Yhdestä asiasta Jutta Gustafsberg ei anna vapautusta Plus miss size -kilpailussa: ”Kannustan aina liikunnallisuuteen. Hakija ei saa olla mikään sohvaperuna.” Kuva: Liisa Valonen

Fitnessyrittäjä haluaa korostaa nyt positiivisen asenteen tärkeyttä.

– Olen tullut tunnetuksi laihdutuksen asiantuntijana, mutta haluan myös korostaa positiivista asennetta ja löytää nyt itsevarman xl-koon mallin, hyvinvointiyrittäjä Jutta Gustafsberg sanoo uudesta hankkeestaan, Miss plus size -kilpailusta.

Moni on odottanut Suomeenkin kauneuskilpailua, jota Jutta Gustafsberg on nyt järjestämässä yhdessä Miss Suomi -kilpailusta tutun Sunneva Kantolan kanssa.

– Ensimmäisenä vuorokautena saimme jo yli sata ilmoittautujaa.

Kilpailujen järjestäminen on Jutalle tuttua puuhaa; hän on itsekin osallistunut muun muassa useisiin fitnesskisoihin. Uudessa projektissa säännöt ovat kuitenkin aivan erilaiset, joihin Jutta on aiemmin tottunut.

Lue myös! Jutta Gustafsberg: Näin meditaatio muutti elämäni

– Etsimme upeaa naista koosta 44 ylöspäin. Olen yllättänyt, että olemme saaneet hakemuksia liian hoikiltakin, kun alaraja on tuo 44-koko. Ylärajaa kisassamme ei ole, kuten ei ole pituusrajaakaan.

Myös ikäraja on muita kauneuskilpailuja sallivampi, Jutta mainitsee. Miss plus size voi olla jopa 45-vuotias.

– Mikään sohvaperuna ei saa kuitenkaan olla, vaan hakijan täytyy olla liikunnallinen – ja samalla tyytyväinen itseensä. Kun henkilö kävelee huoneeseen, huomaan jo kahdessa sekunnissa muun muassa ryhdistä, että onko hän itsevarma.

– Fitnessbuumi on ollut vallalla jo monta vuotta eikä se näytä laantumisen merkkejä. Voittajan pitäisikin toimia esimerkkinä myös hoikille naisille ja fitnesstyypeille. Hänen täytyy pystyä puhumaan ja esiintymään sekä olemaan liikunnallinen, hyvän mielen lähettiläs.

”Kun henkilö kävelee huoneeseen, huomaan jo kahdessa sekunnissa, onko hän itsevarma.”

Uusi missimamma lupaa, että tässä kilpailussa ei ole uimapuku- tai alusvaatekierrosta. Pienimmät vaatteet ovat urheilullisia asuja, Jutta paljastaa.

– Lähtökohtaisesti voittaja toimii Jutta G -vaatemalliston keulakuvana. Olisi tietenkin ihanaa, että hän pystyisi poseeraamaan myöhemmin vaikka eroottisissa alusasuissa.

”Olin aiemmin fanaattinen”

Jutta on kypsytellyt Miss plus size -ideaansa muutaman vuoden. Tänä vuonna urheiluvaatemallistonsa lanseerannut Jutta alkoi pohtia kilpailua tosissaan: sen aika on nyt – tai ei koskaan.

Jouluksi Jutta aikoo matkustaa aurinkoon ja hengähtää retriitissä. Kulunut vuosi on ollut kiireinen, ja yrittäjällä on ollut monta rautaa tulessa.  Hän on muun muassa kirjoittanut alkuvuodesta ilmestyvää kirjaa, jossa käsitellään henkisiä asioita. Meneillään on myös suuri hyvinvointikeskushanke, jossa mukana on Suomen Bachelorinakin tunnettu Juha Rouvinen.

Lue myös! Juha Rouvinen suhteestaan Jutta Gustafsbergiin: ”Jutta on minulle erittäin hyvä ystävä”

Tammikuussa pyörähtää käyntiin sitten Miss Plus Size – ensin casting-kuvauksilla, joista finaaliin pääsee kymmenen naista. Voittaja kruunataan kuukauden lopussa.

Muutos ajattelutavoissa on muhinut hänen päässään pitkään.

– Olin mielipiteissäni aiemmin mustavalkoinen, jopa fanaattinenkin. Nyt olen oppinut hyväksymään ja olemaan armollisempi itselleni. Tiedän, että onnellisuus ei synny pienemmästä vaatekoosta eikä kapeammasta reiden mitasta. Onnellisuus pitää löytää omasta itsestään.

Elli näyttää heleältä sopraanolta, mutta kuulostaa tummalta bassolta.

Bichon frisé Elli tuli muusikko Antti Ketoselle syntymäpäivälahjana. Neljänsuoran solisti on pannut merkille, että Ellilläkin on musiikkikorvaa. Isäntä on selannut netissä videoita, miten koiraa voisi opettaa laulamaan.

Pari biisiä kolahtaa Elliin parhaiten ja sytyttää sen laulamaan. Kun Antti hyräilee Mansikkaa ja valkoapilankukkaa tai Lapsella vain voi silmät niin loistaa, Elli yhtyy lauluun uristen. Sen lauluääni on möreämpi kuin siro ulkomuoto antaisi olettaa.

Katso videolta, kuinka Elli laulaa!

2998749

Lue lisää Ellistä ja muista julkkiskoirista Me Naisten numerosta 21/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Eevi Teittinen seurustelee nykyään vapaaottelija Teemu Packalénin kanssa.

Fitnessurheilija Eevi Teittinen, 28, on julkaissut ensimmäisen yhteiskuvan uuden miesystävänsä, vapaaottelija Teemu Packalénin, 30, kanssa. Eevi vahvisti toukokuun alussa Iltalehdelle, että hän ja Teemu seurustelevat.

– Aika jees! Eevi on kirjoittanut kuvatekstiin.

 

Aika jees💓 @tepack #dinner #hbd #allgoodeverything

Henkilön Eevi Teittinen/Minifitness (@eeviteittinen) jakama julkaisu

”Aloimme vaan jutella ja keskustelun kautta se on sitten lähtenyt. Minulla on tästä tosi hyvä fiilis, katsotaan nyt rauhassa”, Eevi kommentoi suhdetta Ilta-Sanomille toukokuun alussa.

Teemu on Suomen yksi kovimmista vapaaottelijoista. Hänellä on sopimus arvostetun Ultimate Fighting Championship -organisaation kanssa. 

Eevi seurusteli aikaisemmin pitkään räppäri Uniikin eli Dan Tolppasen kanssa. He suunnittelivat häitään tälle kesälle, mutta suhde päättyi kesällä 2016.

– Kyllähän ero oli tosi kova paikka. Uskon, että se olisi kenelle tahansa tosi kova paikka. Itsensä uudelleen kasaaminen ja oman elämän ja arjen luominen muuttui tosi, tosi paljon, Eevi pohti pitkän ihmissuhteen päättymistä Radio Aallon haastattelussa huhtikuussa.

Makkosen pojilla on Facebookissa 34 000 seuraajaa, ja Elli opettelee laulamaan. Lily ja Nami lentävät 30 kertaa vuodessa, ja Taolla on julkkiksia kummeinaan. Keitä ovat nämä julkkiskoirat?

Kun säämies Pekka Pouta palasi Maikkarin illoista aamutelevisioon, Sini-koira aloitti samalla uransa Huomenta Suomen studiokoirana. Sillä on kollegoita muun muassa Ruotsissa ja Saksassa.

Nyt Sinillä on 3 800 Instagram-seuraajaa, ja se on suositumpi kuin isäntänsä.

– Kun Sini leikkauksen seurauksena lihoi vajaan kilon, katsojat esittivät siitä huolensa, Pekka kertoo.

Malli Lotta Näkyvä ja jääkiekkoilija Kristian Näkyvä asuvat kahdessa maassa. Perheen koirat Lily ja Nami reissaavat tottuneesti Helsingin ja Tukholman väliä kodista toiseen. Niillä on omat passit ja lentolaukku pesänään.

– Viime vuonna tytöt lensivät yhteensä 30 kertaa, Lotta laskeskelee.

Julkkiskummeja ja fanilahjoja

Toiset ovat julkkisten koiria, toiset koirajulkkiksia. Neljänsuora-yhtyeen fanit lähettävät lahjoja laulaja Antti Ketosen Elli-koiralle. 

Somessa seurataan, kun AIno-Kuutamo Uusitorpan griffoni Tao hengailee Suomen ykkösartistien seurassa.

Makkosen pojilla on 34000 Facebook-seuraajaa ja kustannussopimus kirjatalon kanssa.

– Poikien brändääminen tapahtui vahingossa. En silti halua, että kaupallisuudesta tulee hallitseva juttu, snautserinelikon emäntä, valokuvaaja Elisa Makkonen sanoo.

Lue lisää koirastaroista Me Naisten numerosta 21/2017! Tuoreen digilehden voit lukea täällä.

Toimittaja Tuija Pehkosta kiusattiin pitkään työpaikalla. – Erityisesti satutti moraalini epäileminen. Kevytkenkäisen leima on tehokas keino horjuttaa nuoren naisen uskottavuutta työssä.

Toimittaja Tuija Pehkonen on pohtinut paljon työpaikkakiusaamista. Asia on Tuijalle omakohtaisesti tuttu. Hänen kohdallaan kiusaaminen tarkoitti ilkeitä juoruja, supatusta selän takana ja otsaan lyötyä kevytkenkäisen naisen leimaa.

– Eniten loukkasi se, miten yksin jäin, Tuija sanoo.

– Kiusaaminen on aina väärin, ja kiusaaja tietää sen itsekin, muttei jostain syystä osaa lopettaa.

Sivustaseuraajatkaan eivät hänen mielestään ole tilanteessa viattomia.

– Se, etteivät he puutu asiaan, mahdollistaa kiusaamisen jatkumisen. Kuka vain voi avata suunsa ja sanoa, että tämä tuntuu pahalta, ei tehdä näin, en tahdo olla tässä mukana.

– Jokainen meistä voi toimia oikein – olla se tyyppi, joka katkaisee ruman kierteen.

Suomalaisille työpaikoille Tuija Pehkonen toivoisi selvissä kiusaamistapauksissa suorempaa puuttumisen kulttuuria. Tilanteet eivät jatkuisi, paisuisi ja pahenisi, jos suhtautuminen asiaan tiukkenisi, hän uskoo.

Tuija Pehkonen kertoo, millaista työpaikkakiusaaminen oli, miten hän siitä selviytyi ja millaisen jäljen se jätti Me Naisten uudessa numerossa 21/2017. Tuoreen digilehden voit lukea täällä.