Jyrki Sukula matkustaa joululomalle Etelä-Afrikkaan perheensä kanssa.

– Suomi on tietyissä asioissa taivas, Italiassa asuva huippukokki ja tv-persoona huokaa.

Italian Piemontessa jo kymmenen vuotta viihtynyt Jyrki Sukula, 49, on tullut tunnetuksi muun muassa kokkina, yrittäjänä, tv-esiintyjänä, kanafarmarina ja viinitilallisena. Pari viikkoa sitten hän lanseerasi Suomen ensimmäisen luomujäätelösarjan.

– Olen superinnoissani! Kaikki raaka-aineet jäätelössäni ovat täysin luomua. Se tehdään vastalypsetystä aamumaidosta. Nimi tulee lempinimestäni, joka on Jymy, hän paljasti maanantaina MTV3:n Huomenta Suomen 25-vuotisjuhlalähetyksen yhteydessä.

Jyrki ja hänen Riikka-vaimonsa vihittiin vuonna 2003 Toscanassa. Häämatkalla pari päätti hankkia viinitilan ja opetella täysin uuden ammatin. Aluksi he pyörittivät Serralunga d’Alban kylässä sijaitsevaa 200 vuotta vanhaa tilaansa vain kasvukausina, mutta muuttivat 500 hengen kylään pysyvästi neljä vuotta sitten.

– Tyttäreni Alma, 7, ja Helmi, 5, käyvät italialaista koulua ja puhuvat kieltä täydellisesti. He ovat sanoneet, että haluavat asua maassa, jossa ei tarvitse pukea ulkohaalareita päälle, Jyrki naurahtaa.

Sähkö on Italiassa kuulemma kalliimpaa kuin Suomessa, ja lait ja verot vaihtuvat usein. Paikallinen kirjanpitäjä on kullanarvoinen. Jyrki ei voi käsittää, miksi suomalaiset jaksavat valittaa maamme byrokratiasta. Hän sanoo, että jokaisen marisijan kannattaisi kokeilla asumista Italiassa, ennen kuin voi sanoa asiasta mitään.

– Suomi on byrokratian suhteen taivas verrattuna Italiaan. Siellä voi tehdä elämän todella vaikeaksi. Menin hakemaan jotain asiakirjaa enkä en saanut sitä, ennen kuin selvisi, että Suomi todella kuuluu EU:hun. Siellä saa helposti kahdeksan tuntia kulumaan virastoissa, hän tuhahtaa.

Koko perhe on pikku hiljaa oppinut maan tavoille, ja elämänmeno on muuttunut leppoisammaksi. Riikka-vaimo opiskelee parhaillaan viinikulttuuriin liittyvää kansainvälistä maisteriohjelmaa gastronomisessa yliopistossa. Tytöillä ei ole syksyisin eikä keväisin lomia koulusta, joten he pitävät vastaavasti pidemmän joululoman. Jyrkille ja Riikalle se on yhtä kuin kesäloma, sillä he paiskivat hommia kesälläkin. Koko perhe matkaa tänä jouluna Etelä-Afrikan Kapkaupunkiin.

Tanssii tähtien kanssa -ohjelmasta tuttu, poliitikko Pekka Haaviston puoliso Antonio Flores on valmistunut hiljattain muotisuunnittelijaksi.

Hiustaiteilijana ja kansanedustaja Pekka Haaviston puolisona tunnettu Antonio Flores on viettänyt syksyä uudenlaisen työn parissa.

– Olen valmistunut nyt Helsinki Design Schoolista muotisuunnittelijaksi, ja sain onnekseni suunnitella yhden iltapuvun eräälle vieraalle tämän vuoden Linnan juhliin. Tämä on ensimmäinen virallinen iltapukuni, Flores iloitsi tiistaina muotisuunnittelija Lalli Savolaisen näytöksessä.

Flores on tehnyt tähän mennessä vain yhden hääpuvun ja yhden iltapuvun.

– Mutta nämä olivat tuttavilleni. Katsotaan mitä nyt tapahtuu!

Hän ei voi kertoa, kenelle Linnan juhlien puku tulee, eikä mitään edes materiaaleista.

– Puvun kantaja ei halua, että puhun asiasta, joten se on salaisuus.

Muotisuunnittelun lisäksi Flores on matkustellut tänä syksynä paljon.

– Lähden jälleen parin viikon päästä Bangkokiin ja sen jälkeen lennän Malagaan. Olen tuore kummisetä, sillä siskoni sai hiljattain poikavauvan. Meillä on ristiäiset joulukuun alussa ja samalla vietän joulua pitkästä aikaa äitini ja perheeni kanssa Espanjassa.

Omat vanhemmat ovat teinien mielestä aina vähän noloja. Jopa katu-uskottava presidentti Barack Obama.

Jokaisen teinin vanhempi sen tietää: sitä on aina vähän nolo omien lastensa mielestä. Kukapa ei olisi teininä jättänyt pientä hajurakoa, kun on kävellyt isänsä tai äitinsä kanssa kaupungilla. Tai huokaissut, kun on nähnyt vanhempiensa Facebook-päivityksen.

Edes presidentti Barack Obama, 55, ei ole voinut välttyä hetkiltä, joissa hän on tajunnut olevansa nolo isä. Useimmiten teinit ovat nykytekniikassa niin paljon aikaansa edellä kuin vanhempansa. Näin on myös Obaman perheessä.

Presidentti kertoi tällä viikolla Jimmy Kimmelin talk show'ssa hauskan esimerkin hetkestä, kun hän tajusi olevansa nolo. Obama oli kysynyt illallisella nuoremmalta tyttäreltään, 15-vuotiaalta Sashalta, mikä Snapchat oikein on ja mitä sillä voi tehdä. Sasha näytti isälleen. Tästä innostuneensa presidentti alkoi sitten luennoida illallispöydässä ääneen vaimolleen Michellelle sosiaalisen median merkityksestä.

Sasha huomasi tilaisuutensa ja kuvasi isänsä luennon.

– Sasha lähetti videon ystävilleen, että tässä mun isä nyt luennoi sosiaalisen median merkityksestä. Michellestä tämä oli tosi hauskaa, Obama kertoi Jimmy Kimmelille.

Vaikka presidentti onkin teinityttärensä mielestä nyt vähän nolo, ei mene kuin muutama vuosi, niin tilanne voi muuttua. Siitäkin presidentillä on omakohtaista kokemusta. Viime heinäkuussa Obama päätti laulaa vanhemman tyttärensä Malian 18-vuotissynttäreillä. Obama kertoi ennen esitystä, että on isän tehtävä nolata tyttärensä. Mutta toisin kävi. Malia ei hävennyt isänsä epävireistä laulua, vaan liikuttui tämän eleestä.

Ay-johtaja on ollut sairauslomalla lokakuun alusta lähtien.

Palvelualojen ammattiliiton PAMin puheenjohtaja Ann Selin kertoo Facebook-sivuillaan, että hänen sairastamansa rintasyöpä on aggressiivinen.

– Eteenpäin mennään vaikka kaikki uutiset eivät ole iloisia tai hyviä. Sain tänään kuulla että rintasyöpäni on aggressiivista lajia, joten kaikenlaisia hoitoja on nyt sitten valitettavasti edessä. Sytostaateilla aloitetaan. Taistelutahto on kohdillaan ja tukea ympärillä on ihanasti.

Selin sanoo olevansa onnekas ja kiittää ystäviään, työtovereitaan sekä muita ihmisiä saamastaan tuesta. Lisäksi hän toivoo, ettei hänen sairautensa olisi ainoa keskustelunaihe, kun hän tapaa ihmisiä kasvokkain.

– Olen monella tavalla onnekas. Tukea on runsaasti saatavilla. Elämä jatkuu, Selin kirjoittaa julkisessa Facebook-postauksessaan.

Seliniltä leikattiin rintasyöpä lokakuun alussa ja hän on ollut toistaiseksi sairauslomalla.

Eron takia Anna ja Sebastian lopettivat myös suositun bloginsa.

Suosittua Anna ja Sebastian -blogia pitäneet Anna ja Sebastian ovat eronneet. He kertoivat erosta blogissaan.

– Kiitokset, että ootte pysyneet blogiretkellä mukana viimeiset neljä vuotta. Blogi sulkeutuu nyt, sillä kaikki rakkaustarinat ei oo tarkotettu kestämään. Ollaan muutettu erilleen, ja elämä jatkuu toivottavasti ystävinä, kaksikko kirjoittaa.

Pari tuli suurelle yleisölle tunnetuksi vuonna 2013, jolloin heidän kirjoituksensa alkoivat levitä sosiaalisessa mediassa. Rakkaudentäyteinen pariskuntablogi herätti sekä kauhistelua että ihailua. Blogista harvinaisen teki aluksi se, että Anna ja Sebu kirjoittivat sitä yhdessä.

Erosta uutisoi ensimmäisenä Nyt.fi.