Posse sai vahvistusta Jenni Dahlmanista.
Posse sai vahvistusta Jenni Dahlmanista.

– Kehtaamisraja ei ole vielä tullut vastaan, Posse-ohjelmassa aloittanut Jenni Dahlman, 33, vakuuttaa.

”Yksi kundeista.” Niin malli ja tv-kasvo Jenni Dahlman, 33, luonnehtii rooliaan uutena posselaisena Duudsonien, Aku Hirviniemen ja Jaakko Saariluoman rinnalla.

Syksyn anarkistisin viihdesarja avasi uuden kautensa eilen. Luvassa on vielä yhdeksän jaksoa sekoilua, vaarallisia stuntteja ja roisia äijähuumoria.

Hillityksi mielletyn Jennin lähtöä mukaan on pidetty yllättävänä temppuna. Miten luksuselämään tottunut heppatyttö istahtaa vaaroihin ja vilautteluun erikoistuneeseen rymyporukkaan?  

– Minusta on julkisuudessa elänyt vähän vääränlainen ja jotenkin etäinen käsitys. Possen tyyli kuitenkin vastaa omaan huumorintajuuni täydellisesti, Jenni vakuuttaa.

– Meistä on lyhyessä ajassa hioutunut tiivis ja yhtenäinen ryhmä, ja olen päässyt hyvin mukaan porukkaan.

Töistä kotiin vatsa kipeänä

Syksyn tv-pesti lähti liikkeelle vitsistä, kun Jenni vieraili Possen ensimmäisellä kaudella. Jenni oli silloin muuttanut Sveitsistä takaisin Suomeen. Ohjelmassa hän kertoi miettivänsä, mitä tekisi isona.

– Pojat ehdottivat, että pitäisikö minun tehdä televisiota heidän kanssaan. Tuumin, että pitäisi varmaan ja tartuin haasteeseen, Jenni nauraa.

– Vielä en ole katunut!

Uuden Posse-kauden stuntteja ja herjoja on kuvattu pitkin kesää.

– Vaikka kesä meni töissä ja välillä paiskittiin pitkiäkin päiviä, voin silti sydämestäni sanoa, että tämä oli paras kesä ikinä. En heti keksi työtä, jossa on ollut näin sairaan hauskaa ja josta olen iltaisin palannut kotiin vatsa kipeänä – naurusta.

Viihdyn äijäporukassa

Posse-porukan ainoana naisena Jenni ei ole saanut vapautusta tai höllennyksiä hurjistakaan haasteista. Jenni nähdään niin vaarallisissa stunteissa kuin perinteeksi tulleessa suihkurallissa, jossa Posse-tähdet työntyvät ventovieraiden kotiin ja suihkuun isäntäväen kanssa. Vielä eteen ei ole sattunut tehtävää tai haastetta, jossa Jennin uskallus- tai kehtaamisraja olisi tullut vastaan.

"Possen tyyli vastaa huumorintajuani täydellisesti", Jenni Dahlman sanoo. Kuva Antti Hämäläinen.

Uudella kaudella suihkuralli saa myös sisarsarjoja rintsikkarallista sekä pusurallista.

– Lähdin mukaan asenteella, että olen tasaveroinen ja yksi kundeista. Koko homman periaate on, että kaikki tekevät kaikkea oli kyse sitten ideapalavereista tai stunttitempuista, Jenni valottaa.

– Muidenkin stuntteja seuratessa olen elänyt vahvasti mukana ja oikeasti pelännytkin. Sellaiset hetket ovat hyvää itsensä haastamista. Rankimpien kuvauspäivien jälkeen on aivan puhki, kun adrenaliini on pitänyt kierroksilla ja varpaillaan. Mutta niihinkin päiviin on mahtunut paljon naurua.

"Minulla on aina ollut enemmän kundeja ystävinä."

Jenni sanoo, ettei miesvoittoisessa porukassa työskentely ole ollut hänelle vierasta.

– Minulle ei tullut yllätyksenä, että viihdyn ja tulen hyvin toimeen äijäporukassa. Minulla on aina ollut enemmän kundeja ystävinä.

Ennen Possea Jenni nähtiin Mallikoulu-ohjelmassa.

– Tv-työ ja viihteen tekeminen ovat tuntuneet kivalta, mutta toistaiseksi minulla ei ole enempiä suunnitelmia telkkariin. Tehdään nyt ohjelma kerrallaan.

Posse MTV3-kanavalla perjantaisin 20.05, uusinnat lauantaisin 15.30.

Martina kertoo, että seksuaalisuus on hänelle tärkeä osa elämää.

Yrittäjä ja tv-persoona Martina Aitolehti, 35, kirjoittaa seksuaalisuudesta ja fantasioista tuoreessa blogitekstissään. Martina kertoo seksuaalisuuden olevan hänelle yksi elämän tärkeimmistä ja perustavanlaatuisimmista osa-alueista.

– Seksi. Tämä mysteerinen sana joka mielellään tulisi sanoa hyvin hiljaa tai vaikka jättää sanomatta kokonaan. Kuinka moni meistä juttelee avoimesti omasta seksielämästä, saatikka niistä villeistä fantasioista? En ainakaan minä, Marina kirjoittaa.

Hänen mielestään seksin ja seksuaalisuuden ei pitäisi olla hyssyteltäviä asioita.

– Seksi ja intohimo on meille elintärkeä asia ja siitä puhuminen ei pitäisi olla niin ”häpeällistä”. Jotta intohimon liekkiä pystyy pitämään yllä, vaatii se paljon. Yksi isoin juttu on se suhde omaan kehoon ja itseltä lupa fantasioida, sinä tiedät mistä sinä tykkäät, nautit ja uskallat sanoa sen ääneen, hän kirjoittaa.

 

Blogissa @idealistafi ajatuksia seksistä 🚿 #blogipäivitetty #luelisää #seksiäjamielihyvää

A post shared by Martina Aitolehti (@martinaaitolehtiofficial) on

Blogipäivityksensä kunniaksi Martina julkaisi Instagramissaan uuden kuvan.

Hän huomauttaa, että vaikka oman seksuaalisuuden hyväksyminen on ollut hänelle aina helppoa, asiasta puhuminen ei ole aina mutkatonta.

– Mun suhde omaan kehoon on ollut aina hyvin selkeä, mutta silti asioiden ääneen sanominen vaatii edelleen välillä rohkeutta. Tähän aion tehdä muutoksen, hän päättää tekstinsä.

Vierailija

Martina Aitolehti haluaa, että seksistä puhuttaisiin rohkeammin: ”Sen ei pitäisi olla niin häpeällistä”

Martina tuli toisena naisena julkisuuteen ja lisäksi on kertonut julkisesti pettäneensä kaikkia miehiään. Lisäksi esitellyt itseään ja moneen kertaan leikattuja silikonirintoja viihde- ja miestenlehdissä. Eli eiköhän tämän turhan julkkiksen suhtautuminen seksiin ja seksuaalisuuteen ole tullut todistetuksi jo ilman huonolla äidinkielellä kirjoitettua blogitekstiä, jossa ei kirjoitusvirheiden ja copypasten käytön lisäksi ollut mitään sisältöä. Me naiset voisi tehdä näiden nuoleskelujuttujen...
Lue kommentti

Lauran kertoo pahimmassa sairauden vaiheessa ajatelleensa, että vain fyysinen kipu saa henkisen tuskan helpottamaan. 

Vyöhyketerapeuttina ja hierojana työskentelevä Laura Tuomarila, 46, kertoi aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan sairastuneensa syömishäiriöön 20 vuotta sitten. Lauran mukaan ensimmäiset vuodet hän sairasti anoreksiaa, myöhemmin sairaus oli jotain anoreksian ja bulimian väliltä.

– Noina vuosina kadotin sen vähäisenkin yhteyden itseeni, mikä minulla oli ennen sairauttani ollut. Syömishäiriö kaappasi identiteettini, ja minusta tuli yhtä kuin sairauteni. Se kuka minä olin, oli täysin hukassa, Laura kirjoittaa Kaunis minä – kun laihuudesta tulee pakkomielle -kirjassaan.

Nyt hän puhuu samasta aiheesta Ilta-Sanomien haastattelussa. Laura kertoo IS:lle yrittäneensä nuoruudessaan näyttää aina ulospäin vahvalta.

– Painoin omia tunteitani jonnekin taustalle ja olin erilaisissa porukoissa. Ahdistuin ja aloin hoitaa ahdistustani syömättömyydellä, hän kertoo.

”Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon.”

Laura kertoo, että syömishäiriöoireilu oli alkanut jo hänen lapsuudessaan. Syömisten kontrolloiminen oli hänelle keino kontrolloida elämän karikoita.

Sairaus tuotti hänelle suunnatonta henkistä kipua. Yksi keino säännellä mielen kipua Lauralle oli se, että hän alkoi viillellä.

– Psyykkinen kipu oli niin mieletöntä. Siihen oli hajoamassa siihen pahaan oloon. Ainoa keino minulla siihen, että sain ahdistuksen poistettua, oli se, että otin jonkun teräaseen ja vetäisin pienen viillon. Se fyysinen kipu vei sen psyykkisen kivun pois, hän kertoo IS:lle.

Aiemmin tänä vuonna ilmestyneessä kirjassaan Laura kertoi, että hänen perheensä oli tärkeä tuki toipumisprosessissa. Myös hänen miehensä Samuli Edelmann on auttanut häntä prosessissa. 

– Kukaan ei laittanut aikataulua sille, milloin pitäisi olla valmis. Sain tervehtyä juuri siinä tahdissa, mikä oli minulle sopivaa, hän kertoi. 

Pariskunnalla on kaksi yhteistä lasta: Venla, 16, ja Ilmari,12.

Game of Thrones -sarjassa näyttelevä Peter Dinklage on ryhtynyt Petan kanssa toimiin huskyjen hylkäämisen vähentämiseksi.

Huskyt ja suden näköiset koirat ovat tärkeä osa Game of Thrones -sarjaa, ja monet fanit haluavat lemmikikseen samanlaisia koiria. Valitettavasti ilmiö näkyy huskyjen hankkimisen lisäksi myös hylättyjen koirien määrässä.

Helsingin Sanomat kertoo, että Britanniassa hylätään nykyään vuosittain jopa 80 huskya. Ennen Game of Thrones -sarjan alkua määrä oli vain noin kymmenen huskya vuodessa.

Sarjassa Tyrion Lannisteria näyttelevä Peter Dinklage on HS:n mukaan huolestunut siitä, että Game of Thronesin fanit ovat ottaneet siperianhuskyja lemmikeikseen. Moneilta faneilta on puuttunut koiraa ottaessa varmuus siitä, että lemmikistä pystyy pitämään huolta.

Dinklage on yhdistänyt voimansa eläinsuojelujärjestö Petan kanssa estääkseen koirien harkitsematonta ostamista ja hylkäämistä.

Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters
Peter Dinklage. Kuva: Lucy Nicholson / Reuters

– Ymmärrämme että hurjasusien suosion myötä monet ovat ostaneet huskyja. Se on väärin löytöeläintalojen kotia tarvitseville koirille, ja lisäksi myös näitä huskyja hylätään usein. Niin usein käy, jos koira hankitaan hetken mielijohteesta, Dinklage kirjoittaa.

– Pyydän ja anelen, jos aiotte ottaa koiran perheeseenne, olkaa varmoja siitä, että olette valmiita suureen vastuuseen.

Myös esimerkiksi Game of Thronesissa Arya Starkia näyttelevä Maisie Williams toimii aktiivisesti eläimien oikeuksien hyväksi. Williams on muun muassa protestoinut delfiinien metsästämistä vastaan sekä puhuu eläinkokeilla testaamattomien tuotteiden puolesta. Vuonna 2016 hän myös adoptoi itselleen hylätyn koiran.

 

– Alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, Jari Sillanpää kertoo Ilta-Sanomissa.

Laulaja Jari Sillanpää, 52, kertoo Ilta-Sanomissa, miten alkoholin vähentäminen on vaikuttanut hänen hyvinvointiinsa. Jarin mukaan hänen painonsa on noussut tasaisesti viime kesästä lähtien.

– Aloin juoda viime kesänä limuja ja syödä irtokarkkeja. Limut tulivat alkoholin tilalla, Jari kertoo IS:ssa.

Jarin mukaan hän vähensi alkoholinjuontia ”radikaalisti” kolme vuotta sitten.

– Join ihan liikaa ja sain migreenioireita saunan ja alkoholin yhdistelmästä. Mutta alkoholinjuonnin lopettamisen jälkeen kehoni alkoi huutaa sokeria, hän kertoo lehden haastattelussa.

Jari sanoo haluavansa lopettaa limsojen juonnin, jotta pysyisi hyvässä kunnossa. Hän ei kuitenkaan mieti ulkonäköään enää yhtä paljon kuin nuorempana.

Vuonna 2014 Jari kertoi Me Naisten haastattelussa, että hänen painonsa on jojoillut vuosia.

– Olen kurinalaiseen elämään aivan liian laiska ja mukavuudenhaluinen. Iän myötä minusta on tullut myös armollisempi itseäni kohtaan. ­Painoni on uran varrella vaihdellut 80 kilosta yli sataan kiloon, joten yleisöni on tottunut näkemään minut kaikenkokoisena, Jari kertoi syksyllä 2014.

 

Vierailija

IS: Alkoholin vähentäminen ajoi Jari Sillanpään limsa- ja irtokarkkikoukkuun

Lopetin alkoholin juonnin (en ollut suurkuluttaja, lasi viiniä silloin tällöin) puolitoista vuotta sitten kokonaan kun aloin urheilla vakavammin. Puoli vuotta myöhemmin tajusin olevani sokerikoukussa. Saatoin syödä jopa puolikiloa karkkia/suklaata päivässä, joka päivä. Noin vuosi sitten päätin lopettaa sokerin syönnin (karkit ja vastaavat, ei hedelmiä). Alkoholiin en ole sortunut kertaakaan mutta sokeriin monta kertaa. Nyt taas kolme viikkoa ilman mutta vaikeaa se on edelleen. Sokeri on...
Lue kommentti