Televisiosarja teki kiinteistönvälittäjä Kaisa Liskistä, 44, ilmiön. Tällä hetkellä ilmiö tekee bisnestä vauvanodotuksen lomassa.

Kuva Sakari Majantie

Pitkät, pinkit kimallekynnet tarttuvat ahnaasti einespakettiin ja repivät pizzan muoveista. Valokuvausstudioon saapunut Kaisa Liski syö roiskeläppänäkin tunnetun klassikkoherkun ronskisti kylmänä ja lusikoi jälkiruuaksi jogurtin.

– Minulla on aivan käsittämätön himo näihin. Samoin kylmään maksalaatikkoon, Kaisa sanoo ja pyyhkii muruset suupielistään.

Viime kuukausina Kaisan on ollut pakko syödä pieniä välipaloja usein, että hän välttyisi raskauspahoinvoinnilta ja työkaverien epäilyksiltä.

– Kun joku on pyytänyt mukaansa shoppailemaan, olen selittänyt, ettei minua nyt kiinnosta, kun olen lihonut niin paljon. Ja kun olen mennyt ostamaan vauvan- tai äitiysvaatteita, olen pyytänyt myyjää käärimään ne hämäyksen vuoksi lahjapakettiin.

Kiinteistönvälittäjä on halunnut salata raskautensa ammatillisista syistä. Kaisa sanoo suoraan, ettei halua kenenkään epäilevän, etteikö hän pystyisi hoitamaan työtään vauvanodotuksen lomassa.

– Nyt raskaus on jo sen verran pitkällä, että uskon kaiken sujuvan hyvin. Pahin väsymyskin alkaa hellittää, vaikka on tässä univelkaa kertynyt. Välillä on tuntunut, että voisin nukkua 15 tuntia yhteen soittoon, mutta tekemistä on niin paljon, että pitää sinnitellä 6 tunnin unilla.

Pitkiä päiviään Kaisa koordinoi kolmen puhelimensa avulla. Ne konsertoivat studion pöydällä sotilaallisessa rytmissä. Tärkeimpiin soittopyyntöihin Kaisa vastaa heti, osa tavoittelijoista saa jäädä odottamaan omaa vuoroaan.

Kuhina Kaisasta alkoi viime syksynä, kun värikkäästä persoonasta tehtiin oma tv-sarja Liv-kanavalle. Kiinteistökuningatar Kaisa -sarjassa hän ajeli prameilla autoilla, sanoi suorat sanat Suomen kiinteistöbisneksestä ja näytti samalla, miten asuntokauppaa kuuluu tehdä. Ohessa tv-katsojat pääsivät tutustumaan myös Kaisan siviilielämään.

– Tv-sarja nelinkertaisti asiakkaiden määrän eli kyllä se kannatti. Tämän enempää en pysty töitä edes tekemään, Kaisa myöntää.

Kaisan markkina-arvon ymmärsi myös Uudenmaan Viva Oy, joka palkkasi Kaisan joulukuussa Viva LKV Arvoasuntojen liiketoimintajohtajaksi. Työn ohessa Kaisasta kuvataan parhaillaan uutta tv-sarjaa, joka alkaa ensi syksynä.

Jossakin välissä pitäisi synnyttää yksi vauva.

Raskaus yllätti

Kun Kaisa ja Kimmo Liski viime kesänä sanoivat toisilleen tahdon Hämeenlinnan romanttisessa Vanajanlinnassa, pari tuumasi, että lapsia saa tulla, jos on tullakseen. Kaisan aikuiset lapset, 22-vuotias Valtteri ja 26-vuotias Amanda asuvat jo poissa kotoa, Kimmon 3- ja 15-vuotiaat lapset ovat sen sijaan tiivis osa uusperheen viikonloppuja.

Silti raskaus yllätti.

– En olisi uskonut, että voin saada vielä vauvan. Olen sentään 44-vuotias, ja kavereistani on alkanut tulla jo mummoja.

Yhtä hämmentynyt on ollut lähipiiri: puoliso valahti valkoiseksi raskaustestin tuloksen nähtyään, eikä tytär säästellyt sanojaan.

– Amanda huusi puhelimeen dramaattisesti, että äiti, sä et voi tehdä tätä mulle taas! Hän on ollut aina se lellikkiprinsessa, jolle jo pikkuveljen syntymä oli shokki, Kaisa nauraa.

Kaisa suhtautuu tulevaan levollisin mielin, sillä lähtökohta äitiyteen on täysin erilainen kuin 26 vuotta sitten esikoisvauvan synnyttyä.

– Silloin meillä oli taloudellisesti todella tiukkaa. Olen molempia lapsiani varmasti imettänytkin niin kauan sen takia, että se oli ilmaista. Jälkikäteen olen myös tajunnut, että unohdin silloin itseni kokonaan. Elin liikaa lapsieni kautta.

Uudesta perheenjäsenestä Kaisa aikoo nauttia ilman paineita. Tätä naista ei nähdä pyykkäämässä kestovaippoja tai imettämässä yökaudet läpeensä.

– En halua sitoa itseäni vauvaan liikaa, joten en aio imettää enkä pitää äitiyslomaa. Kaupasta saa huippulaatuista äidinmaidonkorviketta ja sitä pystyy isäkin antamaan. En ole orja ja imettäjä, olen nainen äitinäkin.

Kaisa uskoo, että pulloruokinta helpottaa töihin palaamista, ja ammattikin joustaa. Liiketoimintajohtajana hänellä on jo nyt soviteltu työaika ja asuntonäytöt sijoittuvat usein iltaan, joten vauvaperheen arjen mahduttaminen niiden oheen on vain järjestelykysymys.

– En pitänyt äitiyslomaa kahden edellisenkään lapsen kanssa ja kaikki sujui hyvin. Ja nyt minulla on niin ihania asiakkaita, etten voi jättää heitä pulaan kotiensa myymisen kanssa, Kaisa sanoo ja korostaa, että lapsensa kustannuksella hän ei kuitenkaan uraansa luo.

– Tämä vauva on minulle hirveän rakas jo nyt, ja aion tehdä kaikkeni, jotta hänellä on hyvä olla. Aivan niin kuin olen tehnyt Amandan ja Valtterinkin kanssa.

Viime viikkoina kiivasta keskustelua aiheuttanut kotihoidontuen tulevaisuus ei Liskin perhettä hetkauta. Kaisa sanoo suoraan, ettei hänellä ole työnsä puolesta mitään mahdollisuuksia jäädä kotiin kolmeksi tai edes kahdeksi vuodeksi.

– Kotihoidontuesta minä en tiedä mitään. Isoäitini on ollut ainoa tukiverkostoni ja hänkin on jo kuollut. Onneksi mieheni Kimmo on kanssani samoilla linjoilla. Olemme molemmat sitä mieltä, että jos lapsia kerran tehdään, niistä on huolehdittava itse.

Lapsuudesta puuttui rakkaus

Yrittäjähenkisyys pilkahti Kaisassa ensimmäisen kerran jo 11-vuotiaana, jolloin pieni tyttö ymmärsi, että hänen on pidettävä puoliaan itse. Kaisa vietti lapsuutensa vantaalaisessa lähiökodissa, jossa ei ollut rajoja eikä rakkautta, mutta sitäkin enemmän turvattomuutta ja muita ongelmia. Yksinhuoltajaäidillä ei ollut varaa kustantaa urheilullisen tyttären harrastuksia, joten Kaisa hankki töitä paikallisesta grillikioskista.

– Olin jo silloin pitkä tyttö, joten valehtelin ikäni, että pääsin 11-vuotiaana töihin ja sain tehdä 8–10-tuntisia päiviä, Kaisa kertoo.

Hän olisi halunnut jo varhain muuttaa pois kotoa, mutta niin nuorena se ei ollut mahdollista.

– Itse tiedän, miltä tuntuu olla lapsi, jota ei ole haluttu. En koskaan kelvannut äidille omana itsenäni eikä minulle myöskään asetettu rajoja. Sekin tuntui pahalta, että isä tuupattiin pois elämästäni vuosiksi.

Nykyään Kaisa on tekemisissä isänsä kanssa, mutta äitiin välit menivät poikki jo kymmenen vuotta sitten.

– Tajusin yhtäkkiä, että olen aikuinen ihminen ja saan päättää itse, kuka kuuluu perheeseeni. Silloin tuntui kuin olisin vapautunut vankilasta.

Vielä suurempi muutos Kaisassa tapahtui pari vuotta sitten, kun hän sai tekstiviestin tuntemattomalta mieheltä. Viestissä tiedusteltiin, oliko Kaisa se sama nainen, jonka mies oli bongannut Helsingissä komean Coupe Audin luota.

– Olinhan minä saanut treffiehdotuksia aiemminkin ja jättänyt ne huomioimatta, mutta tällä kertaa jokin päässäni naksahti. Vastasin viestiin viipymättä ja yhtäkkiä juttelimmekin jo puhelimessa.

Seuraavana päivänä Kaisa hyppäsi autoonsa ja ajoi sata kilometriä tavatakseen Kimmo Liskin.

– Kun näin kaksimetrisen Kimmon kotipihassaan, polveni löivät loukkua. Hän oli kuin alfauros, jolla oli koiranpennun katse. Olen aina ennen edennyt miesten kanssa varovasti, mutta Kimmoon rakastuin heti. Kai me molemmat hoksasimme, että käymme jo viittäkymppiä ja tämän viisaammaksi emme parisuhdeasioissa enää tule, Kaisa virnistää.

Ystävätkin panivat merkille rakkauden roihun Kaisassa, ja tämä vaikutti yhtäkkiä aiempaa tasapainoisemmalta.

– Ennen kuin tapasin Kimmon, puhuin tekemisistäni aina minä-muodossa: minun kotini, minun autoni, minun kukkapenkkini. Nyt olen ensimmäistä kertaa elämässäni saanut kokea, etten ole enää yksin. Kaikki on meidän.

Oma talo menee uusiksi

Yhdestä yhteisestä unelmasta tuli totta, kun Liskit löysivät puoli vuotta sitten mieluisan kodin Hausjärveltä. Kriteerit talolle olivat tiukat, sillä pariskunta halusi tarpeeksi tilaa uusperheelle, moottoripyörälle ja autoille.

– Kaikkiin myynnissä oleviin taloihin emme menneet edes sisälle, sillä tiedän jo kohteiden ohi ajaessani, kiinnostavatko ne minua ollenkaan. Tämä taito on tullut rautaisen kokemuksen myötä, Kaisa tuumaa.

Kuvien perusteella nykyinenkin koti vaikutti Kaisasta lähinnä ränsistyneeltä kesämökiltä. Se kuitenkin kolahti heti, kun he ajoivat pihaan. Talo oli paljon parempi kuin he olivat uskaltaneet kuvitellakaan.

– Meillä on kodissa parhaillaan käynnissä iso remontti. Laitamme siellä kaiken uusiksi. Tai siis Kimmo laittaa. Hän on ammatiltaan suunnittelija ja todella kätevä käsistään.

Merkkivaatteista ja kalliista autoistaan tunnettua Kaisaa on julkisuudessa usein arvosteltu turhamaiseksi pröystäilijäksi. Hän huomauttaa, että kyseessä on vain ammattiin liittyvä imago.

– Elämäntyylini ei maksa, mutta työ maksaa. Minulla on pakko olla auto, joka on tyylikäs ja luotettava. Se ei voi jättää tien päälle minuutiksikaan, sillä olen vastuussa asiakkaideni kalleimmasta omaisuudesta, asunnoista.

Kotona Kaisan ostoskassit aiheuttavat silti joskus ihmettelyä. Aviomiehen mielestä vähempikin vaatemäärä riittäisi.

– En minäkään shoppailusta enää nauti. Vaatekaapissa on silti oltava niin paljon valikoimaa, että vaikka olisin kuukauden pyykkäämättä, löydän sieltä päällepantavaa. Työni on niin kiireistä, että näin usein käy, hän perustelee.

Tällä hetkellä rahaa nielevät myös lasten opinnot. Esikoistytär Amanda on opiskellut markkinointia Lontoossa jo neljä vuotta, ja kuopus Valtteri aikoo hakea poliisikouluun.

– Päätin jo aikoja sitten, että maksan Amandan ja Valtterin opinnot ja myös ensimmäiset asunnot. Se on taloudellisesti valtava satsaus, mutta haluan tehdä sen heidän vuokseen. Itse en saanut kotoani mitään, joten haluan antaa omille lapsilleni toisenlaiset eväät elämään.

Mies ei saa tehdä kotitöitä

Kaisa tietää ärsyttävänsä monia suoruudellaan, sillä suomalaiseen kulttuuriin avoin henkselien paukuttelu ei sovi. Näkyvimmin Kaisaa on arvostellut Diili-ohjelmastakin tuttu kiinteistönvälittäjä, Jethro Rostedt, jonka mielestä Kaisa antaa koko alasta ja ammattikunnasta väärän kuvan.

– Minua harmittaa arvostelijoideni puolesta, sillä heidän kommenteistaan paistavat lähinnä katkeruus ja kateus. Nämä ihmiset eivät voi sietää sitä, että olen menestynyt ja onnellinen. Luulen, että tv-sarjani oli monille se viimeinen niitti, Kaisa hymähtää.

– Olen myös ottanut sen linjan, etten lähde puolustamaan itseäni julkisuudessa. En tehnyt sitä edes silloin, kun lehdessä väitettiin, että minulla on 100 000 euroa ulosotossa, vaikka kyse oli yritysveloista ja summa on muutenkin liioiteltu. Selittely kuulostaa aina selittelyltä. Tärkeintä on se, että itse tiedän, mikä on totuus.

Julkisuuden toinen puoli liittyy miehiin. Näyttävä vaaleaverikkö on jo tottunut siihen, että maanantaiaamuna sähköpostissa voi odottaa yhteydenottopyyntö "elokuvaohjaaja Mr. Scorpiolta" tai Penalta, joka haluaa vimmatusti ostaa Kaisan 12-senttisillä koroilla varustetut kengät.

– Kimmon myötä nämä viestit ovat onneksi vähentyneet. Sen sijaan naiset pysäyttävät minut usein kadulla ja kertovat ihailevansa suoruuttani. Se tuntuu kivalta. Olen kyllä ennenkin huomannut, että ihmisten on helppo lähestyä minua.

Siinä missä Kaisa on työpaikalla napakka ja vaativa pomo, kuoriutuu hänestä kotioloissa perhettään paapova kotimartta. Aiemmin ravintola-alalla työskennellyt perheenäiti rakastaa ruuanlaittoa.

– En anna mieheni tehdä ollenkaan kotitöitä. Kokkaan, siivoan, pesen pyykit ja pidän huushollin muutenkin kunnossa. Kimmo puolestaan hoitaa meillä kaikki miesten hommat: huoltaa autot, kolaa pihat ja tekee remontit. Kannatan tasa-arvoa, mutta se ei tarkoita sitä, että miehen ja naisen pitäisi olla samanlaisia. Johan koko laji kuolisi sukupuuttoon, jos niin olisi! Kaisa julistaa.

Raskausaikana hän tunnustaakin ottaneensa kaiken irti "avuttomasta naisellisuudestaan".

– Olen iltaisin kotona juuri se hirveä ruikuttaja, jonka jalkoja ja hartioita pitää hieroa. Mutta onneksi Kimmo tuntuu vain nauttivan hemmottelemisestani.

Kaisa on varma, että olisi entisessä elämässään stressannut raskauskiloista. Nyt ne eivät huoleta häntä laisinkaan.

– Vaikka lihoisin aivan muodottomaksi ja naama kukkisi ja tukka lähtisi, tiedän Kimmon rakastavan minua juuri tällaisena. Synnytyksen jälkeen treenaan itseni kuitenkin hetkessä entisiin mittoihin.

Kaisan kasvatusmetodit

1. Kunnioita vanhempia

Näen asuntonäytöissä usein lapsia, jotka katsovat tervehdittäessä läpi ja ryntäävät pomppimaan sohvalle
kengät jalassa. Minusta lapset on opetettava tottelemaan ja kunnioittamaan vanhempia ihmisiä. Olen perinyt isoäidiltä aika sotilaallisetkin otteet: sanon kerran lempeästi ja jos se ei
tepsi, tulee seuraamuksia.

Olen käyttänyt samaa metodia töissä esimiehenä ja se on yllättävän tehokas. Lasten kanssa on vain varauduttava siihen, että toistoja pitää olla kymmeniä, ellei satoja.

2. Kunnioita lapsia

Yritän aina pitää mielessä, että kukaan lapsi ei ole kysynyt lupaa päästä tähän maailmaan. Heillä ei ole osaa eikä arpaa syntymäänsä. Siksi vastuu huolenpidosta ja kasvatuksesta on meillä vanhemmilla. Emme voi olettaa, että yhteiskunta, päiväkodit ja koulut pitävät huolta lapsistamme. Meidän on se tehtävä.

3. Ole johdonmukainen

Jos me vanhemmat asetamme määräyksiä, niiden on oltava johdonmukaisia. Minun annettiin ensin lapsena mellastaa täysin ilman rajoja ja sitten kaksitoistavuotiaana kiellettiin kaikki. Siitä ei ollut mitään hyötyä: aloin vain kapinoida ja halusin paeta kotoa. Lapsen mielestä on todella hämmentävää, jos vanhemmat muuttavat koko ajan sääntöjään. Siksi on oltava oikeudenmukainen.

4. Satsaa perheeseen

Minulle oman perheen ja läheisten suojeleminen on kaikkein tärkeintä elämässä. Lapsellekin pitää pienestä pitäen osoittaa, että perhe on kaiken pohja ja perusta. Yhdessäolo on paljon tärkeämpää kuin päätön juoksu harrastuksesta toiseen. Elämä lasten kanssa ei saisi olla suorittamista.

Kaavilainen Tiina Hallalahti jätti maanantaina Facebookin ilmoituksen, jossa kertoo tarjoavansa mummolle kodin. – Kyse ei ole työpaikasta, hän painottaa.

Annetaan koti boheemille tänttähäärä mummolle maalta. Ylläpidosta huolehditaan, kerran viikkoon saunotus, kesäisin vastalla. Oma huone, vessa, suihku. Etuihin kuuluu hyvät marjamaat, täysi käyttöoikeus punkaa kasvimaalla ja kasvattaa mitä lystää kasvihuoneessa (poislukien kannabis). Kirkkoon viedään sunnuntaisin, jos tarve vaatii. Mieluummin suht raitis (iltamyssyt suotakoon). Leasingmummon tehtäviä, lukea satuja taaperolle, höpötellä jonninjoutavia, katsoa silloin tällöin taaperoa, jotta yrittäjä-äiti saa tehdä hommia. Perheemme on hetkittäin äänekäs, taiteellinen, raitis, boheemi, tunteita näyttävä, eläimiä ja luontoa rakastava. Hommiin ei kuulu siivous (ellei mummo rakasta sitä yli kaiken). Mummon etuja on myös neulominen, lauleskelu ja ennen kaikkea lapsi- ja eläinrakkaus. Perheeseen kuuluu lauma koiria, hevonen, poni ja possu – sekä teinejä (tapakasvatettuja.) Perhe lupautuu sitoutua mummoon hautaan asti. Saa jakaa.

Tällainen ilmoitus on levinnyt Facebookissa maanantai-illasta lähtien. Ilmoitusta on jaettu alle vuorokaudessa yli 6000 kertaa. Ilmoituksen on kirjoittanut kaavilainen Tiina Hallalahti. Tiina kertoo idean lähteneen perheen tarpeista, sillä heillä ei ole tukiverkostoa lähellä.

– Anoppini asuu 800 kilometrin päässä ja äidilläni on elämässä paljon muuta. Olemme mieheni kanssa molemmat yrittäjiä. Minä teen töitä kotoa, ja mies on viikot pääosin muualla töissä. Meillä on täällä melkoinen huvikumpi: lapsia on viisi ja sitten eläimiä. Mutta tässä on kyse myös siitä, että haluamme tarjota kodin ja ylläpidon jollekin mummolle. Kyse olisi molemmat voittaa -tilanteesta, Tiina kertoo puhelimitse.

Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.
Tiina asuu perheensä kanssa Kaavilla, josta on 60 kilometriä Kuopioon ja 95 kilometriä Joensuuhun.

Moni ymmärtänyt ilmoituksen väärin

Tiina on saanut maanantain jälkeen monia yhteydenottoja, mutta sopivaa ei ole vielä löytynyt. Yksi kiinnostunut olisi halunnut muuttaa miehensä kanssa. Jotkut taas ovat haaveilleet, että järjestely voisi sopia heille sitten joskus, kun ovat jääneet eläkkeelle. Kiinnostuneissa on ollut myös parikymppisiä nuoria ja sellaisia, joilla on itselläänkin monia lapsia ja lapsenlapsia.

– Emme valitettavasti hae nyt ukkia, vaan ainoastaan mummoa. Toivomme myös, että elämänkokemusta olisi kertynyt rutkasti. Uskon, että sopivin on sellainen, jolla ei ole omaa perhettä tai lapsenlapsia, Tiina sanoo.

Hänen mukaansa jotkut ovat myös ymmärtäneet ilmoituksen väärin. Kyse ei ole työpaikkailmoituksesta – eikä mummon tarvitse olla käytettävissä ympäri vuorokauden.

”Tämän pitää ehdottomasti tuntua mummosta kodilta.”

– On kyselty työsuhde-eduista ja lomista. Mutta emme etsi työntekijää, vaan perheenjäsentä. Täytyy natsata molemminpuoleisesti. Olisi kiva, jos mummo voisi esimerkiksi joskus auttaa nuorimman, 8-kuukautisen lapsen kanssa, ottaa hänet vaikka syliin ja pitää hetken seuraa. Muiden lasten kanssa voisi joskus vaikka leipoa piirakkaa tai käydä katsomassa sorsia sillä välin, kun minä käyn kaupassa tai kävelyllä. 

Tiina painottaa, että mummolla on oikeus olla kuin kotonaan ja tehdä mitä lystää.

– Jos hän haluaa laittaa kukkapenkin uusiksi, niin ei siihen tarvitse lupaa kysyä. Tämän pitää tuntua hänestä kodilta.

Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.
Hallalahden kotoa on lyhyt matka metsään. Tiina (vas.) on tällä hetkellä kotona 8 kuukautta vanhan lapsensa kanssa, mutta tekee myös töitä yrittäjänä.

Sopivuuden voi testata käytännössä

Tiina tietää, että sopivaa ihmistä voi olla vaikea löytyä. Tärkeintä on se, että mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

– Olemme sellainen hössöperhe. Luonto ja eläimet ovat meille tärkeitä. Koirat saavat nukkua sängyllä ja lepäillä sohvalla. Ja hevonen ja possu saattavat tulla kuistille moikkaamaan. Emme siis etsi mummoa, joka alkaa ensitöikseen nyppiä vaatteista karvoja.

Menon ja meiningin lisäksi mummon pitää myös kestää alituista puheensuorinaa, sillä Tiinan mukaan perheessä puhutaan paljon.

– Kun karjalainen ja lappalainen avaavat suunsa, niin myös volumet saattavat nousta. Siitä on apua, jos mummo osaa juttujen tulla toisesta korvasta sisään ja toisesta ulos.

”Aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.”

1920-luvulla rakennetussa talossa riittää vilskettä päivittäin, sillä perheen lapset ovat siellä usein kavereidensa kanssa. Mummolle on kuitenkin varattu riittävästi omaa tilaa.

– Porukkaa tulee ja menee. Meidän on mahdollista järjestää niin, että mummolla olisi oma sisäänkäynti. Ja todellakaan ei tarvitse olla koko ajan tässä vilskeessä, vaan aivan kuten kuka tahansa perheenjäsen, mummo saa vapaasti hakeutua omaan rauhaan.

”Mekin sitoudumme mummoon.”

Tiinan mukaan paras tapa selvittää sopivuus molemminpuolin, on testata asia käytännössä.

– Tänne voi tulla kokeilemaan vaikka viikoksi, kestääkö omat hermot ja tykkääkö meistä ja elämäntavastamme. Me tietenkin myös sitoudumme mummoon. Jos mummoa tarvitsee kuskata lääkäriin, tai hänelle tulee jotain remppoja ja ramppoja, niin ne hoidetaan yhdessä, Tiina lupaa.

Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.
Sopiva mummo on sekä lapsi- että eläinrakas.

Näyttelijä Shannen Doherty on kertonut avoimesti sairaudestaan sosiaalisessa mediassa.

Rintasyöpää sairastava näyttelijä Shannen Doherty, 45, kertoi elokuussa, että syöpä on levinnyt imusolmukkeisiin. Hänelle tehtiin rinnanpoisto toukokuussa.

– Yhdessä leikkauksessa saatiin selville, että osa syöpäsoluista on saattanut levitä imusolmukkeiden ulkopuolelle. Tästä syystä syystä saan kemoterapiaa, ja kemoterapian jälkeen käyn sädehoidoissa, Doherty kertoi Entertainment Tonightin haastattelussa.

Shannen on myös kertonut sairaudestaan ja hoidoistaan avoimesti sosiaalisessa mediassa. Viikonloppuna Beverly Hills 90210- ja Siskoni on noita -näyttelijä jakoi kuvan, joka on otettu päivä kemoterapian jälkeen.

– Joskus ei pysty edes tanssimaan, syömään tai edes ajattelemaan seuraavaa päivää. Joskus tuntuu, ettei selviä, hän kuvailee hoidosta seuraavaa pahaa oloa.

Kuvassa näyttelijä makaa sairaalasängyssä huonovointisena.

– Se menee ohi. Joskus seuraavana päivänä, joskus kaksi, joskus kuusi päivää myöhemmin, hän muistuttaa ja kehottaa kaikkia syöpää sairastavia pysymään rohkeina, vahvoina ja positiivisina.

Tällä kertaa Shannen oli hoidon jälkeen niin huonossa kunnossa, ettei pystynyt kuin makaamaan sängyssä. Aiemmin lokakuussa hän jakoi Instagramissa videon, jolla hän kertoi liikkumisen helpottavan pahaa oloa.

– Olin väsynyt ja halusin vain maata sängyssä, mutta lähdin ja tunsin oloni paljon paremmaksi, hän kirjoitti tanssivideon yhteydessä.

Saara Aalto kertoo olleensa jopa hieman mustasukkainen Meri-kihlattunsa fanituksesta.

Saara Aallon kilpailusta Britannian X Factorissa on iloa myös laulajan kihlatulle Meri Sopaselle, joka pääsi viikonloppuna tapaamaan yhtä eniten ihailemaansa naista – ohjelman tuomaria Nicole Scherzingeriä.

Meri jakoi Nicolen kanssa ottamansa yhteiskuvan Instagramissa.

– Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen koko ajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle, Meri aloittaa kuvan yhteyteen kirjoittamansa tekstin.

– Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana, ja kaikki mun tyypit tietää, miten iso juttu tämä mulle on, Meri hehkuttaa.

”Tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi), jota olen oikeasti fanittanut.”

Merin mukaan Nicolen tapaaminen kruunasi huikean sunnuntai-illan, jonka tuloslähetyksessä Saara pääsi suoraan jatkoon laulukilpailussa.

 

Yritän kirjoittaa tähän jotain, mut pyyhin sen kokoajan pois. Koska mulla ei riitä mitkään sanat tälle kuvalle. Niille jotka ei vielä tiedä, tuo nainen on ainut (Saaran lisäksi 😉), jota olen oikeasti fanittanut. Silloin kun tavattiin Saaran kanssa, tämän upeuden kuva oli mm. mun taustakuvana ja kaikki mun tyypit tietää miten iso juttu tämä mulle on 🙈😅❤️ Kohtaaminen oli upea myös siksi, että Nicole muisti mut! (Saara kun on kertonut tästä hänelle 😁) Hän oli super mukava mulle, halasi ja antoi poskisuudelmat, nappas mun puhelimen ja siinä sit napattiin pari selfietä ja kiitin sitä erityisesti siitä että antaa tukea Saaralle😍 Tämä kruunas kyllä eilisen muuten HUIKEAN illan, kun meidän Saara meni kirkkaasti jatkoon!❤️ Kaikki on mahdollista. HUHU! Tämä viikonloppu jää ikuisesti mun mieleen. @saaraaalto 💖 @nicolescherzy 💖 #nicolescherzinger #nicolescherzy #dreamcometrue

Kuva, jonka Meri (@merisopanen) julkaisi

Saara puolestaan kirjoittaa Instagram-kuvansa yhteydessä, että yksi sunnuntain parhaista hetkistä oli, kun Meri-kihlattu tapasi ”elämänsä rakkauden”.

– Tavatessamme hänellä oli Nicolen kuva lukitusnäytöllään. (Niin paljon hän rakastaa naista, ja minä olin hieman mustasukkainen), Saara kirjoittaa ja kertoo, että nyt kihlatun näytölle on vaihtunut yhteiskuva kolmikosta.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen tapasi kanadalaismiehensä netissä. – Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa, Mia kehuu.

Rakkausvalmentaja Mia Halonen on kihlautunut kanadalaisen rakennusmestari Tim Poustien kanssa. Pari julkaisi uutisen Facebookissa.

– Päällimmäinen fiilikseni on ilo siitä, että olen löytänyt niin hyvän miehen. Ihastuin hänen hyväsydämisyyteensä, älykkyyteensä ja viisauteensa. Oli alusta asti selvää, että tässä tämä nyt on, Mia kehuu.

Pari tapasi loppukeväällä ulkomaisessa nettideittipalvelussa ja alkoi pitää yhteyttä Skypen kautta.

– Etsin netissä itselleni parhaita matcheja. Kun näin kuvan Timistä, ajattelin, että hän on minulle liian hyvännäköinen, enkä pistänyt viestiä. Pian hän kuitenkin viestitti minulle. Sen jälkeen asiat ovat edenneet mutkattomasti.

Toistaiseksi pari asuu vielä eri maissa, mutta tulevaisuudessa Mia aikoo muuttaa miehensä perässä Kanadaan.

– Olen asunut ulkomailla kaksi kertaa aiemminkin, puhun sujuvaa englantia eikä minulla ole lapsia, joiden takia minun pitäisi jäädä Suomeen. Siksi muutto tuntuu hyvältä.

Mia on puhunut aiemmin sinkkuudestaan Me Naisten haastattelussa. Hän iloitseekin uuden rakkauden löytymisestä kypsemmällä iällä.

– Olemme molemmat yli viisikymppisiä. Ei ole itsestäänselvyys, että tässä iässä voi vielä löytää näin hyvän kumppanin. Toki suhteemme on vielä alussa, ja meidän pitää tutustua lisää. Kivaa aikaa tämä silti on.

RitaLi

Rakkausvalmentaja Mia Halonen kihlautui – edessä muutto Kanadaan

Parikymmenta vuotta nuoremman kokemuksella voisin lahettaa tsemppeja alkavaan koitokseen. Se tunne, kun ajattelee olevansa maailman kansalainen ja elaneensa suurimman osan elamaansa ulkomailla ihan sujuvasti ja yhtakkia huomaakin ikavoivansa kotimaataan ja omaa kotikieltaan aivan suunnattomasti, on aika pysayttava. Kaikkea hyvaa uusiin seikkailuihin.
Lue kommentti