.30. Neljänsuoran kokoelma Suurimmat hitit 2003–2016 julkaistiin 21.10.

Stefan Richter sai avopuolisonsa Riikan kanssa pojan.

Julkkiskokki Stefan Richteristä, 44, on tullut isä. Hän iloitsi perheenlisäyksestä julkisilla Facebook-sivuillaan ja julkaisi esikoisestaan videon ja kuvan.

– Lupasin itselleni, etten julkaise vastasyntyneestä pojastani kuvia. Mutta en malta olla näyttämättä koko maailmalle, miten suloinen hän on – ja miten uskomaton hänen äitinsä on. Tässä on Ilmari Franz Richter, Stefan kirjoittaa Facebookissa.

Stefan ja lapsen äiti Riikka Vikmanin, 28, ovat olleet yhdessä puolitoista vuotta.

Stefan tuli tunnetuksi USA:n Top Chef -ohjelmasta, jossa hän sijoittui toiseksi. Lisäksi Stefan ollut mukana myös vierailevana tuomarina Suomen Top Chef -ohjelmassa ja etsinyt itselleen naista Richterin asteikko -ohjelmassa. Tällä hetkellä hänellä on ravintoloita muun muassa Helsingissä, Tampereella ja Jyväskylässä.

Stefanin Liisa-äiti oli suomalainen ja isä saksalais-tšekkiläinen. Stefan muutti vuonna 2014 Los Angelesista takaisin Suomeen 35 vuoden jälkeen.

Lapsen syntymästä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

Supertähdeksi noussut Sanni aikoo lopettaa virheiden pelkäämisen ja tulla jälleen omaksi itsekseen.

Kolmessa vuodessa sinusta on tullut iso tähti. Mikä on konkreettisin muutos arjessasi?

– Isoin muutos on, kun lähden kauppaan, saan ottaa samalla yhteiskuvia. Mutta totta kai käyn kaupassa itse! Vaatteita tilaan paljon ulkomailta tai ostan matkoilta. Saan niin siistimpiä vaatteita.

Entä isoin muutos pään sisällä?

– Olen yrittänyt pitää pääni samanlaisena kuin 2013, jolloin minulla ei vielä ollut mitään statusta. Tuntuu, että olen sama tyyppi – elämänkokemusta on toki enemmän ja koheltamista vähemmän. Olen oppinut, että minulla on lupa palautua. Voin viettää sunnuntain katsomalla sarjoja Netflixistä enkä lähde enää salille keikkareissun jälkeen. Kotona minun ei tarvitse piiskata itseäni. Keskityn mielen tasapainottamiseen huippujen ja laskujen välissä.

Sinun kohdallasi nuoren naisen vapaa suhtautuminen seksiin on puhuttanut. Mistä se sinusta kertoo?

– Se kertoo siitä, että maailma on kaksinaismoralistinen, ja siihen on tärkeää tuoda naisen ääntä. Vahinko-biisin videosta noussut kohu oli väsyttävä, mutta sen jälkeen minusta tuntui, että roolini vaikuttajana selkiytyi ja ihmiset alkoivat keskittyä enemmän biiseihini ja siihen, millainen artisti olen. Eikä Vahinko ole mikään seksibiisi. Sehän kertoo ihastumisesta ja heittäytymisestä. Jos siinä olisi laulettu, että haluatko harrastaa mun kanssa seksiä kerran, silloin se olisi ollut lasten kannalta kyseenalainen.

”Myöhästyn usein, koska en löydä sukalle paria. Sitten pistän eriparit jalkaan.”

Olet ollut lapsesta saakka hyvä siinä, mihin olet ryhtynyt. Missä olet erityisen hyvä?

– On vaikea antaa itselleen selkääntaputuksia mistään. Saavutuksen, kuten Emma-patsaan tai platinalevyn, jälkeen olen yleensä, että hyvä, mutta mitä seuraavaksi. Olen tullut ihan eteväksi tarinoiden kirjoittamisessa. Osaan teknisesti luoda kontrasteja ja jännitteitä. Haluan kehittyä niin, että yksi biisi voi olla kuin trilleri. Anssi Kela, Maija Vilkkumaa tai J. Karjalainen tekevät sitä tosi hyvin. On mahtavaa pystyä tekemään biisejä, jotka ovat tanssittavia ja samalla jopa itkettäviä.

Missä olet surkea?

– Olen surkea pitämään asioita järjestyksessä! Uuden laukun kanssa olen, että ihanaa, täällä ei ole mitään, ja laitan sinne lompakon, kännykän ja avaimet. Viikon päästä laukku on täynnä piuhaa ja paperia. Myös kotona asiat ovat epäjärjestyksessä. Myöhästyn usein, koska en löydä sukalle paria. Sitten pistän eriparit jalkaan.

Olet kouluiästä saakka lukenut paljon tunteista ja ihmissuhteista. Mitä olet oppinut rakkaudesta?

– Apua, en tiedä, olenko oppinut mitään, sillä kaikki suhteet ovat olleet hyvin erilaisia. Olen oppinut, että rakkauden edessä olen tosi paljas ja haavoittuvainen. Vaikka kuinka olen artisti-Sanni, se ei ole mikään juttu silloin, kun puhutaan oikeasti tunteista. Silloin olen ihan yhtä haavoittuvainen ja pieni, satutettavissa ja höynäytettävissä kuin kuka tahansa.

Entä ihmissuhteista?

– He, jotka puhuvat minulle muustakin kuin työstäni, ovat säilytettäviä ihmisiä. Muutama hyvä ystäväni sekä perheeni ovat ankkuri-ihmisiäni. On tosi tärkeää, että on joku, jonka kanssa peilata, miksi jokin asia tuntuu joltakin.

Miten pidät itsesi fyysisesti kunnossa?

– Käyn hot joogassa ja kävelyllä. Vielä viime vuonna kävin salilla neljä viisi kertaa viikossa. Kun keikkoja oli paljon, lopetin ylimääräisen rehkimisen. Keikat ovat minulle pääurheilua, loput on kehon kuuntelua.

Entä henkisesti kunnossa?

– Siinä tärkeintä ovat ystävät, perhe ja pienten asioiden arvostaminen. Koetan saada jokaiseen päivääni seikkailua. Esimerkiksi niin, että kahvinkeiton sijaan käyn hakemassa sen jostakin. Mitä pienemmistä asioista löydän iloa, sitä helpompaa minun on olla tyytyväinen.

”Rakkaus itsessään on oleellista, on sen kohde kuka hyvänsä.”

Sinua on arvosteltu myös liian laihaksi. Mitä siitä ajattelet?

– Kaikki minut tuntevat tietävät, ettei mulla ole ongelmia kroppani kanssa. Jos läheiseni sanoisivat olevansa huolissaan minusta, hätkähtäisin, mutta he tietävät, ettei syytä huoleen ole. Minusta koko asia tuntui klikkikalastelulta.

Biisissä nimeltä SANNI kuittailet eksälle. Mikä sinusta on paras keino toipua ihmissuhdekolhuista?

– SANNI on biisieni naljailevimmasta päästä, mutta pointtina on itseironia. Vaikka olisin mitä, se ei päde, kun olen saanut pakit. Artisti-Sanni on super ja mahtava, mutta eihän mikään status suojaa sellaiselta. Minusta eksästä pääsee yli niin, että antaa aikaa. Naljailu kertoo siitä, että ei olla vielä päästy yli.

Olet pienten tyttöjen idoli. Haluatko ottaa etäisyyttä siihen K18-sanoituksilla?

– En missään nimessä. Kirjoitan asioista, jotka minua koskettavat, enkä voi olettaa, että samat asiat koskettavat 10- tai 30-vuotiasta. Levy-yhtiössä joku voi kysyä, olenko ihan varma tästä, ja minä vastaan, että olen. Tarkoitukseni ei ole opettaa ketään biiseilläni tai kehottaa heitä mihinkään. Taiteen tarkoitus on kertoa maailman tilasta niin kuin sen kokee. En voi muuttaa omaa todellisuuttani sen takia, että joku saattaa kuulla sen.

Onko rakkaudella mielestäsi sukupuolta?

– Rakkaus itsessään on oleellista, on sen kohde kuka hyvänsä. Minä komppaan kaikkia, kunhan ketään ei satuteta. Chisu sanoi Vain elämää -jaksossaan, ettei sielulla ole sukupuolta silloin, kun kirjoittaa. Se oli tosi hyvin sanottu. Jos mies laulaa biisini, se on ihan yhtä totta.

Sinunkin parisuhdestatuksesi on ollut puheenaihe. Mitä siitä ajattelet?

– En ole koskaan avannut yksityiselämääni mutta en piilottele mielestäni mitään. Se vain ei liity musiikkiini. On se myös suojautumista. En halua, että kaikki asiani ovat muiden nähtävänä, koska milloin tahansa voi tapahtua mitä vain.

”Vaikka kuvastani tykkää 30 000 ihmistä, ei se tee minusta yhtään täydempää.”

Miten olet löytänyt tasapainon ulkoa tulevien vaatimusten kanssa?

– Olen poukkoillut monta vuotta, elänyt muutoksessa ja hukassakin. Nyt tuntuu, että seison omilla jaloillani.

Kakara ku Cara -biisi on keskisormea henkilöbrändäykselle. Kaikki yrittävät näyttää Kylie Jenneriltä ja panikoivat, jos eivät saakaan tykkäyksiä. Haluan olla lapsekas, räävitön ja vapaa ja näyttää finkkua pelkälle poseeraamiselle. Vaikka mun kuvastani tykkää 30 000 ihmistä, ei se tee minusta yhtään täydempää.

Olen pelästynyt sitä, että alan minimoida virheitäni, koska minuun kohdistuu katseita. Haluan takaisin kolisevaan polvikuhmujen elämään, jossa tukka voi olla päin mäntyä. En jaksa perustaa itseäni liikaa toisten funtsimiselle, sillä lopulta ihmiset funtsivat vain sitä, mitä seuraavaksi söisi. Prosessi on kesken, mutta päällä on kova minuksi tulemisen aika.

Moukari-kappaleessa kerrot raiskausuhkauksesta. Oletko joutunut muuttamaan arkeasi uhkausten takia?

– En. Nostin biisiin asioita, joita minulle on sanottu. Somessa huudetaan aivan käsittämättömiä, eikä siitä puhuta tarpeeksi. Järkyttävät, alistavat kommentit satuttavat minua. Vaikka en ota sitä itseeni, alitajuntani ottaa sen minuun. Tulee pelko, että uhka on olemassa, ja kaikista peloista haluaisin päästä veke. Haluan kertoa, miten haavoittavaa huutelu voi olla.

Olet kertonut, että et osaa haaveilla, sillä olet saanut niin paljon. Entä nyt?

– Haluaisin joskus kirjoittaa kirjan ja asua suurkaupungissa, jossa kukaan ei tunne minua. En halua elää sitten kun -elämää, sillä siitä minulla jo on kokemusta. Sitten kun -hetken jälkeisenä aamuna koittaa tyhjyys. Nyt asetan itselleni lyhyen tähtäimen tavoitteita ja opettelen suhtautumaan asioihin vähemmän vakavasti. 

Sanni
  • Muusikko Sanni Kurkisuo syntyi 26.5.1993 Lohjalla, asuu Helsingissä.
  • Näytteli Miss Farkku-Suomi -elokuvassa 2012.
  • Palkittu vuoden 2015 naissolistin Emmalla.
  • Kolmas levy SANNI ilmestyi lokakuun alussa ja myi platinaa jo ennakkoon.

Obamat hallitsevat sosiaalisen median, meidän kaikkien iloksemme.

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman, 55, kausi lähenee loppuaan. Varsinkin hänen puolisonsa Michelle Obama, 52, on nyt huippusuosittu, kiitos muun muassa hänen voimakkaisen puheidensa.

Obamat tunnetaan myös mahtavasta ja poikkeuksellisen aktiivisesta läsnäolostaan sosiaalisessa mediassa. Viime talvena Michelle kertoi Vergen haastattelussa, että maineesta on kiittäminen perheen some-eksperttejä eli teini-ikäisiä tyttäriä Sashaa ja Maliaa. Joskin he eivät ole niin vakuuttuneita vanhempiensa some-edesottamuksista.

– He eivät pidä meitä yhtään cooleina, Michelle sanoo Vergelle.

Poimimme parin parhaan somehetket vuosien varrelta:

1. Supersankaritytöt

Keskiviikkona Barack Obaman Instagram-tilillä jaettiin kuva, jossa presidentti poseeraa viittoihin sonnustautuneiden tyttöjen kanssa.

”Kaikki sankarit eivät pukeudu viittaan – mutta jotkut pukeutuvat”, kuuluu kuvan saateteksti.

 

Not all heroes wear capes—but some do.

Kuva, jonka Barack Obama (@barackobama) julkaisi

2. Presidentin coolit ensiaskeleet Twitterissä

Viime vuonna presidentti Obama sai oman Twitter-tilin @POTUS (President of the United States). Aiemmin hänen alaisensa olivat twiitanneet hänen puolestaan. Presidentti aloitti twiittailun hauskaan tapaansa:

”Terve, Twitter! Tässä Barack. Todella! Kuusi vuotta meni ennen kuin ne vihdoinkin antoivat minulle oman tilin”, kuului

Pian tämän jälkeen Yhdysvaltain entinen presidentti ja presidenttiehdokas Hillary Clintonin puoliso Bill Clinton twiittasi Obamalle.

”Tervetuloa Twitteriin, POTUS! Yksi kysymys: pysyykö nimimerkki talossa? #kysynkaverinpuolesta ”, Clinton veisteli.

Ja Obama vastasi, nokkelasti tietenkin.

”Hyvä kysymys, Bill Clinton. Nimimerkki tulee viran mukana. Tiedätkö ketään, joka olisi kiinnostunut @FLOTUS-tilistä?”

@FLOTUS-tili (First Lady of the United States eli presidentin puoliso) kuuluu Michellelle. Se perustettiin jo paljon ennen hänen miehensä Twitter-valtausta, vuonna 2013.

Presidentin puolisolla on tällä hetkellä 5,6 miljoonaa seuraajaa Twitterissä ja presidentillä lähes 11 miljoonaa.

3. Michellen naurispätkä

Yksi Michellen kuuluisimmista someneronleimauksista on Vine-videopalvelussa jaettu ”Turnip for What” -pätkä. Taustalla on hittibiisi Turn Down for What. Michelle tunnetaan siitä, että hän puhuu terveellisten elämäntapojen puolesta ja on huolissaan amerikkalaisten ylipaino-ongelmasta – siksi nauris.

Uskomatonta kyllä, nauriksestakin voi tehdä coolin.

4. Barackin tsemppitwiitti

Presidenttipari tunnetaan siitä, että he osaavat kannustaa toisiaan. Kun Michelle piti viime kesänä yhden hienoista puheistaan, Barack twiittasi sen jälkeen kauniisti.

”Uskomaton puhe uskomattomalta naiselta. En voisi olla ylpeämpi, ja maatamme on siunattu sillä, että hän on FLOTUS. Rakastan sinua, Michelle”, presidentti kirjoitti.

5. Obama ja pikkupaavi

Vuosi sitten halloweenina eräs tietty naamiaisasu kiinnitti presidentti Obaman huomion Valkoisen talon lapsille järjestämässä juhlassa. Kun karkkia jakava presidentti näki paavin autoineen, hän ei voinut olla nauramatta.

Kas siinä pikkupaavi! Kuva: Reuters
Kas siinä pikkupaavi! Kuva: Reuters

Kerrassaan nerokas asu. Presidentti Obama sanoikin toimittajille, että pieni paavi ansaitsee siitä ykköspalkinnon. Kuva: Reuters
Kerrassaan nerokas asu. Presidentti Obama sanoikin toimittajille, että pieni paavi ansaitsee siitä ykköspalkinnon. Kuva: Reuters

Valkoinen talo jakoi kohtaamisesta videon:

6. Presidentti ja ilkeät twiitit

Erityisen viehättävän presidenttiparista tekee se, etteivät he ota itseään liian vakavasti. Viime vuonna presidentti Obama luki Jimmy Kimmel Live -tv-ohjelmassa ääneen itselleen osoitettuja ilkeitä twiittejä, vastasi niihin huumorintajuiseen tapaansa ja jopa kehui hauskaa piikittelyä.

Eräs twiittaaja ehdotti, että Obama lähetettäisiin kaukaiselle golfkentälle ja jätettäisiin sinne. Presidentti myhäili, että sehän on hyvä idea.

7. Tanssi asennemummon kanssa

Muistatko 106-vuotiaan Virginia McLaurinin? Video karsimaattisen rouvan kyläilystä Valkoisessa talossa levisi viime talvena huimaa vauhtia sosiaalisessa mediassa. Obamat ihastuivat heti energiaa pursuavaan McLauriniin, ja kolmikko tanssahteli yhdessä.

Valkoisen talon blogin mukaan McLaurinin ystävä otti yhteyttä presidentin päämajaan ja kertoi, että McLaurin on tehnyt vapaaehtoistyötä vuosikymmenten ajan ja haaveilee vierailusta Valkoisessa talossa. Tapaaminen oli osa Mustien historian kuukauden (Black History Month) juhlallisuuksia.

8. Michellen ja Bushin halaus

Syyskuussa sosiaalisessa mediassa huokailtiin ihastuksesta, kun Michelle tervehti entistä presidenttiä George W. Bushia lämpimällä halauksella. Michelleltä riittää rakkautta kaikille.

9. Se vielä kuuluisampi halaus

Eikä pidä unohtaa sitä, että Obamat näyttävät herkästi myös rakkautta toisinaan kohtaan. Vuonna 2012 Barack Obaman Twitter-tilillä jaettiin kuva, jossa presidenttipari halaa. Obama oli juuri valittu jatkokaudelle.

”Vielä neljä vuotta”, kuului teksti.

Päivitys oli pitkään maailman suosituin twiitti.

10. Mini-Barack ja mini-Michelle

Vuosi sitten halloweenina Michellen Instagram-tilillä jaettiin kuva, jossa kaksi lasta ovat pukeutuneet presidenttipariksi. Kuin neljä marjaa!

 

Mini me and POTUS! Who are you dressing up as tonight? #HappyHalloween (Regram from @BallerAlert)

Kuva, jonka First Lady Michelle Obama (@michelleobama) julkaisi

11. Michellen autokaraokejammailu

Michellen nykyiseen suursuosioon vaikuttaa varmasti se, että hän on varsinkin tänä vuonna esiintynyt erityisen vapautuneesti, hauskasti ja rennosti mediassa. Viime kesänä Michelle ihastutti heittäytymällä The Late Late Show with James Corden -ohjelman James Cordenin Carpool Karaoke -videolla. Michelle heitti läppää, lauloi ja jammaili autokaraokessa täysillä esimerkiksi Beyoncén ja Missy Elliotin tahtiin. Tämän tyypin kanssa haluaisi bileisiin!

Autokaraokessa vieraillut Missy Elliot hehkutti jälkeenpäin Michelleä Facebookissa ja Instagramissa.

”Olin äimistynyt, kun presidentin puoliso osasi lauluni sanat. Hän on niin cool, kuin yksi serkuista, jonka toivot tulevan sukukokoontumisiin joka kerta. Hän on niin kiltti ja kaunis sydämeltään. Superfiksu!” räppäri suitsutti.