Fitness-yrittäjä Jutta Gustafsberg hehkuu onnea uudessa suhteessaan. – Nyt haluan olla intohimoisesti rakastunut.

Jouni Harala

Tätä nykyä Jutta Gustafsberg, 38, tunnetaan parhaiten äärimmilleen viritetystä, lihaksikkaasta vartalostaan ja osallistumisestaan fitness-kilpailuihin. Yritykset ja parisuhteet ovat vuosien saatossa tulleet ja menneet, mutta treenaaminen on aina ollut osa Jutan elämää – tähtäsi hän kilpailuihin tai ei.

Parhaillaan Jutan treenaamista voi seurata tv-sarjassa Jutta ja superdieetit. Samalla kun Jutta trimmaa itseään kisakuntoon body fitnessin maailmanmestaruus tavoitteenaan, hän myös valmentaa muita ihmisiä kohti terveempää elämää ja parempaa vartaloa, pyörittää vaatebisnestä ja pitää huolta 8-vuotiaasta pojastaan Maxista. Viime vuonna kuvattu sarja kurkistaa myös Jutan ja yrittäjä-kehonrakentaja Ari "Godzilla" Kokkosen, 39, tuoreeseen suhteeseen.

– Olen nähnyt elämää sen verran, että nyt haluan olla intohimoisesti rakastunut ja samalla myös ihastunut kuin pikkutyttö. Panostan tähän suhteeseen ja toivon, että menemme yhdessä myös vanhainkotiin, Jutta sanoo.

Suhteessa on ainoastaan yksi ongelma: Ari asuu Kuopiossa, Jutta ja Max Tampereella. Välimatka ei kuitenkaan ole mahdoton, ja yrittäjät pystyvät onneksi sumplimaan omia menojaan joustavasti.

– Emme ole vielä saaneet päätettyä, kumpaan kaupunkiin asetumme. Minulle ei olisi ongelma lähteä Kuopioon, mutta minun on ajateltava myös Maxia.

Vauvapohdintaa

Lihakset ovat aina kiehtoneet Juttaa. Hän muistaa katselleensa ja ihailleensa lihaksikkaiden naisten ja miesten vartaloita lehdistä jo nuorena.

Myös Jutan miehet ovat olleet rotevia ja viihtyneet salilla, mutta kehonrakennus ei ole ollut mikään suhteen synnyn edellytys. Päinvastoin, stereotyyppisen portsari-bodarin matkaan Jutta ei lähtisi. Vaikka oviaukoista joutuisi kulkemaan sivuittain, kehonrakennus ei saa olla liian suuri osa elämää.

Jutta muistelee nähneensä Arin ensimmäisen kerran yli kymmenen vuotta sitten kehonrakennuskisojen lavalla.

– Ari kilpaili raskaassa sarjassa, ja tietysti hänellä oli upea kroppa. Hänen lempeät ja komeat kasvonsa poikkesivat kuitenkin täysin muista, ja ulkonäkö jäi mieleeni.

Vuosien varrella Ari ja Jutta tapasivat silloin tällöin töiden parissa, mutta molemmat olivat tahoillaan parisuhteessa.

Sitten jälleen kerran kohtalo puuttui peliin.

Jutta ja hänen yhtiökumppaninsa Sunneva Kantola olivat avanneet uuden vaatemyymälän Kuopioon. Siellä ollessaan Jutta sattui poikkeamaan myös Arin kaupassa ostamassa treenivaatteita ja sai erityisen hyvää asiakaspalvelua, kun komea jättiläinen kertoi auliisti mielipiteensä siitä, mikä toppi pukee Juttaa parhaiten.

– Silloin en tiennyt, että Arikin oli eronnut pitkästä suhteestaan. Aluksi Ari hangoittelikin vähän vastaan. Tiesin kyllä, että hän pitää minusta, mutta siinä vaiheessa elämä oli aika myllerrystä.

Treffit saatiin kuitenkin sovittua, ja pikkuhiljaa suhde on edennyt vakaammalle pohjalle. Saman osoitteen järjestämisen lisäksi pariskunta on keskustellut myös vauvasta. Toistaiseksi kummallakaan ei ole ehdotonta kyllä tai ei -kantaa asiaan.

Max asuu vuorotellen Jutan ja Harrin luona, mikä tarjoaa Jutalle niin omaa aikaa kuin myös mahdollisuuden panostaa uuteen suhteeseen.

– Arilla ei ole lapsia, joten ajatus vauvasta houkuttaa. Toisaalta elämä on nykyisellään aivan mahtavaa. Eronneella on sellaista vapaa-aikaa, jota ei olisi, jos perhe olisi koko ajan yhdessä. Tietysti pieni vauva olisi ihana, mutta se toisi ison muutoksen elämänrytmiin.

Vaikka Jutta on ollut koko elämänsä kiireinen ja keskittynyt uraansa, hän on aina tiennyt haluavansa myös äidiksi. Jutalle tärkeintä ei ole ajan määrä vaan se, miten ajan käyttää. Ei riitä, että lapsen kanssa on fyysisesti samassa paikassa, pitää olla myös henkisesti läsnä.

– Minua on arvosteltu siitä, miten äiti voi treenata kovaa. Onko sitten hyväksyttävämpää lähteä karaokebaariin viettämään iltaa? Kisakaudella treenaan noin kaksi tuntia päivässä, tavallisesti tunnin. Ei se tee minusta muita huonompaa äitiä.

Suomalaislaulaja esittää X Factor -ohjelmassa Lady Gagan hittikappaleen.

Britannian X Factor -ohjelmassa kilpaileva Saara Aalto, 29, esittää seuraavassa livelähetyksessä Lady Gagan vuonna 2009 ilmestyneen Bad Romance -kappaleen.

Biisi julkaistiin alun perin The Fame Monster -levyllä ja sen video kahmi monta palkintoa MTV Video Music Awards -gaalassa.

Saara Aalto kertoi kappalevalinnastaan muun muassa Twitterissä.

Monet fanit ovat jo kuulleet uutisen ja iloinneet laulajan kappaleesta. Saara Aallon Twitter- ja Instagram-julkaisut ovat saaneet paljon kommentteja, joissa fanit kehuvat sekä biisivalintaa että suomalaislaulajan kykyjä.   

Viime viikolla vastaanotto oli erilainen. Silloin suurin osa faneista oli huolissaan kappalevalinnasta, joka oli Björkin It's Oh So Quiet.  Saara veti kuitenkin melkoisen Björk-show'n X Factorin livelähetyksessä ja hurmasi kaikki neljä tuomaria.

Terkkuja Adamilta!

Biisivalintansa lisäksi Saara hehkutti Twitterissä tänään myös Adam Lambertilta saamiaan terveisiä.

Nyt kävi käry! Tunne iskee yksityisetsivä Teuvo Paanaseen joka keikalla. Oikeasti käry ei ole koskaan käynyt, koska Teuvo osaa muuttaa lookiaan hetkessä.

Yksityisetsivä Teuvo Paanasella on taas alkamassa vuoden kiireisin aika. Suurin osa Teuvon toimeksiannoista on uskottomuusepäilyjä, ja pikkujouluaika on pettäjien sesonkia.

– Sen lisäksi suomalaiset pettävät ennen lomia ja lomien jälkeen. Se on ihme juttu. Onko se se, että ollaan saatu perheestä tarpeeksi? Teuvo pohtii.

Kun Teuvo saa uskottomuusepäilyn tutkittavakseen, hän ottaa ensiksi kohteestaan selville kaiken mahdollisen. Teuvo kulkee varjona kohteen kannoilla, ottaa kuvia ja etsii todisteita petollisuudesta. Kiinni ei saa jäädä, joten Teuvon täytyy pystyä muuttamaan ilmettään nopeasti. Siksi hänellä on usein keikoilla apunaan maskeeraaja. Videolla Teuvo muuntautuu taviksesta talkkariksi.

Teuvo on yksi Suomen noin sadasta yksityisetsivästä. Yksityisetsivän työ on kiehtonut aina kirjailijoita, ja Teuvollakin on monta kuuluisaa, fiktiivistä kollegaa. Mutta onko työ oikeasti niin jännittävää kuin salapoliisiromaanit antavat ymmärtää? Mitä muuta Teuvo setvii kuin petollisia ihmissuhteita?

Lue koko juttu Teuvosta ja yksityisetsivän työstä Me Naisten numerosta 43/2016.

Laulaja Suvi Teräsniska kertoo sosiaalisessa mediassa, että perheellä on kaikki hyvin.

Suvi Teräsniska, 27 sai eilen toisen lapsen. Laulaja kertoo ilouutisen sosiaalisessa mediassa.

– Pieni poika saapui maailmaan eilettäin, samana päivänä kun Ouluun satoi ensilumi. Täällä on kaikki hyvin. Ihanaa loppusyksyä teille kaikille! Missä kaikkialla on jo ollut lunta? Suvi kirjoitti vauvasta julkaisemansa varvaskuvan yhteydessä.

Suvin ja hänen aviomiehensä Simo Aallon esikoispoika Terho syntyi viime vuoden maaliskuussa. Pari meni naimisiin kaksi vuotta sitten kesällä.

Suvi on mukana Vain elämää -ohjelman parhaillaan televisiossa pyörivällä kaudella. Hän kertoi raskaudestaan, kun ohjelmaa kuvattiin alkukesällä.

Elokuussa Me Naisten haastattelussa Suvi kertoi ottavansa toisen lapsen odotuksen rennommin kuin ensimmäisen.

– Alkuviikkoina, kun vauvavatsa ei ollut vielä kasvanut eikä liikkeitä tuntenut, saattoi mennä päiviä, etten edes muistanut olevani raskaana. Pitää paikkansa, että toinen lapsi menee vähän vasemmalla kädellä, Suvi nauroi.

– Tarvitsemme elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain, Syysprinssi-elokuvan tähti Laura Birn sanoo.

Näyttelijä Laura Birn, 35, on ärsyyntynyt elokuvateollisuuden naisiin kohdistuvasta ikäsyrjinnästä. Miesnäyttelijät ovat valkokankaalla oikealta iältään helposti parikymmentä vuotta vanhempia kuin naiset, jotka esittävät heidän vaimojaan.

– Naisille on tarjolla vähemmän rooleja, ja niidenkin roolien tarjoama kuvasto on yksinkertaisempaa kuin miesten. Tällä hetkellä tuntuu, ettei elokuvissa ole edes olemassa vanhaa naista. Se on todella huolestuttavaa, Laura pohtii.

Laura ei ole itse vielä törmännyt ikäsyrjintään. Häntä vanhemmat, neli-viisikymppiset naiskollegat ovat kuitenkin varoittaneet, että vanhempana rooleja ei vain ole.

– Minusta se tuntuu käsittämättömältä. Ihminenhän muuttuu iän ja elämänkokemuksen myötä koko ajan kiinnostavammaksi.

Naiset normiksi

Aiheen nosti esille Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön professori, näyttelijä Elina Knihtilä Helsingin Sanomien Kuukausiliitteen haastattelussa. Laura iloitseekin, että Elina uskalsi puhua.

–Todella moni naisnäyttelijä huokaisi helpotuksesta, kun Elina sanoi asiat suoraan. Ihailen Elinaa, sillä hän on paitsi rohkea, intohimoinen ja hauska, myös tunneälykäs.

”Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia.”

Laura haluaa osaltaan jatkaa tuota keskustelua. Hänestä on ongelmallista, että mies on lähes aina tarinan sankari ja nainen esitetään vain suhteessa mieheen.

– Elokuvilla on iso merkitys sen suhteen, minkä ajattelemme olevan normaalia. Se, millaista ihmiskuvaa elokuvateollisuus tarjoaa, näyttäytyy yhteiskunnassamme normina. Ei ole oikein, että vain miesten tarinat pääsevät tuotantoon, ja naisten rooli on olla miesten peili. Tarvitsemme myös elokuvia, joiden sanoma on, että naiset voivat olla ihan mitä vain.

Tällainen projekti on Lauran tuorein elokuva Syysprinssi. Anja Snellmanin menestyskirjaan perustuvassa elokuvassa Laura näyttelee Inkaa, joka on hänen mukaansa kokonainen ja monipuolinen hahmo.

– On mahtavaa, ettei Inka uhraa omaa tietään rakkauden edessä, vaan uskaltaa lentää.

Katse rahoittajiin

Jotta asiat elokuvateollisuudessa voivat muuttua, alalle tarvitaan Lauran mielestä lisää naistekijöitä ja heidän projekteihinsa lisää rahaa.

”Olen varma, että myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva.”

– Elokuva-alan rahoittajat ja heidän päätöksensä ovat olennaisessa asemassa. Kun elokuvissa näkyy enemmän monipuolista naiskuvaa, siitä tulee uusi normi. Olen varma, että naiskatsojien lisäksi myös miehiä kiinnostaa monipuolisempi naiskuva, Laura huomauttaa.

– Uskon, että meillä naisilla on valta vaikuttaa asioihin ja edistää muutosta. Sitä tapahtuu koko ajan enemmän, eikä feminististä puhetta voi enää hiljentää.

Siksi Laura ei olekaan huolissaan omasta työllisyystilanteestaan ja tulevaisuudestaan alalla.

– Uskon, että kun olen yli nelikymppinen, vinouma naisroolien kohdalla on ehtinyt jo korjaantua.

Lue Lauran koko haastattelu Me Naisten numerosta 43/2016.