Kilpauran jälkeen Mira Kasslin havahtui siihen, että hänelle oli käynyt kuten monille entisille huippu-urheilijoille: lisäkiloja oli kertynyt parikymmentä. – Lihominen käy luonnolle, kuntokuurin aloittava ex-pyöräilijä sanoo.

Pari vuotta sitten Mira Kasslin seisoi kiinteistönvälittäjäkollegansa kanssa messuilla, kun tuntematon mies lähestyi.

– Oletpas sä lihonut, mies sanoi.

– Ai, totesi Mira.

Kollega vieressä kihisi kiukusta, mutta Mira ei hätkähtänyt. Entinen olympia­tason ratapyöräilijä ja Diili-ohjelman veteraani oli tottunut olemaan arvioinnin kohteena. Sekin oli jo tuttu juttu, että juuri miehet laukoivat törppöjä ulko­näkökommentteja.

– Ehkä sen oli tarkoitus olla hauskaa, vaikka ei mua kyllä naurattanut. Olin saanut lapsen puoli vuotta aikaisemmin ja mielestäni olin silloin suht hoikassa kunnossa.

Tapauksen jälkeen Mira, nyt 36-vuotias Arvoasunnot LKV:n myyntijohtaja, on tukevoitunut entisestään. Enää vieraat miehet eivät ole kommentoineet Miran painoa, mutta häntä itseään kilot ovat alkaneet ärsyttää. Epäsäännöllinen syöminen, liian pitkät ruokailuvälit ja
napostelut näkyvät kropassa. Entinen huippu-urheilija tuntee painetta korjausliikkeeseen.

– Olen tottunut olemaan kunnossa, ja se on näkynyt arkielämässä. Siinä, miten jaksaa pysyä skarppina tai kävellä viidenteen kerrokseen hengästymättä. Nykyään joutuu jo miettimään, että mitä pystyy tekemään. Se käy luonnolle.

– En ole ikinä ollut niitä ihmisiä, joille ulkonäkö olisi elämässä tärkeää. Itsetuntoni rakentuu ihan muille asioille, hyvä kroppa on vain tullut urheilun sivutuotteena. Mutta totta kai hoikkuus on merkki kurinalaisuudesta työelämässäkin. Haluan näyttää sellaiselta ihmiseltä,
mikä tunnen olevani.

Fustra-valmentaja Tiina Ruotsalainen lupaa, että tuloksia tulee varmasti kolmella viikko­treenillä. Ruokavalioon lisätään vettä ja vähennetään herkkuja.

Mira on myös havahtunut siihen, että ryhdistäytymisellä alkaa olla kiire. Vanhemmiten siitä ei tule ainakaan helpompaa, ja terveysriskit kasvavat samaa tahtia vatsan kanssa. Siksi hän aikoo sanoa makkaroilleen tänä keväänä hyvästit. Luvassa on kolme viiden viikon jaksoa terveellistä ruokaa ja treenausta. Ei ihmeitä, vain vähemmän pullaa ja suklaata, enemmän kasviksia.

Lopulta tärkein syy hoikistumiseen on sittenkin turhamainen.

– Olen, saakeli, niin iso, etten löydä enää kivannäköisiä vaatteita. Minulla on vanhastaan paljon lihasmassaa, ja jos tähän tulee vielä yhtään fylliä päälle, näytän jääkarhulta.

Vähän masokisti

Miran lihasmassa on peräisin jo lapsuudesta. Hän osallistui kahdeksanvuotiaana ensimmäiseen pyöräilykilpailuunsa Helkama Kaunottarella ja innostui lajista. Kasslineilla oli pyöräilyyn sukurasite: isoisän sukupolvessa oli monta kilpapyöräilijää. Mirakin osoittautui lahjakkaaksi.

Koska Suomessa ei ollut kunnollisia harjoitusmahdollisuuksia, kunnianhimoinen tyttö treenasi teinistä lähtien talvet ulkomailla, kesti kateutta ja takapakkeja ja alkoi menestyä. 16-vuotiaana hän voitti nuorten maailmanmestaruuden.

– Kyllä siinä täytyy olla luonteeltaan vähän masokisti ja kestettävä pettymyksiä. Mutta ei mistään saa samanlaisia kiksejä kuin siitä, että on olympiakunnossa. Se on kolossaalinen fiilis.

Vaikka huippukuntoisen Miran kropassa ei taatusti ollut ylimääräistä, hän muistaa kärsineensä reisikompleksista. Reisilihakset olivat niin isot, etteivät mitkään housut meinanneet mahtua jalkaan. Takapuoli sen sijaan sai kehuja.

Miran pyöräilyura loppui kuin seinään 22-vuotiaana, iässä, jossa yleensä aletaan vasta kehittyä parhaalle tasolle. Vastoinkäymisiä oli kuitenkin tullut nuoreen ikään nähden jo ihan tarpeeksi. Ura oli jo kerran katkolla harjoituslenkillä sattuneen kolarin takia, mutta Mira kuntoutui vuoden 2000 Sydneyn olympialaisiin. Hän sijoittui yhdenneksitoista, pettyi ja päätti pikaistuksissaan lopettaa koko pyöräilyn.

– Minun lahjoillani olisi pitänyt sijoittua olympialaisissa paremmin. Luulen silti, että lopetuspäätös oli oikea.

Mira huippu­kunnossa vuonna 1997. Kolme vuotta myöhemmin hän lopetti kilpapyöräilyn.

Päätökseen vaikuttivat myös pyöräilyn muut tylsät puolet kuin kisoissa
häviäminen.

– Olympiaviivalla oli minun kanssani seitsemän naista, jotka olivat vähintään kerran kärynneet dopingista. Minulle taas oli suomalaisena itsestään selvää, että pysyn puhtaana – en halua elää loppu­elämääni jäätävässä häpeässä. Olen aika patrioottinen ihminen.

Hyvästit kisakunnolle

Kun huippu-urheilija lopettaa urheilun, elämästä putoaa isoin sisältö pois. Enää ei tarvitse olla kurinalainen eikä elämässä ole selviä tavoitteita, ja se tietää helposti kriisiä.

– Osa lihoo hirveästi, osa rupeaa ryyppäämään. Osa jatkaa aktiivista kuntoilemista, Mira kertoo.

Mira löysi uuden sisällön elämälleen työstä. Hän pääsi pankkiin töihin ja
paneutui tehtäviin samalla kunnian­himolla kuin aikaisemmin pyöräilyyn.

Mira eteni urallaan vauhdilla.

Vapaa-ajalla alkoi uusi murrosikä. Mutta vaikka istui työkseen ja biletti
öisin, paino pysyi yrittämättä kurissa aina kolmekymppiseksi asti. Väliin mahtui myös kausi, jolloin Mira aloitti hetkeksi treenaamisen uudestaan.

– Oli jäänyt vielä sen verran paloa, että oli pakko katsoa se loppuun, Mira toteaa.

Oikeastaan vasta toisen lapsen, nyt kolmevuotiaan Leon, myötä alkoi löpsähdys. Valvominen vaikutti aineenvaihduntaan. Oma syöminen ja kunto siirtyivät tärkeysjärjestyksessä jonon hännille.

Mira soseutti lapselle parsaa ja hotkaisi itse nopeita hiilihydraatteja aina, kun ehti.

– Minulle ei ollut tärkeää saada itseäni kisakuntoon. Tärkeämpää oli, että söin hyvin, jotta jaksoin valvoa ja pystyin imettämään.

Kun Mira vaihtoi kiinteistönvälitysalalle, tuli eteen uusia haasteita.

Liikkuvassa työssä oli entistäkin vaikeampaa elää säännöllisesti ja pitää huoli ruokailu­rytmistä. Huoltoasemilta ei paljon terveysruokia ostella, ja paino alkoi kohota.

Mira on ollut huomaavinaan, että pulskistuminen on hyväksytympää heti, kun naisella on lapsia. Hänen mielestään on silti luovuttamista unohtaa itsensä kokonaan.

– Yhdeksänvuotias tytär tietysti tykkää, kun olen pehmeä. Kun kerroin aloittavani laihdutuskuurin, hän kysyi, mitä hän sitten halaa. Mutta olen muutakin kuin äiti: ihan freesi daami ja puoliso!

Ja nyt tullaankin siihen, miksi mami haluaa treenata.

Ihana mies

Terveysvaikutukset, totta kai. Paremman näköiset vaatteet, ehdottomasti. Puolison mielipide, kyllä kyllä! Miran avopuoliso Jaakko rakastui kuusi vuotta sitten sutjakan urheilulliseen naiseen, ja yksi sellainen olisi taas tilauksessa.

– Hän tekee sen tosi hienovaraisesti. Näyttää vanhoja valokuvia: katso, miltä me näytettiin, kun tavattiin, Mira nauraa ja jatkaa:

– Mielestäni miehellä on oikeus odottaa puolisoltaan edustavuutta.

Miran mielestä on sitä paitsi hyvä merkki, että hänen ulkonäöllään on väliä – ei toisen ulkomuoto saa parisuhteessa olla yhdentekevä.

”Olen ihan tyytyväinen peilikuvaani. Mutta kumma kyllä se menee niin, että jos käyn pari kertaa lenkillä ja katson peiliin uudestaan, näytänkin läskiltä.”

Hän on luvannut, että jos he Jaakon kanssa joskus menevät naimisiin, morsian on samassa kunnossa kuin parin tapaamispäivänä. Jos alttarille päädytään, vieressä seisoo Miraa kahdeksan vuotta nuorempi, iso komistus.

– Jaakko on luvannut aloittaa saman terveellisen dieetin kuin minä. Ei sillä, että hänen kilonsa minua haittaisivat, minä tykkään. Ihana mies.

Ikäero tuntui aluksi asialta, jota piti kipuilla ja selitellä.

– Kyllä me siitä keskustelimme. Mutta suuremmat erot olivat muissa jutuissa. Olen aavistuksen militaristinen. Tykkään, että asiat menevät just eikä melkein ja olen joutunut opettelemaan, että toiselta ei tarvitse vaatia niin älyttömästi.

Sittemmin erot ovat lakanneet olemasta ongelmia, eikä pohjalaiselta mieheltä onneksi puutu itsetuntoa.

– Hänellä on omat vahvuutensa, ja meillä on hauskaa yhdessä. Ei parisuhteessa tarvitse vertailla, eikä arkipäivän pidä olla eeppistä tykitystä.

Kunpa hurahtaisin

Entä jos Miran kuntoprojekti epäonnistuu? Silloinhan siitä tulee julkinen nöyryytys.

– Minulla on kilpaurheilijan aivot, en mieti epäonnistumista. Se ei ole nyt vaihto­ehto. Ja minusta ihmisen pitää uskaltaa laittaa itsensä likoon – siihen haluan kannustaa. Että mukaan vain! Epäonnistumisen pelko voi myös ajaa eteenpäin.

Yksi treeni päivässä ei oikein tunnu miltään, kun on tottunut, että se on vasta lämmittelyä. Siksi on hyvä, että treenaamisessa auttaa fustra-valmentaja Tiina Ruotsalainen. Hän patistaa mutta toivottavasti myös toppuuttelee tarpeen vaatiessa. Ohjelmassa on kolme treeniä viikossa.

– Oikeasti kyllä toivon, että hurahdan. Kaipaan sitä entisaikojen adrenaliinia ja nälkää. Tavallinen elämä on kilpaurheiluun verrattuna aika tasapaksua tunnetasolla.

Mira tietää, että hänen painonhal­lintaohjelmansa ongelma on juuri sen projektiluontoisuus. Jos ajattelee vain projektia ja lopputulosta, käy helposti niin kuin Suurin pudottaja -kisan voittajille: kilot tulevat tuplana takaisin. Siksi Mira koettaa opetella samalla järkeviä rutiineita arkeen. Varaamaan pähkinöitä autoon, ettei tarvitse ostaa kolmioleipää Teboililta. Juomaan paljon enemmän vettä. Syömään aamupalan. Tilaamaan ravintolassa kevennetyn annoksen.

– Mutta minä tarvitsen projekteja. Minulle kaikesta tulee tavoitteellista, ja kilpailuvietti alkaa vaivata. Kiinteistönvälitys sopii siksi hyvin. Tässäkin työssä edetään projekti kerrallaan, ja jokainen myyty asunto on kuin kisan voitto.

Haussa hyppyripeppu

– Onhan se rapakunnossa.

Tiina Ruotsalaisen tuomio Miran nyky­kuosista on karu.

– Mutta motivaatio hänellä on kohdallaan. Kyllä se sieltä löytyy, hän sanoo ja pakottaa Miran vääntämään kepin suorin käsin ja vatsa piukkana selän taakse. Ei näytä helpolta mutta on tehokasta.

Treenistä ja terveellisestä ruuasta tulee kevääksi Miran prioriteettilistan ykkönen. Niiden lisäksi ulkonäkökin kelpaa motivattoriksi, sillä muisto aktiiviuran aikaisesta hyppyripepusta potkii eteenpäin.

– Ja hei, mähän hankin sen takaisin! Olen reilut kaksikymmentä kiloa painavampi kuin kisakuosissani. Kun tästä lähtee nyt 15 kiloa, niin olen jo timmi, noin kokoa 40. Ei minusta pienempää tule ennen kuin haudassa eikä tarvitsekaan tulla.

Toisin kuin urheiluaikoina, tässä projektissa ei paras palkinto ole se, että olo tuntuu kuritetulta. Onnistumisesta on lupa nauttia.

– Olen elänyt koko nuoruuteni kurinalaista elämää, vaikkakin onnellista. Se ei ole enää minun juttuni, ja se on sisäistettävä. En ala ulkonäköni takia kärvistellä. Otan joskus lasin viiniä ja nautin hyvästä ruuasta. Koetan opetella antamaan itselleni lipsahdukset anteeksi ja jatkaa projektia niistä huolimatta. Ei mitään havuja perkele -meininkiä enää, kiitos!

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti