"Entisestä minästäni on jäljellä enää persoonallisuuden ydin ja lapsi. Periaatteessa kaikki muu on muuttunut", toimittaja-juontaja Maria Jyrkäs kertoo. Kuva: Yle
"Entisestä minästäni on jäljellä enää persoonallisuuden ydin ja lapsi. Periaatteessa kaikki muu on muuttunut", toimittaja-juontaja Maria Jyrkäs kertoo. Kuva: Yle

Radiojuontaja Maria Jyrkäs oli saavuttanut elämässään kaikki haaveensa mutta oli silti surullinen ja tyytymätön. Kun hän päätti olla onnellinen, lähti myös 35 kiloa ylipainoa.

Viisi vuotta sitten Radio Suomen Melkein hereillä -aamuohjelman juontaja Maria Jyrkäs, 39, tajusi, että hänen on muututtava. Hän oli surullinen ja onneton. Tyytymättömyys omaan elämään näkyi reippaana ylipainona.

Siihen mennessä hän oli saavuttanut elämässään kaiken, mitä oli tavoitellut nuoresta tytöstä lähtien: opiskellut akateemisen tutkinnon, mennyt naimisiin, saanut lapsen ja hyvän työn Ylen aamutelevision uutispäällikkönä.

– Minulla oli kaikki, mistä olin haaveillut, mutta sinä yhtenä kesänä tajusin, että olen hirveän onneton, tyytymätön ja surullinen. Voin huonosti avioliitossa, eikä työ tuonut tyydytystä. Tajusin, että minun on muututtava. En kestäisi elämää enää muuten. Päätin, että tavoitteeni on olla onnellinen, hän kertoo.

– Turrutin pahaa oloani syömällä. Ylipaino kertyi monen vuoden aikana. Toiset retkahtavat alkoholiin, minä oli riippuvainen ruuasta.

Onnistuneen elämänmuutoksen resepti: älä yritä liikaa?

Maria oli tuolloin hirveän väsynyt, koko ajan.

– Ajattelin, että kokeilen vielä kerran, jos liikuntaharrastus toisi virkeyttä. Monet olivat puhuneet liikunnasta, mutta en ollut koskaan tajunnut asiaa. Jostain syystä siinä hetkessä liikuntaharrastuksesta tuli tärkeä. Harrastin ryhmäliikuntaa, lenkkeilin ja kävin kuntosalilla. Vuoden päästä juoksin jo puolimaratonin. Hurahdin liikkumiseen enkä rajoittanut syömistäni, mutta söin niin, että se tuki urheiluharrastusta. Ennen olin ollut kyyninen paskiainen, mutta nyt keskityin elämän positiivisiin asioihin ja sain suuria onnistumisen elämyksiä liikuntaharrastuksesta. On kauhean palkitsevaa, kun on runsaasti ylipainoa ja huomaa, että pystyy silti tekemään asioita ja kunto kohenee.

"Laihduin siinä vaiheessa, kun en enää yrittänyt."

Tuskainen olo alkoi kadota, ja yhtäkkiä Maria ei enää syönytkään turruttaakseen huonoa oloaan. Vuodessa karisi noin 35 kiloa ylipainoa, ja Mariasta tuli ulkoisesti kuin toinen ihminen.

– Se tapahtui vahingossa. En ole mikään dieettimannekiini, vaan laihduin siinä vaiheessa, kun en enää yrittänyt.

Hän vaihtoi myös työpaikkaa aamutelevisiosta radioon ja erosi.

– Ulkoinen muutos tapahtui nopeasti. Kun olin saavuttanut henkistä hyvää oloa, en sietänyt enää millään elämän osa-alueella sitä, että voin huonosti. Avioliittoa yritettiin toki korjata. Vaikka ero oli raskas, se oli myös positiivinen muutos elämässäni. Henkisen muutoksen myötä sain viimein rohkeutta erota onnettomasta liitosta. Sillä ei ollut mitään tekemistä muuttuneen ulkonäköni kanssa.

Ylipainoisten ongelmia ei oteta vakavasti

Maria kertoi lokakuun alussa Marian mielestä -kolumnissa elämänmuutoksestaan ja pohti, miten eri tavalla ylipainoisiin ja normaalipainoisiin suhtaudutaan. "Miehet kiinnostuivat aivan uudella tavalla. Hän alkoi saada pitkiä katseita", hän kirjoitti itsestään.

Miehiltä saatu huomio on Marian mukaan suurin muutos entiseen.

"Miten niin isokokoinen ihminen voi olla täysin näkymätön?"

– Aikaisemmin minua ei mielestäni nähty naisena ollenkaan. Keskikokoinen ihminen on suurimman osan mielestä viehättävämpi kuin huomattavasti ylipainoinen, mikä on surullista.

Kolumnissa Maria kertoo myös, että ylipainoisena hän ei saanut esimerkiksi palvelua vaatekaupassa eikä häntä otettu lääkärillä vakavasti.

– Esimerkiksi lääkärissä käydessä monta kertaa oletettiin, että vaivojen syy löytyy ylipainosta, vaikka niin ei ollut. Ymmärrän sen periaatteessa. Onhan terveydenhuoltohenkilökunnan velvollisuus mainita terveysriskistä. Mutta nykyään, kun käyn lääkärissä samojen vaivojen kanssa, syitä etsitään toisella vakavuudella.

– Nykyään, kun olen kokoa 38, minun on myös helpompi saada asiakaspalvelua joka paikassa. Eikä ylipainoisille edes tehdä naisellisia vaatteita. Olisin aikaisemminkin halunnut pukeutua naisellisesti.

Maria on kokenut, että lihavat ohitetaan monissa tilanteissa.

– Miten niin isokokoinen ihminen voi olla täysin näkymätön? En tiedä syytä tähän paradoksiin, hän ihmettelee.

Ihmisten asenteet surettavat Mariaa.

– Ylipainoon liitetään sellaisia luonteenpiirteitä kuin laiska tai saamaton. Se ei minun kohdallani pitänyt paikkaansa. Nykyään otan paljon enemmän löysin rantein, mutta kukaan ei ole sanonut minua laiskaksi.

Onko ylipainoinen onneton?

Koska Maria tietää kokemuksesta, miten ylipainoisia kohdellaan, hän on päättänyt, ettei itse halua koskaan sortua samaan.

– Mutta jos näen huomattavasti ylipainoisen ihmisen, huomaan miettiväni, onko hän onnellinen. Vaikea ylipaino ei kerry sen takia, että käyttää vähän rasvaisempaa juustoa. Minä peitin onnetonta elämääni syömisellä. Kun tulin onnellisemmaksi, minun ei enää tarvinnut hoitaa suruani. Ehkä tarinani onkin enemmän syömishäiriöisen kuin laihduttajan, vaikka minulla ei syömishäiriötä olekaan ikinä diagnosoitu.

Maria on viiden vuoden aikana oppinut olemaan täysin oma itsensä.

– Vaikka hyväksyn sen ihmisen, joka olin ennenkin. En missään vaiheessa ryhtynyt laihdutuskuurille.

Se, mitä painan, on nykyään täysin merkityksetön asia elämässäni.

Jotain jossiteltavaa Marialle on kuitenkin jäänyt.

– Jos olisin ollut yhtä rohkea ylipainoisena, olisinko päätynyt samaan tilanteeseen kuin nyt? Lähestyvätkö ihmiset minua helpommin, koska olen sosiaalisesti hyväksytymmän näköinen? En tiedä vastausta. Toisaalta toivon, että syy olisi siinä, että olisin itse muuttunut rohkeammaksi, eikä tämä johtuisi siitä, että ihmiset ovat vain pinnallisia.

Maria hätkähtää vieläkin, kun hän sanotaan kauniiksi.

– Ennen ulkomuotoni sivuutettiin niin täysin, että opin pitämään itseäni hirveän rumana ja vastenmielisenä. Olen huomannut, että nykyään ulkonäköni viehättää miehiä. En voi sanoa, että se tuntuisi pahalta, mutta jos joku ihailee minua vain ulkonäköni takia, tekisi mieli sanoa, että ethän sinä tiedä, millainen kusipää osaan olla.

Vaakaa Marialla ei ole ollut hetkeen. Se jäi erossa eksälle.

– En ole seurannut enää moneen vuoteen painoani. En enää urheile läheskään niin paljon kuin aiemmin. Sekin huuma jäi. Kuntoilen silloin, kun viitsin, ja syön, mitä mieli tekee, mutta samat vaatteet mahtuvat päälleni koko ajan. Painoni on nykyään täysin merkityksetön asia elämässäni.

Maria Jyrkäs kertoi elämänmuutoksestaan Marian mielestä -sarjan kolumnissa. Voit kuunnella tai lukea sen kokonaan täällä.

Maria Jyrkkään terveiset ylipainoisille

"Jos joku haluaa laihduttaa tietoisesti, ainoa hyväksyttävä syy on terveydellinen. Kenenkään ei tarvitse muuttua sen takia, että muut ihmiset kohtelisivat paremmin. Siinä vaiheessa muiden pitäisi muuttua, koska kaikkia on kohdeltava yhtä hyvin, kohteliaasti. Tämä pätee kaikkeen erilaisuuteen."

"Parinmuodostuksessa ketään ei voi pakottaa pitämään lihavasta ihmisestä, jos maku ei ole sen mukainen. Jos jostain tuntuu, että ylipaino on ongelma parisuhteen löytämiselle, niin kehotan etsimään onnellisuutta. Kun elämä on perustaltaan terve, voit siinä hyvin. Ja kun voit hyvin, pystyt antamaan itsestäsi ja olemaan rohkea sosiaalisesti."

Koomikko aiheutti pienen somekohun jakamalla meemin Magic Johnsonin ja Samuel L. Jacksonin harmittomasta kuvasta. Ironia ei auennut kaikille.

”Sam ja minä chillasimme penkillä eilen Forte dei Marmissa, Italiassa. Fanit jonottivat ottaakseen kuvia kanssamme.”

Näin entinen huippukoripalloilija Earvin ”Magic” Johnson twiittasi, kun hän vieraili elokuun puolessa välissä Italian Toscanassa. Samalla hän julkaisi shoppailureissunsa päätteeksi kuvan, jossa hän istui rennosti puupenkillä näyttelijä Samuel L. Jacksonin kanssa. Prada- ja Louis Vuitton logot vilkkuivat miesten ostoskasseissa, ja molemmilla oli kuvassa leveähkö hymy.

Johnsonin julkaisema Twitter-kuva alkoi pian elämää omaa elämäänsä, koska italialaiset eivät tunnistaneet julkkiskaksikkoa, kertoo Independent-lehti.

Jotkut italialaiset nimittäin luulivat, että kyseessä on kaksi maahanmuuttajaa – joilla on äärettömän paljon rahaa shoppailuun. Ja kaiken kustantaa tietenkin Italian valtio.

Koomikko Luca Bottura käytti yhtä kuvaa meeminä ja jakoi sen Facebookissa. Hän kirjoitti kuvan yhteyteen muun muassa: ”Valtion varoja Forte dei Marmissa… he tekevät ostoksia Pradan liikkeessä päivittäisellä 35 eurollaan.”

Bottura myös pyysi seuraajiaan jakamaan kuvan, jos he ovat raivostuneita. Telegraphin mukaan Bottura väittää nettimeeminsä tarkoituksen olleen ironinen – mutta moni ymmärsi Botturan sanoman väärin ja lähti levittämään kuvaa ”shoppailevista maahanmuuttajista”.

Facebook-kommentoijat ilmaisivat Botturan kuvan yhteyteen muun muassa ”häpeää” ja ”inhoa”, jota he kokivat –  ja luulivat kuvassa olevan kaksi maahanmuuttajaa, jotka istuskelevat penkillä ökyostoksiensa kanssa.

Kuvaa on jaettu tuhansia kertoja, Bottura kertoi myöhemmin Facebookissa ja analysoi samalla kuvan aiheuttamia reaktioita:

– 40 prosenttia ihmisistä ymmärsi provosointini, 30 prosenttia oli raivoissaan ja 20 prosenttia oli sitä mieltä, että se oli rasistinen meemi ja että en tunnistanut Samuel Jacksonia ja Earvin 'Magic' Johnsonia (en paljasta loppua kymmentä prosenttia).

Monet ovat pitäneet Maria Veitolan Instagram-päivitystä esimiestyön rankkuudesta tärkeänä. Jotkut ovat kuitenkin ihan toista mieltä. 

Radio Helsingin sisältöjohtajana työskentelevä Maria Veitola, 44, kertoi eilen Instagramissaan haastavasta työviikostaan esimiehenä. Maria kertoi, että hänen voimansa ovat viime aikoina huvenneet oman kunnianhimon ja muiden ihmisten takia.

– Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, esinaisena altistuu sille, että on muita ihmisiä, jotka sanovat: ”en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin”. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni – tavallaan – selvittää sotkut ja tilanteet, Maria kirjoitti eilen.

Instagram-päivityksessään Maria kertoi kärsineensä jopa fyysisistä oireista. Hän kuvaili olleensa paniikkihäiriön reunalla.

Lue lisää täältä: Maria Veitola puhuu esimiestyönsä raskaudesta: ”On kamalaa menettää elämänhallinta siksi, että muut ei hallitse elämäänsä”

(Juttu jatkuu päivityksen jälkeen.)

 

Esimiestyössä -tai siis mit vit- esiNAIStyössä parasta ja pahinta: ihmiset. Oon ite tehnyt himmeen duunin siinä että tunnistan omat rajani esim. jaksamisen suhteen ja huolehdin niistä. Tää asia on muuten suoraan yhteydessä luotettavuuteen. Mutta: Vaikka sitä kuinka yrittää huolehtia oman elämänsä kohtuullisuudesta ja selkeydestä, bossladynä altistuu sille, että on muita ihmisiä jotka sanovat, että "en mä jaksakaan tai ei mua huvitakaan, vaikka mä lupasin" tai sekoilevat muuten vaan. Sitten se kaikki kaatuu tietty mun päälle, koska se on mun duuni -tavallaan- selvittää sotkut ja tilanteet. No, viime viikko olikin sitten ihan hirveä edellämainituista syistä. Sata palloa ilmassa ja yritin jongleerata parhaani mukaan ja tehdä viisaita päätöksiä. Torstaipäivä meni paniikkihäiriön ja migreenin reunalla koska kaikki oli vaan kaaosta ja olin aivan finaalissa. Kun työkaveri yritti halata, sanoin että "älä koske koska alan itkemään enkä pysty lopettamaan". Se on kamalaa kun oma elämänhallinta menee siitä syystä, että muut ei hallitse elämäänsä. Sit tähän liittyy vielä oma kunnianhimo: en tyydy keskinkertaisuuteen. Pääsisin itse helpommalla jos tyytyisin. Mutta kun en halua. Haluan tehdä työni mahd hyvin. Perjantaina laitoin työpaikalle viestin että en tuu töihin, meen metsään makaamaan sammalmättäälle koska muuten oon kohta jossain akuuttipäivystyksessä. Onneks oli mökkiviikonlippu buukattu veljen perheen kanssa. Tarinan opetus: menkää metsään ja olkaa rakkaittenne kanssa jos ja kun ahdistaa ja kaikki kaatuu päälle. Se saattaa auttaa. Ja pyytäkää apua. Mä pyysin ja onneks mun ihanat työkaverit antoi tukea ja apua. Ja Radio Helsingin sisältöjohtajana ilmoitan, että meidän syysohjelmisto starttaa viikon päästä maanantaina. Mukana mm. uusi, ihana aamushow. #bosslady #radiohelsinki 📻❤️

A post shared by Maria Veitola (@mariaveitola) on

Päivitys on herättänyt paljon keskustelua. Monet ovat kirjoittaneet päivityksen alle, että Maria on rohkea, koska uskaltaa puhua vaikeista asioista niin suoraan.

– Tämän kaiken saa ja pitää sanoa ääneen. Miksi hyssytellä ja esittää supernaista, jos tuntuu, että kaikki kaatuu päälle. Tunteista kertominen auttaa niin itseä kuin muita, eräs kommentoija kirjoittaa.

Jotkut ovat kuitenkin suhtautuneet Marian kirjoituksen aivan toisella tavalla.

Kohtuutonta syyttelyä...

Instagram-tili @lindiis kirjoittaa, että Maria syyllistyy kaksinaismoralismiin. Hänen mielestään on erikoista, että Maria vaatii toisia jaksamaan tappiin saakka. Hänen mielestään on myös kohtuutonta syyttää muita siitä, että esimiehenä joutuu puurtamaan.

– Siksi toivon vähän armollisuutta myös sinulta julkisuuden henkilönä – jos on armollinen itselleen, on oltava sitä myös ulkoisille olosuhteille ja muiden, inhimillisten ihmisten heikkouksille. Saa olla kunnianhimoinen, mutta oikeesti bossladyä on se, ettei syyttele julkisesti omasta olostaan muita.

”Olisit voinut vain keskittyä omiin tunteisiisi ja kertoa, että oli rankka viikko.”

Instagram-tili @ruutiainen puolestaan toteaa, että Marian kirjoitus saattaa vaikuttaa hänen alaisistaan hyvin loukkaavalta.

– Esimiehenä olet myös yksi iso (ehkä isoin?) tekijä siinä uupuvatko alaisesi. Sitä paitsi, vaikka kuinka vika olisi niissä alaisissa, niin ei oo kovin jees pomona alkaa julkisessa Instassa niitä asioita puimaan, hän kirjoittaa.

– Työpaikan sisäiset asiat kuuluu jäädä työpaikalle. Olisit täällä voinut myös vain keskittyä omiin tunteisiisi ja kertoa että oli rankka viikko, mutta päätit jakaa koko maailmalle, että syy oli alaisissasi.

...vai sittenkin voimaannuttava keskustelunavaus?

Maria vastasi kommentoijilleen useammalla pitkällä viestillä. Hänen mukaansa päivityksen tarkoituksena oli ainoastaan osoittaa, miten rankkaa esimiestyö voi olla.

– Ihmiset ovat inhimillisiä otuksia kaikkine piirteinensä ja virheinensä, niin alaiseni kuin minäkin. Se tekee elämästä ihanaa ja joskus myös haastavaa. Uskon yhdessä tekemiseen ja avoimuuteen, en erakkouteen, vaikka se voisikin olla monella tavalla helpompaa, Maria kirjoittaa vastauksena @lindiis-nimimerkille.

Maria toteaa vastauksissaan, ettei esimerkiksi ”freelancereiden elämänhallinta ja motivaatio ole hänen vastuullaan”. Hänen mukaansa tilanteessa ei myöskään ole kyse siitä, että alaiset olisivat uupuneita. Sen tarkemmin hän ei kuitenkaan kerro, millainen tilanne työyhteisössä on meneillään.

”Oletko tosiaan sitä mieltä, että hyvä ihminen pitää kaiken sisällään ja jatkaa kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan?”

– En valitettavasti voi vastata uteliaisuudennälkääsi ja kertoa detaljeja eikä sillä oikeastaan ole väliä. Mutta varmasti osaat kuvitella tilanteen jossa usea ihminen – syystä tai toisesta – jättää tekemättä sovitut asiat ja ne kaatuvat muiden päälle. Onko se reilua? Saako siitä puhua? Oletko tosiaan sitä mieltä, että hyvä esimies tai -nainen, ihminen pitää kaiken sisällään ja jatkaa niin kuin mitään ei olisi tapahtunutkaan? Maria kysyy.

Lopuksi Maria vielä toteaa, että hänelle on tärkeää puhua myös niistä asioista, joista joidenkin mielestä ei julkisesti saisi puhua.

– Mulle on tärkeää puhua asioista joista perinteisesti ”ei saa puhua”, koska ne täytyy vaieta tai piilottaa, koska näin on ollut tapana tehdä. Mun inboxit ja dm [yksityisviestilaatikko] on täynnä viestejä esimiehiltä ja -naisilta, joille postaukseni oli juuri siitä syystä voimaannuttava ja tärkeä, hän kirjoittaa.

Hei esimies! Onko sinun työsi ollut rankkaa? Kerro kokemuksistasi alla olevalla lomakkeella. Vastauksia voidaan käyttää osana Me Naisten juttua.

Tämä kenttä pitää täyttää jotta oikeat käyttäjät erottuvat boteista.
Vierailija

Maria Veitola sai tiukkaa kritiikkiä avauduttuaan esimiestyön rankkuudesta – näin hän vastaa saamiinsa kommentteihin

rasittava tyyppi kaikenkaikkiaan. Jaksaa hakea julkisuutta ja aina valittaa jotain. esimiehellä esimiehen työt, työntekijällä omansa. En voisi itse omia väsymyksiäni kirjoitella yleisesti julkisuuteen.. olisi pian entinen työ.... Asioita voi käsitellä muutenkin kuin nettipalstoilla.. joo paniikki häiriö.. jos oikeasti oli niin meneppä lääkäriin hakemaan apua mieluummin kuin kohdennat sen tänne nettiin..
Lue kommentti
Jannika B. Kuva: Jonna Öhrnberg / Sanoma-arkisto

Laulaja kertoo Instagramissa hävenneensä reisiään ja korviaan. Nyt hän kannustaa kaikkia hyväksymään itsensä sellaisena kuin on.

Laulaja Jannika B, 32, on viime aikoina puhunut suorasanaisesti omista epävarmuuksistaan ja kamppailustaan mielenterveytensä kanssa. Hänen avoin suhtautuminensa vaikeina pidettyihin aiheisiin jatkuu.

Tänään hän julkaisi Instagramissaan näyttävän kuvan, jossa kertoo suhtautumisesta kehoonsa.

– Nuorempana – ja välillä edelleenkin – huomaan häpeäväni ja piilottelevani ”tynnyrireisiäni” ja ”dumbokorviani”. Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itse asiassa neljän) asian näkyä, Jannika kirjoittaa.

 

Eilen oli ihanat kesäpäiväkuvaukset. 🌸🌞 Nuorempana -ja välillä edelleenkin- huomaan häpeäväni ja piilottelevani "tynnyrireisiäni" ja "dumbokorviani". Tästä syystä annoin eilisissä kuvauksissa juuri näiden kahden (tai itseasiassa neljän) asian näkyä. 💪 Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Kaikilla. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen. Huomenna 23.8.2017 järjestetään kaikenlaisten kehojen riemukulkue ja puistojuhla Helsingin Esplanadin puistossa klo 16.30 alkaen. Suomen ensimmäinen kehopositiivisuuden juhla, Body Pride on Vaakakapinan #lupanäkyä -teeman huipentuma. Kaikki ovat tervetulleita mukaan juuri sellaisena, kuin haluaa tulla nähdyksi! ❤️ #lupanäkyä @yleisradio @vaakakapina

A post shared by Jannika B 💎 (@jannikabofficial) on

Jannikan mukaan kukaan meistä ei säästy ulkonäköön kohdistuvilta epävarmuuksilta. Hänen mielestään kauneutta kannattaisi tavoitella erityisesti sisältä päin.

– Kaikilla meillä on epävarmuuksia kehojemme kanssa. Harvemmin nämä epävarmuudet kuitenkaan näkyvät ulospäin. Vielä harvemmin niiden poistamiseksi voi tehdä mitään näkyviä kikkoja. Minä uskon, että ainoa tie kauniiseen kehoon on korvien välinen jumppa ja negatiivisten ajatusten leikkaaminen.

Kuva on julkaistu huomenna järjestettävän Body Pride -tapahtuman kunniaksi. 

”Maailman söpöimmät korvat”

Jannika on aiemminkin puhunut ulkonäköönsä liittyvistä epävarmuuksista. Helmikuussa hän kertoi, että häntä kiusattiin koulussa korviensa ja ihonsa pigmenttihäiriön takia. Sen takia hänet on aiemmin nähty julkisuudessa vain harvoin hiukset kiinni.

– Syy tähän on korvani ja kaulassa oleva vitiligo. Koulussa minua kiusattiin näistä kahdesta asiasta, Jannika kertoi.

Emma Gaalan aikaan Jannika kuitenkin huomasi, että hänen tyttärensä Martta on perinyt monet asiat äidiltään.

”Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän.”

– Eilen tajusin, että kaunis tyttäreni on perinyt minun korvani ja ne ovat maailman söpöimmät korvat ja toivon, ettei hän koskaan halua piilotella niitä, Jannika totesi.

Samalla hän kertoi, että aikoo tulevaisuudessa pitää ylpeästi hiuksiaan enemmän kiinni.

– Muistakaa rakastaa joka ikistä kohtaa itsessänne ja, että sanoilla ja esimerkillä voi vaikuttaa ihmiseen läpi elämän – niin hyvässä kuin pahassa. Olkaa armollisia toisillenne ja etenkin itsellenne, hän kertoi.

Näyttelijä teki yhden elämänsä fyysisesti raskaimmista rooleista uutuuselokuvassa.

Pamela Tola pääsi uudessa Napapiirin Sankarit 3 -elokuvassa kokeilemaan elämänsä ensimmäistä kertaa suofutista. Filmiryhmä kuvasi suolle sijoittuvia kohtauksia monen päivän ajan.

– Se oli kivaa, mutta hirveän raskasta fyysisesti. Otti pari askelta ja tuntui, kuin olisi juossut 10 kilsan lenkin. Sillä ei ole mitään tekemistä tavallisen futiksen kanssa. Kamppeet olivat märkänä aamusta iltaan, hyväntuulinen Pamela kuvaili saapuessaan maanantaina elokuvan ensi-iltaan.

Pamela kuvaa parhaillaan Elisa Viihteelle Kolmistaan-tv-sarjaa yhdessä näyttelijämiehensä Lauri Tilkasen kanssa. Hän oli ottanut pinkin sävyn tukkaansa roolia varten.

– Viikko sitten alkoivat kuvaukset, ja lopputulos nähdään joulukuussa.

”Suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan.”

Työskentely oman miehen kanssa on kuulemma sujunut mallikkaasti.

– Se auttaa, kun tuntee toisen. Kuvauksissa olemme toki eri roolissa kuin kotona ja suhtaudumme toisiimme kuin kehen tahansa kollegaan, hän kuvaili.

Työasiat seuraavat usein yhteisten projektien myötä kotiin saakka.

– Puramme kohtauksia ja roolihenkilöitä kotona hyvässä hengessä. Lomalla ja viikonloppuisin yritämme välttää sitä, mutta ei meillä sellaista sääntöä ole, ettei työjutuista saisi kotona puhua, hän kertoi.

Sarjan kuvausten jälkeen pariskunta jatkaa Turun kaupunginteatteriin tekemään Kybersielut-näytelmää.

– Jatkamme yhteistä duuniputkea siellä. Ainakin näemme jossain, kahden freelancerin ja kolmen lapsen uusperhettä pyörittävä näyttelijä hymähti.

Jutun otsikkoa muutettu 22.8. klo 11.53. Lauri Tilkasen sukunimi on Tilkanen. Ei Tola, kuten otsikossa aiemmin kirjoitettiin.