”Rahakin voi motivoida, mutta meidän perheessä töitä on tehty ennen kaikkea kokeilunhalusta ja mielenkiinnosta. Menestys ei ole itseisarvo, mutta tällä perhetaustalla on paineita”, Joel Harkimo kertoo. Kuva: Amanda Aho
”Rahakin voi motivoida, mutta meidän perheessä töitä on tehty ennen kaikkea kokeilunhalusta ja mielenkiinnosta. Menestys ei ole itseisarvo, mutta tällä perhetaustalla on paineita”, Joel Harkimo kertoo. Kuva: Amanda Aho

Kun Joel Harkimo oli lapsi, isä saattoi olla työmatkoilla 250 päivää vuodessa. Aikuisiällä he ovat lähentyneet toisiaan.

Kansanedustaja ja liikemies Harry ”Hjallis” Harkimo, 64, purjehti alkuvuodesta poikansa Joel Harkimon, 27, kanssa Karibialta Kanarialle. Hjalliksen, Joelin ja viiden muun julkkiksen matkasta kuvattiin tv-sarja Atlantin Yli. Vaikka isä ja poika ovat olleet jo ennestään läheisiä, Joel kertoo matkan lähentäneen heitä lisää. 

Joelin lapsuudessa perheen arki oli hektistä, kun vanhemmat olivat paljon poissa.

– Isä matkusti 250 päivää vuodessa, kun aloitin yläasteen. Olisin tietysti kaivannut vanhempien läsnäoloa enemmän. Pikkukundina harmitti, kun porukat eivät olleet kotona, Joel sanoo.

Lapsena Joel roikkuikin paljon jäähallilla. Oli Jokeri-juttuja ja Hartwallin rakennusta – ei kovin tavallisia lapsuusmuistoja. Hjalliskin muistelee noita aikoja kiireisiksi. Hän myöntää, että Joelin kanssa olisi pitänyt viettää enemmän aikaa, kun tämä oli pieni.

– Elämäntilanne oli silloin erilainen. Nykyään olen enemmän perheeni kanssa ja otan poissaoloani takaisin, Hjallis sanoo.

”Isä rauhoittui, vaikka eihän se oikeasti koskaan kokonaan rauhoitu.”

Joelin lisäksi Hjalliksella on kaksi poikaa, ensimmäisestä avioliitosta entisen kansanedustaja Leena Harkimon kanssa syntyi Joelin jälkeen Leo, 16, ja myöhemmästä liitosta Merikukka Forsiuksen kanssa kuopus, Dan, 12. Joel sanoo hänen ja isänsä välien lähentyneen Leon syntymän jälkeen.

– Isä rauhoittui, vaikka eihän se oikeasti koskaan kokonaan rauhoitu, Joel sanoo.

– En ole isälle menneistä vihainen. Ymmärrän nyt menneisyyttä paremmin ja osaan arvostaa sitä, että vanhempani ovat aina tehneet, mitä ovat halunneet.

Nykyään isä ja poika eivät kuulemma juuri riitele. Kun sanaharkkaa tulee, Joel ei puhu mitään. Hjallis sen sijaan kiihtyy nollasta sataan. Isä ja poika ovatkin luonteeltaan hyvin erilaisia.

– Eniten isässä ärsyttää sen temperamenttisuus ja lyhyt pinna. Yleensä Hjallis hermostuu sähläyksestä. Jos olen viisi minuuttia myöhässä tai lätkäkamat ovat väärässä paikassa väärään aikaan, se on ihan raivona. Kun Hjalliksella palaa pinna, Joelin tekisi mieli sanoa, että rauhoitu, ei tässä mitään hätää ole, Joel sanoo.

Mitä Joel ajattelee vanhempiensa avioerosta ja isänsä uusista suhdekuvioista? Millaista oli perheen arki julkisuuden varjoissa, kun Joel oli lapsi? Miksi Hjallis ja Joel lähtivät rankalle matkalle Atlantin yli? Lue lisää Me Naisten numerosta 37/2017.

Tuore pari, Eevi Teittinen ja Teemu Packalén, pääsevät pian asumaan samassa kaupungissa.

Fitnessurheilija Eevi Teittinen, 28, kertoo blogissaan muuttavansa Turkuun, jossa hänen kumppaninsa, vapaaottelija Teemu Packalén, 30, asuu.

– Punnitsimme kaikki vaihtoehdot. Jäisinkö Helsinkiin vai menisinkö Turkuun. Vuokraisinko varaston, toimiston vai toisen asunnon. Ei siis mikään kovin simppeli ja yksinkertainen pakkaa kamat laatikoihin homma! Kun tavaraa on kertynyt enemmän, ei ihan pieni häkkivaraston vuokraaminen ihan riitäkään. Tavarani eivät tule mahtumaan Teemun kotiin ikipäivänä. Eli uusi asunto it is! Eevi kertoo MiniFitness-blogissaan.

Kuvassa Teemu Packalen ja Eevin koira Lola. ”Lounaalla koko perheen voimin”, Eevi kirjoitti Instagram-kuvaansa syyyskuussa. Teemu on Suomen yksi kovimmista vapaaottelijoista. Hänellä on sopimus arvostetun Ultimate Fighting Championship -organisaation kanssa. 

Kesäkuussa Eevi kertoi blogissaan, että rakkaus yllätti hänet täysin. Eevi kuvaili tuolloin Teemun vieneen häneltä jalat alta. Lue myös: Vastarakastuneen onni on niin söpö: Eevi Teittinen ja Teemu Packalén hempeilevät lomakuvissaan

Myös muutosta tuli ajankohtaista aikaisemmin kuin Eevi oli ajatellut.

– Pidetään sormet ja varpaat ristissä, että saisin sieltä järjestettyä asunnon näin pikaisella aikataululla. En tosiaan ajatellut, että muutto olisi jo näin pian. Mutta tässä on kivasti mahdollisuuksia nyt ja kaikki tiet avoinna. Se on aika siistiä. Luotan taas ihan täysillä siihen, että kaikki järjestyy.

Eevi seurusteli vuosia räppäri Uniikin eli Dan Tolppasen kanssa. Ex-pari sai hiljattain myytyä hulppean designtalonsa, josta pyydettiin lähes 900 000 euroa. Katso kuvat Helsingin Oulunkylässä sijaitsevasta asunnosta.

– Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi, Essi Pöysti kirjoittaa Instagramissa.

Vuoden 2009 Miss Suomi Essi Pöysti, 30, on raskaana. Hän kertoo perheenlisäyksestä Instagramissa ja sanoo, että raskautta varjostaa pelko aikaisempien keskenmenojen takia.

– Pelko. Ei ole ollut helppoa olla raskaana, kun takana on kaksi myöhäistä keskeytynyttä raskautta, kaksi enkelivauvaa. Usko. Toivomme sydämestä, että kaikki menee tällä kertaa paremmin ja joulukuussa meitä on viisi. Rakkaus. Hän on täydellinen, odotettu ja rakastettu. Meidän oma rakas joululahja 2017, Essi on kirjoittanut julkaisemansa kuvan yhteyteen.

Essi kertoi keskenmenosta Instagram-tilillään lokakuussa 2016.

– Kuukausi sitten, yllättäen, saimme tietää, että elämä sinussa oli sammunut. Nähtiin sinut, itkettiin, sovittiin, että näin oli tarkoitettu. Elämä jatkuu. Silti olet ikuisesti osa meitä. Aina pieni enkelivauvamme, Essi kirjoitti.

Essillä ja koripalloilija Ville Mäkäläisellä, 32, on entuudestaan kaksi lasta: Alma ja Aaro. Vuonna 2015 Essi kertoi, että Alma syntyi mummolan eteiseen, mutta kaikki meni lopulta hyvin.

– Siinä tilanteessa en ehtinyt pelätä tai miettiä. Kaikki kävi niin nopeasti, vartissa. Ei ehtinyt tulla edes hiki. Pelko siitä, kuinka olisi voinut käydä, iski vasta jälkeenpäin, Essi muisteli synnytystä Meidän Perhe -lehdelle.

Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola
Essi Pöysti ja Ville Mäkäläinen menivät naimisiin kesällä 2015. Ville lopetti koripallouransa tänä vuonna. Kuva: Sanoma-arkisto / Tatu Lertola