”Olen kaikkea muuta kuin kypsä aikuinen. Jos haluan huudella autosta herjaa työmiehille, teen sen”, Mari Perankoski nauraa. Kuva: Liisa Valonen

Näyttelijä Mari Perankoski vaihtoi virallisen sukunimensä Hynyseksi, mutta käyttää Perankoskea yhä työnimenään. – Toisella kierroksella otan kaiken rennommin, Mari kertoo.

Mari Perankoski, 46, avioitui kuukausi sitten muusikko Jouni Hynysen, 46, kanssa. Häät järjestettiin syyskuun alussa Jounin kotikonnuilla Lappeenrannassa. Pariskunnalla on siellä omakotitalo, mutta heillä on asunto myös Helsingissä.

– Oli kiva kuljettaa helsinkiläiset ystäväni paikalle katsomaan, että miksi tuo hullu täällä viihtyy. Häissämme oli rento meininki, sinne sai tulla buutsit jalassa. Toisella kierroksella otan kaiken rennommin, Mari kertoo.

Viralliselta sukunimeltään Mari on tätä nykyä Hynynen. Perankoskea hän käyttää työnimenään.

”Häihimme sai tulla buutsit jalassa.”

Sekä Mari että Jouni ovat olleet tahoillaan naimisissa kerran aiemminkin. Marilla on edellisestä suhteestaan 17-vuotias poika ja Jounilla 12-vuotias tyttö.

Uudet piirit

Mari kertoo Jounin tapaamisen laajentaneen omaa sosiaalista piiriään. Ennen Marin elämä pyöri vain näyttelijäympyröissä, enää ei.

– Minulle on uutta, että maailma onkin täynnä kokonaan eri aloilta olevia ihmisiä, joiden kanssa saan nauraa vatsa kippurassa.

Oma työyhteisö on silti Marille edelleen tärkeä. Kun hän kuvasi poliisisarja Roban tuoreita, kolmannen tuotantokauden jaksoja, kuvauksissa riitti naurua. Eräässä kohtauksessa Mari raapaisi käsirautoja kiinnittäessään kasvoihinsa pitkän, verta vuotavan haavan.

– Olen toivoton häslä, minkä vuoksi minulla on aina joku paikka ihostani auki. Lapsena olen saanut naulan otsaani ja onnistunut astumaan haravan päälle niin, että varsi mottasi minua kasvoihin, Mari nauraa.

Lue Marin koko haastattelu Me Naisten numerosta 40/2016.

Me Naisten lukijatkin tsemppaavat allivihjailuja saanutta tähtitanssija Hanna Sumaria.

Toimittaja-juontaja Hanna Sumari kertoi blogissaan saaneensa ikäviä huomautuksia alleistaan sen jälkeen, kun hän kilpaili Tanssii tähtien kanssa -avausjaksossa.

Kun Me Naiset julkaisi jutun Hannan tunnelmista, lukijat innostuivat tsemppaamaan 58-vuotiasta kilpailijaa. Me Naisten Facebook-sivuilla oli hetkessä yli sata kommenttia siitä, kuinka Hanna on upea ja rohkea nainen.

”On se kumma, että ihmisten pitää olla arvostelemassa negatiivisesti aina joka paikassa. Nyt on kyse leikkimielisestä tanssikilpailusta, niin miten siihen liittyvät allit? Onhan tuossa ohjelmassa nähty jos jonkin kokoisia ihmisiä ja se on normaalia. Eivät kaikki ole malleja.
Kyllä sitä isompiakin murheita on maailmassa kuin jonkun allit. Onneksi Hanna on hyvällä itsetunnolla varustettu aikuinen nainen ja hyvä, että sanoo suoraan mielipiteensä.” Nina Kuusonen

”Asenne kohillaan. Täytyykö kaikkien julkkisten olla täydellisiä?” Satu Onkalo

”Upeaa kypsän naisen rohkeutta!” Marja Utti-liimatainen

”Enpä alleja huomannut, kun ihastelin tanssia.” Anu Jutila

”Mikään ei ole niin rumaa kuin toisen ihmisen ulkonäön arvostelu. Täydellistä ihmistä ei ole olemassakaan. Ja tämä on tanssikilpailu.” Marjo Lamminsivu

”Mikään ei ole niin rumaa kuin toisen ihmisen ulkonäön arvostelu.”

Hanna myös sanoi postauksessaan, että hän ei todellakaan aio pukeutua pitkähihaisiin vaatteisiin vain siksi, ettei ole enää nuori.

– Sille tielle jos lähtee, ei mene aikaakaan, kun jo joutuu verhoamaan itsensä telttaan ja käyttämään naamiota. Joku kohta on yhtenään paljastamassa, että parasta ennen -päivä meni jo!

Ikäkommentit iskivät moniin Facebook-kommentoijiin, jotka sanoivat saaneensa uskoa itseensä Hannan tekstistä.

”Hyvä Hanna, jokaisella on oikeus olla oma itsensä ikää tai ulkonäköä katsomatta. En minäkään laita pitkähihaista paitaa, jos muut tahtovat, vaan pukeudun, niin kuin itse haluan.” Carita Haapala

”Kun tulee ikää, niin se elämä näkyy ja hyvä niin! Minusta hienoa, että hän lähti mukaan ohjelmaan ja ennen kaikkea kuten hän itsekin sanoi nauttineensa tanssista, niin se on tärkeintä – ja halu oppia. Nostan hattua hänelle!” Kaisa Ala-aho

”Itse koko ikäni paksuista käsivarsistani kärsineenä ja muutenkin vartaloltani epäsopusuhtaisena sain mahtavasti uskoa itseeni kirjoituksestasi. Tsemppiä tähtitansseihin. Olet upea niin ulkoisesti kuin sisäisesti.” Seija Eerola

”Mulla on muhkuroita, mutta rakastan itseäni”

Hanna kertoo saaneensa lisäksi huomautuksia kainalonsa ja pukunsa olkaimen väliin jääneestä ”kauhean pehmeästä lölleröstä”.

– Se on muuten aivan totta, paitsi että se on ihana pehmeä löllerö, joka tulee ihmiselle, mutta ei mallinukelle. Olen ihminen. Mussa on kaikenlaisia kohtia. Ihmisissä on, Hanna kertoi.

Me Naisten lukijat innostuivat kertomaan myös omista lölleröistään.

”Täällä on toinen löllerö. 65-vuotiaana tunnen olevani onnellinen ja henkisesti vahva normaalipainoinen lölleröitteni kanssa.” Merja Pollanen

”Mussa on kaikenlaisia kohtia. Ihmisessä on. Ihana! Tämä oli voimaannuttavaa luettavaa.” Eerika Väisänen

”Niin sitä pitää olla oma itsensä eikä antaa typerysten kommenttien häiritä. Jokainen kantaa omat löllerönsä!”

”Mulla ainakin on muhkuroita, mutta rakastan itseäni. Sehän on kuitenkin tärkeintä!” Hanna Salonen

”Niin sitä pitää olla oma itsensä eikä antaa typerysten kommenttien häiritä. Jokainen kantaa omat löllerönsä!” Seija Mikkola

 

Muusikko Paula Vesalalla on selkeä mielipide siitä, miten asiattomiin ulkonäkökommentteihin kannattaisi suhtautua. Keskustelu sai alkunsa, kun Anu Saagim haukkui Maria Veitolaa rumaksi Ylen Perjantai-ohjelmassa.

Toimittaja Maria Veitola on ihmetellyt yleisön ja mediatutkija Veijo Hietalan käytöstä Ylen Perjantai-ohjelmassa, jossa Anu Saagim haukkui Veitolaa rumaksi.

– Jännä fiilis, kun katson Areenasta #yleperjantai, jossa Anu Saagim haukkuu mua rumaksi, studioyleisö feat. Veijo Hietala nauraa ja taputtaa, Veitola kirjoitti maanantaina Twitterissä.

Veitolan twiitti on herättänyt on paljon keskustelua, ja nyt myös muusikko Paula Vesala on ottanut kantaa asiaan.

– Vittu unoha ne tyhmät, Paula Vesala on kommentoinut Veitolalle.

– Unohin jo, Veitola on on vastannut Vesalalle.

Ylen ohjelmassa puhuttiin julkisuudesta, ja yksi vieraista oli Elu24-verkkolehden päätoimittaja Anu Saagim

– Onhan se ruma, sori, sori, Saagim sanoi Veitolasta  perjantai-iltana suorassa lähetyksessä.

Viestiketjussa Veitola on tarkentanut myös, ettei hän ollut ihmeissään Saagimin kommenteista vaan nimenomaan yleisön reaktiosta – siitä, että ihmiset nauroivat ja taputtivat, kun häntä kutsuttiin rumaksi.

– Ei mua se Anu Saagim vaivaa vaan yleisön reaktio. Eikö niiden olisi pitänyt buuata? Veitola kirjoitti.

Saagim on haukkunut Veitolan ulkonäköä aiemminkin. Vuonna 2015 Saagim sanoi Veitolaa hirveän näköiseksi, kun tämä vieraili Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa Ristomatti Ratian ja Saagimin luona. 

Ei mitään syytä ja oikeutta ar...

Paula Vesala tsemppaa Maria Veitolaa: ”V***u unoha ne tyhmät”

Toisten ulkonäön arvosteleminen kertoo aika paljon arvostelijan omasta älykkyydestä persoonallisuudesta. Kannattaa jättää tuolaiset omaan arvoonsa. Maria, olet osoittanut olevasi erittäin fiksu ja tunteva ihminen. Sovit loistavasti työhösi. Sinua katselee ja kuuntelee erittäin mieluusti. Aurinkoa kevääseen!
Lue kommentti
BitchFace

Paula Vesala tsemppaa Maria Veitolaa: ”V***u unoha ne tyhmät”

No mut onhan toi kurja, mutta ymmärrettävä reaktio yleisöltä. Veitola kun ei varsinaisesti ole mikään erityisen mielyttävä persoona. Aggressiivinen ja usein tosi törkeä puheissaan. On silläkin kai parempi puoli, mut sitä yleensä saa mitä kylvää. Ja faktahan on, ettei lyhyet hiukset sovi naisille. Lisäksi Maria on naamastaan aivan tavallinen, eikä erityisen nätti, niin siinähän se. Puolustukseksi kuitenkin kannattaa muistaa millaiselta helvetin älykääpiöltä kommentti tuli. Eikä toi Anu ole...
Lue kommentti

Tanssii tähtien kanssa -kilpailija Hanna Sumari kirjoittaa blogissaan, ettei todellakaan aio pukeutua pitkähihaisiin vaatteisiin siksi, että joitain tv-katsojia häiritsee olkavarren veltot ojentajat.

Toimittaja-juontaja Hanna Sumari, 58, kertoo saaneensa ikäviä vihjailuja alleistaan Tanssii tähtien kanssa -ohjelman avausjakson jälkeen. Hanna ihmettelee ulkonäkökommentteja Apu-lehden sivulla pitämässään blogissaan. Hän on otsikoinut kirjoituksensa otsikolla Tanssii allien kanssa.

– Pukupalautteessa on joko suoraan tai vihjailevasti huomauteltu alleista eli olkavarren veltosta ojentajasta, joka liehuu tanssiin tiimellyksessä käsien ollessa ojennettuina sivuille. Ensinnäkin vihaan koko alli-keskustelua ja myös sanaa allit. Se nyt vaan on niin, että kun iho iän myötä menettää kimmoisuuttaan, niin ojentajan täytyisi olla varsin epänaisellisissa mitoissa, ollakseen pinkeä, kun kädet ovat ojennettuina sivuille. Voin sanoa, etten välitä siitä paskaakaan! Heilukoot! Hanna kirjoittaa.

”Se on ihana pehmeä löllerö, joka tulee ihmiselle, mutta ei mallinukelle.”

 

Tässä valssissa oli tunnetta ja heittäytymistä! #mtvttk @hannasumari @heleniussami

Henkilön Tanssii Tähtien Kanssa (@tanssiitahtienkanssa) jakama julkaisu

Hanna ja hänen tanssiparinsa Sami Helenius.

Hanna kirjoittaa myös, ettei todellakaan aio pukeutua pitkähihaisiin vaatteisiin vain siksi, ettei ole enää nuori. Hannan mukaan hän ei ole loukkaantunut kommenteista, vaikka myöntääkin kärsineensä "jonkin sortin" ulkonäkötuskista koko elämänsä.

– Myös kainaloni ja puvun olkaimien väliin jäi kuulemma kauhea pehmeä löllerö. Se on muuten aivan totta, paitsi että se on ihana pehmeä löllerö, joka tulee ihmiselle, mutta ei mallinukelle. Olen ihminen. Mussa on kaikenlaisia kohtia. Ihmisissä on.

Mummo 63v.

”En välitä paskaakaan, heilukoot” – Hanna Sumari vastaa blogissaan tylyihin kommentteihin alleistaan

Ne naiset ne vasta rumia ovatkin jotka kaikin keinoin yrittävät pitää itsensä teinitytön näköisenä, vaikka ikää on jo 50-60v. Arvokkaasti täytyy vanheta ja näyttää siltä mikä on. Kroppansa jokainen kantaa itse, eikä sitä toiset tarvii arvostella. Olisi kiva nähdä näitten arvostelioiden kropat! Jatka vaan Sikke, hienoa tanssia oli. Ehkä ne suulaat arvostelijat eivät osaa edes tanssia, siksi polemiikki.
Lue kommentti

Reissuun lähtijä pyrkii ajamaan joka päivä jopa noin 90 kilometriä.

”Haen seikkailunhaluista, rohkeaa, retrotyypistä avustajaa työmatkalleni, joka kulkee läpi Euroopan.”

Yksi työpaikkailmoitus on herättänyt viime päivinä paljon huomiota.

Mol.fi-sivustolla esillä olevassa työpaikkailmoituksessa Ville Jaaranto, 36, etsii avustajaa, jolla ei esimerkiksi ole koira-allergiaa ja joka ei tupakoi eikä juo alkoholia – lukuun ottamatta viiniä ruuan kanssa. Mutta miksi hän on julkaissut tällaisen ilmoituksen?

Ville kertoo Me Naisille, että hän aikoo toteuttaa keväällä pitkäaikaisen haaveensa ja matkustaa Oulusta Lissaboniin sähköpyörätuolillaan. Matkalleen hän kaipaa avustajaa, joka ajaa pyörällä hänen vierellään.

– Matka on kytenyt mielessäni jo vuosia. Istuin Oulun kävelykadulla, Rotuaarin iltahämärässä, kun mietin, että jotain elämästäni vielä puuttui, Ville sanoo.

”Istuin Oulun kävelykadulla, Rotuaarin iltahämärässä, kun mietin, että jotain elämästäni vielä puuttui.”

Yli 8 000 kilometrin matka ei ole mikään hupireissu. Villellä on synnynnäinen niveljäykistymäsairaus AMC; hänen mukaansa tämä reissu on omien rajojen etsimistä.

– Mikään juna-, laiva- tai lentomatka ei riitä minulle. Matkani on konkreettinen teko. Haluan matkalla nähdä, miten vammaisia kohdellaan eri maissa. Vammaisten oikeudet vaihtelevat rajusti, myös Suomessa. Haluan myös tuoda viestin: olkoon vamma tai ei, jokaisella on oikeus!

Viime vuonna Ville otti käteensä myös tatuoinnin, jossa lukee ”Umpivammainen 100 – jokaisella on oikeus”.

Startti äitienpäivänä

Lissabonia Ville on miettinyt matkakohteeksi joskus myös äitinsä kanssa, mutta tälle reissulle hän sanoo lähtevänsä ilman äitiään, tosin avustajiensa ja koiransa seurassa.

Reissuaan Ville on valmistellut muutaman vuoden yhteistyökumppaneidensa kanssa. Hän kerää unelmamatkallaan varoja hyväntekeväisyyteen, ja kaikesta tästä kuvataan myös Wheels of Freedom -dokumenttielokuva. Sen ohjaa oululainen Aleksi Puranen.

”Suurimman osan ajasta koirani on huoltoauton kyydissä”, Ville kertoo matkasuunnitelmistaan rakkaan lemmikkinsä kanssa.
”Suurimman osan ajasta koirani on huoltoauton kyydissä”, Ville kertoo matkasuunnitelmistaan rakkaan lemmikkinsä kanssa.

Lähtö Euroopan läntisempään paikkaan tapahtuu toukokuussa äitienpäivänä, jos kaikki menee suunnitelmien mukaan, Ville laskelmoi. Työpaikkailmoitus on ainakin tuottanut jo hakijoita.

– Hakijoita on tullut lähes jatkuvalla syötöllä hakemuksen laittamisen jälkeen. Kiitos kaikille!

”Ei jäädä uikuttamaan”

Neljän henkilön ja yhden koiran matkaseurue kulkee läpi Euroopan pakettiautolla, jossa on mahdollisuus ruuan valmistamiseen ja yöpymiseen.  Aikaisemmin Ville on käynyt parin viikon reissulla Italiassa, mutta tämän tyyppinen matkustaminen on hänelle täysin uutta.

– Laskelmieni mukaan aikaa matkalla menee 3,5 kuukautta. Päivässä pyrin ajamaan noin 60–90 kilometriä, riippuen siitä miten pysähdyspaikkoja löytyy. Nämä on kyllä pyritty etukäteen laskemaan kartalle.

”Päivässä pyrin ajamaan päivässä noin 60–90 kilometriä.”

– Ja koska olen matkalla seikkailumielellä, otan kaiken vastaan sellaisena kuin ne ovat, mainitsee Ville muun muassa peseytymismahdollisuuksistaan.

Ennen matkaansa Ville on kuntoillut ahkerasti ja treenannut muun muassa rata-ajoa.  Suurimmiksi haasteiksiin hän ennakoi sääoloja tien päällä:  

– Mutta silloinkaan ei jäädä uikuttamaan, vaan ajetaan!