Televisiosta tuttu kiinteistönvälittäjä Mira Kasslin erosi kahdeksan vuotta nuoremmasta avomiehestään. – Ihmiset kasvavat eri tahdissa ja eri tavalla, hän sanoo.

Mira Kasslin, 37, saapuu tapaamiseen 20 minuuttia myöhässä, puhuu samalla puhelimeen ja nyökkää kätellessään.

Hän ei pyydä anteeksi, vaan istuutuu ja keskittyy helsinkiläisen kahvila Strindbergin aamupalalistaan. Pian hänen eteensä tuodaan leipää ekstrakinkulla ja -kananmunalla sekä rooibos-teetä.

Edellisen päivän lööpissä on ollut Miran kuva ja vieressä isoilla kirjaimilla sana ero.

Leipää haukkaava Mira ei näytä erossa riutuvalta vaan suorastaan säteilevältä. Eloisat silmät katsovat tiukasti silmiin, kun hän vastailee kysymyksiin.

– Näytänkö mä surulliselta? hän kysyy ja heläyttää naurun.

Mira päätyi avomiehensä kanssa eroon vuodenvaihteessa lähes seitsemän yhteisen vuoden jälkeen. Parilla on neljävuotias Leo-poika, ja Miralla on myös 10-vuotias Veera-tytär aiemmasta avioliitostaan.

Reilussa kahdessa kuukaudessa perheen paritalokoti on käytännössä myyty, ja Miralla on kiikarissa kiva kolmio Helsingin keskustasta.

Hän vaikuttaa aivan yhtä tehokkaalta yksityiselämässään kuin televisiossakin.

– Meistä kumpikaan ei ole mikään vatvoja. Asiat ovat olleet aika selkeitä, Mira kuittaa eroutelut.

Piinkova bisnesnainen

Julkisuudesta Mira tunnetaan piinkovana kiinteistönvälittäjänä, joka sanoo asiat kiertelemättä. Suurelle yleisölle Mira tuli tutuksi viitisen vuotta sitten tv-ohjelmasta Diili. Kuvauksissa Mira oli raskaana ja odotti Leoa.

Kun Mira sitten voitti kisan, tuli palkatuksi Hanko-projektin toimitusjohtajaksi ja jäi äitiyslomalle, häntä arvosteltiin. Äitiysloma kesti puolisen vuotta.

Mira tuntee joutuneensa perustelemaan valintojaan eri tavalla kuin samassa tilanteessa oleva mies.

– Minun on pitänyt näyttää, mihin nainen pysyy. Olen joutunut rikkomaan rajoja siinä, mikä on sallittua ja mikä ei.

– Jos Suomessa nainen on bisnesorientoitunut, häntä pidetään kylmänä ja kovana. Kun mies tekee saman, hänen menestystään ja rikkauksiaan ihaillaan, Mira huokaa ärtyneenä.

Miralle kovuus merkitsee sitä, että osaa pitää puolensa. Kovakin hän myöntää olevansa.

– Olen entinen huippu-urheilija, ja minulla on huippu-urheilijan mieli. Se määrittelee minua yhä bisneksessä ja elämässä. Elämäntyylini on ollut aina se, että kun muut kertovat, mikä ei ole mahdollista, minä kerron, että näin se tehdään.

Kun Mira halusi maailman parhaaksi ratapyöräilijäksi, hän lähti maailmalle 13-vuotiaana. Muutamaa vuotta myöhemmin hän alkoi treenata Latvian miesten maajoukkueen kanssa.

Ilman haasteita hän ei olisi kehittynyt.

– Sama on bisneksessä. Vain parhailta voi oppia. Siksi en halua koskaan olla porukan paras. Jos olen, sitten pitää löytää joku minua parempi.

Kaikki Miran perheensä eteen tekemät valinnat eivät kuitenkaan näy julkisuudessa. Esimerkiksi Danske Bankin Tanskan-komennukseltaan hän palasi suunniteltua aiemmin, vaikka tarkoitus oli ollut jäädä maahan pysyvästi. Avioeron jälkeen Suomeen jäänyttä neljävuotiasta tytärtä oli kova ikävä, ja jatkuva reissaaminen kävi rankaksi.

– Jos olisin julmempi, olisin varmasti edennyt elämässäni vaikka minne. Mutta olen usein valinnut perheeni ja ennen kaikkea lapseni.

– Vaikka olen todella tiukka bisnesihminen, olen tunnepuolella ihan lapanen, hän naurahtaa.

Lapasella Mira tarkoittaa äärimmäistä herkkyyttä.

– Tunnepuolella ei pelata, eikä siellä katsota, kuka tulee kakkoseksi.

Parisuhteessa Mira ei halua johtaa.

– Kotona haluan olla se pikkutyttö. Olen arvoiltani äärimmäisen perinteinen. Minun maailmassani mies on perheen pää. Mutta mitä se tarkoittaa silloin, kun nainen on vahva?

Henkinen kasvu tärkeintä

Tuoreen eron myötä perhe opettelee nyt uutta arkea.

– Ero oli ehdottomasti yhteinen päätös. Erosimme ystävinä, aidosti hyvissä väleissä. Minun on hirveän hankala kuvitella, että olen ihmisen kanssa vuosikaudet ja sitten yhtäkkiä alkaisin vihata häntä.

Vaikka elämä helsinkiläisellä pientaloalueella oli lapsista mukavaa, nyt kaikkien mielestä on kiva muuttaa kerrostaloon lähelle Leon päiväkotia ja Veeran koulua.

Elämänmuutoksesta kertoessaan Mira syttyy samalla tavalla kuin puhuisi työasioista. Hän on huomannut itsekin uuden energiansa.

– Minulla on kova elämänpalo. Olen aina elänyt isolla liekillä, ja nyt pitkästä aikaa elämä maistuu todella, todella hyvältä!

Mira myöntää, että ennen eroa liekki oli ehtinyt hiipunut jo pitkään.

– Liian pitkään, hän hiljenee.

Sen tarkemmin Mira ei halua eronsa syitä puida. Hän kuitenkin kiistää klassisen seitsemän vuoden kriisin, jolloin pettymyksen ajatellaan tulevan rakkauden ja kiintymyksen tilalle.

– Me olimme virallisesti yhdessä kuusi ja puoli vuotta. En usko seitsemän vuoden kriisiin, hän napauttaa.

Miran mielestä sanaa käytetään tekosyynä erolle.

Entinen avomies on Miraa kahdeksan vuotta nuorempi. Dynamiikka muuttuu väkisinkin, kun vähän päälle parikymppisestä nuorukaisesta ja kolmikymppisestä naisesta kasvaa perhe. Osapuolet ovat kenties kasvaneet eri tahtiin, ja sama arki on saattanut alkaa näyttäytyä puoliskojen silmissä erilaiselta.

Mira ei halua nimetä ikäeroa yksittäiseksi vaikuttimeksi, sillä hänen mukaansa asiat menevät luonnollista tietään.

– Ikäerolla on ihan varmasti merkitystä varsinkin silloin, jos ei ole… Mira aloittaa mutta jää miettimään hetkeksi.

– En suostu hyväksymään, että se riippuisi iästä. Ihmiset kasvavat eri tahdissa ja eri tavalla. Molemmilla täytyy olla hyvät eväät kasvuun. Kyse on siitä, miten pystyy kommunikoimaan toisen kanssa. Se on jatkuva prosessi. Jos olisin 20 vuoden päästä siinä samassa tilanteessa, olisi sama talo ja samat Adidakset jalassa, toteaisin olevani kuollut.

Mira myöntää, että hän saattaa olla haastava ihminen parisuhteessa.

– Haluan kehittyä jatkuvasti, jotta koen eläväni. Jos siinä on jonkin sortin kuilu, se korostuu koko ajan. On eri asia, jos minä taantuisin, mutta eihän tällä luonteella niin käy. En tarkoita uralla etenemistä, vaan minulle henkinen kasvu on tärkeintä. Silloin korostuvat elämänarvot ja se, kehitytäänkö yhdessä.

Yhtä asiaa Mira suree erossa.

– Olisin halunnut tarjota lapselle ydinperheen.

Lapsenhoito on kuitenkin jo järjestelty sujuvaksi.

– Siinä tarvitaan aitoa rakkautta ja viisautta. Kaikki muu jää ulkopuolelle. Omat tarpeet, halut ja bisnes.

”Erosimme ystävinä, aidosti hyvissä väleissä. Minun on hirveän hankala kuvitella, että olen ihmisen kanssa vuosikaudet ja sitten yhtäkkiä alkaisin vihata häntä”, Mira sanoo.

Uusi hoikistunut ulkomuoto

Eron jälkeen Mira on hoikistunut kymmenen kiloa. Syyt ovat yksinkertaiset: stressi lievittyi ja olo alkoi tuntua jälleen mukavalta. Mira alkoi myös liikkua enemmän – vaikka aikaa oli entistä vähemmän.

– Hoikistumisesta 80 prosenttia johtuu ruuasta. Ennen tuli syötyä enemmän lohturuokaa.

Myös henkisen kuormituksen keveneminen kohensi oloa.

– Duunistressi on minulle luonnollinen olotila. Minulla on jatkuvasti kovat paineet, ja joka puolelta tulee vaatimuksia. Mutta muu henkinen stressi on paljon tuhoisampaa.

Miran säteilevää olemusta täydentävät strassikorvakorut, yli sentin mittaiset ripset ja hohtavat hampaat.

– Nämä ripset ovat ihan aidot ja hampaani valkoiset luonnostaan! Näitä on päivitelty, hän nauraa.

Miten tärkeää hyvä ulkonäkö on bisneksessä?

– Töissä ei olla missikisoissa, mutta rautaisesta ammattitaidosta yhdistettynä huoliteltuun ulkonäköön on etua. Ei tarvitse olla hyvännäköinen, vaan vaikutelma syntyy siitä, miten kantaa itsensä ja mikä on ammatillinen itsevarmuus – ja että on käynyt suihkussa.

Joka-aamuinen muutos äiti-Mirasta kiinteistönvälittäjä-Miraksi ei vie viittä minuuttia kauempaa. Lähikauppaan hän kulkee ilman meikkiä.

– Minähän olen urheilija, ja kyllä minun kasvoni sen kestävät. Ja niin kestää egokin!

Diili kismittää yhä

Moni pitää eroa yhtenä suurimmista epäonnistumisista. Mira ei. Sen sijaan syyllisyys seurasi häntä jonkin aikaa ensimmäisen avioliiton rikkoutumisen jälkeen, kun tytär matkasi vuoroviikoin äidille ja isälle.

– Se oli mielestäni kauheaa, vaikka minulla on hyvät välit myös ensimmäiseen mieheeni. Minulla on huippueksät. Lasteni isät ovat parasta, mitä maa päällään lapsilleni kantaa.

Toisenkin eron hän ajattelee vain osaksi elämäänsä.

– Leo on syntynyt puhtaasta rakkaudesta. En tunne, että perhe olisi murskaantunut, koska iso osa elementeistä on edelleen olemassa. Lapsi saa kaiken, mitä perheeseen kuuluu: mummit ja sukulaiset molemmilta puolilta.

Miran elämän suurimmat kolaukset ovat ennemmin työpuolelta kuin rakkaus­elämästä, vaikka toki sielläkin on Miran sanoin ”kyykytetty nuorena ihan reippaasti”.

Työstä hampaankoloon on jäänyt esimerkiksi Diili ja Hanko-projektin lyhyt toimitusjohtajuus. Hän varautui neljään vuoteen, mutta irtisanoutui puolen vuoden jälkeen, kun Hjallis Harkimo myi osuutensa.

Pestin vuoksi Mira oli myynyt osuutensa kiinteistönvälitysfirmasta ja palkannut lastenhoitajan auttamaan Leon hoidossa.

– Olisin mieluummin chillaillut pikkuisen kanssa kuin revennyt joka suuntaan. Jouduin henkisesti ja fyysisesti tosi koville. Kun lähdin, jouduin tyhjän päälle, Mira sanoo.

Myös pyöräilyn lopettaminen 22-vuotiaana kaiveli sen verran, että Mira kokeili paluuta vielä kerran kolmikymppisenä. Hän tähtäsi Lontoon olympialaisiin 2012.

– Kun haluan jotain, ei mikään ole rajana. Pää oli liian innokas, eikä fysiikka kestänyt. Treenasin liian kovaa, ja reisiluun kaulaan tuli rasitusmurtuma. Minulla ei ollut ketään, joka olisi kehottanut ottamaan iisisti.

– Jos kuolisin tänään, en katuisi mitään. En elä kuin viimeistä päivää, mutta haluan elää tarpeeksi vahvasti. Sen haluan välittää myös lapsilleni. Elämässä pitää tehdä rohkeita päätöksiä, eikä epäonnistumista saa pelätä. Muutenhan tästä tulee puuduttavaa.

Mira lähtee seuraavaan palaveriin.

– Anteeksi muuten, että olin myöhässä.

Lue lisää:

Mira Kasslin erostaan: Monta hyvää vuotta takana

Mira Kasslin sai oman tv-ohjelman: ”Myyn Suomen kalleimpia koteja”

Mira Kasslinin laihdutusprojekti: takapakkia ja uutta tarmoa

Mira Kasslin

Syntyi 26.1.1978 Helsingissä, jossa asuu edelleen.

Sinkku. Takana avioliitto 2000-luvun puolivälissä. Liitosta 10-vuotias tytär Veera. Eronnut vuodenvaiheessa avoliitosta, josta 4-vuotias poika Leo.

Entinen ratapyöräilijä. Voitti 1996 kaksi nuorten maailmanmestaruutta. Oli aikuisten sarjassa 17-vuotiaana kuudes. Lopetti vuonna 2000, ja yritti paluuta 2008.

Voitti television Diili-kisan 2010. Työskentelee nyt kiinteistönvälittäjänä.

Uusi tv-ohjelma Mira ja miljoonakodit pyörii AVA:lla tiistaisin.

Supertähdeksi noussut Sanni aikoo lopettaa virheiden pelkäämisen ja tulla jälleen omaksi itsekseen.

Kolmessa vuodessa sinusta on tullut iso tähti. Mikä on konkreettisin muutos arjessasi?

– Isoin muutos on, kun lähden kauppaan, saan ottaa samalla yhteiskuvia. Mutta totta kai käyn kaupassa itse! Vaatteita tilaan paljon ulkomailta tai ostan matkoilta. Saan niin siistimpiä vaatteita.

Entä isoin muutos pään sisällä?

– Olen yrittänyt pitää pääni samanlaisena kuin 2013, jolloin minulla ei vielä ollut mitään statusta. Tuntuu, että olen sama tyyppi – elämänkokemusta on toki enemmän ja koheltamista vähemmän. Olen oppinut, että minulla on lupa palautua. Voin viettää sunnuntain katsomalla sarjoja Netflixistä enkä lähde enää salille keikkareissun jälkeen. Kotona minun ei tarvitse piiskata itseäni. Keskityn mielen tasapainottamiseen huippujen ja laskujen välissä.

Sinun kohdallasi nuoren naisen vapaa suhtautuminen seksiin on puhuttanut. Mistä se sinusta kertoo?

– Se kertoo siitä, että maailma on kaksinaismoralistinen, ja siihen on tärkeää tuoda naisen ääntä. Vahinko-biisin videosta noussut kohu oli väsyttävä, mutta sen jälkeen minusta tuntui, että roolini vaikuttajana selkiytyi ja ihmiset alkoivat keskittyä enemmän biiseihini ja siihen, millainen artisti olen. Eikä Vahinko ole mikään seksibiisi. Sehän kertoo ihastumisesta ja heittäytymisestä. Jos siinä olisi laulettu, että haluatko harrastaa mun kanssa seksiä kerran, silloin se olisi ollut lasten kannalta kyseenalainen.

”Myöhästyn usein, koska en löydä sukalle paria. Sitten pistän eriparit jalkaan.”

Olet ollut lapsesta saakka hyvä siinä, mihin olet ryhtynyt. Missä olet erityisen hyvä?

– On vaikea antaa itselleen selkääntaputuksia mistään. Saavutuksen, kuten Emma-patsaan tai platinalevyn, jälkeen olen yleensä, että hyvä, mutta mitä seuraavaksi. Olen tullut ihan eteväksi tarinoiden kirjoittamisessa. Osaan teknisesti luoda kontrasteja ja jännitteitä. Haluan kehittyä niin, että yksi biisi voi olla kuin trilleri. Anssi Kela, Maija Vilkkumaa tai J. Karjalainen tekevät sitä tosi hyvin. On mahtavaa pystyä tekemään biisejä, jotka ovat tanssittavia ja samalla jopa itkettäviä.

Missä olet surkea?

– Olen surkea pitämään asioita järjestyksessä! Uuden laukun kanssa olen, että ihanaa, täällä ei ole mitään, ja laitan sinne lompakon, kännykän ja avaimet. Viikon päästä laukku on täynnä piuhaa ja paperia. Myös kotona asiat ovat epäjärjestyksessä. Myöhästyn usein, koska en löydä sukalle paria. Sitten pistän eriparit jalkaan.

Olet kouluiästä saakka lukenut paljon tunteista ja ihmissuhteista. Mitä olet oppinut rakkaudesta?

– Apua, en tiedä, olenko oppinut mitään, sillä kaikki suhteet ovat olleet hyvin erilaisia. Olen oppinut, että rakkauden edessä olen tosi paljas ja haavoittuvainen. Vaikka kuinka olen artisti-Sanni, se ei ole mikään juttu silloin, kun puhutaan oikeasti tunteista. Silloin olen ihan yhtä haavoittuvainen ja pieni, satutettavissa ja höynäytettävissä kuin kuka tahansa.

Entä ihmissuhteista?

– He, jotka puhuvat minulle muustakin kuin työstäni, ovat säilytettäviä ihmisiä. Muutama hyvä ystäväni sekä perheeni ovat ankkuri-ihmisiäni. On tosi tärkeää, että on joku, jonka kanssa peilata, miksi jokin asia tuntuu joltakin.

Miten pidät itsesi fyysisesti kunnossa?

– Käyn hot joogassa ja kävelyllä. Vielä viime vuonna kävin salilla neljä viisi kertaa viikossa. Kun keikkoja oli paljon, lopetin ylimääräisen rehkimisen. Keikat ovat minulle pääurheilua, loput on kehon kuuntelua.

Entä henkisesti kunnossa?

– Siinä tärkeintä ovat ystävät, perhe ja pienten asioiden arvostaminen. Koetan saada jokaiseen päivääni seikkailua. Esimerkiksi niin, että kahvinkeiton sijaan käyn hakemassa sen jostakin. Mitä pienemmistä asioista löydän iloa, sitä helpompaa minun on olla tyytyväinen.

”Rakkaus itsessään on oleellista, on sen kohde kuka hyvänsä.”

Sinua on arvosteltu myös liian laihaksi. Mitä siitä ajattelet?

– Kaikki minut tuntevat tietävät, ettei mulla ole ongelmia kroppani kanssa. Jos läheiseni sanoisivat olevansa huolissaan minusta, hätkähtäisin, mutta he tietävät, ettei syytä huoleen ole. Minusta koko asia tuntui klikkikalastelulta.

Biisissä nimeltä SANNI kuittailet eksälle. Mikä sinusta on paras keino toipua ihmissuhdekolhuista?

– SANNI on biisieni naljailevimmasta päästä, mutta pointtina on itseironia. Vaikka olisin mitä, se ei päde, kun olen saanut pakit. Artisti-Sanni on super ja mahtava, mutta eihän mikään status suojaa sellaiselta. Minusta eksästä pääsee yli niin, että antaa aikaa. Naljailu kertoo siitä, että ei olla vielä päästy yli.

Olet pienten tyttöjen idoli. Haluatko ottaa etäisyyttä siihen K18-sanoituksilla?

– En missään nimessä. Kirjoitan asioista, jotka minua koskettavat, enkä voi olettaa, että samat asiat koskettavat 10- tai 30-vuotiasta. Levy-yhtiössä joku voi kysyä, olenko ihan varma tästä, ja minä vastaan, että olen. Tarkoitukseni ei ole opettaa ketään biiseilläni tai kehottaa heitä mihinkään. Taiteen tarkoitus on kertoa maailman tilasta niin kuin sen kokee. En voi muuttaa omaa todellisuuttani sen takia, että joku saattaa kuulla sen.

Onko rakkaudella mielestäsi sukupuolta?

– Rakkaus itsessään on oleellista, on sen kohde kuka hyvänsä. Minä komppaan kaikkia, kunhan ketään ei satuteta. Chisu sanoi Vain elämää -jaksossaan, ettei sielulla ole sukupuolta silloin, kun kirjoittaa. Se oli tosi hyvin sanottu. Jos mies laulaa biisini, se on ihan yhtä totta.

Sinunkin parisuhdestatuksesi on ollut puheenaihe. Mitä siitä ajattelet?

– En ole koskaan avannut yksityiselämääni mutta en piilottele mielestäni mitään. Se vain ei liity musiikkiini. On se myös suojautumista. En halua, että kaikki asiani ovat muiden nähtävänä, koska milloin tahansa voi tapahtua mitä vain.

”Vaikka kuvastani tykkää 30 000 ihmistä, ei se tee minusta yhtään täydempää.”

Miten olet löytänyt tasapainon ulkoa tulevien vaatimusten kanssa?

– Olen poukkoillut monta vuotta, elänyt muutoksessa ja hukassakin. Nyt tuntuu, että seison omilla jaloillani.

Kakara ku Cara -biisi on keskisormea henkilöbrändäykselle. Kaikki yrittävät näyttää Kylie Jenneriltä ja panikoivat, jos eivät saakaan tykkäyksiä. Haluan olla lapsekas, räävitön ja vapaa ja näyttää finkkua pelkälle poseeraamiselle. Vaikka mun kuvastani tykkää 30 000 ihmistä, ei se tee minusta yhtään täydempää.

Olen pelästynyt sitä, että alan minimoida virheitäni, koska minuun kohdistuu katseita. Haluan takaisin kolisevaan polvikuhmujen elämään, jossa tukka voi olla päin mäntyä. En jaksa perustaa itseäni liikaa toisten funtsimiselle, sillä lopulta ihmiset funtsivat vain sitä, mitä seuraavaksi söisi. Prosessi on kesken, mutta päällä on kova minuksi tulemisen aika.

Moukari-kappaleessa kerrot raiskausuhkauksesta. Oletko joutunut muuttamaan arkeasi uhkausten takia?

– En. Nostin biisiin asioita, joita minulle on sanottu. Somessa huudetaan aivan käsittämättömiä, eikä siitä puhuta tarpeeksi. Järkyttävät, alistavat kommentit satuttavat minua. Vaikka en ota sitä itseeni, alitajuntani ottaa sen minuun. Tulee pelko, että uhka on olemassa, ja kaikista peloista haluaisin päästä veke. Haluan kertoa, miten haavoittavaa huutelu voi olla.

Olet kertonut, että et osaa haaveilla, sillä olet saanut niin paljon. Entä nyt?

– Haluaisin joskus kirjoittaa kirjan ja asua suurkaupungissa, jossa kukaan ei tunne minua. En halua elää sitten kun -elämää, sillä siitä minulla jo on kokemusta. Sitten kun -hetken jälkeisenä aamuna koittaa tyhjyys. Nyt asetan itselleni lyhyen tähtäimen tavoitteita ja opettelen suhtautumaan asioihin vähemmän vakavasti. 

Sanni
  • Muusikko Sanni Kurkisuo syntyi 26.5.1993 Lohjalla, asuu Helsingissä.
  • Näytteli Miss Farkku-Suomi -elokuvassa 2012.
  • Palkittu vuoden 2015 naissolistin Emmalla.
  • Kolmas levy SANNI ilmestyi lokakuun alussa ja myi platinaa jo ennakkoon.

Obamat hallitsevat sosiaalisen median, meidän kaikkien iloksemme.

Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman, 55, kausi lähenee loppuaan. Varsinkin hänen puolisonsa Michelle Obama, 52, on nyt huippusuosittu, kiitos muun muassa hänen voimakkaisen puheidensa.

Obamat tunnetaan myös mahtavasta ja poikkeuksellisen aktiivisesta läsnäolostaan sosiaalisessa mediassa. Viime talvena Michelle kertoi Vergen haastattelussa, että maineesta on kiittäminen perheen some-eksperttejä eli teini-ikäisiä tyttäriä Sashaa ja Maliaa. Joskin he eivät ole niin vakuuttuneita vanhempiensa some-edesottamuksista.

– He eivät pidä meitä yhtään cooleina, Michelle sanoo Vergelle.

Poimimme parin parhaan somehetket vuosien varrelta:

1. Supersankaritytöt

Keskiviikkona Barack Obaman Instagram-tilillä jaettiin kuva, jossa presidentti poseeraa viittoihin sonnustautuneiden tyttöjen kanssa.

”Kaikki sankarit eivät pukeudu viittaan – mutta jotkut pukeutuvat”, kuuluu kuvan saateteksti.

 

Not all heroes wear capes—but some do.

Kuva, jonka Barack Obama (@barackobama) julkaisi

2. Presidentin coolit ensiaskeleet Twitterissä

Viime vuonna presidentti Obama sai oman Twitter-tilin @POTUS (President of the United States). Aiemmin hänen alaisensa olivat twiitanneet hänen puolestaan. Presidentti aloitti twiittailun hauskaan tapaansa:

”Terve, Twitter! Tässä Barack. Todella! Kuusi vuotta meni ennen kuin ne vihdoinkin antoivat minulle oman tilin”, kuului

Pian tämän jälkeen Yhdysvaltain entinen presidentti ja presidenttiehdokas Hillary Clintonin puoliso Bill Clinton twiittasi Obamalle.

”Tervetuloa Twitteriin, POTUS! Yksi kysymys: pysyykö nimimerkki talossa? #kysynkaverinpuolesta ”, Clinton veisteli.

Ja Obama vastasi, nokkelasti tietenkin.

”Hyvä kysymys, Bill Clinton. Nimimerkki tulee viran mukana. Tiedätkö ketään, joka olisi kiinnostunut @FLOTUS-tilistä?”

@FLOTUS-tili (First Lady of the United States eli presidentin puoliso) kuuluu Michellelle. Se perustettiin jo paljon ennen hänen miehensä Twitter-valtausta, vuonna 2013.

Presidentin puolisolla on tällä hetkellä 5,6 miljoonaa seuraajaa Twitterissä ja presidentillä lähes 11 miljoonaa.

3. Michellen naurispätkä

Yksi Michellen kuuluisimmista someneronleimauksista on Vine-videopalvelussa jaettu ”Turnip for What” -pätkä. Taustalla on hittibiisi Turn Down for What. Michelle tunnetaan siitä, että hän puhuu terveellisten elämäntapojen puolesta ja on huolissaan amerikkalaisten ylipaino-ongelmasta – siksi nauris.

Uskomatonta kyllä, nauriksestakin voi tehdä coolin.

4. Barackin tsemppitwiitti

Presidenttipari tunnetaan siitä, että he osaavat kannustaa toisiaan. Kun Michelle piti viime kesänä yhden hienoista puheistaan, Barack twiittasi sen jälkeen kauniisti.

”Uskomaton puhe uskomattomalta naiselta. En voisi olla ylpeämpi, ja maatamme on siunattu sillä, että hän on FLOTUS. Rakastan sinua, Michelle”, presidentti kirjoitti.

5. Obama ja pikkupaavi

Vuosi sitten halloweenina eräs tietty naamiaisasu kiinnitti presidentti Obaman huomion Valkoisen talon lapsille järjestämässä juhlassa. Kun karkkia jakava presidentti näki paavin autoineen, hän ei voinut olla nauramatta.

Kas siinä pikkupaavi! Kuva: Reuters
Kas siinä pikkupaavi! Kuva: Reuters

Kerrassaan nerokas asu. Presidentti Obama sanoikin toimittajille, että pieni paavi ansaitsee siitä ykköspalkinnon. Kuva: Reuters
Kerrassaan nerokas asu. Presidentti Obama sanoikin toimittajille, että pieni paavi ansaitsee siitä ykköspalkinnon. Kuva: Reuters

Valkoinen talo jakoi kohtaamisesta videon:

6. Presidentti ja ilkeät twiitit

Erityisen viehättävän presidenttiparista tekee se, etteivät he ota itseään liian vakavasti. Viime vuonna presidentti Obama luki Jimmy Kimmel Live -tv-ohjelmassa ääneen itselleen osoitettuja ilkeitä twiittejä, vastasi niihin huumorintajuiseen tapaansa ja jopa kehui hauskaa piikittelyä.

Eräs twiittaaja ehdotti, että Obama lähetettäisiin kaukaiselle golfkentälle ja jätettäisiin sinne. Presidentti myhäili, että sehän on hyvä idea.

7. Tanssi asennemummon kanssa

Muistatko 106-vuotiaan Virginia McLaurinin? Video karsimaattisen rouvan kyläilystä Valkoisessa talossa levisi viime talvena huimaa vauhtia sosiaalisessa mediassa. Obamat ihastuivat heti energiaa pursuavaan McLauriniin, ja kolmikko tanssahteli yhdessä.

Valkoisen talon blogin mukaan McLaurinin ystävä otti yhteyttä presidentin päämajaan ja kertoi, että McLaurin on tehnyt vapaaehtoistyötä vuosikymmenten ajan ja haaveilee vierailusta Valkoisessa talossa. Tapaaminen oli osa Mustien historian kuukauden (Black History Month) juhlallisuuksia.

8. Michellen ja Bushin halaus

Syyskuussa sosiaalisessa mediassa huokailtiin ihastuksesta, kun Michelle tervehti entistä presidenttiä George W. Bushia lämpimällä halauksella. Michelleltä riittää rakkautta kaikille.

9. Se vielä kuuluisampi halaus

Eikä pidä unohtaa sitä, että Obamat näyttävät herkästi myös rakkautta toisinaan kohtaan. Vuonna 2012 Barack Obaman Twitter-tilillä jaettiin kuva, jossa presidenttipari halaa. Obama oli juuri valittu jatkokaudelle.

”Vielä neljä vuotta”, kuului teksti.

Päivitys oli pitkään maailman suosituin twiitti.

10. Mini-Barack ja mini-Michelle

Vuosi sitten halloweenina Michellen Instagram-tilillä jaettiin kuva, jossa kaksi lasta ovat pukeutuneet presidenttipariksi. Kuin neljä marjaa!

 

Mini me and POTUS! Who are you dressing up as tonight? #HappyHalloween (Regram from @BallerAlert)

Kuva, jonka First Lady Michelle Obama (@michelleobama) julkaisi

11. Michellen autokaraokejammailu

Michellen nykyiseen suursuosioon vaikuttaa varmasti se, että hän on varsinkin tänä vuonna esiintynyt erityisen vapautuneesti, hauskasti ja rennosti mediassa. Viime kesänä Michelle ihastutti heittäytymällä The Late Late Show with James Corden -ohjelman James Cordenin Carpool Karaoke -videolla. Michelle heitti läppää, lauloi ja jammaili autokaraokessa täysillä esimerkiksi Beyoncén ja Missy Elliotin tahtiin. Tämän tyypin kanssa haluaisi bileisiin!

Autokaraokessa vieraillut Missy Elliot hehkutti jälkeenpäin Michelleä Facebookissa ja Instagramissa.

”Olin äimistynyt, kun presidentin puoliso osasi lauluni sanat. Hän on niin cool, kuin yksi serkuista, jonka toivot tulevan sukukokoontumisiin joka kerta. Hän on niin kiltti ja kaunis sydämeltään. Superfiksu!” räppäri suitsutti.

Mikko Kuustonen on nähty julkisuudessa monissa eri rooleissa.

1980-luku

Mikko Kuustonen vuonna 1986. Kuva: Sanoma-arkisto / Timo Hämäläinen
Mikko Kuustonen vuonna 1986. Kuva: Sanoma-arkisto / Timo Hämäläinen

Mikko julkaisi ensimmäisen sooloalbuminsa vuonna 1979, mutta 80-luvulla hän tuli tunnetuksi Q.Stone-yhtyeestä sekä Pro Fide -gospelyhtyeestä. 80-luvulla Mikko aloitti myös työnsä kehitysmaissa ja kiersi kansalaisjärjestöjen mukana parikymmentä vuotta.

Mikon lapset, näyttelijät Iina ja Minka Kuustonen syntyivät vuonna 1984 ja 1985.

1990-luku

Neumann ja Mikko vuonna 1992. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Raskinen
Neumann ja Mikko vuonna 1992. Kuva: Sanoma-arkisto / Erkki Raskinen

90-luku oli muusikko Mikko Kuustosen kulta-aikaa. Hän julkaisi levyn lähes joka vuosi vuoteen 1997 asti ja keikkaili ahkerasti.

– Minulle jäi morkkis niistä vuosista, joina olin paljon poissa tyttärieni ja puolisoni luota. Olen rasittavuuteen asti kysellyt tätä Iinalta ja Minkalta, eikä asia ole heidän mukaansa niin. He sanovat että oleellista on se, miten on oltu. Olen siis saanut armahduksen, Mikko muisteli 90-lukua Me Naisten uusimmassa numerossa.

2000-luku

Mikko entisen vaimonsa Marita Kuustosen kanssa Linnan juhlissa vuonna 2002. Kuva: Sanoma-arkisto / Pentti Nissinen
Mikko entisen vaimonsa Marita Kuustosen kanssa Linnan juhlissa vuonna 2002. Kuva: Sanoma-arkisto / Pentti Nissinen

Vuonna 2004 Mikko teki elämänmuutoksen ja jätti alkoholin kokonaan.

– Alkoholinkäyttöni johti sisäiseen lamaantumiseen ja masennukseen, henkiseen pysähdysilaan. Omat mittarini menivät punaiselle, kun juomisesta tuli jokapäiväistä, hän kertoo Me Naisten haastattelussa.

Vuonna 2008 Mikko valittiin vuoden positiivisimmaksi ihmiseksi. Se oli hänestä lähes tragikoomista.

– Mut valittiin Suomen positiivisemmaksi ihmiseksi samana vuonna, kun aloitin masennuslääkityksen. Olen joutunut kipuilemaan oman persoonan löytämisen tai levollisuuden kanssa. Vaivun helposti, varsinkin yksin, sellaiseen alakulon kierteeseen, hän kuvailee Vain elämää -jaksossaan.

2010-luku

Mikko nuoremman tyttärensä Minkan kanssa vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Jukka Lehtinen
Mikko nuoremman tyttärensä Minkan kanssa vuonna 2011. Kuva: Sanoma-arkisto / Jukka Lehtinen

Tällä vuosikymmenellä Mikko on ollut tuttu kasvo viihdeohjelmissa, kun hänet on nähty esimerkiksi Hyvät ja huonot uutiset- sekä Pop'n'roll-ohjelmien vakiopanelistina. 

Mikko ja Marita erosivat vuonna 2014 yli 30 vuotta kestäneen liiton jälkeen.

Mikko ja hänen naisystävänsä, tanssija-koreografi Hanna Brotherus nähtiin Kultainen Venla -gaalassa tammikuussa 2016. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne
Mikko ja hänen naisystävänsä, tanssija-koreografi Hanna Brotherus nähtiin Kultainen Venla -gaalassa tammikuussa 2016. Kuva: Sanoma-arkisto / Tuomas Selänne

Mikko ja Hanna Brotherus, 48, alkoivat seurustella vuonna 2014 ja muuttivat yhteen tänä kesänä. Mikko kertoi tällä viikolla Me Naisten haastattelussa, että Hannan kanssa hän on kokonaan uudessa elämäntilanteessa. Samassa taloudessa asuvat Hannan 13- ja 15-vuotiaat lapset vuoroviikoin.

– Tärkeintä on keskusteluyhteys. Meillä se on perustunut siihen, että on puhuttu paljon, ja sitten on opeteltu kuuntelemaan lauseet loppuun. Aika näyttää, miten selviämme siitä.

Mikko lähtee keväällä konserttikiertueelle kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Juha Salminen
Mikko lähtee keväällä konserttikiertueelle kymmenen vuoden tauon jälkeen. Kuva: Juha Salminen

Vain elämää -ohjelmassa Mikko on harmitellut pitkää taukoaan musiikin tekemisestä. Edellinen sooloalbumi, Hietaniemi, ilmestyi vuonna 2007. Muutos on kuitenkin tulossa: Mikko tekee uusia biisejä ja lähtee keväällä konserttikiertueelle.

Mikon Vain elämää -päivä Nelosella perjantaina kello 20.00. Nelonen ja Me Naiset kuuluvat samaan Sanoma-konserniin.

Suomalaislaulaja esittää ohjelmassa Björkin It's Oh So Quiet -kappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää lauantain livelähetyksessä islantilaislaulaja Björkin vuonna 1995 ilmestyneen kappaleen It's Oh So Quiet. Saaran kappalevalinnasta uutisoi Suomessa ensimmäisenä MTV.

Tunnettu kappale on upea, joskin vaikea. Teknisesti Saara on älyttömän taitava laulaja, mutta kappale on muutenkin yllättävä valinta. Björkin tuotanto henkilöityy vahvasti laulajaan itseensä, joten voi miettiä, miten se taipuu toisen esitykseen. Aallon musikaalimaisuus on myös aika kaukana omaperäisen Björkin tyylistä.

Vaikka Björk on iso nimi, laulajan musiikki myös jakaa vahvasti mielipiteitä. Biisillä ei välttämättä ole helppo kerätä yleisöääniä.

Saara Aallon Facebook-seinän perusteella suurin osa faneista on huolissaan kappalevalinnasta.

”Voi voi... Ei taida engelsmannit tykätä tuosta biisistä. Parempi valinta olisi ollut joku tunnettu diiva, Houston, Adele tai Dion. Tsemppiä kuitenkin”, kuuluu eräs kommentti.

”Nyt kyllä pelottaa.”

”Nyt kyllä pelottaa”, kirjoittaa toinen kommentoija.

Toisaalta osa kommentoijista kehuu kappalevalintaa rohkeaksi ja mielenkiintoiseksi sekä uskoo Saaran mahdollisuuksiin selvitä vaikeastakin biisistä.

Katso Björkin kappaleen musiikkivideo:

Viikon teemana on diivat. Muut kilpailijat esittävät esimerkiksi Mariah Careyn, Adelen, Whitney Houstonin, Aretha Franklinin ja Michael Jacksonin kappaleita. Kaikkien kilpailijoiden kappaleet voi nähdä ITV-kanavan nettisivuilta.

Kisassa on vielä mukana kymmenen osallistujaa.

Toivotaan, että Saara selviää tästäkin haasteesta!

Uskotko, että Saara Aalto voi voittaa Britannian X Factorin?