Samuli Vauramon tähdittämä Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset -elokuva kuvattiin Turussa, joka on miehelle entuudestaan tuttu kaupunki. ”Tyttö sinä olet tähti ja Käsky-elokuvat on kuvattu osittain siellä.” Kuva: Jonna Öhrnberg
Samuli Vauramon tähdittämä Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset -elokuva kuvattiin Turussa, joka on miehelle entuudestaan tuttu kaupunki. ”Tyttö sinä olet tähti ja Käsky-elokuvat on kuvattu osittain siellä.” Kuva: Jonna Öhrnberg

Näyttelijä viettää matkalaukkuelämää sekä suhaa Los Angelesin ja Suomen väliä.

Yhdysvalloissa uraa luova Samuli Vauramo reissaa ahkerasti Suomen ja Los Angelesin väliä. Hän on elänyt matkalaukkuelämää vuodesta 2011.

– Tulin maanantaina ja olen Suomessa ainakin joulukuulle. Olen iloinen, että töitä riittää, hän kertoi saapuessaan torstaina Lauri Mäntyvaaran tuuheet ripset -elokuvan ensi-iltaan Helsingissä.

Vauramo nähdään myös Aku Louhimiehen ohjaamassa Tuntemattomassa sotilaassa luutnantti Lammion roolissa. Suurtuotanto saa ensi-iltansa lokakuussa 2017.

– Juoksin Tuntemattoman ja Laurin kuvauksissa vuorotellen. Tämä oli kepeää vastapainoa raskaalle sotaelokuvalle. Oli mukavaa työskennellä mahtavien nuorten kanssa, he kuitenkin ovat tämän tarinan keskiössä, Samuli sanoi.

Näyttelijä paljasti huhtikuussa Instagramissa kihlanneensa tyttöystävänsä komealla timanttisormuksella. Hän julkaisi silloin romanttisen kuvan Malibun Zuma Beachin hiekkarannalta.

– Tapahtumarikas viikonloppu, hän kirjoitti kuvan yhteyteen.

 

It was an eventful weekend 😎 #mandown

Henkilön Samuli Vauramo (@samuelvauramo) jakama julkaisu

Yksityisyyttään varjeleva Samuli ei ole puhunut naisystävästään julkisuudessa, mutta hän paljasti Me Naisille, ettei avovaimo ole suomalainen ja että yhteistä taivalta on takana jo useampi vuosi.

Torstaina Samuli otti vastaan onnittelut kihlauksesta, muttei tapansa mukaan kommentoinut asiaa kummemmin.

”Katsomme rauhassa, missä vaiheessa esittelen hänet.”

– Puolisoni ei ole samalla alalla eikä julkisuuden henkilö, joten katsomme rauhassa, missä vaiheessa esittelen hänet. Jossain vaiheessa kuitenkin.

 

Näyttelijä Eija Vilpas on huomannut, että nauraminen on terapeuttista.

Näyttelijä Eija Vilpas täytti vastikään 60 vuotta. Tämän olen oppinut -haastattelussaan hän kokee, että vielä on paljon tehtävää.

–Haluaisin opetella suunnistamaan. Viihdyn metsässä, mutta en uskalla mennä vieraaseen metsään edes kompassin ja kartan kanssa, koska minulla on niin onneton suuntavaisto. Ruotsin-laivallakin hytin löytäminen on aivan mahdotonta, kansansuosikki nauraa.

Ikääntyessään Eija kokee palanneensa nuoruuteensa: hän asuu taas yksin, ja perhearjen pyörittäminen on ohi. Kolme lasta ovat jo aikuisia. Seurana asuu kaksi koiraa ja kissa.

–Ystävien kanssa nauraminen on minulle tärkeää. Pitää jutella vakaviakin, mutta nauraminen on hirveän terapeuttista. Ajattelen, että kerran päivässä pitäisi nauraa oikein kunnolla, Eija sanoo.

–Ihmissuhteeni ovat aika pysyviä. Entisen miehenikin, Ville Virtasen, kanssa olemme hyviä kavereita. Ihmissuhteet voivat säilyä, vaikka elämäntilanteet muuttuvat.

Mitä Eija kertoo uskostaan? Entä 30 vuoden urastaan ”samalla raksalla”? Miten äitiys muuttuu ikääntyessä? Lue Eijan haastattelu Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Kun kyläkauppias Sampo Kaulanen menetti isänsä, hän sulkeutui suruunsa. –Jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu-vaimo miettii nyt.

Jounin kaupastaan tunnetulla Sampo Kaulasella, 38, ja vaimo Michele ”Minttu” Murphy-Kaulasella, 37, on takanaan poikkeuksellisen raskas vuosi.

Koko perheen elämä muuttui peruuttamattomasti keväällä 2016, kun Sampon isä teki itsemurhan kärsittyään pitkään mielenterveysongelmista. Eläkepäivät jäivät viettämättä, lastenlasten varttuminen näkemättä.

Sampo sulkeutui suruunsa. Vierellä Minttu sai huomata, että puoliso, joka oli aina ollut leppoisa veikko kuppia otettuaan, muuttui nyt synkäksi ja äreäksi.

–En pistä pahakseni sitä, että Sampo silloin tällöin lähtee parin kolmen päivän rännille kavereittensa kanssa. Mutta jos surua ja katkeruutta alkaa turruttaa alkoholilla, ollaan väärällä tiellä, Minttu miettii.

–Välillä olin Sampon juomisesta huolissani. En siitä, että hänelle kehittyisi alkoholiongelma, vaan niistä raskaista tunteista, jotka alkoholi nosti esiin, Minttu sanoo.

Muutos parempaan tapahtui vasta kuukausien jälkeen ensin perheen aurinkolomalla ja myöhemmin Sampon ja Mintun kahdenkeskisellä lomalla.

–Yhtäkkiä Sampo alkoi puhua tunteistaan ja peloistaan. Sen reissun jälkeen hänellä ei enää hitsannut niin pahasti, Minttu kertoo.

–On totta mitä sanotaan – ajan kuluminen auttaa suruun, Sampo sanoo.

Mitä Sampo ja Minttu ajattelevat läheisen itsemurhasta? Miten aviopari selviytyi rajusta vuodestaan? Lue Sampon ja Mintun tarina Me Naisten uusimmasta numerosta 32/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.