Jutta Gustafsberg on tottunut retriiteissä kävijä ja meditoija. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen
Jutta Gustafsberg on tottunut retriiteissä kävijä ja meditoija. Kuva: Sanoma-arkisto / Antti Hämäläinen

Tiukan kropan tavoittelun sijasta Jutta Gustafsberg haluaa nyt kannustaa ihmisiä rentoutumaan ja rauhoittumaan. 

Vaikka fitnekseen ja timmiin kehoon keskittyvien tv-ohjelmien perusteella ei arvaisi, hiljentymispaikan perustaminen luonnon helmaan on itse asiassa varsin luonteva siirto Jutta Gustafsbergille

– Olen käynyt retriiteissä, mutta yleensä ulkomailla eksoottisissa paikoissa. Olen huomannut, että hiljentyminen ja rauhoittuminen on tosi tärkeää, Jutta sanoo.

Hän on meditoinut 12 vuoden ajan ja pitänyt viime aikoina kuukausittain retriittejä. Suomalaiseen luontoon liittyvät retriitit olivat kuitenkin Jutalle pitkään vieras ajatus. Asian laidan muutti keväällä Nelosella nähtävä Julkkisselviytyjät-ohjelma, jonka kuvauksissa Jutta päätyi yöpymään taivasalla keskellä metsää. 

– Se oli minulle ensimmäinen kerta, kun lähdin Suomen luontoon taivasalle nukkumaan, Jutta kertoo.

Nyt ajatukset luonnon ja hiljentymisen tärkeydestä ovat jalostuneet suunnitelmaksi hyvinvointikeskuksesta, joka rakennetaan Pirkanmaalle Kuruun ensi vuoden aikana. Keskuksessa on tarkoitus järjestää retriittejä, joissa ihmiset pääsevät hiljentymään luonnossa.

Supertiimi Juhan kanssa

Koska Jutta ei ole mikään synnynnäinen eräjorma, luonto-osaamista Kuruksi nimettyyn keskukseen tuo Suomen Bachelorinakin tunnettu Juha Rouvinen. Hän on ollut projektissa mukana alusta lähtien. 

– Juha on oikein luontoihminen. Jotenkin se kolahti niin, että olemme ihan supertiimi, Jutta kehaisee. 

”Olen ajatellut, että mennään fyysinen keho edellä.”

Hänelle on tärkeää tuntea ihmiset, joiden kanssa tekee yhteistyötä. 

– Minulla on kokemusta siitäkin, etten ole tuntenut ihmisiä, joiden kanssa teen töitä, ja se ei ole mennyt hyvin. 

Aluksi Jutta etsi retriittien pitämiseen valmiita tiloja, kuten vanhoja kartanoita. Lopulta paikka löytyi keskeltä metsää Kurusta, ja sopivat tilat rakennetaan sinne alusta alkaen. Valmista pitäisi tulla viimeistään keväällä 2018.

Ei leimaantumisen pelolle

Jutta kirjoittaa paraikaa alkuvuodesta ilmestyvää kirjaa, joka käsittelee henkisiä asioita. Jutta ei enää pelkää muiden ihmisten reaktioita tai sitä, että leimaantuu henkisyyden esillä tuomisesta.

– Olen ajatellut, että mennään fyysinen keho edellä, ja pitänyt henkiset asiat omana tietona, hän muistelee aiempaa asennettaan.

Nyt Jutta kertoo kuuntelevansa sitä, mitä sydän sanoo. 

– Julkisuudesta on se hyöty, että ainakin minua kuunnellaan. Tässä on ainutlaatuinen mahdollisuus opettaa ihmisiä rentoutumaan ja rauhoittumaan. 

Jutan elämässä rentoutumisen opettelu meditoimalla näkyy siten, että hän ei enää hermostu pienistä.

– Rauhallisuus on läsnä koko ajan. Osaan suhtautua lempeästi kaikkiin asioihin, ja minulla on sellainen fiilis, että asiat järjestyvät.

Mars luontoon

Etääntyneen luontosuhteen parantamiseen Jutalla on tutunkuuloinen vinkki.

– Luontoon pitää vain lähteä. Se pitää yhtä lailla päättää kuin se, kun lähtee kuntosalille.

Jutta itse suunnittelee lähtevänsä naisporukalla Lappiin oppaan kanssa. Kanssaihmisiä hän kannustaa ihan vaikka kävelylle, jos luonnossa yöpyminen tuntuu liian hurjalta. 

– Asumme maassa, jossa luontoa on joka puolella. Ihmiset sanovat usein, ettei ole rahaa tehdä sitä ja tätä, mutta luontoon meneminen ei maksa mitään.

Sami Minkkinen kertoo uudessa blogikirjoituksessaan, miten hänen uusi suhteensa sai alkunsa.

Havaintoja parisuhteesta -blogia kirjoittava Sami Minkkinen kertoo kahdessa uusimmassa tekstissään tuoreesta parisuhteestaan ja siitä, miten kaikki sai alkunsa.

Viime toukokuussa avioerostaan kirjoittanut Minkkinen sai myrskyn aikaan kerrottuaan jättäneensä vaimonsa rakastuttuaan toiseen. Ex-parin toinen yhteinen lapsi oli tuolloin alle kaksi kuukautta vanha, mikä synnytti paljon keskustelua ja kritiikkiäkin blogin lukijoiden keskuudessa.

Minkkinen kertookin muutama päivä sitten julkaistussa tekstissään, että moni on yhä ihmetellyt nopeaa muutosta.

– Muutama lukijani on ääneen pohtinut, että miten voi olla mahdollista, että olen jättänyt kaiken vanhan taakseni vain sen vuoksi, että olen jäänyt jumiin häneen silmiinsä. Pienenä vihjeenä voisin mainita, että ne silmät nähtyänne tekin jättäisitte. Ne on nimittäin silmät, joihin aivan varmasti jää kiinni niin miehet kuin naisetkin.

Minkkinen listaa myös muita syitä kipinän syttymiselle.

”Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään.”

– Eihän ne silmät tietenkään ihan ainoa syy ollut. Ensimmäisen kerran tavatessamme toki uppouduin niihin täysin, koska ne olivat kauneimmat silmät, mitkä olin koskaan elämässäni nähnyt. Silloin en vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään, joka oli piilotettu pitkän paidan alle. Se on ollut se toinen syy. 

– Lopullinen niitti tähän kaikkeen oli, kun sain lahjan, joka oli paketoitu jalkapalloseura Liverpoolin lahjapaperiin. Sen jälkeen oli hyvin vaikea kieltäytyä yhtään mistään.

Uudemmassa blogikirjoituksessaan Minkkinen tavanneensa seurustelukumppaninsa ensimmäistä kertaa bussimatkalla. Minkkinen istuutui vastakkain vielä tuntemattoman naisen kanssa ja oli nopeasti myyty.

– Elämä on täynnä kohtaamisia. Toiset ovat merkityksellisempiä kuin toiset. Haluan kertoa yhdestä kohtaamisesta. En tiennyt sellaista voivan edes olla olemassa. Olen kuullut puhuttavan, että ihmisen katseesta voi nähdä hänen menneisyytensä. Edessäni olivat silmät, joista näki kauemmas kuin heti uskalsin edes katsoa. Tiedättehän sellaisen katseen, jonka nähtyään haluaa vain pitää lähellä.

 

Minä rakastan sinua. Suoraan kameraan. Sanokaa se hänelle, jota rakastatte. #havaintojaparisuhteesta #kesä #rakkauspuhe

Henkilön Sami Minkkinen (@havaintojaparisuhteesta) jakama julkaisu

– Se hetki oli merkitsevä. Hetki, joka johti rakastumiseen. Kahden särkyneen ihmisen katseet, jotka kohtasivat jossakin siellä, missä suuret rakkaustarinat alkavat. Istuimme pöydän eri puolilla, mutta silti katseittemme takana pidimme toisistamme jo tiukasti kiinni, Minkkinen kirjoittaa.

Minkkinen on kertonut blogissaan myös esimerkiksi siitä, kuinka vaikeaa etäsuhteessa eläminen on ollut uuden kumppanin kanssa.

Blogin kirjoittamisen lisäksi Minkkinen tullaan näkemään uuden Kielletty rakkaus -sarjan tuotantokauden juontajana. Uudet jaksot alkavat ensi syyskuussa.

Tyttäreni 5v

Sami Minkkinen rakastui bussissa tuntemattoman naisen silmiin: ”Silloin en ollut vielä nähnyt hänen täydellistä pyllyään”

Minkkinen on kaikessa kuvottavuudessaan kuvottavin miehenkuvatus mitä maa päällään kantaa. Jos itse olisin 2kk vanhan vauvan isä niin pääprioriteettini olisi nyt ja vuosia eteenpäin lapseni, ei toisen naisen perse tai silmät. Oksettava pelle kertakaikkiaan.
Lue kommentti

Anna Puun teinikuva on herättänyt hilpeyttä Instagramissa.

Vanhojen valokuvien seasta löytyy joskus melkoisia aarteita. Nyt varsinaisen helmen laatikoiden kätköistä on löytänyt muusikko Anna Puu, 35. Hän julkaisi Instagramissa kuvan itsestään 90-luvulta.

Ensi syksynä toisen kerran The Voice of Finland -ohjelman tähtivalmentajana toimiva Puu kertoo, että kuvassa hän on Kreetalla leirikoulumatkalla. Ikää hänellä on ollut silloin noin 15 vuotta.

– Muistan, että Björk piti sen hiuksia tuolleen sykeröillä ja tietty fanityttönä minä myös, Anna Puu on kirjoittanut kuvan yhteyteen. Hän on lisännyt hashtägiksi esimerkiksi nuorikapinallinen ja teinianna.

Ainakin 90-luvun teinit tunnistavat kuvasta myös monta muuta ysärivillitystä: farkkurepun, liian isot reisitaskuhousut, skeittikengät ja lasit, joissa on oranssit linssit.

Kuva on herättänyt hilpeyttä myös kommentoijissa: ”Ootko tää sinä?” eräs kommentoija ihmettelee.

Oletko sinä löytänyt hauskan nuoruuskuvan itsestäsi? Lähetä se meille ja kerro, mikä tekee kuvastasi erityisen!