Jyrkin matkat näkyvät vaatetuksessa: takki on Moskovasta, huivi San Franciscosta, t-paita Nashvillesta ja hattu Pariisista. Kuva: Kaisu Jouppi
Jyrkin matkat näkyvät vaatetuksessa: takki on Moskovasta, huivi San Franciscosta, t-paita Nashvillesta ja hattu Pariisista. Kuva: Kaisu Jouppi

Taidemuseot ovat Jyrki 69:lle nykyään matkan kohokohta. – Rämäpäinen rokkimatkaaja on jalostunut kulttuurista kiinnostuneeksi keski-ikäiseksi.

Nyt on mies liekeissä. Ollaan Ateneumin taidemu­seossa suomalaisten klassikko­teosten äärellä, eikä The 69 Eyes -yhtyeen laulaja Jyrki Linnankivi, 48, meinaa pysyä nahoissaan.

– Katso, miten hieno Kullervo-maalaus on. Ja Aino-taru, ihan mieletöntä. Pakko ottaa selfie Väinämöisen kanssa! Jyrki innostuu.

Muutama painallus, ja poseeraus Akseli Gallen-Kallelan ikonisen työn edessä lähtee Jyrkin puhelimesta Instagramiin. Kuva on yksi monista muusikon kulttuuriselfieistä, sillä näyttelyt ja museot ovat Jyrkille matkustelussa olennaisinta. Hän on kolunnut läpi muun muassa kaikki Euroopan modernin taiteen museot.

– Olen imenyt jo äidinmaidossa kiinnostuksen taiteeseen ja kulttuuriin. Minua inspiroivat sivistys, historia ja se, miten taiteilijat ovat eri aikakausina tulkinneet ympäröivää maailmaa.

Pakokeino omasta elämästä

Jyrki on bändinsä ainoa kulttuurinarkkari, hänen on saatava taidetta lisää ja lisää. Kun muut The 69 Eyesin jäsenet nukkuvat edellisyön keikkaväsymystään pois, Jyrki suuntaa jo museoon. Siellä hän vaeltelee luurit korvilla nauhoitettua selostusta kuunnellen ja unohtuu tuntikausiksi teosten äärelle.

”Olen välillä ihan äimänä, ettei muita kiinnosta nähdä Mona Lisaa.”

– Olen välillä ihan äimänä, ettei muita kiinnosta nähdä Mona Lisaa, kun se kerran olisi ihan vieressä. Mutta me olemme erilaisia, ei kaikkien tarvitsekaan tykätä samoista jutuista.

Jyrki matkustaa paitsi bändin kanssa, myös yksin. Hänellä on eri puolilla maailmaa paljon ystäviä, joita hän tapaa reissuillaan. Parin päivän pikapiipahdukset eri maissa ovat Jyrkille mieleinen matkustusmuoto.

Jyrki on sinkku, eikä hänellä ole lapsia, jotka sitoisivat Suomeen. Vapaus on matkustelussa toisinaan myös taakka.

– Sinkkuna tuntuu välillä, että on pakko lähteä reissuun, kun siihen on mahdollisuus. Jatkuva matkustelu on myös pakokeino omasta elämästä.

Seikkailuja ja viisautta

Jyrkillä on tapana suunnitella matkansa tarkasti etukäteen. Hän ottaa jo ennakkoon selvää aikatauluista, ostaa pääsyliput ja suunnittelee reitit.

– Joskus matkusteluni menee suorittamiseksi. Haaveilen siitä, että Central Parkissa osaisinkin lenkkeilyn sijaan istua puistonpenkille lukemaan kirjaa. Haluaisin myös maleksia enemmän katukahviloissa.

Jyrkin keväällä ilmestynyt matkakirja Kulkurin valssi kertoo ajasta, jolloin hän vietti aikaa rockpyhätöissä ja hengaili maailmalla rokkareiden kanssa. Edelleen hän hakee reissuiltaan seikkailuja, mutta myös viisautta ymmärtää tätä maailmaa.

– Rämäpäinen rokkimatkaaja on jalostunut kulttuurista kiinnostuneeksi keski-ikäiseksi, Jyrki naurahtaa.

Lenkillä Miamissa. Kuva: Jyrkin kotialbumi
Lenkillä Miamissa. Kuva: Jyrkin kotialbumi

USA Top 3

San Francisco on rento kuljeskelijan lomakaupunki, jossa voi niin pyöräillä kuin lenkkeilläkin. Sieltä löytyvät myös Amerikan parhaat ravintolat ja hämyisimmät baarit. Finnair aloittaa sinne suorat lennot kesällä.

Miamiin suuntaan talvilomalle. Miami Beach on suosikkilenkkeilykohteeni: yhdistelmä loputonta rantaa sekä amerikkalaista nostalgiaa ja unelmaa uudistaa mieltäni.

New York on suurkaupungeista kaunein. Manhattanin skyline on aina yhtä sykähdyttävä nähtävyys. Kävin siellä ensimmäisen kerran 19-vuotiaana, ja siitä asti olen haikaillut takaisin.

Elämykset top 3

1. Versailles’n puutarha ja palatsi ovat tämän hetken suosikkikohteitani. Paikka sijaitsee Pariisin laitamilla ja on niin suuri, ettei sitä käsitä. Siellä tulee tunne, että täällä on jotain tuttua. Versailles antaa vauhtia mielikuvitukselle, olen tehnyt sieltä biisin tulevalle soololevyllenikin.

2. Israel. Tel Aviv on Välimeren biitsikohteiden ykkönen. Kun kaipaan aurinkolomaa, lennän sinne. Myös Jerusalem ja sen historia kiehtovat minua, sillä sieltä meidän koko kulttuurimme on lähtöisin. Jerusalemissa aika pysähtyy.

3. Euroopan pääkaupungit. Lontoon vilinä tuo energiaa, Pariisissa on aina jotain kiehtovaa. Rooma taas on Euroopan kaunein kaupunki. Siellä tunnen jännää yhteenkuuluvuuden tunnetta muihin. Suurkaupungeissa on terapeuttista kävellä ihmisten keskellä ja ihmetellä vilinää.

Haaveissa Venäjä, Tiibet ja Afrikka

Syksyllä The 69 Eyes on lähdössä kiertämään kolmeksi viikoksi Venäjää.

–Tuntuu mainiolta päästä ottamaan maa haltuun. Se on minulle suurimmaksi osaksi tuttu vain Ville Haapasalon ohjelmista.

Vaikka Jyrki nauttii suurkaupunkien hälystä, hän haaveilee myös hiljentymisestä ja luonnosta.

–Haluaisin matkustaa Tiibetin hiljaisuuteen. Afrikkaankin kaipaan. Olen ollut nuorempana Beninissä kulttuurikeskus Villa Karossa stipendiaattina. Jo pikkupoikana fanitin Afrikkaa, varmaan Tarzanin vuoksi. Se on maanosana ihan omaa luokkaansa.

Millä rahalla?

”Jo nuorena maailmalle oli päästävä hinnalla millä hyvänsä. Menin Finnairille töihin tiskaajaksi, koska henkilökunta sai halpoja lentolippuja. Nykyään ei edes tule kovin kalliiksi piipahtaa yhden yön reissulla ulkomailla keikan tai taidenäyttelyn takia.”

Koti vai maailma?

”Sekä että. Nykyään minulle on ihan yhtä suuri huippuhetki nauttia kotona vietetystä viikonlopusta ja lenkkisaunasta kuin David Bowien Lazarus-musikaalista Lontoossa. Myös juoksulenkki tuntuu nykyään yhtä hienolta sekä Helsingin merenrannassa että Honolulussa.”

Pelottaako?

”Ei pelota liikkua maailmalla tämän näköisenä. Matkustan paljon suurkaupungeissa ja häviän ihmisvilinään. Äitini naureskeli, että lentokentällä ihmiset tuijottavat minua, mutta itse en huomaa sitä.”

Ruokailu

”Olen kolmatta vuotta vegaani. Se on tuonut matkailuun jännittävän kulinaarisen ulottuvuuden. On hauskaa bongailla vegaaniravintoloita maailmalta ja kiinnittää aiempaa enemmän huomiota ruokailuun.”

Jyrki Linnankivi

48-vuotias The 69 Eyes -yhtyeen laulaja ja Unicefin hyvän tahdon lähettiläs.

Asuu Helsingissä sinkkutaloudessa.

Jyrkin rock-elämästä kertova matkakirja Kulkurin valssi ilmestyi tänä keväänä.

Julkaisee juhannuksena Helsinki Vampire -soololevyn.

Koomikko aiheutti pienen somekohun jakamalla meemin Magic Johnsonin ja Samuel L. Jacksonin harmittomasta kuvasta. Ironia ei auennut kaikille.

”Sam ja minä chillasimme penkillä eilen Forte dei Marmissa, Italiassa. Fanit jonottivat ottaakseen kuvia kanssamme.”

Näin entinen huippukoripalloilija Earvin ”Magic” Johnson twiittasi, kun hän vieraili elokuun puolessa välissä Italian Toscanassa. Samalla hän julkaisi shoppailureissunsa päätteeksi kuvan, jossa hän istui rennosti puupenkillä näyttelijä Samuel L. Jacksonin kanssa. Prada- ja Louis Vuitton logot vilkkuivat miesten ostoskasseissa, ja molemmilla oli kuvassa leveähkö hymy.

Johnsonin julkaisema Twitter-kuva alkoi pian elämää omaa elämäänsä, koska italialaiset eivät tunnistaneet julkkiskaksikkoa, kertoo Independent-lehti.

Jotkut italialaiset nimittäin luulivat, että kyseessä on kaksi maahanmuuttajaa – joilla on äärettömän paljon rahaa shoppailuun. Ja kaiken kustantaa tietenkin Italian valtio.

Koomikko Luca Bottura käytti yhtä kuvaa meeminä ja jakoi sen Facebookissa. Hän kirjoitti kuvan yhteyteen muun muassa: ”Valtion varoja Forte dei Marmissa… he tekevät ostoksia Pradan liikkeessä päivittäisellä 35 eurollaan.”

Bottura myös pyysi seuraajiaan jakamaan kuvan, jos he ovat raivostuneita. Telegraphin mukaan Bottura väittää nettimeeminsä tarkoituksen olleen ironinen – mutta moni ymmärsi Botturan sanoman väärin ja lähti levittämään kuvaa ”shoppailevista maahanmuuttajista”.

Facebook-kommentoijat ilmaisivat Botturan kuvan yhteyteen muun muassa ”häpeää” ja ”inhoa”, jota he kokivat –  ja luulivat kuvassa olevan kaksi maahanmuuttajaa, jotka istuskelevat penkillä ökyostoksiensa kanssa.

Kuvaa on jaettu tuhansia kertoja, Bottura kertoi myöhemmin Facebookissa ja analysoi samalla kuvan aiheuttamia reaktioita:

– 40 prosenttia ihmisistä ymmärsi provosointini, 30 prosenttia oli raivoissaan ja 20 prosenttia oli sitä mieltä, että se oli rasistinen meemi ja että en tunnistanut Samuel Jacksonia ja Earvin 'Magic' Johnsonia (en paljasta loppua kymmentä prosenttia).

Monet ovat pitäneet Maria Veitolan Instagram-päivitystä esimiestyön rankkuudesta tärkeänä. Jotkut ovat kuitenkin ihan toista mieltä. 

Radio Helsingin sisältöjohtajana työskentelevä Maria Veitola, 44, kertoi eilen Instagramissaan haastavasta työviikostaan esimiehenä. Maria kertoi, että hänen voimansa ovat viime aikoina huvenneet oman kunnianhimon ja muiden ihmisten takia.

– Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä, jotka sanovat: ”en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin”. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni – tavallaan – selvittää sotkut ja tilanteet, Maria kirjoitti eilen.

Instagram-päivityksessään Maria kertoi kärsineensä jopa fyysisistä oireista. Hän kuvaili olleensa paniikkihäiriön reunalla.

Lue lisää täältä: Maria Veitola puhuu esimiestyönsä raskaudesta: ”On kamalaa menettää elämänhallinta siksi, että muut ei hallitse elämäänsä”

(Juttu jatkuu päivityksen jälkeen.)

 

Esimiestyössä -tai siis mit vit- esiNAIStyössä parasta ja pahinta: ihmiset. Oon ite tehnyt himmeen duunin siinä että tunnistan omat rajani esim. jaksamisen suhteen ja huolehdin niistä. Tää asia on muuten suoraan yhteydessä luotettavuuteen. Mutta: Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, bossladynä altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että "en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin" tai sekoilevat muuten vaan. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni -tavallaan- selvittää sotkut ja tilanteet. No, viime viikko olikin sitten ihan hirveä edellämainituista syistä. Sata palloa ilmassa ja yritin jongleerata parhaani mukaan ja tehdä viisaita päätöksiä. Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että "älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan". Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. Sit tähän liittyy vielä oma kunnianhimo: en tyydy keskinkertaisuuteen. Pääsisin itse helpommalla jos tyytyisin. Mutta kun en halua. Haluan tehdä työni mahd hyvin. Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä. Onneks oli mökkiviikonlippu buukattu veljen perheen kanssa. Tarinan opetus: menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua. Ja Radio Helsingin sisältöjohtajana ilmoitan, että meidän syysohjelmisto starttaa viikon päästä maanantaina. Mukana mm. uusi, ihana aamushow. #bosslady #radiohelsinki 📻❤️

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Päivitys on herättänyt paljon keskustelua. Monet ovat kirjoittaneet päivityksen alle, että Maria on rohkea, koska uskaltaa puhua vaikeista asioista niin suoraan.

– Tämän kaiken saa ja pitää sanoa ääneen. Miksi hyssytellä ja esittää supernaista, jos tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Tunteista kertominen auttaa niin itseä kuin muita, eräs kommentoija kirjoittaa.

Jotkut ovat kuitenkin suhtautuneet Marian kirjoituksen aivan toisella tavalla.

Kohtuutonta syyttelyä...

Instagram-tili @lindiis kirjoittaa, että Maria syyllistyy kaksinaismoralismiin. Hänen mielestään on erikoista, että Maria vaatii toisia jaksamaan tappiin saakka. Hänen mielestään on myös kohtuutonta syyttää muita siitä, että esimiehenä joutuu puurtamaan.

– Siksi toivon vähän armollisuutta myös sinulta julkisuuden henkilönä – jos on armollinen itselleen, on oltava sitä myös ulkoisille olosuhteille ja muiden, inhimillisten ihmisten heikkouksille. Saa olla kunnianhimoinen, mutta oikeesti bossladyä on se, ettei syyttele julkisesti omasta olostaan muita.

”Olisit voinut vain keskittyä omiin tunteisiisi ja kertoa, että oli rankka viikko.”

Instagram-tili @ruutiainen puolestaan toteaa, että Marian kirjoitus saattaa vaikuttaa hänen alaisistaan hyvin loukkaavalta.

– Esimiehenä olet myös yksi iso (ehkä isoin?) tekijä siinä uupuvatko alaisesi. Sitä paitsi, vaikka kuinka vika olisi niissä alaisissa, niin ei oo kovin jees pomona alkaa julkisessa Instassa niitä asioita puimaan, hän kirjoittaa.

– Työpaikan sisäiset asiat kuuluu jäädä työpaikalle. Olisit täällä voinut myös vain keskittyä omiin tunteisiisi ja kertoa että oli rankka viikko, mutta päätit jakaa koko maailmalle, että syy oli alaisissasi.

...vai sittenkin voimaannuttava keskustelunavaus?

Maria vastasi kommentoijilleen useammalla pitkällä viestillä. Hänen mukaansa päivityksen tarkoituksena oli ainoastaan osoittaa, miten rankkaa esimiestyö voi olla.

– Ihmiset ovat inhimillisiä otuksia kaikkine piirteinensä ja virheinensä, niin alaiseni kuin minäkin. Se tekee elämästä ihanaa ja joskus myös haastavaa. Uskon yhdessä tekemiseen ja avoimuuteen, en erakkouteen, vaikka se voisikin olla monella tavalla helpompaa, Maria kirjoittaa vastauksena @lindiis-nimimerkille.

Maria toteaa vastauksissaan, ettei esimerkiksi ”freelancereiden elämänhallinta ja motivaatio ole hänen vastuullaan”. Hänen mukaansa tilanteessa ei myöskään ole kyse siitä, että alaiset olisivat uupuneita. Sen tarkemmin hän ei kuitenkaan kerro, millainen tilanne työyhteisössä on meneillään.

”Oletko tosiaan sitä mieltä, että hyvä ihminen pitää kaiken sisällään ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan?”

– En valitettavasti voi vastata uteliaisuudennälkääsi ja kertoa detaljeja eikä sillä oikeastaan ole väliä. Mutta varmasti osaat kuvitella tilanteen jossa usea ihminen – syystä tai toisesta – jättää tekemättä sovitut asiat ja ne kaatuvat muiden päälle. Onko se reilua? Saako siitä puhua? Oletko tosiaan sitä mieltä, että hyvä esimies tai -nainen, ihminen pitää kaiken sisällään ja jatkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan? Maria kysyy.

Lopuksi Maria vielä toteaa, että hänelle on tärkeää puhua myös niistä asioista, joista joidenkin mielestä ei julkisesti saisi puhua.

– Mulle on tärkeää puhua asioista joista perinteisesti ”ei saa puhua”, koska ne täytyy vaieta tai piilottaa, koska näin on ollut tapana tehdä. Mun inboxit ja dm [yksityisviestilaatikko] on täynnä viestejä esimiehiltä ja -naisilta, joille postaukseni oli juuri siitä syystä voimaannuttava ja tärkeä, hän kirjoittaa.

Hei esimies! Onko sinun työsi ollut rankkaa? Kerro kokemuksistasi alla olevalla lomakkeella. Vastauksia voidaan käyttää osana Me Naisten juttua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Maria Veitola sai tiukkaa kritiikkiä avauduttuaan esimiestyön rankkuudesta – näin hän vastaa saamiinsa kommentteihin

rasittava tyyppi kaikenkaikkiaan. Jaksaa hakea julkisuutta ja aina valittaa jotain. esimiehellä esimiehen työt, työntekijällä omansa. En voisi itse omia väsymyksiäni kirjoitella yleisesti julkisuuteen.. olisi pian entinen työ.... Asioita voi käsitellä muutenkin kuin nettipalstoilla.. joo paniikki häiriö.. jos oikeasti oli niin meneppä lääkäriin hakemaan apua mieluummin kuin kohdennat sen tänne nettiin..
Lue kommentti
Jannika B. Kuva: Jonna Öhrnberg / Sanoma-arkisto

Laulaja kertoo Instagramissa hävenneensä reisiään ja korviaan. Nyt hän kannustaa kaikkia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

Laulaja Jannika B, 32, on viime aikoina puhunut suorasanaisesti omista epävarmuuksistaan ja kamppailustaan mielenterveytensä kanssa. Hänen avoin suhtautuminensa vaikeina pidettyihin aiheisiin jatkuu.

Tänään hän julkaisi Instagramissaan näyttävän kuvan, jossa kertoo suhtautumisesta kehoonsa.

– Nuorempana – ja välillä edelleenkin – huomaan häpeäväni ja piilottelevani ”tynnyrireisiäni” ja ”dumbokorviani”. Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itse asiassa neljän) asian näkyä, Jannika kirjoittaa.

 

Eilen oli ihanat kesäpäiväkuvaukset. 🌸🌞 Nuorempana -ja välillä edelleenkin- huomaan häpeäväni ja piilottelevani "tynnyrireisiäni" ja "dumbokorviani". Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itseasiassa neljän) asian näkyä. 💪 Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Kaikilla. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen. Huomenna 23.8.2017 järjestetään kaikenlaisten kehojen riemukulkue ja puistojuhla Helsingin Esplanadin puistossa klo 16.30 alkaen. Suomen ensimmäinen kehopositiivisuuden juhla, Body Pride on Vaakakapinan #lupanäkyä -teeman huipentuma. Kaikki ovat tervetulleita mukaan juuri sellaisena, kuin haluaa tulla nähdyksi! ❤️ #lupanäkyä @yleisradio @vaakakapina

A post shared by Jannika B 💎 (@jannikabofficial) on

Jannikan mukaan kukaan meistä ei säästy ulkonäköön kohdistuvilta epävarmuuksilta. Hänen mielestään kauneutta kannattaisi tavoitella erityisesti sisältä päin.

– Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniiseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen.

Kuva on julkaistu huomenna järjestettävän Body Pride -tapahtuman kunniaksi. 

”Maailman söpöimmät korvat”

Jannika on aiemminkin puhunut ulkonäköönsä liittyvistä epävarmuuksista. Helmikuussa hän kertoi, että häntä kiusattiin koulussa korviensa ja ihonsa pigmenttihäiriön takia. Sen takia hänet on aiemmin nähty julkisuudessa vain harvoin hiukset kiinni.

– Syy tähän on korvani ja kaulassa oleva vitiligo. Koulussa minua kiusattiin näistä kahdesta asiasta, Jannika kertoi.

Emma Gaalan aikaan Jannika kuitenkin huomasi, että hänen tyttärensä Martta on perinyt monet asiat äidiltään.

”Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän.”

– Eilen tajusin, että kaunis tyttäreni on perinyt minun korvani ja ne ovat maailman söpöimmät korvat ja toivon, ettei hän koskaan halua piilotella niitä, Jannika totesi.

Samalla hän kertoi, että aikoo tulevaisuudessa pitää ylpeästi hiuksiaan enemmän kiinni.

– Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän – niin hyvässä kuin pahassa. Olkaa armollisia toisillenne ja etenkin itsellenne, hän kertoi.

Näyttelijä teki yhden elämänsä fyysisesti raskaimmista rooleista uutuuselokuvassa.

Pamela Tola pääsi uudessa Napapiirin Sankarit 3 -elokuvassa kokeilemaan elämänsä ensimmäistä kertaa suofutista. Filmiryhmä kuvasi suolle sijoittuvia kohtauksia monen päivän ajan.

– Se oli kivaa, mutta hirveän raskasta fyysisesti. Otti pari askelta ja tuntui, kuin olisi juossut 10 kilsan lenkin. Sillä ei ole mitään tekemistä tavallisen futiksen kanssa. Kamppeet olivat märkänä aamusta iltaan, hyväntuulinen Pamela kuvaili saapuessaan maanantaina elokuvan ensi-iltaan.

Pamela kuvaa parhaillaan Elisa Viihteelle Kolmistaan-tv-sarjaa yhdessä näyttelijämiehensä Lauri Tilkasen kanssa. Hän oli ottanut pinkin sävyn tukkaansa roolia varten.

– Viikko sitten alkoivat kuvaukset, ja lopputulos nähdään joulukuussa.

”Suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan.”

Työskentely oman miehen kanssa on kuulemma sujunut mallikkaasti.

– Se auttaa, kun tuntee toisen. Kuvauksissa olemme toki eri roolissa kuin kotona ja suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan, hän kuvaili.

Työasiat seuraavat usein yhteisten projektien myötä kotiin saakka.

– Puramme kohtauksia ja roolihenkilöitä kotona hyvässä hengessä. Lomalla ja viikonloppuisin yritämme välttää sitä, mutta ei meillä sellaista sääntöä ole, ettei työjutuista saisi kotona puhua, hän kertoi.

Sarjan kuvausten jälkeen pariskunta jatkaa Turun kaupunginteatteriin tekemään Kybersielut-näytelmää.

– Jatkamme yhteistä duuniputkea siellä. Ainakin näemme jossain, kahden freelancerin ja kolmen lapsen uusperhettä pyörittävä näyttelijä hymähti.

Jutun otsikkoa muutettu 22.8. klo 11.53. Lauri Tilkasen sukunimi on Tilkanen. Ei Tola, kuten otsikossa aiemmin kirjoitettiin.