Victoria Wei tuntee, että itsenäisenä ja vahvana naisena hänen on vaikea löytää kiinalaista miestä. Kuvat: Nicola Longobardi

Kiinassa abortoitiin ja hylättiin tyttövauvoja yhden lapsen politiikan nimissä vuosikymmenten ajan. Kukaan ei aavistanut, miten p­erheidensä ainoat tyttäret vielä muuttaisivat yhteiskuntaa. Victoria Wein ja Dong Xun kaltaisia naisia Kiinassa ei ole ennen nähty.

Victoria Weillä on viimeistelty kam­paus, täydellinen brittiaksentti englannissaan ja kirkkaasti kuplivat mielipiteet.

– Jo nuorena ymmärsin, että tärkeintä on taloudellinen itsenäisyys. Kun on rahaa, ei tarvitse nojata muihin. Siksi olen tehnyt töitä yliopistoikäisestä lähtien.

Kansainvälisen uutiskanavan vanhempi tuottaja Victoria Wei on yhden lapsen politiikan tuote –kiinalainen uranainen, joka ympäröivän yhteiskunnan kauhuksi pärjää ja viihtyy omillaan.

Yllätyitkö? Me kaikki länsimaalaisethan tiedämme, että yhden lapsen politiikan vuoksi Kiinassa abortoitiin tyttösikiöitä ja hylättiin tyttövauvoja. Toista puolta totuudesta emme sitten tunnekaan: valtaosa kiinalaisperheistä antoi ainokaiselle tyttärelleen kaiken tukensa ja toivonsa. Varsinkin kaupunkilaistyttöjen asema parani valtavasti. Kun perheessä ei ollut poikaa, tyttöä kohdeltiin kuin poikaa, joskus kirjaimellisestikin.

– Lapsena minut oli kuvissakin puettu pukuun. Sain huutaa, pomppia ja riehua. Isovanhempani tavallaan kuvittelivat, että olin poika, 33-vuotias Victoria kertoo.

”Muut tytöt luokallani haaveilivat rikkaasta miehestä, minä matkustamisesta.”

Victoria, kuten niin moni kiinalainen, on yhtä paljon isovanhempiensa kuin vanhempiensa kasvattama. Isovanhempien oli aluksi vaikea hyväksyä, että heidän poikansa ainoa lapsi oli tyttö. Varsinkin isoäiti uskoi, ettei suku enää jatku, kun miesten linja loppuu. Perinteisesti ajateltiin myös, että poikalapsi huolehtii vanhoista vanhemmistaan ja isovanhemmistaan: tyttöhän vain avioituisi toiseen sukuun. Yhden lapsen politiikka muutti yllättäen tätä ajattelua.

– Isovanhempani ja vanhempani tukivat ja kannustivat minua aina. He sanoivat, että pystyn mihin vain, että olen erilainen kuin muut. Ja olinhan minä. Muut tytöt luokallani haaveilivat rikkaasta miehestä, minä matkustamisesta.

Victoria katseli isoisän kanssa junia kotikaupunkinsa Hangzhoun rautatiesillalta. Hän ihaili formulakuskien liikkuvaa elämää ja keräsi vihkoon tietoja maailman jokaisesta formularatakaupungista. Mika Häkkinen oli Victorian idoli.

– Kun pääsin suvun ensimmäisenä yliopistoon, kaikki perheessäni olivat suunnattoman ylpeitä.

Victoria luki ensin taideaineita Kiinassa, teki vähän aikaa töitä ja lähti sitten Lontooseen Westminsterin yliopistoon opiskelemaan sosiologian tutkintoa.

Perheen kunnia harteilla

Ulkomaista tutkintoa arvostetaan edelleen Kiinassa kovasti. 32-vuotias Dong Xu valmistui kasvatustieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta. Nyt hän opettaa jakkupuku päällä englantia kalliissa pekingiläisessä kielikoulussa.

Dongin luokkaloikka on ollut Victoriaakin hurjempi, sillä hän on kotoisin kiinalaisesta maalaiskylästä. Kun Dong oli lapsi, hän sai kaikki haluamansa oppikirjat ja vanhemmat maksoivat ylimääräisiä englannintunteja, vaikka olivatkin köyhiä viljelijöitä. Dongilta vaadittiin vanhimpana lapsena hyviä arvosanoja ja yliopiston käymistä, pikkusiskolta ei. Riitti, että yksi lapsi pärjää ja pitää yllä perheen kunniaa suvun ja kylän silmissä.

 

Opettaja Dong Xu ansaitsee enemmän kuin poikaystävänsä, mutta poikaystävä ei siitä pahastu.

 

Niin, Dongilla on myös pikkusisko, sillä yhden lapsen politiikka oli maaseudulla oikeasti 1,5 lapsen politiikkaa: jos ensimmäinen vauva oli tytär, pariskunnalle annettiin lupa myös toiseen lapseen.

– Jos olisin saanut veljen, se olisi ehkä vaikuttanut asemaani perheessä. Onneksi vanhempani eivät koskaan ainakaan minun kuulteni valittaneet sitä, etteivät saaneet poikaa.

Moni nuori koulutettu nainen tietää, että jos hänellä olisi ollut veli, omaksi osaksi olisi jäänyt rahan ansaitseminen veljen yliopistokoulutusta ja asuntoa varten. Yhden lapsen politiikan takia valtava joukko ainokaisia tyttölapsia saikin mahdollisuuden korkeakoulutukseen.

”jos olisin saanut veljen, se olisi ehkä vaikuttanut asemaani perheessä.

Ja miten he ovat tilaisuutta käyttäneetkään: vuonna 2010 neljäsosalla kaupunkilaisnaisista oli korkeakoulututkinto. Määrä tuplaantui vuodesta 1990. Yliopisto-opiskelijoista puolet on naisia.

Pakko mennä naimisiin!

Kuten usein käy, kun naiset menestyvät, yhteiskunta iskee takaisin. Niin myös Kiinassa. Sen ovat naimattomat Victoria ja Dong tunteneet nahoissaan, sillä heitä on patisteltu jo kymmenen vuotta avioon.

– Kun tulin opiskelemasta ulkomailta, vanhemmat tyrkkivät minua naimisiin ja järjestivät sokkotreffejä. Sukulaiset ja vanhempien kaverit olivat vielä painostavampia. He hokivat, että älä ole liian vaativa miehen suhteen, Victoria kertoo.

– Kun kerron, kuinka vanha olen, ensimmäinen kysymys on, miksen ole naimisissa, Dong sanoo.

Kiinassa ihmisen tärkein tehtävä on ollut avioitua ja jatkaa sukua. Nyt tähän painostukseen on tullut uusi, valtiollinen lisä. Niin hullulta kuin se kuulostaakin, vallanpitäjät näkevät koulutetut naiset uhkana.

”Kun kerron, kuinka vanha olen, ensimmäinen kysymys on, miksen ole naimisissa.”

Olisi voinut kuvitella, että myöhään avioituvat ja vähän lapsia haluavat koulutetut naiset olisivat olleet parasta mahdollista tukea yhden lapsen politiikalle. Lapsiluvun sääntely ei ole Kiinassa kuitenkaan ollut vain määrällistä vaan myös laadullista. Maata hallitseva kommunistinen puolue tahtoo koulutetut naiset, kansakunnan fiksuimmat, mahdollisimman nopeasti äideiksi kasvattamaan laatulapsia.

Mediassa onkin vuosia peloteltu, että koulutettujen naisten pitäisi mennä naimisiin hyvissä ajoin ennen 30:a ikävuotta tai he jäävät vanhoiksipiioiksi. Miesten hoputus alkaa vasta naisia myöhemmin. Pelottelu on uponnut hyvin varsinkin naisten vanhempiin, joille naimattomat lapset ovat henkilökohtainen häpeä.

Äiti onnelliseksi avioliitolla

Dong ja Victoria ovat valinneet eri tavat toimia paineen alla.

Dong on menossa loppuvuonna naimisiin muita ilahduttaakseen.

– Olen seurustellut kaksi vuotta ja luulen, että rakastan poikaystävääni, ainakin tunteeni ovat vahvemmat koko ajan. Olisin kyllä mennyt myöhemmin naimisiin, mutta kiirehdin äitini vuoksi. Isäni kuoli ja siskoni erosi äskettäin, joten haluan antaa äidilleni edes jotakin ilon aihetta.

Hääuutisen jälkeen äiti onkin alkanut jälleen hymyillä. Sukulaisten mielestä Dong tekee vihdoinkin jotain oikein.

”Naimisiinkin voisin mennä käytännön syistä.”

Victoria puolestaan kieltäytyy tinkimästä vaateistaan.

– Minulle on tärkeintä, että saan itse päättää elämästäni.

– Minulla ei ole mitään parisuhdetta vastaan, kunhan vain löytyy mukava tyyppi. Naimisiinkin voisin mennä käytännön syistä, jos puoliso olisi ulkomaalainen ja pitäisi saada paperiasiat kuntoon tai jos olisi lapsi tulossa.

Kiinassa lapsia saa syntyä vain avioliitossa.

Viime aikoina Victorian vanhemmat ovat alkaneet ymmärtää, että tytär on onnellinen ilman puolisoakin. He jopa hiljentävät avioliitosta nalkuttavia sukulaisia. Vanhemmat ovat myös oivaltaneet, ettei tytär välttämättä tarvitse miestä huolenpitäjäksi.

Yhä useammat kiinalaisnaiset ajattelevat kuten Victoria ja jättäytyvät – kovista paineista huolimatta – sinkuiksi. Avioliittojen määrä on vähentynyt Kiinassa kahden vuoden ajan. Tosin on vaikea sanoa, kuinka paljon se johtuu naisten rohkeista valinnoista. Yhden lapsen politiikan vuoksi ikäluokat ovat pieniä, ja maaseudulla kouluttamattomien miesten on vaikea löytää vaimoa, koska tyttöjä on syntynyt pitkään niin paljon vähemmän.

 

Victoria Wei on saavuttanut lapsuutensa unelman: hän saa matkustaa maailmalla kuin Mika Häkkinen.

 

Victorian pärjäämisestä ei ole epäilystäkään, kun hän siemailee kahvia ja vastailee napakasti kysymyksiin pekingiläisessä kahvila-kirjakaupassa. Täällä hän viihtyy, kun on hän on vapaalla Sky Newsin vanhemman tuottajan tehtävistä. Vapaata on silloin, kun uutisrintamalla on hiljaista: kun malesialaiskoneet eivät katoa taivaalta eikä Pohjois-Korea tee ydinkokeita. Victoria on saanut sen, mistä nuorena haaveili – hän seuraa isoa aluetta Aasiasta ja matkustaa paljon.

Olethan tyhmempi, rakas?

Vaikka koulutettuja naisia hoputetaan naimisiin, kiinalaismiehille itsenäiset naiset ovat kova pala. Victoria ja Dong tietävät, että yhden lapsen politiikka on tehnyt kiinalaispojista itsekeskeisiä, tytöistä myös vahvempia. Yhtälö ei ole helppo.

– Entinen poikaystäväni pyysi, että puhuisin hänen seurassaan vähemmän, jotta hän voisi loistaa fiksumpana. Kiinassa naisen oletetaan olevan miestään vähän hiljaisempi ja tyhmempi, Dong sanoo.

– Poikaystävilleni en ole silti suostunut leikkimään heikompaa. Heidän täytyy tietää, millainen oikeasti olen.

Töissä Dong Xu puhuu miesseurueessa pehmeällä äänellä ja esittää yksinkertaista. Sillä tavalla hän saa apua eikä vaikuta uhkaavalta. Suomessa asuessaan hän ei moista viitsinyt tehdä – suomalaismiehiähän nöyristely olisi lähinnä ärsyttänyt ja huvittanut.

”Poikaystävilleni en ole silti suostunut leikkimään heikompaa.”

Victorian kokemukset kiinalaismiesten deittailusta ovat huonoja.

– Kiinalaisista miehistä suurin osa ei pidä minusta, enkä minä heistä. He eivät pidä minua kauniina, mutta he pitävät minua liian vahvana ja itsenäisenä. Aasiassa ajatellaan, että naisen pitää olla kuin vesi, joka muotoutuu miehen lasiin.

– Täytyyhän olla olemassa mukavia kiinalaisia miehiä, mutta valitettavasti en ole heitä juuri tavannut, Victoria sanoo.

Maon aikana naiset esitettiin propagandassa vahvoina työläisinä, jotka paiskivat raskaita töitä miesten rinnalla. Tätä nykyä naiset jopa irtisanoutuvat töistään, jotta heidän uransa ei näyttäisi liian hienolta miehen uran rinnalla.

Tasa-arvo tökkii myös asuntomarkkinoilla. Usein yhdessä maksettu asunto kirjataan miehen nimiin, jotta mies sukuineen säilyttää kasvonsa. Dong Xu miettiikin juuri, miten hän saa sukua suututtamatta nuorenparin tulevan asunnon kirjatuksi myös omiin nimiinsä.

”Koska olen ainut lapsi, en voi esimerkiksi noin vain vaihtaa alaa.”

Yhden muutoksen kohti tasa-arvoisempaa ajattelua Dong Xu on jo huomannut.

– Yhä useammat miehet, kuten nykyinen poikaystäväni, tahtovat vaimon, joka ansaitsee yhtä hyvin tai paremmin kuin he itse. Eläminen on niin kallista.

Ei vain oma elämä

Perheen rakkaus ja tuki tyttärilleen ei tule ilmaiseksi. Koko lapsuutensa Victoria tiesi, että hänellä on sukuhaaransa ainoana vesana suuri vastuu harteillaan. Dong Xu kasvatettiin perheensä tulevaksi pääksi, ja sen tehtävän hän on jo aloittanutkin.

– Kun isäni äskettäin kuoli, hankin äidilleni ja sisarelleni asunnon Pekingistä. Siskoni panin autokouluun ja hankin hänelle töitä. Käyn heidän luonaan kahdesti viikossa.

Victoriankin on mietittävä elämän­valintoja tehdessään aina vanhempiaan. Jos hänellä olisi veli tai sisko, elämä saattaisi olla vapaampaa.

– Koska olen ainut lapsi, en voi esimerkiksi noin vain vaihtaa alaa. Minulla ei ole varaa epäonnistua, sillä tulojeni on oltava vakaat, jotta voin tulevaisuudessa huolehtia vanhemmistani.

Kiinan ainoat tyttäret ovat kultaisissa kahleissa.

Jutun kirjoittajalta Mari Manniselta ilmestyi juuri kirja Yhden lapsen kansa — Kiinan salavauvat, ­pikkukeisarit ja hylätyt tyttäret (Atena).

Kiinan yhden lapsen politiikka (1980–2015)

Avioparit saivat tehdä yhden lapsen, tosin sääntöön oli paljon poikkeuksia.

Kommunistisen puolueen tarkoitus oli hillitä nopeasti Kiinan väestönkasvua.

Sääntöjä valvoivat paikallisviranomaiset, jotka muun muassa teettivät sääntöä rikkoville pakkoabortteja ja -sterilointeja.

Lapsia syntyi myös laittomasti. Heistä miljoonat eivät saaneet henkilöpapereita, joten he eivät pääse naimisiin, töihin tai edes junan kyytiin.

Koska poikia arvostettiin suvun jatkajina enemmän, vanhemmat abortoivat tyttösikiöitä, monia tyttölapsia hylättiin ja tapettiin.

Naimaikäisiä miehiä on nyt kymmeniä miljoonia enemmän kuin naisia, joten moni jää ilman vaimoa ja perhettä.

Lapsia syntyy nyt niin vähän, että tulevaisuudessa työikäisiä ei ole tarpeeksi elättämään vanhusväestöä. Vuoden 2016 alusta kaikille aviopareille sallittiinkin kaksi lasta.

Saara Aallon ystävät uskovat, että X Factorin jälkeen laulajalla on edessään ura kansainvälisenä tähtenä. – Jos jollain on voitontahtoa, niin Saaralla.

Saara Aalto kilpailee viikonloppuna Britannian X Factorin finaalissa. Läheiset ystävät ovat ikionnellisia ja iloisia Saaran puolesta.

Juuri Linnan juhlissa esiintynyt laulaja, musikaalitähti Reeta Vestman tuntee Saaran yhteisiltä opiskeluajoilta Sibelius-Akatemiasta. He ovat esiintyneet yhdessä useaan otteeseen ja toimineet myös toistensa taustalaulajina. Saara on myös laulanut Reetan tyttären kastetilaisuudessa, Reetan valmistujaisissa ja perheen sherry-juhlissa.

– Saaralla on ollut aikaa minulle ja perheelleni kiireenkin keskellä. Hän on aina ilahduttanut meitä lahjallaan, Reeta kiittelee.

Hän kertoo seuranneensa X Factoria tunteella ja katsoneensa jokaisen jakson. Reeta ei harmikseen pääse paikalle X Factorin finaaliin, koska hänellä on lauantaina kaksi Saturday Night Fever – Lauantai-illan huumaa -näytöstä Kotkan Kaupunginteatterissa.

– Luottoni Saaraan on kova kuin kivi, uskon, että hän korjaa koko potin! On vaatinut valtavasti tahdonlujuutta häneltä kestää nuo paineet ja nousta yhä uudestaan jaloilleen pudotusuhankin jälkeen. Mutta jos jollain on voitontahtoa, niin Saaralla. Olen äärettömän onnellinen siitä, että hän pääsee vihdoin sille areenalle, minne kuuluukin, Reeta iloitsee.

”Saaran elämäntilanne mahdollistaa nopeat liikkeet minne päin maailmaa tahansa.”

Reetan mielestä Saara on X Factorin tuotantokoneiston ja oikeiden ihmisten myötä päässyt puhkeamaan täyteen loistoonsa. Hän toivoo Saaralle kaikkea hyvää finaaliin ja tulevaisuuteen.

– En usko, että Saara palaa enää Suomeen. Hänen elämäntilanteensa mahdollistaa nopeat liikkeet minne päin maailmaa tahansa, ja se on upeaa!

 

Love you @saaraaalto ❤️ @thexfactor #XFactor #SaaraAalto #NoFear2016 #Friends

Kuva, jonka Kristoffer Ignatius (@ignaattius) julkaisi

Kristoffer Ignatius: "Tiedossa mielettömiä juttuja"

Juontaja Kristoffer Ignatius on Saaran läheinen ystävä ja työkaveri. Hän juonsi maanantaina Senaatintorilla järjestetyn Saaran Suomen-vierailun.

– Saaralla on uskomaton matka takanaan. Se on vaatinut valtavasti sitä kuuluisaa sisua, taistelua, valvottuja öitä, stressinhallintaa ja heittäytymistä jokaisella mahdollisella tasolla. Ja tietysti myös muuttoa ulkomaille ja taloudellisia riskejä, Kristoffer listaa.

Kristofferin mukaan Saara on edelleen oma itsensä: avoin, iloinen ja määrätietoinen. X Factor on kuitenkin antanut Saaralle itseluottamusta.

– Saara uskoo entistä enemmän omaan juttuunsa ja siihen, että unelmat toteutuvat. Nyt hänellä ovat edessään ulkomaat ja kansainväliset unelmat. Suomi ei unohdu, mutta uran kannalta keskittyminen suunnataan ulkomaille. Tiedossa on mielettömiä juttuja, odottakaa vaan, Kristoffer vihjaisee.

Jenni kävi kannustamassa Saaraa X Factor -livelähetyksessä. Tuolloin Saara lauloi Girls Aloud -bändin Sound of the Underground -kappaleen.
Jenni kävi kannustamassa Saaraa X Factor -livelähetyksessä. Tuolloin Saara lauloi Girls Aloud -bändin Sound of the Underground -kappaleen.

Jenni Karén: "Saara oli tyyni pyörityksen keskellä"

Musiikkiuraa Lontoossa luova Jenni Karén on tuntenut Saaran musiikkiteatteripiireistä pitkään. Saara on myös opettanut Jennille laulamista. Jenni kävi X Factorin live-esitysten puolivälissä kannustamassa Saaraa paikan päällä.

– Oli kiinnostavaa nähdä, millaisessa pyörityksessä Saara oli ja miten kovaa työtä kisassa olo artisteille tarkoittaa. Samalla hän tuntui kovin tyyneltä ja rauhalliselta. Saara otti ihailtavasti vastaan jatkuvat valokuvauspyynnöt ja jaksoi jutella kaikkien kanssa, Jenni kehuu.

Jenni kertoo seuranneensa Saaran uraa Suomessa mielenkiinnolla.

”Myös Lontoon suomalaisten keskuudessa Saara on nostanut Suomi-spirittiä ja yhteishenkeä.”

– Hän ei ehkä ole saanut sopivaa tilaisuutta näyttää, mihin hänestä todella on, ainakaan samalla mittapuulla kuin nyt. Saarahan ei ole tehnyt yhtään virhettä koko X Factorin aikana. Harva maailmantähtikään pystyy laulamaan livenä noin täydellisesti viikosta toiseen.

Jenni arvelee, että finaaliin asti pääseminen on antanut Saaralle lisää uskoa ja uusia tavoitteita.

– Britit ovat selkeästi alkaneet arvostaa ja rakastaa häntä, mitä ei ole ulkomaalaisena helppoa saavuttaa. Myös Lontoon suomalaisten keskuudessa Saara on nostanut ihanasti Suomi-spirittiä ja yhteishenkeä. Toivon, että Saaran kaltaiset tähdet avaavat ovia myös muille suomalaisille artisteille.

Jaana Pelkosen ystäväpiiri on muuttunut vuosien varrella. – Pitkään kaipasin naispuolisia sydänystäviä.

Eduskunta ei ollut ihan vieras talo Jaana Pelkoselle, 39, hänen päästessään kansanedustajaksi vuonna 2011. Hän oli työskennellyt avustajana jo sitä ennen. Silti yllätyksiäkin on riittänyt.

– Eduskunnassa yllättävintä on ollut löytää hyviä ystäviä eri puolueista. Uutisissa talon toiminta näyttäytyy pitkälti riitelynä, mutta eihän sillä mihinkään edetä.

Viime kaudella lakivaliokunnassa Jaana ystävystyi vihreiden Jani Toivolan, vasemmistoliiton Aino-Kaisa Pekosen ja demareiden Kristiina Salosen kanssa. Vain Jani oli vanha tuttu opiskeluvuosilta.

– Vaikka emme enää istu samassa valiokunnassa, meillä on yhä oma jengimme. Monissa asioissa edustamme todella erilaisia näkökulmia, mutta välillämme on silti vahvaa ystävyyttä.

Ystävät uusiksi

Jaanan nuoruuden ystäväpiiri meni uusiksi hänen muuttaessaan yksin Helsinkiin opiskelemaan. Hän ei ehtinyt opsikelijarientoihin, ja tv-töitä tehtiin miesvaltaisissa porukoissa.

– Pitkään kaipasin naispuolisia sydänystäviä. Löysin kyllä, se vain otti aikansa.

Jaanan mielestä turvallisuuden tunne syntyy tutuista ympärillä.

– Alkuun tuntui oudolta asua kulmilla, jossa en tuntenut ketään. Tuumin, että rajat eivät rikkoudu, jos en riko niitä itse. Nyt olen asunut samassa kerrostalossa yli kymmenen vuotta ja löytänyt naapureista ihania ihmisiä.

Mitä Jaana asennoituu esikoisensa odotukseen? Miten karjalaiset sukujuuret näkyvät arjessa? Miten äidin kuolemaa seurannut suru on muuttunut? Lue koko Matkalla minuksi -haastattelu Me Naisten numerosta 49/2016!

Laulajalegenda kertoo James Cordenille, että on oikeasti yksityiselämässään aika nunna.

Kuten monella vuosikymmenellä on käynyt ilmi, Madonna, 58, osaa heittäytyä. Nyt hän ihastuttaa autokaraokevideolla.

The Late Late Show with James Corden -ohjelman James Cordenin Carpool Karaoke -videolla laulaja bilettää ikonisten hittiensä tahtiin, kuten Voguen ja Papa Don't Preachin tahtiin. Miljoonittain katsojia keräävillä videoilla julkkikset laulavat hänen kanssaan karaokea Cordenin auton kyydissä.

Eikä siinä suinkaan kaikki, onhan kyse Madonnasta. Kuten lavalla, hän antaa kaikkensa. Laulaja esimerkiksi twerkkaa pelkääjän paikalla, taivuttaa jalkansa ihailtavan notkeasti auton kattoon ja työntää yhden jalan ulos auton ikkunasta ihan kuin olisi hyppäämässä kokonaan ulos autosta. Hämmästynyt Corden toteaa, ettei ole ikinä ennen nähnyt kenenkään twerkkaavan autossa.

Hän kertoo myös intohimoisesta suudelmasta Michael Jacksonin kanssa. Jackson ujosteli, joten Madonna teki aloitteen.

– Sain hänet rentoutumaan lasillisella chardonnayta. Ja se teki ihmeitä.

”Olen aika tylsä. Elämäni on hyvin ennalta arvattavaa.”

Madonna paljastaa Cordenille myös, ettei ole yksityiselämässään yhtään niin räväkkä kuin lavalla ja julkisuudessa.

– Työni on kapinoivaa, mutta elämäntapani ei ole. En tupakoi, juo alkoholia tai juhli. Olen aika tylsä. Elämäni on hyvin ennalta arvattavaa.

Laulaja sanoo, että on kotona kuin Julie Andrews, viitaten näyttelijän nunnan rooliin Sound of Music -elokuvassa.

Keskiviikkoiltana julkaistu video on katsottu Youtubessa jo kolme miljoonaa kertaa.

Aiemmin esimerkiksi laulaja Adele ja Yhdysvaltain presidentin puoliso Michelle Obama ovat hurmanneet Cordenin autokaraokessa.

Lue myös: Maailman coolein pari? Barack ja Michelle Obaman 11 parasta somehetkeä

Saara Aalto esittää finaalissa Everybody Wants to Rule The World -kappaleen. Mitä mieltä olet biisistä?

Miten Saara Aallon, 29, käy? Se selviää lauantaina Britannian X Factor -finaalissa. ITV-kanava on julkistanut kilpailijoiden kappaleet. Saara Aallolta kuullaan Tears For Fears -yhtyeen Everybody Wants to Rule The World -kappale, joka on julkaistu vuonna 1985.

Saaran lisäksi X Factor -voitosta laulavat 5 After Midnight ja Matt Terry. 5 After Midnight esittää Beyoncén Crazy in Love -kappaleen ja Matt Terry puolestaan Jess Glynnesin Take Me Home -biisin.

Tässä vaiheessa tiedetään myös se, että finalisteilta kuullaan duetot tunnettujen laulajien kanssa. Tellymix-sivuston mukaan Saaran duettopari on Adam Lambert. Kaksikko esittää Queen-yhtyeen Bohemian Rhapsodyn.